Dine kjøkkenkniver

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.987
    Antall liker
    1.936
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    Okay, latskapen tok meg ;D Får ta noen stikkprøver rundt å se :)
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.485
    Antall liker
    15.017
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    pahf skrev:
    Okay, latskapen tok meg ;D Får ta noen stikkprøver rundt å se :)
    Det er helt naturlig å bli tatt av latskapen. Det hender både titt og ofte med meg, dessuten kunne det jo hende at jeg hadde et godt svar på spørsmålet.
     

    bjarnetv

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2008
    Innlegg
    3.919
    Antall liker
    5.987
    Sted
    oslo
    har ikke gått til innkjøp av noen ny kniv, men fikk en MAC keramisk slipestav i dag, siden jeg aldri har vært helt fornøyd med victorinox skjerpestålet. (som i tillegg er litt for grovt for karbonstål-knivene)

    hadde aldri trodd at en slipestav kunne være særlig effektiv på kniver som ikke hadde blitt slipt på en stund, men etter et par runder på staven kuttet knivene gjennom kjøtt som om det skulle være smør ;D

    kan ikke forstå hvordan jeg klarte meg uten.



    har i tillegg bestillt et par Naniwa superstone bryner, så jeg kan sette opp kniver fra bunnen med ny egg.
     

    bjarnetv

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2008
    Innlegg
    3.919
    Antall liker
    5.987
    Sted
    oslo
    da var naniwa brynene ankommet! :D

    kjøpte en 1000 grit, en 3000/8000 kombinasjonsstein og en dmc d8c diamantbryne for å redde skikkelig ødelagte kniver, og bruke som "lapping stone".





    prøvde de først ut på en japansk innhøstningsskniv i karbonstål som hadde blitt liggende våt, fått rustet vekk hele eggen, og så mer ut som en brødkniv.

    en slik:


    en halvtime på diamantbrynet og eggen var jevn igjen (kuttet vekk rundt 4mm stål ;D) og noen runder på resten av steinene gjorde den skarp som en barberkniv.

    naniwa brynene var overraskende bløte, og må nok planes ned ofte, men de kuttet vekk stål ekstremt effektivt, og var en nytelse å bruke i forhold til mitt gamle arkansasbryne.

    anbefales!
     

    pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.987
    Antall liker
    1.936
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    ¨Snadder, hvor får man bestilt en slik en bjarnetv?
     

    bjarnetv

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2008
    Innlegg
    3.919
    Antall liker
    5.987
    Sted
    oslo
    pahf skrev:
    ¨Snadder, hvor får man bestilt en slik en bjarnetv?
    kjøpte fra www.japanwoodworker.com, men synes den blir litt dyr med frakt og toll til norge.
    samme produsent som santoku kniven jeg har (Tosagata), men med mye tynnere blad, så den er ganske god å kutte store grønnsaker med.

    brynene kjøpte jeg fra http://www.straightrazordesigns.com/

    her er bilder etter at den ble slipt.
    tenkte ikke på å ta bilder før ::)
     

    Chalshus

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.537
    Antall liker
    4.516
    Sted
    Horten
    Torget vurderinger
    8
    Til grovere arbeid, som deling av elgbein og lignende, bruker man en slik.





    De japanske knivene var flotte. Sikkert en fryd å bruke.
     

    slartibartfast

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.504
    Antall liker
    5.751
    Sted
    Aukra
    Torget vurderinger
    7
    på jobben bruker vi stort sett Victorinox- ligger greit i hånda også etter noen timer med grønnsakskutting og er ganske lett å vedlikeholde.

    vi fikk en porselenskniv fra Porsgrunn til testing- denne er rett og slett ikke skarpt nok og ihvertfall ikke noe til "røff" storkjøkkenbruk.

    Global syns jeg er alt for lett til mine store hender og jeg bruker den allerstørste Viktorinox kniven i 90% av tiden på jobben. skal jeg beine ut noe syns jeg det er kjekkt med en stor plastgrep som F.Dick sine slakterkniver- de sklir ikke og er MEGET bra i forhold til prisen.

    hjemme har jeg ett sett med Wüsthoff Culinar kniver som er veldig bra og ser tøff ut, men siden de er helmetall (grep også) kan de blir litt glatt å holde i ved enkelte tilfeller. Noen grep er litt små også, noe som blir litt slitsomt etter en time med kutting (kjøpte settet rimelig på en storhusholdningsmesse)



    Ellers kan jeg anbefale Wüsthoff sine andre kniver http://www.dreizack-messer.de/ de er veldig bra og er grunnen for at Solingen ble kjennt for knivene (men husk at ikke alt fra Solingen er gode kniver ;)) hard tysk stål som trenger god vedlikehold. De har fine knivsett også.

    en grunn fordi en ikke skal ha knivene i oppvaskmaskin er at det skarpe vaskemiddelet etser vekk eggen og knivene blir sløve.

    også når en har (japanske) kniver som består delvis av ikke rustfritt stål så er det ingen god ide å henge de på magnetlisten. Jeg vet ikke hva, men magneten gjør noe med stålen som gjør at den brekker lettere- har ødelagt yndlingskniven min på denne måten.

    en kniv som ikke skal mangle i en god kjøkken er denne lille saken-



    anbefaler den ikke rustfrie varianten-- den drar du over en stål en par ganger og den er skarp som en barberkniv. og den er BILLIG!

    http://www.ebay.de/itm/2xORGINAL-SOLINGER-WINDMUHLENMESSER-KLASIKER-LANG-/250465436796?pt=DE_Haus_Garten_GedeckterTisch_Besteck&hash=item3a50e7447c



    her får du kjøpt bl.a fine kniver- ikke helt billig, men skikkelig kvalitet: http://www.mehr-als-werkzeug.de/page/homepage.htm;jsessionid=B8EAC68A9A4291C274EB2A88637C8EFD?lang=en

    IMHO lønner det seg ikke å kjøpe billige kniver (med unntak av denne lille kniven jeg nevnte tidligere) - kjøp heller noe skikkelig, det har du resten av livet.

    disse her er litt tungre i forhold til de fleste japanske kokkekniver som jeg har prøvt- uvant til å begynne med, men noe som passer meg utmerket. passer bra til store europeiske hender....
    perfekt utbalansert og skarp som f... holder skarpheten veldig lenge- godt å jobbe med i flere timer- prøvte de på jobben med bl.a. 100kg grønnsaker og diverse kjøtt og fisk

    prisen er mer en rettferdig, de tilbyr faktisk en gratis slipeservice med knivene

    anbefaling fra "proff kokk" ;)

    http://www.mehr-als-werkzeug.de/product/719254/Kusakichi-Hocho-Satz-3-teilig.htm

     

    pahf

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.12.2005
    Innlegg
    4.987
    Antall liker
    1.936
    Sted
    huttuheita
    Torget vurderinger
    8
    Takk for tipset, tror jeg skal slå til og bestille meg den rotkniven med engang, 18euro er jo latterlig billig :)
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn