Mat, drikke og røyk Den STORE fettbløffen! Hva du ikke vet om fett...

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • V

    vredensgnag

    Gjest
    nb skrev:
    Så en sak fra gutta som renser avløpene i London en gang på TeVe, fett fra restaurant- og gatekjøkken var faktisk et stort problem. Har man en svær gryte med flytende fett som vil stivne ved lavere temperatur er det riktige å pakke det i dobbelt plast og kaste i søpla.
    Hadde de avløpene holdt 37,5o C.
     

    slowmotion

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2009
    Innlegg
    6.404
    Antall liker
    3.196
    Zomby_Woof skrev:
    Mitt kosthold har hovedsaklig bestått av mat de siste 40 årene. Det har jeg tenkt å fortsette med resten av livet også.
    Mat er godt, det! :D




    ;)
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    vredensgnag skrev:
    nb skrev:
    Så en sak fra gutta som renser avløpene i London en gang på TeVe, fett fra restaurant- og gatekjøkken var faktisk et stort problem. Har man en svær gryte med flytende fett som vil stivne ved lavere temperatur er det riktige å pakke det i dobbelt plast og kaste i søpla.
    Hadde de avløpene holdt 37,5o C.
    Ta testen med å stappe 1 kg grønnsaker ned i sluket, og se hva som skjer.
    Likevel ingen som påstår at grønnsaker tetter blodårene dine...øhh...?
     

    Anonym

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.08.2008
    Innlegg
    11.403
    Antall liker
    1.137
    Torget vurderinger
    4
    topline skrev:
    vredensgnag skrev:
    nb skrev:
    Så en sak fra gutta som renser avløpene i London en gang på TeVe, fett fra restaurant- og gatekjøkken var faktisk et stort problem. Har man en svær gryte med flytende fett som vil stivne ved lavere temperatur er det riktige å pakke det i dobbelt plast og kaste i søpla.
    Hadde de avløpene holdt 37,5o C.
    Ta testen med å stappe 1 kg grønnsaker ned i sluket, og se hva som skjer.
    Likevel ingen som påstår at grønnsaker tetter blodårene dine...øhh...?
    Det er ikke noe problem å helle 1 liter gulrotjuice ned i sluket, kanskje et problem med sentralens sluk men ikke med et nomalt sluk.
     

    Boffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    5.984
    Antall liker
    326
    Sted
    Oslo Vest
    dette har sporet av. , g
    .
    prøv å putte en rå potet med riktig passform inn i røret og skru igjen


    enig med kw, toplines innleg var dustete.
     

    zimon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.11.2002
    Innlegg
    1.355
    Antall liker
    85
    Carbohydrate Restriction and Constipation, Written on December 26, 2011 by Robert K. Su MD
    http://www.carbohydratescankill.com/3341/carbohydrate-restriction-constipation
    [...]However, in many cases, these dieters still experience constipation or difficulty in defecation, despite that they do consume enough amount of dietary fibers from green leafy vegetables, Apparently, the cause of constipation is not limited to the lack of dietary fibers. Rather, excess consumption of animal saturated fats is responsible for constipation.

    The melting point of each kind of fat is different, at which fats (triglycerides) are transited from the solid form to the liquid form, or vice versa, depending on the direction of the temperature is heading for. Usually, the higher the molecular weight of the fat or fatty acid, the higher the melting point of the fat or fatty acid is. Therefore, almost every animal saturated fat has a melting point above the human’s body temperature. For instances, the melting point of lauric acid is 44 degrees Celsius, Palmitic acid is 63 degrees Celsius, and stearic acid is 70 degrees Celsius. However, the meting point of the medium-chain saturated fatty acids, such as those of which coconut oil contains, and the unsaturated fatty acids, are much lower and below the human body temperature. [4]

    The daily amount of calorie intake and output has been used in predicting the risk of obesity. Nevertheless, there is no ideal gastrointestinal system, which would completely digest and absorb all the consumed macronutrients. This observation illustrates why an individual with a diet rich in fat and poor in carbohydrate loses weight despite that he may take in more calorie from fat and protein. That means there are some undigested fats in the stool. These fats are likely to contribute into the hardness of the stool, depending on their forms in terms of their melting points. Thus, constipation is the most common problems with the carbohydrate-restricted dieters, especially those who consume ketogenic diet. The best measure for avoiding constipation is to replace some of the animal saturated fat in the makeup of ketogenic diet with a fair amount of medium-chain triglycerides as well as unsaturated fats, the melting points of which are lower than the human’s body temperature. Thus, these medium-chain and unsaturated fats can help soften the stool and avoid constipation.[...]
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    Lchf ruler! Hclf suger! God jul her går det i ribbe med tyttebær søtet med sukrin. Er slem gutt og drikker mye øl. Det merkes i skroget.
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    Godt nytt lavkarbo år! Denne lesverdige artikkelen fra facebook er like gyldig også i år!

    Wenche Brenne Drøyvold har gjort en meget oppsiktsvekkende doktorgradsavhandling.




    - De som går ned fire kilo eller mer i vekt har økt dødelighet, sammenlignet med de som er vektstabile eller går opp i vekt, forteller hun til NRK Schrødingers katt. Hun har brukt tall fra Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT), som gir et representativt bilde av den norske befolkningen sett under ett.

    Som vanlig intervjues tabloidyndlinger som Kari Jaquesson og Yngvar Andersen, og de mener dette er tullball da det ikke stemmer overens med deres virkelighetsoppfatning og inntektsgrunnlag. Når det kommer oppsiktsvekkende forskning på landbruk er det til sammenligning fornuftig å spørre deltakere fra farmen på TV2 hva de synes.

    Jeg har for øvrig ingen grunn til å tvile på Drøyvold. Det hun sier har ingen økonomisk konsekvens for meg. Så hva er det hun sier? Hvilken ekstrem viktighet er det Drøyvold har avduket og som ingen ser ut til å bry seg nevneverdig med?


    Det livsfarlige animalske fettet

    Mitt engasjement for kosthold er ferskt, startet for ett år siden. Interessen kom da jeg opplevde en stor personlig triumf ved å bytte ut de statlige kostrådene med det stikk motsatte. En endeløs kamp mot kiloene og smertene frontet med frukt og mager kylling ble vunnet i ett slag ladet med fett av verste sort, det animalske!

    Jeg er hverken ernæringsspesialist eller lege, men jeg har en mastergrad så jeg er beviselig lesekyndig. Jeg har lest mye om temaet og det har blitt mange debatter, flere bøker og mange hundre artikler dette året. Jeg besitter ikke en brøkdel av mange spesialisters viten, men siden pensum for leger og ernæringsspesialister om kosthold er tilsynelatende mangelfullt og i verste fall feil, kan det være en fordel med blanke ark fremfor denne kunnskapen, som ser ut til å blokkere fornuft og logisk tilnærming.

    Mine viktigste observasjoner er:

    - Vi spiser ikke det vi er utviklet for å spise. Vi er som gressende løver der vi springer rundt på supermarkedet mellom brød, soyamelk og suppeposer.

    - Nasjonale og internasjonale råd om kosthold gjør oss syke. Men de passer fint for matvare- og legemiddelindustrien og særlig salget av statiner og lykkepiller.


    Konsekvensene av dette ser vi overalt i samfunnet. Overvekt, diabetes, hjerte- og kar sykdommer, kreft, vold og aggresjon, tannsykdommer, psykiske lidelser, hormonforstyrrelser, impotens, ufruktbarhet, nærsynthet, ADHD, Alzheimer, lese -og skrivevansker og uendelig mye mer har alle sin hele eller delvise bakgrunn i menneskehetens største tabbe. Å hevde at animalsk fett er farlig.


    Drøyvold sier at slanking gir økt dødelighet, men hva forårsaker behovet for denne unaturlige handlingen, å slanke seg?

    For å illustrere hva som går galt pleier jeg å bruke en bjørn. (En bjørns fysiologi ligner menneskets fysiologi, og er derfor veldig interessante i kampen mot overvekt, i motsetning til for eksempel forsøksmus). Bjørnen gjør akkurat det samme som så altfor mange av oss. Den propper i seg så mye karbohydrater den klarer når den har mulighet. For bjørnen er dette fedmedrivstoffet i hovedsak kun tilgjengelig i form av blåbær noen måneder på høsten, mens vi fråtser i frukt fra alle verdenshjørner hele året. Når i tillegg staten går ut og anbefaler oss å spise dette fettlagringsproduktet hver dag, kan man bli noe redd for at vi bare ser begynnelsen på overvektproblemet.

    Bjørnen vet instinktivt at blåbær gjør ham fet nok til å overleve flere måneder i hi, ett instinkt som også ubevist eksisterer i mennesket. Fra tidenes morgen og helt opp til nyere tid var vi i samme situasjon og måtte fete oss opp for å overleve dårlige tider og vinteren. Når vi går forbi fruktdisken eller godteri i løsvekt er det overlevelsesinstinktet som slår inn og gir oss en voldsom lyst på dette.

    Når den første snøen faller, går bjørnen i hi. Der kan den bli i opptil seks måneder. Den verken spiser eller drikker, tisser eller har avføring, uten å ta noe skade grunnet en fantastisk biokjemi. Avhengig av størrelsen forbruker bjørnen 250-400 gram av sitt fettlag hver dag, og i alt taper den 20-30 prosent av kroppsvekten. Når den til slutt forlater hiet har den i tillegg økt muskelmassen og er i så god form at den kan drepe en elg!(2).

    Nå kan naturligvis ikke mennesker gå i hi, vannmangel alene ville drept oss i løpet av en uke. Men vi kan hente mye lærdom om vår egen kropp ved å innse at naturen har en løsning, ikke forskerne, leger, VGs vektklubb, tabloidyndlingene, slankefarmene eller andre med gevinst på din fedme. Vi kan lære hvordan man skal returnere til en optimal tilstand uten å bruke ett øre på treningssenter, medikamenter eller rådgivning, ikke trenger vi å gå sultne og vi trenger heller ikke å trene til vi har blodsmak i øra.

    Og den endelige biten i puslespillet er Wenche Brenne Drøyvolds doktorgradsavhandling.

    Uforståelige råd fra staten(e)

    Mat med mye animalsk fett og lite karbohydrater er veldig i vinden, og det er ikke så merkelig da alle som gjennomfører dette skikkelig, får en ny og bedre hverdag. Animalsk fett er av kritisk viktighet for alle, særlig barn og unge i vekst skal ha mat med stor næringstetthet slik at deres utvikling og IQ når sitt fulle potensial, hvis du ikke gir barna dine ekte fett kan du komme til å angre bittert.(15). Den eldre generasjonen har også stor nytte av næringsrik mat og spesielt kolesterolrik mat som minsker dødelighet, holder hjernen frisk og gir økt livskvalitet. (11,12).

    Du må ta rollen som jeger for deg og dine, du må oppsøke og finne ekte fett, noe som har blitt en virkelig jakt. De har tatt det fra oss, og vi må bruke ekstremt med tid og penger for å finne det igjen.


    På vei til Rema 1000

    Fettet i kroppen vår er mettet animalsk fett, så hvis vi forbrenner det vil vi få tette blodårer og hjerteinfarkt, skulle man tro statens ernæringsråd. Selv om muskler, hjerte og hjernen fortrekker samt fungerer bedre på den stabile energien fra mettet fett skal det være livsfarlig.(7). Naturen har feil og vi har rett, sier legene. Tror du på det? Bevisene og eksemplene på at animalsk fett er den viktigste kilden til ett optimalt liv er overveldende, og det er bare ett spørsmål om tid før folkekravet blir stort nok til at staten må forkaste sine feilslåtte og farlige råd.

    Rune Blomhoff, leder i ernæringsrådet, sier i intervju at “Det er lettere å gi råd om frukt og grønt som kun har positive egenskaper”.(3). En vågal påstand som kan få stygge konsekvenser med tanke på at fruktose mest sannsynlig er en av hovedårsakene til fedme.(9). Det er også merkelig at de anbefaler å spise mindre rødt kjøtt med grunnlag en svak konklusjon fra -en- rapport fra 2007 som indikerer økt kreftfare, mens fruktose i ett mye større omfang er rapportert å føre til vekst i kreftceller. For å si det slik: Bevisene for at rødt kjøtt gir deg kreft hadde aldri holdt i en rettsak. (10).

    En av mange momenter som er veldig urovekkende med ernæringsrådets rapport er at den er i overvekt basert på forskning fra WCRF og USA, ett land som opplever en nasjonal katastrofe pga. sine egne kostholdsråd.(4). I debatt har dette kommet tydelig fram, da rådene er under en hver kritikk siden de mangler kritiske tilpasninger for norske forhold.(5). Det hjelper ikke å ha 2 millioner forskningsrapporter hvis alle kommer fra samme sted og for andre forhold. De inneholder ingenting om poteter siden det tilsynelatende ikke er forskning i USA på det, men de påstår hardnakket at kostrådene ivaretar norsk matvaretradisjon? Det er flere med meg som mener at disse statlige rådene minner om korrupsjon og at det må ligge krefter bak, som ikke har optimal folkehelse i fokus.(6).

    Uansett så har de ikke tenkt på bjørnen og ikke minst Drøyvolds doktorgradsavhandling.

    Fedme er farligst – hvis Kari når deg.

