Medisin og helse Corona

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.507
    Antall liker
    9.253
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Et liv i Oslo er lite verdt, hva kan det komme av at vi har dette hatet mot Oslo ?

    "
    Om regjeringen skjevfordelte 20 prosent i favør Oslo, kunne vi unngått at 80 000 Oslofolk ble smittet og vi kunne spart 108 liv. Dette er selvsagt svært usikre anslag og avhengig av en rekke ulike forutsetninger, som flat smitte.

    Men om det blir slik som regjeringen legger opp til nå, sparer vi bare totalt 1 – 5 liv de neste tre månedene."

    Les mer her;
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.429
    Antall liker
    35.214
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Du greier ikke helt å gjenskape det dilemmaet jeg ønsket å skape her.

    Jeg tror de fleste er enige om å stenge ned kan være en god løsning for et virus som er ca 100 ganger mer dødelig enn Corona om 4-5 år.

    Men - mitt spørsmål var hva gjør du om det kommer en ny Corona variant som ikke stoppes av tidligere immunitet/dagens vaksine - og den kommer nå i sommer.
    Vet ikke om det er så stort dilemma, egentlig. Ingen av mutantene så langt ser ut til å omgå vaksinene totalt, i verste fall bare gjøre den noe mindre effektiv. Hvis befolkningen er tilnærmet fullvaksinert, har gått tilbake til å leve som normalt, og det likevel dukker opp en ny variant som er såpass forskjellig at den sprer seg med R>1 i befolkningen og med omtrent samme sykdomsbilde som de tidligere variantene regner jeg med at det vil bli strammet inn såpass at den holder seg på R<1 inntil oppdaterte vaksiner er distribuert. Hvor harde innstramninger som er nødvendige kommer an på. På det tidspunktet vil det også være mye tilgjengelig produksjons- og distribusjonskapasitet for vaksiner, så det bør gå relativt kjapt sammenlignet med hva vi har sett nå.

    Men scenariet er nokså usannsynlig. Det er grenser for hvor mye viruset rekker å mutere på noen få måneder. Langt mer sannsynlig at nye varianter gjør vaksinen noe mindre effektiv over de neste årene, og at de som eventuelt blir syke får et langt mildere forløp enn uvaksinerte. Og da kan man tillate seg å minne om å vaske hendene, og ellers ta det i neste oppdatering av booster shot. Massevaksinering, spesielt i risikogruppene for alvorlig sykdom, vil i seg selv redusere antall «inkubatorer» for nye mutanter, så det er i alles interesse at også fattige land får tilgang på vaksine.
     
    Sist redigert:

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.850
    Antall liker
    8.836
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Men scenariet er nokså usannsynlig.
    Ja, for varianter av Corona er det trolig ikke så veldig sannsynlig, men det er jo en grunn til at vår pandemiplan har scenarier som er spot on for coronavarianter og ikke for Nipha.
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.552
    Antall liker
    7.058
    Massevaksinering, spesielt i risikogruppene for alvorlig sykdom, vil i seg selv redusere antall «inkubatorer» for nye mutanter, så det er i alles interesse at også fattige land får tilgang på vaksine.
    Dette er et viktig poeng som ikke alle har fått med seg. Det er ikke (statistisk) helt tilfeldig at vi snakker om de brasilianske, britiske og sørafrikanske variantene, og ikke de fæle mutantene fra Færøyene, Fiji og Samoa.
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.691
    Antall liker
    7.929
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Ja, for varianter av Corona er det trolig ikke så veldig sannsynlig, men det er jo en grunn til at vår pandemiplan har scenarier som er spot on for coronavarianter og ikke for Nipha.
    Dess fleire virusindivid det finnest, dess større er sjansen for mutasjon. Og Corona er ganske utbreidd på denne planeten.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.429
    Antall liker
    35.214
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Hvorfor er kun risikogrupper inkubatorer for mutanter?
    Fordi de er syke lenge med store mengder virus i kroppen, noe som gir viruset god tid til å mutere og konkurrere mellom mutantene. Det er ikke bare der det skjer, men sannsynligheten er størst der. Mange alvorlig syke => høy sannsynlighet for at mutanter begynner å sirkulere.
     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.806
    Antall liker
    2.371
    Torget vurderinger
    2

    Kanskje man før neste lockdown bør innføre påbud om å at alle må føre en sunn livsstil? Masse grønnsaker og trening 3-4 ganger i uka på alle mann, unnasluntring får en egen paragraf i straffeloven;)

    Britain's Covid death toll has been fuelled by its obesity epidemic, experts have said, as global research finds nine in 10 fatalities occurred in countries with a weight problem.
    Britain was found to have the third highest death rate in the world and the fourth highest obesity rate, with more than than two in three adults overweight or obese.
    The study by the World Obesity Federation examined almost 100 countries and found that 2.2 million of 2.5 million deaths occurred in countries with high levels of obesity. Overall, death rates were found to be 10 times higher in countries where more than half the population was overweight.

    It found that not a single country with low levels of obesity had a coronavirus death rate higher than 10 per 100,000 population. No country with death rates above 100 per 100,000 had less than 50 per cent of its population overweight

    Obesity has already been found to increase the risk of death from Covid-19 by around 50 per cent, as well as increasing the risk of severe disease, and the World Health Organisation said the report should act as a "wake-up call" for governments to tackle their nations' obesity problems.

    The country with the lowest Covid death rate was Vietnam, which has one of the lowest levels of excess weight in its population, with 18 per cent overweight. Japan and Singapore were also singled out for their low levels of obesity and deaths from Covid.

    In 2008, Japan introduced the "Metabo law", which requires everyone between the ages of 40 and 74 to get annual measurements of their waist circumference. Employers of those with waistlines above approved limits are required to provide weight loss classes.

    Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, the director-general of the World Health Organisation, said: "This report must act as a wake-up call to governments globally. The correlation between obesity and mortality rates from Covid-19 is clear and compelling.

    "Investment in public health and coordinated, international action to tackle the root causes of obesity is one of the best ways for countries to build resilience in health systems post-pandemic. We urge all countries to seize this moment."

    Dr Tim Lobstein, the author of the report, senior policy adviser to the World Obesity Federation and visiting professor at the University of Sydney, said: "We now know that an overweight population is the next pandemic waiting to happen.

    "Look at countries like Japan and South Korea where they have very low levels of Covid-19 deaths as well as very low levels of adult obesity. They have prioritised public health across a range of measures, including population weight, and it has paid off in the pandemic.

    "Governments have been negligent and ignored the economic value of a healthy population at their peril. For the last decade they have failed to tackle obesity, despite setting themselves targets at United Nations meetings.”
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    hurtigtester og gud vet hva, og 1. mars kom dette rundskrivet:

    Skal du på Blindern campus de første tre ukene i mars? (Please see English below)

    Da vil vi gjerne be deg om en tjeneste: Selv om du ikke har symptomer på korona, kan du likevel legge turen innom Frederikkeplassen og ta en drop-in korona-hurtigtest?
    Testen tas i den ytre delen av nesen, så du slipper den ubehagelige lange pinnen – og resultatet blir klart etter drøyt 15 minutter. Alle som tester positivt, blir kontaktet av SiO Helse.

    Om mange nok tar hurtigtesten, kan det bidra til at UiO og andre utdanningsinstitusjoner får holde åpent selv om smittetrykket er høyt i samfunnet for øvrig.

    SiO Helse har fått i oppdrag av Helsedirektoratet å sette i gang en pilot for hurtigtesting av symptomfrie ansatte og studenter som oppholder seg på Blindern campus. Testingen settes i gang fra og med tirsdag 2. mars klokken og skal vare i tre uker. Alle ansatte og studenter som er på campus oppfordres til å ta en hurtig-koronatest én gang i uken.

    Gjennom piloten ønsker helsemyndighetene å teste ansatte og studenter som ikke utviser symptomer for å sjekke om de likevel er smittet med korona. I så fall kan man raskt sette inn smittesporing, vurdere behov for karantene og unngå videre spredning.

    Blindern campus får dermed to teststasjoner: Én for dem som har symptomer på korona og derfor må teste seg, og én for dem som ikke har symptomer, men som oppfordres til å bli med i piloten og ta en hurtigtest. Det er viktig at du passer på å gå til riktig stasjon. Vi sørger for god merking.
    reaksjonen lot ikke vente på seg. (eller: ikke kall det pilot; kanskje sjåfør?)

     

    hogen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2003
    Innlegg
    2.806
    Antall liker
    2.371
    Torget vurderinger
    2
    Fantastisk flott fryktpropaganda. Plastinnpakkede stormtroppere som "desinfiserer" utearealer. Det ser helt komplett toskete ut.
     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Det var slik man gjorde det i Wuhan gitt..... - etter å ha sveiset alle innbyggerne inne...
     
    Sist redigert:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.914
    Antall liker
    19.768
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Siden det er så enormt mye smitte i Trøndelag for tiden, sitter jeg på verandaen og nyter en kopp kaffe- i ført støvler (siden det regner i Oslo) og er solidarisk. Dugnad er flotte greier 😷
     

    emotikon

    Æresmedlem
    Ble medlem
    24.10.2004
    Innlegg
    12.505
    Antall liker
    2.944
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Siden det er så enormt mye smitte i Trøndelag for tiden, sitter jeg på verandaen og nyter en kopp kaffe- i ført støvler (siden det regner i Oslo) og er solidarisk. Dugnad er flotte greier 😷
    For oss som har det..... (jepp, jeg ble mest sannsynlig smittet på en viss restaurant 22.febr.) så ser vi hvor lite som skal til.
    Er ekstremt glad og lettet for at jeg hadde vinterferie sist uke og ikke spredte viruset rundt om i jobbsammenheng (jobber innen skole/fritid) DET hadde blitt saker det........
     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    11:39Brage Lie Jor

    Vestfold ønsker nedstenging:
    Alle Vestfold-kommunene ber Helsedirektoratet om strengere regionale smitteverntiltak. Tiltakene vil innebære nedstenging fra natt til fredag.
    Det anbefales at tiltakene varer fram til onsdag 17. mars, opplyser Statsforvalteren i Vestfold og Telemark.
    I Tønsberg og Færder er det ønskelig å innføre tiltak på nivå 5A, som er det aller strengeste. Det innebærer blant annet stenging av servingssteder, de fleste butikker, treningssentre, ølkranene, biblioteker, idretts- og fritidsaktiviteter, universiteter og høyskoler.
    Videre anbefales det at Sandefjord, Larvik, Horten, Holmestrand og Larvik legges på nivå 5B, som er det nest strengeste. Det betyr deriblant stans i alkoholservering og idretts- og fritidsaktiviteter. Butikkene får holde åpent, mens treningssentrene med visse unntak må stenge.

    Bakgrunnen for tiltakene er en betydelig økning av den britiske mutasjonen av coronaviruset i deler av Vestfold.

    (©NTB)
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.914
    Antall liker
    19.768
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    For oss som har det..... (jepp, jeg ble mest sannsynlig smittet på en viss restaurant 22.febr.) så ser vi hvor lite som skal til.
    Er ekstremt glad og lettet for at jeg hadde vinterferie sist uke og ikke spredte viruset rundt om i jobbsammenheng (jobber innen skole/fritid) DET hadde blitt saker det........
    Jeg vet hva du jobber med, kollega 😉

    Ja, man vet aldri. Men verden kan ikke stoppe opp likevel. Der det er lite smitte, må man klare å se at skadevirkninger av unødvendige tiltak er store. Jeg hadde senest i går kveld en lengre samtale med en av mine eldre musikere, som fortalte at han hadde utviklet sterk angst. Ikke pga redsel for corona, men pga av isolasjon. Han uttrykte også stor takknemlighet for at jeg har nektet å ta hensyn til nasjonale anbefalinger når det gjelder øvelser innendørs for voksne. Alie mine voksenkorps er i drift fysisk. Mental helse er svært viktig; mye viktigere enn å sitte hjemme og vente på et mulig utbrudd. Mye viktigere enn å være autoritetstro også.

    Så håper jeg selvsagt at det går bra med deg. Selv har jeg også hatt dette svineriet.
     
    Sist redigert:

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.992
    Antall liker
    6.214
    Ja, det er jo de som ikke følger smittevernreglene som holder smittetallene oppe og sørger for at andre får strengerer tiltak.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.914
    Antall liker
    19.768
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Ja, det er jo de som ikke følger smittevernreglene som holder smittetallene oppe og sørger for at andre får strengerer tiltak.
    Tosk!
    Det er ikke "regler". Derimot er det anbefalinger. Det betyr at det ikke er ulovlig, og at det er opp til den enkelte å vurdere. Smittevernregler blir selvsagt fulgt.

    Må pinadø ikke prøve deg med noe moralsk svada!
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    20.992
    Antall liker
    6.214
    Jeg prøver meg med fakta, og er ikke overrasket over å bli møtt med personangrep.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.914
    Antall liker
    19.768
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Jeg prøver meg med fakta, og er ikke overrasket over å bli møtt med personangrep.
    Så det du kom med var ikke det?

    Det vitnet om moralsk opphøydhet. Og det kan du holde for deg selv. Så bør man også sette seg inn i forskjellen på anbefalinger og tiltak.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.914
    Antall liker
    19.768
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Nei, det var ikke det.
    Da sier vi det.

    En farlig bivirkning av håndteringen, er jo selvsagt at man etterhvert bruker kanon- i stedet for ertepistol, mot de man opplever som kun opptatt av smitte
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.507
    Antall liker
    9.253
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Vi får opprette en tråd for de som har gjennomgått en runde med covid-19, hadde vært interessant å sett om hvor mange som hadde tålt den potensielle skammen som noen hele tiden ønsker å dytte på andre.
     

    WayAhead

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.12.2017
    Innlegg
    14.625
    Antall liker
    3.439
    Sted
    Sky No Limit....
    Torget vurderinger
    0
    Så det er bare krisemaximering og skremselspropaganda....?

    Nye dødsfall-rekorder i Brasil
    Brasil har registrert 1910 koronarelaterte dødsfall det siste døgnet. Dette skjer i skyggen av en ny virusvariant.

     
    Sist redigert:

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.429
    Antall liker
    35.214
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2

    Polka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.07.2003
    Innlegg
    5.533
    Antall liker
    3.692
    Torget vurderinger
    96
    Hva mener du med hvor mye covid? Hvilken målestokk?

    Jeg har ingen konkrete tall til deg, men det er ganske opplagt for meg at tiltakene ikke står i forhold til den totale risikoen. Faktum er at de aller fleste som dør av covid er helt på slutten av livet, og allerede syke med opptil flere andre sykdommer samtidig. Jeg sier ikke at det ikke er trist at folk dør når de er gamle og syke, men det er faktisk ingen tragedie, og det er ikke forholdsmessig å stenge ned hele samfunnet pga det.
    Du tror visst at helsevesenet har ubegrenset kapasitet og at det bare er å pøse inn intensivpasienter på sykehusene og la samfunnet gå som normalt.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.914
    Antall liker
    19.768
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Nok en gang løpes det i flokk. R- tallet er ikke 1,3 på landsbasis. Det er høyt noen få steder. I resten av landet er det langt under 1.
     

    skranglefant

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.11.2015
    Innlegg
    2.656
    Antall liker
    4.302
    Sted
    Bartistan
    Høie i dag på Dax18:
    Vi kommer til å gjøre noe over helga. Vi aner ikke hva men vi sier fra nå så folket får forutsigbarhet....
    WTF ???
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.914
    Antall liker
    19.768
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Forutsigbart; enda mer inngripende tiltak, der smitte ikke finnes.

    Nå nevner Høie riktignok mulighet for regionale tiltak. Et år etter syterne sa at det var den riktige håndteringen.
     
    U

    Utgatt24668

    Gjest
    På dagsrevyen kan de opplyse om at det var en økning på 88% på selvmordstelefon for menn under 20 år i 2020 vs. 2019.

    Det er et godt eksempel på at KPIen på antall selvmord i 2020 - som er omhyggelig (mis)brukt her på forumet som et argument for at den norske mentale helsen er god - er en elendig indikator på hvor vi står i utviklingen per idag.

    Desverre så får nok noen her rett i - at når selvmords-KPIen faktiske kan måle dødstall - så er det for sent. Man får nok også rett i at den mentale helsen er nedprioritert mht. tiltaksbyrdene.

    Å måle og styre alt på historiske tall fungerer dårlig, men det vet vi jo allerede.
     

    Larson

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.01.2014
    Innlegg
    11.476
    Antall liker
    4.214
    ^ regjeringen bryr seg ikke om unge menn som vurderer selvmord. De tilhører helt feil målgruppe. De har ikke millioner på bok eller eier tusenvis av aksjer.


    Regjeringen snakker så høyt om satsing på psykisk helse, men når prioriteringer blir satt opp mot hverandre så kunne de ikke brydd seg mindre. De med massevis av ressurser fra før blir prioritert ved ethvert veikryss.

    Husk hvem det er som skal få nye sjanser. Det er folk som Egseth. Folk som har vært uheldig med NAV skal alldeles ikke få noen ny sjanse. Eller gud forby, moren ga "feil" info til staten for 15 år siden, da kastes du ut av landet som 18-åring.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.914
    Antall liker
    19.768
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    På dagsrevyen kan de opplyse om at det var en økning på 88% på selvmordstelefon for menn under 20 år i 2020 vs. 2019.

    Det er et godt eksempel på at KPIen på antall selvmord i 2020 - som er omhyggelig (mis)brukt her på forumet som et argument for at den norske mentale helsen er god - er en elendig indikator på hvor vi står i utviklingen per idag.

    Desverre så får nok noen her rett i - at når selvmords-KPIen faktiske kan måle dødstall - så er det for sent. Man får nok også rett i at den mentale helsen er nedprioritert mht. tiltaksbyrdene.

    Å måle og styre alt på historiske tall fungerer dårlig, men det vet vi jo allerede.
    Vi har vel hatt rett i absolutt alt vi har sytet om, hele tiden.

    Likevel er vi sytere 🤔
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    ˆ
    ˆ
    en mer korrekt oppsummering har ikke vært gitt noen gang på sidene for god tenking (aka ot).

    hva vi har lært så langt – i tillegg til alt det vi har lært – er kort og greit: jeg syter, altså tenker jeg!

    eller som hegel sa, da han kom over denne forunderlige sentens: her er endelig tenkingen kommet hjem; den har funnet sitt element; den er i sannhet.

    det lave er det dype; her er lavmålet det dype, det høyverdige, det som skiller oss fra manetene, som bare lever i dypet, det mørke, det bak skyene…
     
    Sist redigert:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn