på jobben bruker vi stort sett Victorinox- ligger greit i hånda også etter noen timer med grønnsakskutting og er ganske lett å vedlikeholde.
vi fikk en porselenskniv fra Porsgrunn til testing- denne er rett og slett ikke skarpt nok og ihvertfall ikke noe til "røff" storkjøkkenbruk.
Global syns jeg er alt for lett til mine store hender og jeg bruker den allerstørste Viktorinox kniven i 90% av tiden på jobben. skal jeg beine ut noe syns jeg det er kjekkt med en stor plastgrep som F.Dick sine slakterkniver- de sklir ikke og er MEGET bra i forhold til prisen.
hjemme har jeg ett sett med Wüsthoff Culinar kniver som er veldig bra og ser tøff ut, men siden de er helmetall (grep også) kan de blir litt glatt å holde i ved enkelte tilfeller. Noen grep er litt små også, noe som blir litt slitsomt etter en time med kutting (kjøpte settet rimelig på en storhusholdningsmesse)
Ellers kan jeg anbefale Wüsthoff sine andre kniver
http://www.dreizack-messer.de/ de er veldig bra og er grunnen for at Solingen ble kjennt for knivene (men husk at ikke alt fra Solingen er gode kniver

) hard tysk stål som trenger god vedlikehold. De har fine knivsett også.
en grunn fordi en ikke skal ha knivene i oppvaskmaskin er at det skarpe vaskemiddelet etser vekk eggen og knivene blir sløve.
også når en har (japanske) kniver som består delvis av ikke rustfritt stål så er det ingen god ide å henge de på magnetlisten. Jeg vet ikke hva, men magneten gjør noe med stålen som gjør at den brekker lettere- har ødelagt yndlingskniven min på denne måten.
en kniv som ikke skal mangle i en god kjøkken er denne lille saken-
anbefaler den ikke rustfrie varianten-- den drar du over en stål en par ganger og den er skarp som en barberkniv. og den er BILLIG!
http://www.ebay.de/itm/2xORGINAL-SOLINGER-WINDMUHLENMESSER-KLASIKER-LANG-/250465436796?pt=DE_Haus_Garten_GedeckterTisch_Besteck&hash=item3a50e7447c
her får du kjøpt bl.a fine kniver- ikke helt billig, men skikkelig kvalitet:
http://www.mehr-als-werkzeug.de/page/homepage.htm;jsessionid=B8EAC68A9A4291C274EB2A88637C8EFD?lang=en
IMHO lønner det seg ikke å kjøpe billige kniver (med unntak av denne lille kniven jeg nevnte tidligere) - kjøp heller noe skikkelig, det har du resten av livet.
disse her er litt tungre i forhold til de fleste japanske kokkekniver som jeg har prøvt- uvant til å begynne med, men noe som passer meg utmerket. passer bra til store europeiske hender....
perfekt utbalansert og skarp som f... holder skarpheten veldig lenge- godt å jobbe med i flere timer- prøvte de på jobben med bl.a. 100kg grønnsaker og diverse kjøtt og fisk
prisen er mer en rettferdig, de tilbyr faktisk en gratis slipeservice med knivene
anbefaling fra "proff kokk"
http://www.mehr-als-werkzeug.de/product/719254/Kusakichi-Hocho-Satz-3-teilig.htm