ErosLoveking skrev:
Her ligger to stykker andebryst klar...........
Det er mulig du har planen klar allerede, men om ikke, så er dette en killer og latterlig enkelt (skal ikke påstå å ha kommet på dette selv, det er fra en kokebok av Eyvind Hellstrøm)
Lag polenta (bør stå lenge, så start med det i god tid). Jeg pleier å bruke litt demi-glace av kylling / kyllingkraft i vannet for å gi litt mer smak,men det er ikke et must.
Snitt andebrystene i rutemønster på fettsiden, gni inn med salt, pepper og knuste korianderfrø
Stek brystene med fettsiden ned i tørr panne på middels varme med et par fedd hvitløk med skall i pannen. Stek til skinnet er sprøtt. Jeg pleier å steke ferdig i ovn, men kan også ligge i pannen hele tiden. Kjernetemperatur på rundt 55 grader er fint, da er de mørkerosa/nesten røde og saftige.
Lag olivensaus på følgende måte:
Smelt et par spiseskjeer honning til lys karamell
Tilsett 3 ss worchestshire-saus, 2ss soyasaus og 1ss ketsjup
Kok til det tykner, tilsett 2ss hakkede sorte oliven, saften fra 2 lime og skallet fra 1 lime. Monter sausen med et par ss smør og smak til med salt og pepper
Anrett med andebryst, tøm sausen over, legg over skallet fra den andre limen og litt schezuanpepper om du får tak i det. En dæsj polenta på tallerkenen og en stor skje spinatpuree (lages ved å kjapt forvelle spinat, tilsett litt følte og smør, kjør med stavmikser og smak til med salt og pepper)