    Tradisjonen tro har vi de siste 50 årene trent vi for å få bukt med sideflesket. Før den tid hadde man vett nok til ikke å anbefale trening for alvorlig overvektige personer, da de viste for en voldsom belastning det er for en tung kropp.(8).

    I dag svetter og sliter vi, mens vi blir fortalt at vi har blitt så slappe i hverdagen og at energi inn må ut i en fei, ellers blir vi enda fetere. Du er uansvarlig og lat hvis du legger deg på sofaen etter en god middag, nei da skal du opp å springe selv om kroppen din ikke vil. Vi blir dynget ned med dårlig samvittighet av typene som høylytt og selvsikkert forteller at inaktivitet og latskap er årsaken til overvekt (13). Disse skal du ikke høre på, de vil redusere levetiden din. Menneskekroppen er ikke en forbrenningsovn og antall kalorier har ingen betydning for overvekt. Du kan spise 5000 kcal med fett hver dag og gå ned i vekt uten å trene, men spiser du 2000 kcal med mye karbohydrater hver dag er du overvektig på ett blunk. Og at steinaldermennesket var så mye mer aktivt enn oss er bare en myte, mennesket begynte ikke å slite før noen fant på å så korn.(14).

    Brølekariargumentasjon er ugyldig, barnslig og farlig. (16).

    Du skal ikke trene bort fett, du skal ikke sulte bort fett, du skal sove bort fett.

    Når Bjørnen skal gå i hi reduserer den gradvis matinntaket de siste 2 månedene. Den er allerede godt i gang med å forbrenne sitt eget fett når den sovner. Dette gjør at bjørnen har en godt innarbeidet forbrenning av eget fett og ikke våkner av sult i dvalen. Hvordan kan vi bruke dette?

    Første steg er å gå over på ett kosthold med minimalt av karbohydrater og mye animalsk fett slik at kroppen din bytter over til fettforbrenning som energikilde. Dette kan sammenlignes med bjørnens nedtrapping før den går i dvale. Du vil sannsynligvis trenge fra 3-4 uker til ett halvt år på dette første steget, noe som krever selvdisiplin og vilje, du vil kanskje oppleve frustrasjon og sinne og andre negative følelser, akkurat som personer på rusavvenning. Karbohydrater kan i ytterste konsekvens sammenlignes med narkotiske stoffer og å kutte ned er for mange mye hardere enn å slutte å røyke. Når du er kvitt karbohydrat-avhengigheten er du klar for neste steg.

    Med lite karbohydrater kan du spise så mye du vil og ha en stabil vekt, kroppen din vil si stopp når den er mett. Du vil merke en indre ro, ha mer selvdisiplin og bli sterkere både fysisk og psykisk. Denne kostomleggingen alene vil stort sett redusere overflødig fett på kroppen din naturlig og uten belastning. Kroppen får det den er skapt for å spise, og vil derfor gradvis vende tilbake til en ideal tilstand. Fettreduksjonen vil i hovedsak skje når du sover, da kroppen ikke får ekstern energi og forbrenner sitt eget metta fett. Det kan for noen være ønskelig å gå ned ytterlige og de må følgelig optimalisere forbrenningen om natten. Her er noen tips:

    Legg deg tidlig, så lenge etter siste måltid som mulig, men før du blir sulten. Planlegg slik at du får mest mulig søvn, minimum 8 timer. Hvis du spiser rett før leggetid er du ofte ekstra sulten når du våkner, dette skyldes at kroppen ikke har kommet skikkelig i gang med å forbrenne sitt eget fett i løpet av natten. Spiser du det siste måltidet tidlig, vil du spise det første senere og dermed øke fettforbrenningens periode og mengde. Tøm blæra og drikk litt kaldt vann like før du legger deg, ha gjerne litt vann på nattbordet. Kroppen forbrenner litt energi for å varme vannet, samtidig gjør fettforbrenningen deg tørst. Hold det så kjølig som mulig på soverommet, kulde er veldig effektivt for å øke forbrenningen. Start dagen rolig, men prøv å få inn litt rolig fysisk aktivitet før første måltid, for eksempel å gå til jobben eller lufte hunden. Spis det første måltidet når du er sulten, ikke fordi klokka er 10 eller 11. Husk at bare 0,5 kg i uka er 26 kg på ett år. En jevn og rolig vektnedgang vil også gi kroppen tid til å følge etter, slik at du slipper hengehud og tap av muskelmasse. Dette er slik naturen løser det.

    Hva med Drøyvolds oppdagelse?

    Alle tradisjonelle slankekurer inneholder en veldig uheldig kalorirestriksjon som setter kroppen i sultmodus. Det resulterer i mindre energi, mindre motstandskraft mot infeksjoner og sykdom samt lavere hjerneaktivitet og dårligere konsentrasjon. Tradisjonelle slankekurer baserer seg også på å hente all energi fra karbohydrater som frukt, middags ris, og grovbrød siden de ikke inneholder noe fett. Uten fett kan ikke kroppen din gjennomføre utallige livsviktige funksjoner. Har du en lidelse eller sykdom vil den mest sannsynlig blomstre når du utsetter kroppen din for disse prøvelsene. Du gir kroppen din beskjed om å lagre energi samtidig som du ber den om å kvitte seg med den. Du handler ubevist mot ett system som naturen har utarbeidet gjennom millioner av år og utsetter kroppen for en voldsom belastning som igjen reduserer levetiden din.

    Kan det være dette som Drøyvolds doktorgradsavhandling har bevist?

    Er dette spikeren i kista for alle motstandere av animalsk fett og lite karbohydrater?

    Det burde være det.


    Skrevet av Øystein Bekkevold februar 2011.


    1. http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.7491548

    2. http://www.dagensmedisin.no/nyheter/2002/05/23/bj-rnen---et-biokjemisk-vid/index.xml

    3. http://www.side2.no/helse/article2974051.ece

    4. http://www.fhi.no/eway/default.aspx...5661&MainArea_5661=5631:0:15,2692:1:0:0:::0:0

    5. http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/708551/

    6. http://www.youtube.com/watch?v=WfQQu47xP8U

    7. Dag viljen Polezsynski - ketogen energi.

    8. Hvem begynte å anbefale trening for overvektige?

    9. frukt og fedme

    10. http://ramblingsofacarnivore.blogspot.com/2011/02/hva-er-egentlig-problemet-med-rdt-kjtt.html

    11. http://solveigs-smil.blogspot.com/2011/02/slik-ker-du-hdl-og-reduserer-ldl.html

    12. Dr. Tor Ole Kjellevand, http://www.naeringsvett.no/kolesterol

    13. http://adc.bmj.com/content/early/2010/06/23/adc.2009.175927.full

    14. http://www.forskning.no/artikler/2009/januar/207538

    15. http://vof.no/wp-content/uploads/20...o-sapiens-er-best-tilpasset-å-spise_15.12.pdf

    16. Brølekariargumentasjon = Kari Jaquesson ble kalt for “brølekari” etter sine utspill mot overvektige, der hun sa at de var feite fordi de var late.
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.235
    Antall liker
    6.368
    Vi spiser ikke det vi er utviklet for å spise. Vi er som gressende løver der vi springer rundt på supermarkedet mellom brød, soyamelk og suppeposer.
    Jeg kom dit, også begynte jeg å le.

    At lavkarbofolka forsatt forteller seg denne herlike floskelen er stadig underholdende, om ikke annet.

    Er vel på tide å reposte denne;

     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.536
    Antall liker
    102.883
    Torget vurderinger
    23
    topline skrev:
    vredensgnag skrev:
    nb skrev:
    Så en sak fra gutta som renser avløpene i London en gang på TeVe, fett fra restaurant- og gatekjøkken var faktisk et stort problem. Har man en svær gryte med flytende fett som vil stivne ved lavere temperatur er det riktige å pakke det i dobbelt plast og kaste i søpla.
    Hadde de avløpene holdt 37,5o C.
    Ta testen med å stappe 1 kg grønnsaker ned i sluket, og se hva som skjer.
    Likevel ingen som påstår at grønnsaker tetter blodårene dine...øhh...?
    Prøv på det og det blir garantert trøbbel...

    Hilsen Sluket
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.536
    Antall liker
    102.883
    Torget vurderinger
    23
    emokid skrev:
    Vi spiser ikke det vi er utviklet for å spise. Vi er som gressende løver der vi springer rundt på supermarkedet mellom brød, soyamelk og suppeposer.
    Jeg kom dit, også begynte jeg å le.

    At lavkarbofolka forsatt forteller seg denne herlike floskelen er stadig underholdende, om ikke annet.

    Er vel på tide å reposte denne;

    Fin tabell med mange gode beskrivelser av de forskjellige kroppsdeler, men det står ingen ting i den om hvor stort RASSHØL du er når du jobber i TINE og gjemmer smøret... :eek: :eek:
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.235
    Antall liker
    6.368
    pengesluk skrev:
    topline skrev:
    vredensgnag skrev:
    nb skrev:
    Så en sak fra gutta som renser avløpene i London en gang på TeVe, fett fra restaurant- og gatekjøkken var faktisk et stort problem. Har man en svær gryte med flytende fett som vil stivne ved lavere temperatur er det riktige å pakke det i dobbelt plast og kaste i søpla.
    Hadde de avløpene holdt 37,5o C.
    Ta testen med å stappe 1 kg grønnsaker ned i sluket, og se hva som skjer.
    Likevel ingen som påstår at grønnsaker tetter blodårene dine...øhh...?
    Prøv på det og det blir garantert trøbbel...

    Hilsen Sluket
    Pøh. Sist jeg var hos deg fortærte vi vel ca 1kg hver. Ingen problemer her, bæsj and go!
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.536
    Antall liker
    102.883
    Torget vurderinger
    23
    ;D ;D Var vel heller selve PROSSESSEN jeg tenkte på... :eek: :eek:
     
    K

    Kaare G. Opsahl

    Gjest
    emokid skrev:
    pengesluk skrev:
    topline skrev:
    vredensgnag skrev:
    nb skrev:
    Så en sak fra gutta som renser avløpene i London en gang på TeVe, fett fra restaurant- og gatekjøkken var faktisk et stort problem. Har man en svær gryte med flytende fett som vil stivne ved lavere temperatur er det riktige å pakke det i dobbelt plast og kaste i søpla.
    Hadde de avløpene holdt 37,5o C.
    Ta testen med å stappe 1 kg grønnsaker ned i sluket, og se hva som skjer.
    Likevel ingen som påstår at grønnsaker tetter blodårene dine...øhh...?
    Prøv på det og det blir garantert trøbbel...

    Hilsen Sluket
    Pøh. Sist jeg var hos deg fortærte vi vel ca 1kg hver. Ingen problemer her, bæsj and go!
    Jassågitt! http://ekstrabladet.dk/vrangen/article1685821.ece
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.536
    Antall liker
    102.883
    Torget vurderinger
    23
    Burde vel introdusere et nytt begrep - Slukets "Lavkvero" diett - dietten hvor man ikke kverulerer om hverken karbo eller fett, men bare banker nedpå det man føler er riktig! I anstendige mengder, kombinert med noe fysisk aktivitet over langen så vet vi at det virker!
     
    N

    nb

    Gjest
    pengesluk skrev:
    Burde vel introdusere et nytt begrep - Slukets "Lavkvero" diett - dietten hvor man ikke kverulerer om hverken karbo eller fett, men bare banker nedpå det man føler er riktig! I anstendige mengder, kombinert med noe fysisk aktivitet over langen så vet vi at det virker!
    Enkleste er å følge HGLV - High godt, low vondt.
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.536
    Antall liker
    102.883
    Torget vurderinger
    23
    Vel, jeg LIKER faktisk det meste, inkl. en god smørstekt økologisk gulrot karamellisert med litt honning og timian
     
    N

    nb

    Gjest
    pengesluk skrev:
    Vel, jeg LIKER faktisk det meste, inkl. en god smørstekt økologisk gulrot karamellisert med litt honning og timian
    Joda, det finnes mye veldig god veggismat. En slags fellesnevner for de jeg har vært borti av rasen er imidlertid at de ikke vet hvordan den lagres.

    En kompis av meg var for øvrig på Bagatelle med samboeren, hun er veganer. De var fattige studenter, men ville prøve Bagatelle. Han ringte å sa at vi har totalt X kroner å spise for (der X er betydelig under hva det koster å spise der normalt) og lurte på om de kunne ordne noe for de. De kunne de selvsagt, de synest det var kult og de fikk ekstremt god valuta for pengene for å si det slik.


    En bra veganer-syvretter ble det også på henne.
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.536
    Antall liker
    102.883
    Torget vurderinger
    23
    Ja verden går videre, men ikke Bagatelle i sin opprinnelige form, desverre.

    Både vegetarianer og veganer (vilket perverst ord, forøvrig, høres helt sekt og sykt ut) har smarte ting gående for seg, og selv en storsynder som Sluket kan trylle frem OG SPISE SEG METT OG FORNØYD på slik mat. Men ikke nødvendigvis hver gang..
     

    coolbiz

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    31.03.2006
    Innlegg
    9.236
    Antall liker
    4.861
    Sted
    Sydvestlandet
    Torget vurderinger
    2
    Lesverdig artikkel i BT.

    -?Mens de som gikk på kalorifattig diett hadde gått opp igjen i vekt, fortsatte de som gikk på karbohydratfattig kost å gå ned, sier Seim.

    Oppglødet over sine funn skrev legene artikler til Den norske legeforening, informerte forskningsmiljøet og Statens ernæringsråd

    -?Vi fikk ingen tilbakemelding eller kommentarer. Vi ble fryktelig skuffet.
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.536
    Antall liker
    102.883
    Torget vurderinger
    23
    Sikkert fordi de SAMTIDIG smelte nedpå tre kg. bacon "to go" with the eggs. FUCK statistics.
     

    coolbiz

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    31.03.2006
    Innlegg
    9.236
    Antall liker
    4.861
    Sted
    Sydvestlandet
    Torget vurderinger
    2

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.235
    Antall liker
    6.368
    Jaggu, men det er fortsatt interessante tall ;)
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    topline skrev:
    emokid skrev:
    Men who consumed 2.5 or more eggs per week had an 81% increased risk of lethal prostate cancer compared to men who consumed less than 0.5 eggs per week
    http://cancerpreventionresearch.aacrjournals.org/content/early/2011/09/15/1940-6207.CAPR-11-0354.short#aff-2
    Man finner også at menn som får hjerteinfarkt ofte har grått hår.
    Så grått hår øker altså risikoen for hjerteinfarkt....øhh...eller...?
    Eneste måten å holde styr på prostataen på er å eksersere ekstremiteten. Når det ikke holdes ved like så ødelegges svamp og prostata. Har lite med egg å gjøre, om da ikke eggene får fart i øvelsene. (Dette har jeg fra autoritative kilder.)
     

    J T

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    06.01.2004
    Innlegg
    610
    Antall liker
    10
    [/quote]

    Man finner også at menn som får hjerteinfarkt ofte har grått hår.
    Så grått hår øker altså risikoen for hjerteinfarkt....øhh...eller...?
    [/quote]

    Statistisk sett: ja ;D

    JT
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.536
    Antall liker
    102.883
    Torget vurderinger
    23
    Daglig onani holder forhuden på gli.... og prostataen!! I følge legene så er det sunt for middelaldrende menn å dra'n - sett fra prostataens synspunkt.

    Er det noen leger her som kan bekrefte dette?
     

    emokid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.02.2004
    Innlegg
    5.235
    Antall liker
    6.368
    topline skrev:
    emokid skrev:
    Men who consumed 2.5 or more eggs per week had an 81% increased risk of lethal prostate cancer compared to men who consumed less than 0.5 eggs per week
    http://cancerpreventionresearch.aacrjournals.org/content/early/2011/09/15/1940-6207.CAPR-11-0354.short#aff-2
    Man finner også at menn som får hjerteinfarkt ofte har grått hår.
    Så grått hår øker altså risikoen for hjerteinfarkt....øhh...eller...?
    Ah, nå gikk det opp for meg hvor lavkarbofolka får argumenter og tallene sine fra. Takk!
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    Interessant (eller skremmende) lesing om hva de offentlige kostholdsrådene er bygget på..

    http://www.friskogfunksjonell.no/de-offentlige-anbefalingene-for-fett-godt-begrunnet/


    Gjennom denne høsten har vi hørt flere uttalelser fra myndigheter og fagpersoner om mettet fett og hjerte- og karsykdommer. Den siste som uttalte seg var helsedirektøren. Det har vært vanskelig å få konkrete svar på hva uttalelsene og rådene er baserte på, men det vi i allefall har hørt mange ganger er at kostrådene støtter seg på store systematiske kunnskapsoppsummeringer, og at disse bruker samme metodologi som World Cancer Research Fund (WRCF) gjør i sin store rapport om kreft og miljøpåvirkninger.

    Med slike argumenter stopper diskusjonen opp.
    Noen har valgt å stole på at dokumentasjonen som foreligger er så sterk som det som er blitt forespeilet oss, mens andre, meg selv inkludert, har vært svært interesserte i å finne ut mer.
    Som en del av bacheloroppgaven min i ernæring har jeg gått gjennom den dokumentasjonen helsedirektoratet legger hovedvekten sin for å gi oss anbefalinger om fett.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Hmmm, så prioritering av flerumettet over mettet fett bygger på en studie der utslagsgivende effekt var at studiegruppens deltakere sluttet å røyke - noe som sannsynligvis hadde mer å si for virkning på HKS enn type fettinntak?

    Det blir fornøyelig å følge hvordan offisielle kostholdsråd vil bli massert i årene som kommer.
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    Dialog leger i mellom...hehe...

    http://tgeisner.com/2012/01/11/a-day-in-the-life-of-a-fool-part-one/

    Kollega (Overbærende):

    -Halloen! Er det lavkarbo-kirurgen? Hvordan går det med kuren? Hehehe!

    Meg (Smiler høflig):

    -Det er ikke akkurat noen kur. Det er vel mer enn livsstil jeg aldri kommer til å endre.

    Kollega (Prøver å skjule at han himler med øynene)

    -Du må ikke gjøre det der med maten så vanskelig – det er jo bare å ha et variert kosthold! Hehehe.

    Meg (Lett sarkastisk):

    -Det er vel ikke så veldig stor variasjon i å spise brød til frokost, lunsj og kvelds år etter år.

    Kollega (Småirritert nå, men i en spøkefull tone):

    -Jeg mener nå at leger som anbefaler lavkarbo burde miste lisensen!

    Meg (Slår ut med armene):

    -Jeg skjønner at du har lest mye om kosthold! Jeg har faktisk også lest en del de siste åra og funnet ut at det meste vi lærte om ernæring på doktorskolen er feil. Biokjemien og fysiologien var jo riktig, men den stemmer jo ikke med det vi lærte om ernæring, ikke sant?

    Kollega (Litt usikker nå):

    -Grovbrød gjør susen, vettu! Hvordan skal folk få i seg vitaminer og mineraler, når de drikker baconfett med kremfløte i stedet for å spise skikkelig norsk husmannskost? (Fnyser) Vi har klart oss helt fint på brød og poteter i århundrer!

    Meg (Sukker tungt – aner at diskusjonen går mot slutten):

    -Hvor fint vi har klart oss, kan vel diskuteres. Dessuten inneholder kjøtt, fisk og grønnsaker mer vitaminer og mineraler enn tilsvarende mengde korn, så jeg går ikke glipp av noen viktige næringsstoffer, akkurat.

    Kollega: (Holder opp pekefingeren):

    -Men alle må jo ha karbohydrater! Hjernen, nyrene og røde blodceller er avhengig av glukose! Ha! Og barn på lavkarbo! (Rister på hodet og ser ut som om han er på gråten)

    Meg (Glad!):

    -Hei – du husker jo litt fra doktorskolen! Ikke verst! Men nei: vi må ikke ha karbohydrater. Leveren kan lage det lille vi trenger av glukose utenom ketoner.

    Kollega (Litt snurt):

    -Klart jeg kan litt om kosthold – jeg er jo lege! Å spise variert og få i seg nok langsomme karbohydrater er viktig – da holder du deg frisk!

    Meg:

    -Men da har du jo strategien klar, da! Lykke til! (Kikker på matpakken hans før jeg går). Og god lunsj – kos deg med brunostskivene!

    Kollega (roper etter meg):

    -OK, brunost er kanskje ikke optimalt, men det er faktisk grovbrød!

    *Nære kolleger har enten sluttet å diskutere med meg, eller begynt å spise lavkarbo…
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    Denne er bra, lege Jan Helge Halleraker snakkar om kosthald, helse og julemat (litt forsinket da)

     

    decibelius

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.12.2007
    Innlegg
    7.866
    Antall liker
    1.679
    Sted
    Bislett
    pengesluk skrev:
    Daglig onani holder forhuden på gli.... og prostataen!! I følge legene så er det sunt for middelaldrende menn å dra'n - sett fra prostataens synspunkt.

    Er det noen leger her som kan bekrefte dette?
    Jeg er så heldig og ikke være lege, men jeg snakket akkurat med prostataen, og han kunne bekrefte dette.
     

    Boffen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.04.2002
    Innlegg
    5.984
    Antall liker
    326
    Sted
    Oslo Vest
    topline skrev:
    Denne er bra, lege Jan Helge Halleraker snakkar om kosthald, helse og julemat (litt forsinket da)

    Veldig bra, burde vært pensum i grunnskolen og kanskje også for såkalte kostholdseksperter. :-/
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Du skal ha honnør for ditt engasjement, topline!

    Mye nyttig informasjon du deler med oss.
     

    topline

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2005
    Innlegg
    2.103
    Antall liker
    0
    Takk vreden, hyggelig at noen har lyst til å lese også. ;)

    Ernæring er et fasinerende emne som bare blir mer og mer spennende dess mer vi setter oss inn i det.
    Og ikke minst ser effektene av at gamle myter utfordres!
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn