Medisin og helse Corona

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  17.282
  Antall liker
  10.365
  Relevansen var at de som mente koronarestriksjoner var tull var fryktelig bekymret for ungdommen som ikke fikk gå på skole, det er man ikke lenger.
  Nå har lærerstreiken vart en måneds tid av skoleåret, for de minste barna var vel skolen stengt rundt to måneder eller så fra midten av mars i 2020 -- langt mer for eldre elever. Jeg kan omtrent garantere deg at dersom lærerstreiken utvides og vedvarer så kommer svært mange til å ytre store bekymringer etter hvert. Personlig angår det meg ikke - mine barn går på skole i Oslo og der streikes det ikke siden det er et eget tariffområde eller hva de nå kaller det. Det blir uansett tvungen løsnmend lenge før den tid - i seg selv en indikasjon på at man er bekymret for konsekvensene.

  Uansett - om man klarte å innbille seg selv at man var frytelig opptatt av hva folk strøk med av i 2020/21 - men kun dersom årsaken var covid så er det litt merkelig at man gav fullstendig faen fra tidlig 2022 og utover hvor tross alt de lagt fleste covid-dødsfallene faktisk har funnet sted. Man kunne jo bli forledet til å tro at den påståtte enorme omsorgen for nasjonens gamle og skrale ikke hadde spesielt mye rot i virkeligheten men jeg har ennå ikke sett noen innrømme at det kanskje var litt vel påtatt mens det stod på. Det er bare å spole bakover i tråden, det er ikke måte på hvor trist ethvert dødsfall var så lenge årsaken var covid. Om det var noe annet gav man - som normalt - fullstendig faen med mindre det er snakk om ens egen familie. Havlparten av alle sykehusinneggelser og nesten halvparten av intensivpasienter for covid har også kommet i 2022 men det er ingen som har snakket om belastningen på helsevesenet på langt tid.

  Nå er vi tilbake til normalen og det er absolutt ingen som bryr seg om hva dødsårsaken faktisk er for de over 40.000 som takker for seg i løpet av året her i landet. Selv ikke om grunnen er covid. Jeg registrerer at det sitter veldig langt inne å innrømme at denne påtatte grenseløse omsorgen ikke hadde noen rot i virkeligheten, men at det er tilfelle burde være rimelig åpenbart. Om dødstallene i landet skulle finne på å stige til niåer som knapt før er sett (som i 2021) så er det uansett ingen som bryr seg.

  Det har strøket med ca 2600 personer av eller med covid i 2022 her i landet. Uten at noen har brydd seg. Det burde ikke være spesielt mye å diskutere. Hadde de samme tallene oppstått i 2020 eller 2021 så ville folk gåttt fullstendig i fistel og snakket om en skandale og intet tiltak ville vært sett på som for strengt. Mot slutten av året så kommer man til å lande på at kanskje 10% av alle dødsfall her i landet i år vil bli klassifisert som covid-dødsall. Og det er ingen vits i å late som om man bryr seg, for det gjør man ikke. Det er SÅ forrige sesong. Nå har man andre bekymringer.

  Etter massivasksinasjonen er rimelig nok risikoen for samfunnet som helhet enormt mye lavere, men det burde jo ikke har noe å si dersom man en gang mente at ethvert liv er hellig og at samfunnet måtte gjøre alt det kan for å forhindre at noen stryker med som følge av sykdom fra smittsomt virus hvir utbredelse kan stoppes om man bare har nok restriksjoner på normalt liv.

  Med en full nedstengig av samfunnet så ville fortsatt mange færre dødd av covid her i landet - og det er hva man faktisk burde mene må til om man skal late som at det man mente for et par år siden fortsatt gjelder. Vi har heldigvis kommet noen skritt videre i den sfæren, i motsetning til f.eks Kina som fortsatt stenger ned storbyer ved det minste tegn til smitteutbrudd.
   
  Sist redigert:

  morbid

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  24.08.2018
  Innlegg
  2.778
  Antall liker
  1.701
  Når du fortsatt ikke har fått med deg at man i starten av pandemien ble presentert at nesten "hvem som helst" kunne stryke med, det var farlig for barn å gå å skole, at det ble vist bilder av kjøletrailere i New York fulle av lik og at det italienske militæret kjørte kolonne ut av alpene med døde, i tillegg til rapportene fra legene i rammede områder, så kan jeg desverre ikke hjelpe deg. Dette er/var helt basal psykologi. Men skjønner at dette kan være problematisk når du til stadig anser deg selv som den smarteste fyren som noen gang har gått i to sko og har koll på det meste, mens resten av oss ikke har og ikke lar en anledning passere for å utbasunere det faktum.

  Eneste grunnen til at denne tråden lever videre er enkeltes behov for å fremheve seg selv på bekostning av alle andre. Hvis målet derimot er å få en eller an kollektiv innrømmelse(rart egentlig ettersom du allerede har bestemt det), så kan jeg sikkert på vegne av de fleste oss idioter si at, ja de fleste av oss var på et tidspunkt redde, lot frykt og føre var spille en for avgjørende rolle. Nå har de fleste av oss vært igjennom både 1 og 2 runder, helt uten å blir plassert i en stabel i en lastebil og er ikke redde lenger.
   
  Sist redigert:

  KjellR

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  02.07.2008
  Innlegg
  2.957
  Antall liker
  2.548
  Sted
  en bygd inneholdende en halvdau flyplass
  Men skjønner at dette kan være problematisk når du til stadig anser deg selv som den smarteste fyren som noen gang har gått i to sko og har koll på det meste, mens resten av oss ikke har og ikke lar en anledning passere for å utbasunere det faktum.
  He he ja, jeg vil tro mange her inne mener det grenser til direkte "usmart" og smått komisk at noen prøver og fremstille seg selv som en hjernetrust inne på et skarve haifai forum. Og det hjernetrusten lirer ut av seg er selvfølgelig ikke nødvendigvis sannheter …

  En hjernetrust mener ofte at han / hun sitter på den fulle oversikt / sannhet – faktisk noe likt div. sekter som kringkaster sine "sannheter"...

  Uansett - en sannhet når det gjelder corona:
  Myndighetene gjorde de riktige tingene!(!!) Og resultatet ble at vi slapp greit unna «pesten». I motsetning til våre naboer…

  Nå en skvett kaffe og en bit eplekake m/is....
   

  Jim I Hendriksen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  06.04.2019
  Innlegg
  3.318
  Antall liker
  4.720
  Uansett - en sannhet når det gjelder corona:
  Myndighetene gjorde de riktige tingene!(!!) Og resultatet ble at vi slapp greit unna «pesten». I motsetning til våre naboer…
  Det kan du si. Men jeg vil si at vi, folket, gjorde de rette tingene. Selv om ikke alle var helt enige med myndighetene, you can`t please `em all, så var vi stort sett lydige. Myndighetene kan gjøre det de gjør men det går ikke uten folket.

  Men akkurat nå så er det vel mer grunn til bekymring over det som har skjedd etterpå;

  Ikke en dag uten knivstikking og vold, stor økning i trafikkdrepte, økning i arbeidsulykker etc. Vi vet vel ikke enda om dette kan henges på pandemiknaggen men økt har det okke som.
   
  Sist redigert:

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  17.282
  Antall liker
  10.365
  Når du fortsatt ikke har fått med deg at man i starten av pandemien ble presentert at nesten "hvem som helst" kunne stryke med, det var farlig for barn å gå å skole, at det ble vist bilder av kjøletrailere i New York fulle av lik og at det italienske militæret kjørte kolonne ut av alpene med døde, i tillegg til rapportene fra legene i rammede områder, så kan jeg desverre ikke hjelpe deg.
  Jeg fikk - utrolig nok - med meg de nevnte sakene og poenget var heller ikke miksen av tiltak som ble innført i Norge og hvor og når og hvor lenge disse eventuelt skulle være på plass.
   

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  33.685
  Antall liker
  18.576
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0
  Men akkurat nå så er det vel mer grunn til bekymring over det som har skjedd etterpå;

  Ikke en dag uten knivstikking og vold, stor økning i trafikkdrepte, økning i arbeidsulykker etc. Vi vet vel ikke enda om dette kan henges på pandemiknaggen men økt har det okke som.
  Dette er en utvikling mange advarte mot siden hjelp og behandlingstilbud automatisk ble stengt. Alvorlig psykisk syke fikk ikke den hjelp de var avhengige av, dette er resultatet av det. Det igjen er resultatet av at kun en svært snever gruppe av 'fagfolk' styrte dette landet.

  Det ble tidlig et mantra at "tiltak er ikke politiske". Selvsagt var de det; valgte man det ene, valgte man samtidig bort noe annet. Med de følger det fikk og får.
   

  FJELL

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  22.03.2010
  Innlegg
  112
  Antall liker
  88
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  1
  [QUOTE="Jim I Hendriksen, post: 3644795, member: 31088"

  Ikke en dag uten knivstikking og vold, stor økning i trafikkdrepte, økning i arbeidsulykker etc. Vi vet vel ikke enda om dette kan henges på pandemiknaggen men økt har det okke som.
  [/QUOTE]
  Godt skrevet.
  Det er mye det er vanskelig å vite med sikkerhet, samtidig er det bra at mange har evnen til å resonnere selv etterhvert. Her er det bare å diskutere videre. Underholdende å følge med.
   

  BeetleBug

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  30.06.2009
  Innlegg
  5.222
  Antall liker
  8.552
  Sted
  Sørlandet
  Jeg kaster en pinne på bålet:

  Lediggang er roten til alt vondt hevder man og det mener jeg stemmer. Vi bor i en tid hvor kunnskap, utdannelse og evner betyr utrolig mye og da skal det mindre til for at man havner utenfor. Bonden på gården kunne hyre inn en hjelpemann. En som ble fortalt hva han skulle gjøre til enhver tid. Man trengte ikke å være spesielt begavet, ha en utdannelse eller spesielle evner for å ta en slik jobb. Dessverre blir det mindre det med modernisering mindre bruk for slike hjelpemenn/kvinner. Joda… samfunnet trenger snekkere, murere, osv… men prøv å bli snekker hvis du ikke behersker språket godt eller ikke trives bak en pult.

  Selv var jeg leder i en bedrift som samarbeidet med en lokal skole for elever med lærevansker. Vi hadde 3 elever derfra og målet var at dem innen 3 år skulle få fagbrev. Klarte dem ikke kravene var neste mål et kompetansebevis. En slik ordning i all sin prakt er flott men ekstremt krevende for bedriften da den betyr lavere effektivitet og høyere kostnader i en tid hvor hver krone teller. En ting hadde vært om bedriften fikk dekket hele periode. En annen om den også fikk en form for kompensasjon for fadderordningen. Vi hadde kanskje kunne klart å fortsette med denne ordningen om faktisk elevene var motivert...

  Så derfor, etter to år med pandemirelatert passitivet så er jeg slettes ikke overrasket over dagens mediebilde. Jeg tror også det vil bli verre og at vi kan se til Sverige hvor fryktelig galt det kan gå
   
  Sist redigert:

  Polka

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.07.2003
  Innlegg
  4.702
  Antall liker
  2.662
  Torget vurderinger
  96
  Det er ganske fantastisk at enkelte prøver å gi coronatiltakene skylda for økt kriminalitet. Det har ulmet og økt lenge, og gjeng, ran og voldsproblemer har vi hatt i Oslo i årevis. Den direkte årsaken til det er en alt for slepphendt asylpolitikk hvor vi har stuet sammen ukultur i enkelte bydeler, lukket øyenene og håpet på det beste.
   

  Disqutabel

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.09.2016
  Innlegg
  8.004
  Antall liker
  7.254
  Det er ganske fantastisk at enkelte prøver å gi coronatiltakene skylda for økt kriminalitet. Det har ulmet og økt lenge, og gjeng, ran og voldsproblemer har vi hatt i Oslo i årevis. Den direkte årsaken til det er en alt for slepphendt asylpolitikk hvor vi har stuet sammen ukultur i enkelte bydeler, lukket øyenene og håpet på det beste.
  Så enkelt er det faktisk ikke.
  Fordi: Med stadig flere fremmedkulturelle i Norge, har kriminalitetsratene stort sett vist synkende tendens i nærmere 30 år.

  Så kom Corona. I den perioden landet var relativt nedstengt, hadde vi et samtidig stort fall i kriminelle handlinger og drap. Etter at landet åpnet opp igjen, har ratene skutt signifikant i været, ikke bare på kriminalitet, men også på trafikkulykker. Nå behøver ikke korrelasjon bety kausalitet her heller, men det er verdt å forske litt på eventuelle sammenhenger her.

  Kort fortalt: NEI, det er IKKE et økende antall fremmedkulturelle som har drevet kriminaliteten verken nedover eller oppover i dette landet, dette er statistisk bevist utenfor en hver rimelig tvil.
   

  Polka

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.07.2003
  Innlegg
  4.702
  Antall liker
  2.662
  Torget vurderinger
  96
  Så enkelt er det faktisk ikke.
  Fordi: Med stadig flere fremmedkulturelle i Norge, har kriminalitetsratene stort sett vist synkende tendens i nærmere 30 år.

  Så kom Corona. I den perioden landet var relativt nedstengt, hadde vi et samtidig stort fall i kriminelle handlinger og drap. Etter at landet åpnet opp igjen, har ratene skutt signifikant i været, ikke bare på kriminalitet, men også på trafikkulykker. Nå behøver ikke korrelasjon bety kausalitet her heller, men det er verdt å forske litt på eventuelle sammenhenger her.

  Kort fortalt: NEI, det er IKKE et økende antall fremmedkulturelle som har drevet kriminaliteten verken nedover eller oppover i dette landet, dette er statistisk bevist utenfor en hver rimelig tvil.
  Jo, så enkelt er det faktisk. Om du tok bort all kriminalitet utført av nye landsmenn og kvinner, ville droppet i statistikken blitt dramatisk. Fremmedkulturelle står for en uforholdsmessig stor andel, spesielt i de store byene. For eksempel står utenlandsfødte for 40% av drap de siste 10 år. Innvandrere og barn av innvandrere har vært overrepresentert i mange år, selv om det har sunket litt de siste 4-5 årene. Så kan du jo begynne å gjette på hvem det er som har begynt å skyte så mye på hverandre i Oslos gater. Mulig det er langtidsvirkinger etter tiltakene? Norske ungdommer som fortsatt er irritert over at fotballbanen var stengt?
  Du må gjerne beholde skylappene så lenge de er behagelige, eller du kan ta en svipptur til Sverige å se hvor galt det kan gå når man slipper innvandringen helt løs.

  Og trafikkulykker... det er vel ikke rart at det var mye mindre av det under nedstengningen. Gatene og veiene var omtrent tomme.
   
  Sist redigert:
  • Liker
  Reaksjoner: SAL

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  33.685
  Antall liker
  18.576
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0
  La oss se;

  Det var altså helt riktig (!) av myndighetene å stenge behandlingstilbud for psykisk syke, sende de hjem fra tilbud, stenge dørene, stenge skoler og fritidsaktiviteter over hele landet - fordi denne virussykdommen på magisk vis kunne nærmest medføre menneskehetens utryddelse. Og ikke, som alltid, ramme de aller eldste.

  Følger av denne enestående logikk, er selvsagt at psykisk sykdom har eskalert, noe vi i dag ser følgen av. At noen, som alltid, får total hjerneblødning og skylder på 'fremmedkulturelle', viser også- med all mulig tydelighet at den psykiske helse har dårlige kår.
   

  KjellR

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  02.07.2008
  Innlegg
  2.957
  Antall liker
  2.548
  Sted
  en bygd inneholdende en halvdau flyplass
  La oss se;

  Det var altså helt riktig (!) av myndighetene å stenge behandlingstilbud for psykisk syke, sende de hjem fra tilbud, stenge dørene, stenge skoler og fritidsaktiviteter over hele landet - fordi denne virussykdommen på magisk vis kunne nærmest medføre menneskehetens utryddelse. Og ikke, som alltid, ramme de aller eldste.

  Følger av denne enestående logikk, er selvsagt at psykisk sykdom har eskalert, noe vi i dag ser følgen av. At noen, som alltid, får total hjerneblødning og skylder på 'fremmedkulturelle', viser også- med all mulig tydelighet at den psykiske helse har dårlige kår.
  En stadig tilbakevendende reprise (gjeeesp) - så derfor en reprise..:
  Myndighetene gjorde de riktige tingene!(!!) Og resultatet ble at vi slapp greit unna «pesten». I motsetning til våre naboer…
   

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  33.685
  Antall liker
  18.576
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0
  Sverige ja; landet med morderiske ledere;


  - En vesentlig grunn til at Sverige har høyere dødelighet i 2020 enn Norge, er at den generelle dødeligheten året før, i 2019, var uvanlig lav. I 2020 hadde Sverige derfor et «overskudd» av eldre, syke mennesker. Derfor kan en god del av overdødeligheten i Sverige i 2020 skyldes en forskyvning av dødsfall fra året før.

  Det sier Ørjan Olsvik, professor i medisinsk mikrobiologi ved UiT Norges arktiske universitet og en av medforfatterne i studien.

  Et annet poeng har også påvirket dødsraten:

  – Sverige har en eldre befolkning enn oss. De hadde bedre levebetingelser under krigen og i etterkrigstida og hadde lavere barnedødelighet enn oss. Derfor har de proposjonsmessig ganske mange flere mennesker over 80 år enn vi har i Norge, sier Olsvik.

  ....

  Mye, og stadig mer, taler for at Sverige håndterte dette langt bedre enn Norge- der de unnlot å la hysteriet styre over logikk.
   

  lars_erik

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  33.685
  Antall liker
  18.576
  Sted
  Hades
  Torget vurderinger
  0
  Mens 2000 eldre har dødd etter siste gjenåpning i februar 2022, like mange som de to første årene tilsammen. Altså er "pesten" nå mye verre enn de to første årene. Uten at hysteriet rår. Det vil igjen si at det er håp for den menneskelige intelligens. For de fleste, hvertfall.
   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  17.282
  Antall liker
  10.365
  Ikke bare i Kina ting tar tid. I US of A hvor de som kjent har hatt slitt å slite med på vaksinefronten kom denne meldingen fra storbankene Goldman Sachs og Morgan Stanley i begynnelsen av måneden


  Goldman Sachs Group Inc., which led Wall Street’s return to Manhattan towers by pushing employees to resume regular commutes last year, and Morgan Stanley both told staff that they will ease some of their remaining Covid-19 mitigation efforts after the Labor Day weekend.

  Goldman will let employees outside New York enter offices regardless of vaccination status, with no requirement to participate in regular testing or wear face coverings, according to a memo sent to staff. The bank cited new US Centers for Disease Control guidelines as well as improved treatments and wide availability of testing.

  In New York, Goldman employees with an approved medical or religious exemption to the city’s vaccine mandate can enter offices with no testing or face coverings, the bank said. Those without an approved exemption and who don’t meet the mandate should continue to work remotely.


  En noe uventet effekt av hjemmekontor-o-rama er at enkelte arbeidsgivere nå mer eller mindre krever at ansatte skal tilbake på kontorene mens andre bruker muligheten til å jobbe en god del hjemmefra som et middel for å tiltrekke seg talenter som er hyppe på det.
   

  Disqutabel

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.09.2016
  Innlegg
  8.004
  Antall liker
  7.254
  Jo, så enkelt er det faktisk. Om du tok bort all kriminalitet utført av nye landsmenn og kvinner, ville droppet i statistikken blitt dramatisk. Fremmedkulturelle står for en uforholdsmessig stor andel, spesielt i de store byene. For eksempel står utenlandsfødte for 40% av drap de siste 10 år. Innvandrere og barn av innvandrere har vært overrepresentert i mange år, selv om det har sunket litt de siste 4-5 årene. Så kan du jo begynne å gjette på hvem det er som har begynt å skyte så mye på hverandre i Oslos gater. Mulig det er langtidsvirkinger etter tiltakene? Norske ungdommer som fortsatt er irritert over at fotballbanen var stengt?
  Du må gjerne beholde skylappene så lenge de er behagelige, eller du kan ta en svipptur til Sverige å se hvor galt det kan gå når man slipper innvandringen helt løs.

  Og trafikkulykker... det er vel ikke rart at det var mye mindre av det under nedstengningen. Gatene og veiene var omtrent tomme.
  Så da kan vi med andre ord trekke den konklusjon at de senere 30 års nedgang i kriminlaratene også er på grunn av økt innvandring, eller? Les litt statistikk på disse temaer, og du vil se at det er mye som ikke kan forklares med dine enkle anskuelser.
  Komplekse problemer har ikke enkle svar.

  En andel av kriminaliteten drives av omreisende kriminelle (internasjonale forbrytersyndikater), og disse ble kraftig hemmet i corona-perioden. Dette er en input som er relevant, men som ikke har noen direkte sammenheng med innvandring til landet.
   

  Stein 99

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  05.11.2009
  Innlegg
  1.103
  Antall liker
  452
  Skjermbilde 2022-09-19 kl. 19.56.41.png Skjermbilde 2022-09-19 kl. 20.02.34.png

  Hentet fra SSB
  For meg synes det som utlendinger er overrepresentert som fanger i norske fengsler men jeg ser at tendensen er nedadgående de siste årene
   

  Jim I Hendriksen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  06.04.2019
  Innlegg
  3.318
  Antall liker
  4.720
  Hentet fra SSB
  For meg synes det som utlendinger er overrepresentert som fanger i norske fengsler men jeg ser at tendensen er nedadgående de siste årene

  I flg. politiet så skjer det positive ting. Vet ikke om dette er @Polka approved.

   

  Panama Red

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.08.2009
  Innlegg
  2.470
  Antall liker
  1.480
  Torget vurderinger
  1
  Host..host Corona er vel det tråden handler om, eller?
   

  Cobra2

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  26.02.2003
  Innlegg
  4.831
  Antall liker
  910
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  75
  Tror jeg har vært innom dette før? ;-) :
   

  Asbjørn

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  30.861
  Antall liker
  24.398
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Tror jeg har vært innom dette før? ;-) :
  Du fikk med deg at Harvard-studien så på aldersgruppen 18-29 år, ikke gamle kællær som oss? Av en eller annen grunn ser det ut til at artikkelen du linket til unnlot å nevne akkurat det.
   

  Bx

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  04.08.2005
  Innlegg
  8.060
  Antall liker
  3.534
  Nå har lærerstreiken vart en måneds tid av skoleåret, for de minste barna var vel skolen stengt rundt to måneder eller så fra midten av mars i 2020 -- langt mer for eldre elever. Jeg kan omtrent garantere deg at dersom lærerstreiken utvides og vedvarer så kommer svært mange til å ytre store bekymringer etter hvert. Personlig angår det meg ikke - mine barn går på skole i Oslo og der streikes det ikke siden det er et eget tariffområde eller hva de nå kaller det. Det blir uansett tvungen løsnmend lenge før den tid - i seg selv en indikasjon på at man er bekymret for konsekvensene.

  Uansett - om man klarte å innbille seg selv at man var frytelig opptatt av hva folk strøk med av i 2020/21 - men kun dersom årsaken var covid så er det litt merkelig at man gav fullstendig faen fra tidlig 2022 og utover hvor tross alt de lagt fleste covid-dødsfallene faktisk har funnet sted. Man kunne jo bli forledet til å tro at den påståtte enorme omsorgen for nasjonens gamle og skrale ikke hadde spesielt mye rot i virkeligheten men jeg har ennå ikke sett noen innrømme at det kanskje var litt vel påtatt mens det stod på. Det er bare å spole bakover i tråden, det er ikke måte på hvor trist ethvert dødsfall var så lenge årsaken var covid. Om det var noe annet gav man - som normalt - fullstendig faen med mindre det er snakk om ens egen familie. Havlparten av alle sykehusinneggelser og nesten halvparten av intensivpasienter for covid har også kommet i 2022 men det er ingen som har snakket om belastningen på helsevesenet på langt tid.

  Nå er vi tilbake til normalen og det er absolutt ingen som bryr seg om hva dødsårsaken faktisk er for de over 40.000 som takker for seg i løpet av året her i landet. Selv ikke om grunnen er covid. Jeg registrerer at det sitter veldig langt inne å innrømme at denne påtatte grenseløse omsorgen ikke hadde noen rot i virkeligheten, men at det er tilfelle burde være rimelig åpenbart. Om dødstallene i landet skulle finne på å stige til niåer som knapt før er sett (som i 2021) så er det uansett ingen som bryr seg.

  Det har strøket med ca 2600 personer av eller med covid i 2022 her i landet. Uten at noen har brydd seg. Det burde ikke være spesielt mye å diskutere. Hadde de samme tallene oppstått i 2020 eller 2021 så ville folk gåttt fullstendig i fistel og snakket om en skandale og intet tiltak ville vært sett på som for strengt. Mot slutten av året så kommer man til å lande på at kanskje 10% av alle dødsfall her i landet i år vil bli klassifisert som covid-dødsall. Og det er ingen vits i å late som om man bryr seg, for det gjør man ikke. Det er SÅ forrige sesong. Nå har man andre bekymringer.

  Etter massivasksinasjonen er rimelig nok risikoen for samfunnet som helhet enormt mye lavere, men det burde jo ikke har noe å si dersom man en gang mente at ethvert liv er hellig og at samfunnet måtte gjøre alt det kan for å forhindre at noen stryker med som følge av sykdom fra smittsomt virus hvir utbredelse kan stoppes om man bare har nok restriksjoner på normalt liv.

  Med en full nedstengig av samfunnet så ville fortsatt mange færre dødd av covid her i landet - og det er hva man faktisk burde mene må til om man skal late som at det man mente for et par år siden fortsatt gjelder. Vi har heldigvis kommet noen skritt videre i den sfæren, i motsetning til f.eks Kina som fortsatt stenger ned storbyer ved det minste tegn til smitteutbrudd.

  Du var kanskje ekspert på Corona-virus før C-19 dukket opp. I så fall var du enestående. Du og et par svensker.

  Ja, det var en omsorg for de utsatte …. og ikke bare de eldre …. men det viktigste var trusselbildet og risikoen for at dette kunne bli en pandemi med svært store dødsfall i mange aldersgrupper. Og selvfølgelig risiko for at helsevesenet brøt sammen. Bekymringen var vel begrunnet, for å so det forsiktig. Nå gikk det heldigvis sånn at hver mutasjon som kom stort sett var mer smittsom og mindre dødelig enn den forrige. Og dette er vel det mest sannsynlige forløpet. Men det er ingen selvfølge, ikke blant medisinsk ekspertise i hvert fall. Det var en betydelig risiko for at dette kunne gått riktig ille …. og det var flaks (for oss) at noen nesten utstøtte forskere aldri ga opp sin forskning på rna-vaksine. Vaksinen kom mye tidligere enn vi hadde grunn til å forvente.

  Det meste har gått riktig vei etter utbruddet, og du som kan regne og forstår statistikk, sannsynlighet og konsekvens, tenker jeg … er i stand til å se st dette kunne blitt mye verre.

  Så får det være at daværende helseminister gjorde et stort poeng av å ta vare på de eldre. Jeg tenker at det var helt greit, i hvert fall norn måneder. Men det var mye mer på spill enn som så …i det lange løp.
   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  17.282
  Antall liker
  10.365
  Du var kanskje ekspert på Corona-virus før C-19 dukket opp. I så fall var du enestående. Du og et par svensker.

  Ja, det var en omsorg for de utsatte …. og ikke bare de eldre …. men det viktigste var trusselbildet og risikoen for at dette kunne bli en pandemi med svært store dødsfall i mange aldersgrupper. Og selvfølgelig risiko for at helsevesenet brøt sammen. Bekymringen var vel begrunnet, for å so det forsiktig. Nå gikk det heldigvis sånn at hver mutasjon som kom stort sett var mer smittsom og mindre dødelig enn den forrige. Og dette er vel det mest sannsynlige forløpet. Men det er ingen selvfølge, ikke blant medisinsk ekspertise i hvert fall. Det var en betydelig risiko for at dette kunne gått riktig ille …. og det var flaks (for oss) at noen nesten utstøtte forskere aldri ga opp sin forskning på rna-vaksine. Vaksinen kom mye tidligere enn vi hadde grunn til å forvente.

  Det meste har gått riktig vei etter utbruddet, og du som kan regne og forstår statistikk, sannsynlighet og konsekvens, tenker jeg … er i stand til å se st dette kunne blitt mye verre.
  Jada, alt det greit nok og uenigheten ligger ikke der. Men hvorfor driter absolutt alle i alle som dør av corna nå om dagen? Det er egentlig hele poenget mitt. Midt i februrar en gang så gav hele nasjonen kollektivt plutselig fullstendig faen i hvor mange som stryker med av pesten. Om man for et år siden prøvde å påpke at 1000 døde av en smittsom sykdom faktisk ikke er spsielt mange eller at det ikke er unormalt at gamle og skrale faktisk dør av noe så var om nærmest for elremorder å regne.

  Jeg skjønner bare ikke hvorfor man kan mene at det var en tragedie med noen få hundre døde men man driter i et par tusen. Det er faktisk hva som har skejdd og som skjer nå for tiden.

  Spurte et par kollegaer for noen uker siden om hvor mange de trodde hadde dødd av corna siden Norge var i normalt gjenge igjen og de tippet stort sett "nesten ingen - kanskje 25-50 stykker totalt". De var, la oss si "relativt overrasket" da det faktiske tallet ble presentert.
   

  Bx

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  04.08.2005
  Innlegg
  8.060
  Antall liker
  3.534
  Jada, alt det greit nok og uenigheten ligger ikke der. Men hvorfor driter absolutt alle i alle som dør av corna nå om dagen? Det er egentlig hele poenget mitt. Midt i februrar en gang så gav hele nasjonen kollektivt plutselig fullstendig faen i hvor mange som stryker med av pesten. Om man for et år siden prøvde å påpke at 1000 døde av en smittsom sykdom faktisk ikke er spsielt mange eller at det ikke er unormalt at gamle og skrale faktisk dør av noe så var om nærmest for elremorder å regne.

  Jeg skjønner bare ikke hvorfor man kan mene at det var en tragedie med noen få hundre døde men man driter i et par tusen. Det er faktisk hva som har skejdd og som skjer nå for tiden.

  Spurte et par kollegaer for noen uker siden om hvor mange de trodde hadde dødd av corna siden Norge var i normalt gjenge igjen og de tippet stort sett "nesten ingen - kanskje 25-50 stykker totalt". De var, la oss si "relativt overrasket" da det faktiske tallet ble presentert.
  Og så? Er du på dobbeltmoraljakt eller mener du vi burde gjort mere de siste 9 månedene eller hva?
   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  17.282
  Antall liker
  10.365
  Og så? Er du på dobbeltmoraljakt eller mener du vi burde gjort mere de siste 9 månedene eller hva?
  Det første. Norge burde vært tilbake til normlen før februar 2022 men det får skrives på kontoen for "beslutninger under usikkerhet" og det er som kjent vanskelig der og da men gjere ganske lett i ettertid.

  Dobbeltmoralen må man etter min mening være rimelig blid for ikke å se. Det var selvsagt ingen som plutselig brydde seg om hva gamle og skrale strøk med av. Det har man aldri brydd seg om og når normalen inntreffer så er man tilbake til normalen på den fronten også - som altså er å ikke bry seg i det hele.

  Om man tror at man faktisk var av den oppfatning at ethvert covid-dødsfall var en enorm tragedie som kunne vært unngått så må man nødvendigvis mene at Norge burde gjort mye mer de siste ni månedene. Kina driver fortsatt på sånn. Her til lands og i det meste av verden har man heldgivs kommet et godt stykke lengre.
   

  Bx

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  04.08.2005
  Innlegg
  8.060
  Antall liker
  3.534
  Du må ikke tro alt som skrives i VG. Hvis journalister noen gang har vært folkets røst, så er det veldig lenge siden. Folk leser vg, Dagbladet, Aftenposten, dn osv … og så henter de inn annen info og trekker sine egne konklusjoner.

  Jeg er forøvrig enig i at det var en overforsiktighet rundt forrige årsskifte. Jeg tror det ligger i genene til Støre-regjeringen å tenke lenge og sakte før de gjør noe.
   

  Cobra2

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  26.02.2003
  Innlegg
  4.831
  Antall liker
  910
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  75
  Du var kanskje ekspert på Corona-virus før C-19 dukket opp. I så fall var du enestående. Du og et par svensker.

  --------------------------------------
  Ikke så vanskelig, siden det var patentert for mange år siden....
   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  17.282
  Antall liker
  10.365

  Dr_BASS

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  18.12.2013
  Innlegg
  1.303
  Antall liker
  464
  Sted
  Rælingen
  Torget vurderinger
  1
  Sorry misforsto
   

  Asbjørn

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  30.861
  Antall liker
  24.398
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Hva har den patenten med covid 19 å gjøre? Den handler om et fuglevirus som er såpass svekket at det kan brukes som vaksine i fjørfe, på samme måte som andre vaksiner inneholder svekket virus. Leste du linken før du postet den?

  1663870193767.png
  The coronavirus may be IBVM41
   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  17.282
  Antall liker
  10.365
  At Moderna er lett snurt kan muligens ha en sammenheng med at aksjekursen deres er ned nesten 70% fra toppen. Alle ære til de for å ha utviklet en svært effektiv vaksine mot covid-19 på rekordtid, men denne vaksinen er (eller var i alle fall) også det eneste produktet firmaet faktisk har/hadde som er godkjent for bruk, Det er et svært lite firma - de har rundt 2700 ansatte mens de så sent som i 2018 kun hadde ca 700. Samme greia med tyske BioNTech, det er også et lite legemiddelfirma og det er de som faktisk lagde vaksinen, ikke Pfizer. Pfizer stod for logistikk, klinisk utprøving og produksjon.
   

  Dr_BASS

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  18.12.2013
  Innlegg
  1.303
  Antall liker
  464
  Sted
  Rælingen
  Torget vurderinger
  1
  Hva har den patenten med covid 19 å gjøre? Den handler om et fuglevirus som er såpass svekket at det kan brukes som vaksine i fjørfe, på samme måte som andre vaksiner inneholder svekket virus. Leste du linken før du postet den?

  Vis vedlegget 851245

  Ja selvfølgelig leste jeg 1000 sider på 5 minutter før jeg postet.
  Du spurte etter patent på coronavirus, jeg viste deg patent på coronavirus.
  Værsågod
   

  Asbjørn

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  30.861
  Antall liker
  24.398
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Nei, jeg utfordret Cobra2 til å dokumentere påstanden sin om at corona (covid 19) var patentert mange år tidligere. Din link har ikke noe som helst med det å gjøre, like lite som om den hadde beskrevet et nytt og bedre traktordekk. Det er rundt det også. Cobra2’s taushet er megetsigende.

  Patenten du linket til er på 65 sider, forresten. Det tok meg ca tre minutter å skumme gjennom innledningen og claims godt nok til å se hva den handlet om.
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn