Gjest.
Hi-Fi freak
- Ble medlem
- 12.09.2006
- Innlegg
- 6.112
- Antall liker
- 865
Slik har jeg oppfatta det også.
DRM är ett digitalt system som används i de etablerade frekvensbanden för kortvåg, mellanvåg och FM.Hm. Det ser ut som om dette er DAB over AM (altså vesentleg større dekning)? Har eg oppfatta rett?
Ut frå det eg greier å sjå, ser det ut som om DRM er populært for land som går over til kringkasta digitalradio no: fordelen er at det kan sendast på eksisterande frekvensar (gjerne i FM-bandet), og ikkje treng like mange sendarar som DAB (der kvar sendar har kort rekkjevidde).DRM är ett digitalt system som används i de etablerade frekvensbanden för kortvåg, mellanvåg och FM.
Hæ? DRM krev vel nye mottakarar akkurat som DAB, skilnaden er vel at dei kan gjenbruka ein del av eksisterande sendarar?Siden målet var å få mobiltelefondekning i hele landet, et arbeid som begynte på 1980-tallet, hadde man nødvendig infrastruktur uten å behøve å bygge DAB-nettet i tillegg. Topografien i både Kina og India har utfordringer tilsvarende de norske, men myndighetene i disse landene innså nok hvor dumt det var å gjøre et par milliarder radiomottakere om til skrot, og valgte eksisterende distribusjonsnett.
Du misforstår meg. Dersom man hadde innført f.eks. DAB-nettet (som erstatning for eksisterende nett, slik vi gjorde) ville man måttet skrote mottakerne av bl.a. FM-signaler. Noe som burde vært utenkelig også for våre politikere, men som de sa ja til.Hæ? DRM krev vel nye mottakarar akkurat som DAB, skilnaden er vel at dei kan gjenbruka ein del av eksisterande sendarar?
Det er sant, ein kunne behalde eit par av dei gamle analoge FM-kanalane i nettet og i tillegg sendt DRM-kanalar. Eg kan hugsa feil, men eg trur eitt av argumenta for DAB den gongen var at det ikkje var plass til fleire riksdekkjande FM-kanalar (pga sendingsforholda her i landet), så eg trur ei slik hybridløysing måtte redusert talet på (analoge) kanalar kraftig.Ved å benytte eksisterende sendenett til overføring av DRM, har man klart å bevare dette, samtidig som man innfører DRM-muligheten.
Ja, men DAB ble utviklet som paralellsystem til FM. Det skulle ta litt av trengselen på FM-båndet i de store byene.Mulig jeg leser feil, men det ser ut til at det er sterke begrensninger på bitraten som kan brukes? Så de som klager på lydkvaliteten på DAB+ vil vel klage enda mer på lydkvaliteten på DRM?
Ja, jeg bruker det på min iPhone 15 PM. Men tekst TV fungerer utmerket, og viser fler nyheter enn på sendingene. Og gir en passe grei oppsummering.Det er en ganske god sammenligning. Komprimert innhold med lav oppløsning, ikke spesielt oppdatert, omtrent like mange kanaler inndelt i blokker, noen av dem nedlagt. Tilgjengelig på nett er det også.
Resten av verden har gått videre. Det finnes bedre tjenester enn tekst-TV eller DAB-radio om man f eks vil vite om flyet er i rute eller hvordan været blir i Ålesund. Eller høre på musikk, for den del.
NRK P1 på FM hadde 1300 sendere alene. Nå har alle Nrk kanalene litt over 1000 sendere med mye bedre dekning.Ut frå det eg greier å sjå, ser det ut som om DRM er populært for land som går over til kringkasta digitalradio no: fordelen er at det kan sendast på eksisterande frekvensar (gjerne i FM-bandet), og ikkje treng like mange sendarar som DAB (der kvar sendar har kort rekkjevidde).
Her i landet gjer topografien at vi uansett må ha temmeleg mange sendarar for kringkasta radio, så eg er usikker på om konklusjonen er at vi var skikkeleg dumme som gjekk for DAB i staden for DRM.
Eg heller vel meir mot at radio slik vi kjende det før 2000 uansett er ei temmeleg daud medieflate.
Litt usikker på hvem nissen egentlig er her.… fra analognissene der ute…
Metro Classic sier mindre prat, mer musikk.Det går nedover.
Pop Quizz har lagt inn årene og nå denne.
Vis vedlegget 1037082
Til slutt står vi igjen med tusentalls sendere men uten innhold på eteren.
Friedrich Nietzsche held a pessimistic view of modern society and culture. He believed that the press and mass culture led to conformity and brought about mediocrity, and that the lack of intellectual progress was leading to the decline of the human species. In his opinion, some people would be able to become superior individuals through the use of willpower. By rising above mass culture, those persons would produce higher, brighter, and healthier human beings.[210]
Derfor er det ofte greit med musikk uten at noen prater. Som Spotify..Kan hende han sa noe slikt, men hjernedødt pludder i lineære massemediakanaler tror jeg Nietsche ville hatt veldig kort tålmodighet med.
Friedrich Nietzsche - Wikipedia
en.wikipedia.org
Fortell om disse programmene: som f.eks ishockey på SRP4 eller timesvis med finsk radio på SRP2. Når hørte du sist et musikkprogram på svensk radio ????Jeg misunner svenskene. SR sender kvalitetradio i flere kanaler og tilbudet av privatkanaler er stort nok for de som vil ha det. En svenske kan gå i butikken og velge i et stort tilbud av mottakere. Kvalitet til god pris. Batteridrevne mottagere der batteriet varer. FM i mobiltelefonen. God lyd.
Her går det dårlig med lave lyttertall. Vi kan velge mellom heller få kvalitetsmottagere og noen bærbare batterisluk. Gamle radioer er skrota i haugevis. Ikke rart at radiolyttingen har stupt.
De var veldig flinke på 60-70 og det meste av 80 tallet. Men det er mange, mange år siden.Har SR-radioappen. Liker nyheter og analyser. Før var det jazz og rock på FM når jeg bodde i strøk med dekning. Svenskene har alltid laget bedre radio enn oss.
På fredag ettermiddag:Når hørte du sist et musikkprogram på svensk radio ????
Hvorfor denne ensidige fokus på musikk?Problemet er jo at de som står bak musikken i de fleste av våre radiokanaler ikke er flinke nok.
Nå skal jeg ikke uttrykke meg om moderne kanaler som spiller dagens musikk.
Og en svært viktig faktor: det koster mye penger å spille mye musikk på landsdekkende
Derfor er det ofte greit med musikk uten at noen prater. Som Spotify..
Nei, det var rimelig sannspådd. Det viser også at påstanden om at «ingen kunne forutse Spotify og internett gjennom luften» er feil. Det kunne man, og det gjorde man. Da denne høringsuttalelsen ble skrevet hadde allerede Spotify vært i drift i 9 år og 4G mobildata i 5 år, så man behøvde heller ikke en spesielt grovkalibret krystallkule for å kunne forutse det. Det var åpenbart for alle som ikke hadde bundet seg til masten på en allerede akterutseilt teknologi.9.5år gammelt høringsutkast.
Ikke mye feil i det der.
Det er mykje bra i høyringssvaret, men merk at det ikkje galdt «den store» DAB-debatten (den om NRK og riksdekkjande kanalar).Da denne høringsuttalelsen ble skrevet hadde allerede Spotify vært i drift i 9 år og 4G mobildata i 5 år, så man behøvde heller ikke en spesielt grovkalibret krystallkule for å kunne forutse det
Tja, kultur må først og fremst oppsøkes og så oppleves. Radio og TV er i beste fall surrogat kultur.Det var en gang i verden at det var stas eller kult å jobbe i radio. Men verden forandrer seg, og med Internett får «folk» nye idealer og mål.
Og når skolen ikke interesserer noe særlig, og de som styrer radio heller ikke synes at radio er kult, da blir det som det blir.
Det som var interessant på radio på 70 og 80 tallet var musikk, så kom P2 med gode programmer, og….?
Nå er det podkast som er in, ikke mye genialt som blir sagt eller diskutert eller hva det er…..men har hørt svært lite på det.
Hver dag har vi politisk diskusjon på morgenen og i Dagsnytt 18. Pluss det samme i reprise på lørdagen.
Mange mener at radio er kjedelig, men svært lite om hva det er man savner….?
Men som mange mener er på svensk radio =SR…..og hva er det ?
Det er mangel på folk med substans over alt i samfunnet. Ikke bare i radio.
Og det blir ikke bedre med det første…… De få gode unntakene har vært nevnt før.
Norge har i mange, mange år vært et kulturelt fattig land.
Minner meg om skepsisen mot CD plata og digitalteknikken rundt 1980.Nei, det var rimelig sannspådd. Det viser også at påstanden om at «ingen kunne forutse Spotify og internett gjennom luften» er feil. Det kunne man, og det gjorde man. Da denne høringsuttalelsen ble skrevet hadde allerede Spotify vært i drift i 9 år og 4G mobildata i 5 år, så man behøvde heller ikke en spesielt grovkalibret krystallkule for å kunne forutse det. Det var åpenbart for alle som ikke hadde bundet seg til masten på en allerede akterutseilt teknologi.
For oss som har levd en stund var første møte med kultur, NRK radio, Hilversum og Radio Lux. Så ukeblader av ymse slag, som Donald Duck.Tja, kultur må først og fremst oppsøkes og så oppleves. Radio og TV er i beste fall surrogat kultur.