Problemet for oss "purister" som gjerne vil ha brennevin som er lagret 20år ++ er jo at dette har blitt helt hysterisk dyrt!Mange år lagring på eik gjør underverker for alt av brennevin, dette gjør også at brennevinet får "pustet litt" samtidig som det trekker til seg litt smak fra fatene. Personlig så foretrekker jeg OVER (norsk) seksuell lavalder.
Produsentene taper jo renter for hvert år produktet ligger på lager samtidig som Prinsesse Märtha Louises venner "englene" forsyner seg grovt av fatene.
Jeg er ikke 100% sikker når det gjelder cognac, men for whisky har man funnet måter å "jukse" i produksjonen slik at produktet får riktig fatlagret preg på ganske mye kortere tid. Hvordan de gjør det har jeg ikke full oversikt over, men har hørt snakk om at eikefliser tilsettes under fatlagringen og at gamle fat i "flisform" setter smak hurtigere enn å lagre i et tomt "rent" fat. Men ta dette med en liten klype salt.
Uansett så skal dette gjøre at man får god whisky med lagringspreg billigere enn hvis produktet må ligge i fat hele tiden silk det ble gjort tidligere.