Adytons venner!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • A

  aair

  Guest
  På tide at også Adyton får sin egen vennetråd. Vurderte en stund å kalle tråden for Geir Tømmerviks venner, men for husfredens skyld her inne på HFS skippet jeg dette ;D

  Selv spiller jeg på 2 stk Cordis 1.6 Signature effekttrinn, Temper Signature preamp og Chorus riaa. Riaa'n er visstnok bare produsert i 60 eksemplarer. Riaa'en finnes også i en Signature versjon har jeg sett på bilde.

  Skal etterhvert prøve å brokoble effekttrinene sammen med Audio Physics Tempo (versjon 1). AP var importør av Adyton til Tyskland i sin tid og nettopp Tempoene ble utviklet på Cordis-trinnet. En bekjent av meg var hos AP i sommer å kunne fortelle at Cordisen fortsatt spiller i lytterommet selv om AP i dag benytter litt andre forsterkere under utvikling av nye høyttalere.

  Veien videre er å anskaffe APs/Adytons LISA dsp-boksen. Denne skal inn mellom drivverket og dac og kan også benyttes til Virgo 1 og 2. Vurderer også high speed psu til Temper.
   

  Vidar11

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  06.03.2007
  Innlegg
  157
  Antall liker
  144
  Sted
  Moss
  Torget vurderinger
  1
  Adyton 1.8 Cordis er min unnskyldning til å være med i klubben. Det er vel ca 1 år siden jeg kjøpte den av Tømmervik nå, og den er helt rå. Har tidligere spilt på DP A1 og EC 120.

  Spiller ellers på Burmester cd 006 og 935 preamp. Dali Euphonia 4 er tilkoblet med PM- audios Giant. Viktigst av alt er at jeg har eget lytterom på vel 30 m2, og da er det ikke noe problemer med visse tilpasninger av akkustikk.

  Hvorfor jeg har handlet så mye hos Geir Tømmervik? To viktige grunner:

  -For det første så har produktene gitt de forbedringer som Tømmervik solgte inn på forhånd.
  -For det andre så ringer Tømmervik for å høre hvordan det funker. Slik oppfølging er det ingen andre som gjør, meg bekjent.

  Cordis 1.8. er klart den beste forsterkeren jeg har hørt. Den er sprek og luftig, i tillegg til at det synes som om kreftene er utømmelige. Og FOR et driv og pondus i bunnoktavene :eek: I tillegg er den silkemyk, og for et rom.

  Kan vanskelig tenke meg at Dali ène kan få merkbart mer optimale forhold å spille under.

  Til slutt noen hedersord til PM-audio og The Giant. Nå har jeg vel tro på at Adyton spiller bra med de fleste kabler, men The Giant bidro veldig positivt og tok plassen til mer enn dobbelt så dyre kabler. "Noen" gjør åpenbart noe veldig riktig der nede i Nodeland..
   

  karlswe

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  20.06.2005
  Innlegg
  126
  Antall liker
  11
  Jeg er i dag en lykkelig eier av en cordis 1.8. Hadde tidligere en cordis 2.0 som jeg var veldig fornøyd med. Cordis 1.8 er en fantastisk forsterker som jeg tror man skal lette lenge og dypt i pungen for å finne noe som matcher. Min påstand er at man vet ikke hva elektrostater er god for før en har har prøvd cordis 1.8. Den spiller med en uanstrengthet og letthet samt en dynamikk som er utrolig, dette håndterer den i en hver belastning, kan anbefales på det sterkeste.

  Har i tillegg en Modus med den nyeste high speed strømforsyningen som jeg kjøpte på OHS for et par år siden. Denne vurderer jeg å selge.
   
  A

  aair

  Guest
  Har du sammenlignet gammel PSU med high speed PSU'en? Jeg går og venter på at OHC skal finne den nye PSU'en frem fra kjelleren. Skal brukes på Chorus riaa og Tømmervik mente det var mye å hente ved å gå over til det nytt PSU med strømfilter. Ved sammenligning med riaa'er opp til 50000,- synes han Chorus overgikk det meste, men nå har han jo en spesiell forkjærlighet for Adyton-produkter ;D Uannsett, så blir det spennede å få PSU'en i hus.
   

  -morten-

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  13.01.2005
  Innlegg
  384
  Antall liker
  6
  hei,

  har modus (preamp) og 2 x cordis symphonic series 1.5 (bi-amp)

  høytaler'ne er merlin exl 1+1 og bruker atoll 100 som cd-spiller, kabler er wireworld eclipse.

  og er fornøyd med dette. cordisene og merlinene er ting jeg har hatt siden starten på 90-tallet.

  mvh

  -morten-
   

  johnnybgood

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  07.06.2004
  Innlegg
  314
  Antall liker
  16
  Jeg har en Adyton Temper Signature av forrrige modell. Den er i nyere tid kraftig oppgradert ved å bytte ut alle kondisene i linjedelen til Black Gate. I tillegg er strømforsyninga "frisket" opp med å installere ladelytter med 15 x originalkapasiteten. Trafoen måtte flyttes helt inntil nettbrønnen for å få plass til de nye lyttene. Nettbrønnen er byttet ut til en med nettfilter. Jeg syntes den låt bra i mitt oppsett før også, men etter oppdateringa blei den virkelig spenstig!! Det som antagelig gjorde den største forskjellen var oppgraderingen av strømforsyningen, men det er ikke helt enkelt å huske hvordan det låt tidligere. Uansett: det blei j----g bra!!
   
  J

  Jurassic

  Guest
  Jeg må vel kunne kalles en Adyton venn.
  Har en Modus som er den hifi komponenten jeg har eid lengst (er riktignok ikke i bruk) samt at jeg tidligere har hatt samt at jeg tidligere har hatt en Cordis 1.6.
  Begge to er ypperlige produkter og betraktelig bedre enn mye annet som omsettes brukt til en høyere pris.
   

  olllie

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  09.07.2006
  Innlegg
  434
  Antall liker
  131
  Jeg har en Temper symphonic reference som er noen år gammel. Veldig fornøyd!!!!! Men det er kanskje rom for å forbedre den? Noen som vet????


  Olllie
   
  A

  aair

  Guest
  Oslo Hificenter selger nye XT-power supply for kr. 10 tusen. Skal i følge OHC "gi betydelig løft" i forhold til gamelt psu. Jeg har XT, men vet ikke helt om det er verdt pengene. johnnybgood (mailto:bjohnny@online.no) her på HFS har moddet både strømforsyning i linjedelen og psu'et på sin Temper. Det ble visstnok meget bra.

  Knut
   

  jensemann

  Fersking
  Ble medlem
  29.05.2008
  Innlegg
  2
  Antall liker
  0
  Jeg skjønner jo nå at jeg må melde meg på Adytons venner. Har hatt Cordis 1.8 i ca to år og det er vel den beste oppgraderinga jeg noensinne har gjort. Krelltrinnet mitt ble sendt på hue og r..a ut. Har også de "gamle" X-3 høytalerne med bånddiskanten på toppen. Idag var jeg hos Mr Tømmervik og hørte Imagic 2.0 på cordis 1.8 og Wadia 581 (selv har jeg 861). Huff! Jeg har planlagt å selge X-3 mine i et halvt års tid og nå er jeg ihvertfall mentalt på vei. Hvis det er noen som er interessert, med eller uten bånddiskant, så si ifra.
   
  A

  aair

  Guest
  Kan du beskrive X-3 + bånddiskanten nærmere. Eventuelt legge ut bilder.

  Knut
   

  Knutn

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  30.01.2005
  Innlegg
  299
  Antall liker
  7
  Siden jeg har en adyton cordis 2 får jeg og melde meg på. Har hatt den i ti tolv år, nå driver den et par ap tempo 5.

  Har noen en produktoversikt over Adytonene ?

  Mvh Knut
   

  jensemann

  Fersking
  Ble medlem
  29.05.2008
  Innlegg
  2
  Antall liker
  0
  Knut:
  vedlegger litt info - se bilde (det er ikke mine...)

  Systemet er at en sokkel i aluminium står på pulsar point føtter og kabinettet står på pulsar points oppi sokkelen igjen. Internt er de wira med Vallhalla monofilament, det gjelder også bånddiskantan som har delefilteret festet på baksiden av høytaleren. Som med Imagic er det optimale og ha sub( evt. x2) i tillegg. Jeg har ikke det. Grunnen til at jeg tenker på å selge er at sokkelsystemet som definitivt har mye for seg ikke er egnet for det rommet høytalerne mine står i. Dvs jeg har dem i stue med åpen kjøkkenløsning og ikke minst en 3 måneder gammel datter som snart kommer til å begynne å skubbe rundt på dem. Høytalerne er definitivt best egnet for eget lytterom siden de står og flyter og kan velte.
   

  Vedlegg

  Dephnot

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  07.09.2004
  Innlegg
  44.481
  Antall liker
  9.611
  Sted
  MQ-9
  Torget vurderinger
  1
  Liker godt Adyton produktene også. Og de vil altid være på min shortlist når jeg skal handle noe nytt. Har kun eid en Opera (spilte flott med store Respons høyttalere på tross av størrelsen) og en DAC (Adyton spesifisert OnTech), men har alltid hatt lyst å eie en B3 .. one day.
   

  OMF

  Æresmedlem
  Ble medlem
  26.02.2002
  Innlegg
  11.480
  Antall liker
  2.794
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  10
  Hei!

  Er det noen som har litt mer teknisk info om disse....
  Hvilken modeller finnes...?
  Hva er specs..?

  Regner med at det er 1.8 som er siste skuddet på stammen - finnes denne i flere versjoner...?

  Mvh
  OMF
   
  B

  Ballin_On_a_Budget

  Guest
  Nå har Cordis 1.7 ankommet asylet :0 Var innom sjappa der i dag for å levere noen kabler til innbrenning, tok en liten runde og vips der stod de godt gjemt nederst innerst i kjelleren sammen med adyton høyttalere og wadia, rakk ikke høre på oppsettet
   

  wizard

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  17.04.2002
  Innlegg
  3.330
  Antall liker
  1.633
  Nå har Cordis 1.7 ankommet asylet
  Pris: fra kr. 69.995,-

  Ny norsk superforsterker!
  Lillebror av Cordis 1.8.


  Teknisk:

  Utgangseffekt:
  2 x 200 Watt RMS (10 Hz - 70 kHz i 8 ohm)
   

  mystago

  Medlem
  Ble medlem
  06.11.2006
  Innlegg
  39
  Antall liker
  0
  Jeg er den lykkelige eier av en Adyton Modus forforsterker,så jeg kan vel også kalle meg en Adyton venn. Jeg kunne tenkt meg å prøve og kjøre balansert mellom for og slutt trinn ,men jeg sliter litt med å få tak i kabler med riktige plugger, dvs de små pluggene som passer Modus`n i ene enden og vanlige XLR i andre enden.Jeg har prøvd på bruktbørsen uten hell, så da prøver jeg meg her, hvis det er noen som har noen sånne liggende og slenge som de ikke skal ha en månedslønn for, så ta gjerne kontakt. tlf 99577821
   

  monitor

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  14.06.2007
  Innlegg
  104
  Antall liker
  20
  Sted
  Mysen
  Torget vurderinger
  5
  Lenge siden det ble noen nye Adyton venner! Melder meg på, jeg som har vært trofast eier av en Adyton Temper med utmerket RIAA trinn i minst 10 år. Jeg er dog iferd med å skifte ut noen komponenter for første gang på 10 år... I juni/juli kommer det inn en CAT SL1 MKIII, som kostet et sted mellom 60-70000, og da skal jeg sammenligne disse to!

  Skal gi en tilbakemelding da. Synes at Temper har gjort en bra jobb, men håper jo at Katta viser seg frem! (Svart kat!)

  Finner få eller ingen bilder av hverken Temper eller Modus på nettet!
   

  Pengvim

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.12.2005
  Innlegg
  2.178
  Antall liker
  0
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  2
  Hvordan er det å kjøpe en Adyton Opera i dag? Er det å be om bråk, eller er det en stort sett problemfri affære? :)
   

  toriamos

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  14.02.2005
  Innlegg
  2.250
  Antall liker
  16
  Torget vurderinger
  4
  Pengvim skrev:
  Hvordan er det å kjøpe en Adyton Opera i dag? Er det å be om bråk, eller er det en stort sett problemfri affære? :)
  Solgte min Opera for rundt et år siden. Den virket som den skulle mens jeg hadde den. Fikk en TLC hos Roar Malmin og ble enda bedre. Men den var god før også. Her i huset er det kun Naim som gjelder, men husker Operaen som en meget god forsterkere. Er litt svak for den fortsatt kjenner jeg. Er jo blitt ganske gammel, men skal etter sigende være godt konstruert.
   

  Pengvim

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.12.2005
  Innlegg
  2.178
  Antall liker
  0
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  2
  Hva er TLC?
  Adyton er i hvert fall et merke som jeg alltid har hatt lyst til å prøve (som så mye annet riktignok).
   

  jonas

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.12.2004
  Innlegg
  2.863
  Antall liker
  967
  Sted
  Lørenskog
  Torget vurderinger
  19
  Får melde meg inn, da jeg venter på en Adyton Cordis 1.6 :D

  Kjøpt uhørt, så jeg håper den vil passe perfekt inn mellom min nyinnkjøpte Linn Unidisk SC og T+A høyttalere.

  gleder meg som en unge :p
   

  kjetinho

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  22.03.2005
  Innlegg
  788
  Antall liker
  19
  Hei

  Eg har og ein Adyton Cordis 1.6. Er veldig nøygd med den, beste effekttrinnet eg har hatt i hus så langt. Har og eigd ein Modus. Den var bra, men eg selde den då eg følte Cordis 1.6 hadde endå større potensiale.

  Til dykk andre med Cordis 1.6. Går vifta kontinuerleg på dykkar trinn, eller er regulatoren gåen på min?

  Eit tips. Frå printet til høgtalarterminalane sit det ein syltynn skytestreng. Eg bytte denne mot Mudorf sylv/gull 1mm og fekk att endå større dynamikk og meir ope lydbilete.

  Kjetil
   

  Titleist

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  16.08.2008
  Innlegg
  136
  Antall liker
  0
  har stor tro på den matchen. frisk og clean amp samt kilde sammen med korpulente og organisklåtende høyttalere. men de høyttalerne er effekthungrige...

  husker da ts300 var hotte for halvannet år siden, fikke demma de med ett t+a 1530 effekttrinn, for så å hekte på et 1530 trinn til. først da satt lyden, men da satt den som F*** og. jeg liker nemlig å watte opp ;P

  folk generelt, kjører dessverre altfor ofte, underspesifiserte amper.
  les denne linken så skjønner du:
  http://www.sinergy.us/musical fidelity/550KW/technical.pdf
   

  jonas

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.12.2004
  Innlegg
  2.863
  Antall liker
  967
  Sted
  Lørenskog
  Torget vurderinger
  19
  Titleist skrev:
  har stor tro på den matchen. frisk og clean amp samt kilde sammen med korpulente og organisklåtende høyttalere. men de høyttalerne er effekthungrige...

  husker da ts300 var hotte for halvannet år siden, fikke demma de med ett t+a 1530 effekttrinn, for så å hekte på et 1530 trinn til. først da satt lyden, men da satt den som F*** og. jeg liker nemlig å watte opp ;P

  folk generelt, kjører dessverre altfor ofte, underspesifiserte amper.
  les denne linken så skjønner du:
  http://www.sinergy.us/musical fidelity/550KW/technical.pdf
  Jeg har merket at T+A høyttalerene mine er kravstore på effekt. min rimelige Nad c370 på 2x120 watt hadde relativt grei kontroll, men Electrocompaniet ECi-4 orket ikke å spille høyt.
  Testet så en Prima Luna Prologue2, en integrert rørforsterker på 2x38watt, og den satt som et skudd. Stålkontroll hele veien, selv på HØYT volum, og holdt klangbalansen uansett komplekse musikkstykker.
  Adyton C 1.6 har vel 2x150watt, samt STOR strømforsyning, så jeg tror den vil passe bra.
   

  Johs

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  06.10.2003
  Innlegg
  192
  Antall liker
  9
  Torget vurderinger
  3
  Har ein Opera på vei tilbake etter overhaling hjå Asle Kvernmark. Han meinte at ein del av lyttane burde utskiftast til nokre med større toleranse. Operan vert nemleg varm ved bruk. Ba han også om å skifte volumpotten til ein DACT. Den orginale er ei rimleg standar svart ALPS. Såg i ein engelsk anmeldelse at ein bedre type frå Vishay og hadde vert brukt i denne forsterkaren.
  Då eg fekk Opera'n var inngangsvelgaren trykt inn så eg har ikkje fått anledning til å lytte ordentleg på den enno. Ser fram til det, mange meiner at den forsatt er bland dei beste intigrerte som er laga.
  Spelar til vanleg på eit Adyton sett med Cordis 1,6 og Temper. Doxa/Dynaudio høytalarane vaks merkbart med dei ekstra kreftene som fins i Adyton i forhold til Doxa.
  Volumpoten i Temper også av ein type som begrensar prestasjonane til forforsterkaren. Problemet her er at plass til ny og bedre pott er svært begrensa. Ein Elna eller DACT går berre ikkje. Bestilte ein TDK hos Upgrade Audio. Den skulle gå inn, om ein filte bort ørlite av printplata. Det var, beklaglegvis, berre i terorien det gjekk. Endte med å måtte skjere så djupt at eg måtte lodde inn to ny printbane (isolert sølvkabel), bore større hol i kabinettet for å få ut akslingen samt å måtte dreie ned volumrattet for å få det til å gå rundt i frontplata. Dette kan høyres brutalt ut men sett saman igjen, syns det ikkje.
  - Vart det bedre? Ja, absolut! Svartare bakgrunn og diskant som strekte seg lenger og var reinare.
  -Likevel ville eg i ettertid ha vald ei anna løysing med å få laga eit nytt lite kabinett på undersida til ein relestyrt volumkontroll. Det hadde vorte dyrare men sansynlegvis betre og nettare.
  Adyton Temper kan ikkje omtalast utan å nemne den fantastiske innebygde Mc-riaa'n. Automatisk justering av gain og motstand. Den held følge med dei fleste reine riaa'ne lenge etter at prisen på dei har pasert 4 nullar.

  Herved erklert som venn av Adyton!
   

  Johs

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  06.10.2003
  Innlegg
  192
  Antall liker
  9
  Torget vurderinger
  3
  kjetinho skrev:
  Hei

  Eg har og ein Adyton Cordis 1.6. Er veldig nøygd med den, beste effekttrinnet eg har hatt i hus så langt. Har og eigd ein Modus. Den var bra, men eg selde den då eg følte Cordis 1.6 hadde endå større potensiale.

  Til dykk andre med Cordis 1.6. Går vifta kontinuerleg på dykkar trinn, eller er regulatoren gåen på min?

  Eit tips. Frå printet til høgtalarterminalane sit det ein syltynn skytestreng. Eg bytte denne mot Mudorf sylv/gull 1mm og fekk att endå større dynamikk og meir ope lydbilete.

  Kjetil
  Vifta på min Cordis går konstant.
  MVH
   

  jonas

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.12.2004
  Innlegg
  2.863
  Antall liker
  967
  Sted
  Lørenskog
  Torget vurderinger
  19
  Johs skrev:
  Har ein Opera på vei tilbake etter overhaling hjå Asle Kvernmark. Han meinte at ein del av lyttane burde utskiftast til nokre med større toleranse. Operan vert nemleg varm ved bruk. Ba han også om å skifte volumpotten til ein DACT. Den orginale er ei rimleg standar svart ALPS. Såg i ein engelsk anmeldelse at ein bedre type frå Vishay og hadde vert brukt i denne forsterkaren.
  Då eg fekk Opera'n var inngangsvelgaren trykt inn så eg har ikkje fått anledning til å lytte ordentleg på den enno. Ser fram til det, mange meiner at den forsatt er bland dei beste intigrerte som er laga.
  Spelar til vanleg på eit Adyton sett med Cordis 1,6 og Temper. Doxa/Dynaudio høytalarane vaks merkbart med dei ekstra kreftene som fins i Adyton i forhold til Doxa.
  Volumpoten i Temper også av ein type som begrensar prestasjonane til forforsterkaren. Problemet her er at plass til ny og bedre pott er svært begrensa. Ein Elna eller DACT går berre ikkje. Bestilte ein TDK hos Upgrade Audio. Den skulle gå inn, om ein filte bort ørlite av printplata. Det var, beklaglegvis, berre i terorien det gjekk. Endte med å måtte skjere så djupt at eg måtte lodde inn to ny printbane (isolert sølvkabel), bore større hol i kabinettet for å få ut akslingen samt å måtte dreie ned volumrattet for å få det til å gå rundt i frontplata. Dette kan høyres brutalt ut men sett saman igjen, syns det ikkje.
  - Vart det bedre? Ja, absolut! Svartare bakgrunn og diskant som strekte seg lenger og var reinare.
  -Likevel ville eg i ettertid ha vald ei anna løysing med å få laga eit nytt lite kabinett på undersida til ein relestyrt volumkontroll. Det hadde vorte dyrare men sansynlegvis betre og nettare.
  Adyton Temper kan ikkje omtalast utan å nemne den fantastiske innebygde Mc-riaa'n. Automatisk justering av gain og motstand. Den held følge med dei fleste reine riaa'ne lenge etter at prisen på dei har pasert 4 nullar.

  Herved erklert som venn av Adyton!
  Flott lesing Johs :D
  Har du eller noen andre på forumet testet Cordis 1.6 opp mot andre merker/modeller, og kan si litt om dens kvaliteter i pris/ytelse?

  Mvh

  Bjørn
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn