Side 3 av 5 FørsteFørste 12345 SisteSiste
Resultater 41 til 60 av 94
Abonnér på denne tråden
 1. #41
  Æresmedlem Valentino's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Ottestad
  Innlegg
  17,067
  Tagget i
  2 Innlegg

  Morsomt om data og musikk!

  Sitat Sitat fra Valentino
  Hvorfor finner jeg ikke den hysterisk morsomme tråden om lydkvaliteten på SlimServer v.s. SqueezeCenter på Slimdevices-forumet nå? Den skulle dere lest.
  Der ja! Ikke SlimServer, så vår roffe kan slappe helt av.
  Det begynner med en søt en om lyden av SC 7.3 v.s. 7.2.1:
  Humour me for a sec :-)
  Installed the latest version, updated plugins etc and settled down to listen last night.
  The sound was different.....?
  Nothing else had changed, but something had happened. It was subtle and I'm open to the possibility it might be in my head LOL but it was the same again this morning.
  Reinstalled 7.2.1 and the sound was back to the way it was.
  Hmnn..?
  I'm POSITIVE I adjusted all the audio options back to the same as they were.
  I'm using my SB3 through a Beresford Dac.
  I KNOW how the software works and it shouldnt make a difference, but it seems to have in my system, particularly in the bass. It sounds less analogue, more digital.
  Anyone else got opinions on this?

  p.s. I wasn;t drinking last night :-)
  sombody reassure me! The new features in 7.3 look great.
  You're not imagining it - I found that the top end is more pronounced and mechanical sounding.
  This could in turn affect the attack on the bottom end.
  I went back to 7.2.1 within a half hour.
  baller det på seg:
  http://forums.slimdevices.com/showthread.php?t=56591

  Teaser:
  What do you call 100 hares in a row taking a step backward ?
  receding hare line
  Vik fra meg, O kjetterske Vranglærere! Jeg hører forskjell på alt! Halleluja!
  Anleggstråd: Bipolare Valentinos drodleDipol
  Uncle Violet flew as a pilot and there ain't no pretty girls in France. Now he runs a tiny little bookie joint. They say he never keeps it in his pants

 2. #42
  nb
  Guest

  Morsomt om data og musikk!

  Sitat Sitat fra pedal
  Interessant. Har du spurt på forumet til XX om det går ann å måle noen bitforskjell? Han som har laget programmet holder kortene tett, så han vil ikke si så mye hva han gjør. Men den Q1 slideren påvirker lyden, ja. Eller påvirker "karakteren" i lyden, er vel riktigere å si. Det låter litt "tammere"/"snillere" med minusverdier og "tørrere" med plussverdier. Jeg kjørte lenge på -2, men er nå oppe på +12 om jeg husker rett. En billig (gratis) måte å fiiin-tweake lyden på.
  Jeg var litt kjapp isted. Utvikleren av XX har hele tiden sagt at det som sendes ut av PCen er bitperfect uansett hva man stille Q-sliderene på, og så vidt jeg kan se er det ingen grunn til å betvile den påstanden. Lydeditoren jeg bruker (Audacity) oppfører seg litt rart, så jeg får ikke sjekket filene på binærnivå(*) men inverteringstesten, dvs speile ene sporet (f.eks det som er avspilt med XX) og spille dette av sammen med den opprinnelige wav-filen gir ingen lyd, det er en vanlig måte å teste om to lydfiler er identiske på.

  Mye av de mer "faglige" diskusjonene rundt XX går på dette - for meg og andre noe uforståelige fenomen: Programmet gjør ingen verdens ting med dataene som sendes til DACen, de er intakte, dvs at ingen bits er endret. Utvikleren er ganske diffus, men han hevder at det han gjør påvirker jitter - han sier selv at dersom to bitidentiske lydstrømmer låter ulikt, så er eneste mulige forklaring jitter. Hva han mener at XX gjør for å påvirke jitter er - for å si det mildt - uklart, det virker ikke helt som han vet det selv basert på hans egne poster rundt omkring, fyren er ganske aktiv på ymse forum hvor det diskuteres musikkavspilling fra PC.

  Han sier selv at enkelte versjonsøkninger gir <i>dårligere</i> lyd enn tidligere versjoner, men at det summa summarum låter bedre nå enn det gjorde i de tidlige versjonene.

  Men her, som ellers synest jeg begrunnelsene hans er proppfulle av selvmotsigelser. Han hevder at <i>alt</i> som skjer i en PC påvirker lyden - og da er eneste logiske konsekvens av det utsagnet at lyden endrer seg konstant, selv med XX, som forklart tidligere i denne tråden så skjer det såpass mye på operativsystemnivå at man ikke har noensomhelst kontroll med CPU-bruk, minnehåndtering, diskaksess osv osv uansett hvor mange slike Q-sliders man putter i musikkavspilleren sin. Hva hver enkelt av de 60-70 prosessenene som til enhver tid kjører måtte finne på akkurat nå er langt utenfor kontrollen til utvikleren av XX eller utvikleren av andre musikkavspillere. Som eksempel på PCen jeg sitter på akkurat nå hjemme, så rapporterer Task Manager på min Vista at det kjører 72 prossesser, jeg bruker mellom 2 og 4% av CPU-kapasiteten og 23% av minnet selv om jeg kjører ett eneste brukerprogtam (Opera browser).

  Uten at det er nødvendig å ta den diskusjonen enda en gang, så fremstår dette for meg veldig som den kjente diskusjonen om kvalitetsforskjeller på rene CD-drivverk. Da skal gjerne fornuften i å betale kanskje titusenvis av kroner for ett eller annet fancy drivverk som regel forklares med jitter, siden det å lese av selve dataene fra CD-platen er en svært enkel oppgave. Slik jeg ser dette, så er XXHighend klassisk audiophilia nevrosia overført til dataverdenen. Det er mulig fyren som lager programmet selv genuint tror på fornuften i tilnærmingen, men selv om jeg legger absolutt all godvilje til, så er det for meg umulig å se noen fornuftig grunn til at dette programmet skal være noe bedre enn Foobar og de andre usual suspects.

  Men bevares, 70 Euro for å sove godt om natten er en ubetydelig pengesum i denne hobbyen. For meg er brukervennligheten og mulighetene i programmet så lav at jeg aldri ville vurdert å bruke det som min musikkavspiller på PCen koblet til mitt stereoanlegg - og i den sammenheng så hjelper det også at jeg er 99,999999% sikker på at det ikke låter noe bedre enn andre programmer som er betydelig enklere å leve med.

  <fyre opp litt programmer>
  Mens jeg skriver dette så spiller Foobar litt kveldsjazz i bakgrunnen. Samtidig kopierer jeg en fil på 4 GB fra disken musikkfilen jeg spiller ligger på og jeg kjører Prime95 torture test på alle 4 kjernene på CPUen - dvs at CPU-lasten konstant ligger på 100%, noe som aldri skjer i vanlig bruk. Selv om jeg setter Foobars buffer til absolutt minimum på 100 millisekunder, så er avspilligen helt uanstrengt og uten noen hickups. Så den CPU-prioriteringen og det å laste hele filen i XX til minne før den spilles av er løsninger på problemer som slik jeg ser det ikke eksisterer i praksis.

  *) Med binærnivå mener jeg å sjekke om to filer er helt identiske datamessig. Det er ikke det samme som å sjekke at de har samme lydinnhold, det kan være forskjellige headere på filer alt etter hvor de er laget, eventuell metainformasjon kan være ulik osv osv.


 3. #43
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,553
  Tagget i
  11 Innlegg

  Morsomt om data og musikk!

  nb:
  Kan du ikke starte en egen tråd om XXHighend? Det er alt for interessant til at du skal "gjemme" det her.

  Jeg synes forøvrig denne tråden er morsom.
  Representerer lydogakustikk.no og vera-audio.com

 4. #44
  nb
  Guest

  Morsomt om data og musikk!

  Sitat Sitat fra orso
  nb:
  Kan du ikke starte en egen tråd om XXHighend? Det er alt for interessant til at du skal "gjemme" det her.

  Jeg synes forøvrig denne tråden er morsom.
  Får se om jeg får ånden over meg en gang, poste litt screenshots av wav-former og slikt, men jeg har egentlig funnet ut det jeg ønsket å sjekke - så vidt jeg kan se er det bitperfect output (som utvikleren selv hevder). Alt det andre er for meg såpass diffust at det er vanskelig å forholde seg til.

 5. #45
  vredensgnag
  Guest

  Morsomt om data og musikk!

  Da kan vi hente underholdning fra heimtraktene.
  Hi-Fi klubbens tekstforfatter må ha blitt bedt om å kalibrere språket når han/hun skulle beskrive tilbudet av digitalkabler.
  Merk den nøkterne omtalen som blir inngangskablene til del:  Språket får deretter vinger i små slag etterhvert som ulike kabler presenteres (og prisen stiger):
  ... løfte prestasjonene ... både stereomusikk og filmlyd i flere kanaler ... klar og støyfri lyd under alle forhold ... tapsfri overføring ... suverene audiofile kvaliteter ... fremragende signaloverføring ... så korrekt som mulig ... yte sitt aller beste ... silkebløt diskant og enorme mengder rom ... verdens beste HDMI-kabel ...

  Den som overfører "så korrekt som mulig" burde vel holde for de fleste?
  Tekstforfatteren har utvist en fenomenal evne til å kjøre det verbale crescendoet, Ravel står og måper i beundring, før det når sitt klimaks her:  Kabelen som overfører "så korrekt som mulig" (NOK 1.19 kommer dessverre til kort for Van den Huls "enestående transparens og musikalitet."
  http://www.hifiklubben.no/produkter/...digitalkabler/

  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   

 6. #46
  nb
  Guest

  Morsomt om data og musikk!

  Jeg synest den Eternet-kabelen til 5000,- fra Denon er virkelig trist fordi det er et firma jeg ellers har sett på som å ha bena forholdsvis godt plantet på jorda og som lager skikkelige produkter til en fornuftig pris.

 7. #47
  vredensgnag
  Guest

  Morsomt om data og musikk!

  Sitat Sitat fra nb
  Jeg synest den Eternet-kabelen til 5000,- fra Denon er virkelig trist fordi det er et firma jeg ellers har sett på som å ha bena forholdsvis godt plantet på jorda og som lager skikkelige produkter til en fornuftig pris.
  Medlemmene her inne kjenner vel Amazons berømte anmeldertråd om Denons kabel?
  Siden denne tråden handler om moro med data og musikk kan vi vel koste på oss en link:
  http://www.amazon.com/Denon-AKDL1-De...DateDescending

 8. #48

 9. #49
  Æresmedlem Valentino's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Ottestad
  Innlegg
  17,067
  Tagget i
  2 Innlegg

  Morsomt om data og musikk!

  Mapleshade. Det er jo de som lager den foten som tilter disse Gallo Ref 3-høyttalerne så kraftig bakover. Det kan man høre. Dette lukter Clever Little Clock.
  Vik fra meg, O kjetterske Vranglærere! Jeg hører forskjell på alt! Halleluja!
  Anleggstråd: Bipolare Valentinos drodleDipol
  Uncle Violet flew as a pilot and there ain't no pretty girls in France. Now he runs a tiny little bookie joint. They say he never keeps it in his pants

 10. #50
  vredensgnag
  Guest

  Morsomt om data og musikk!

  Koster vel bare USD 195, så her er det vel liten grunn til å nøle, går sikkert an å bruke til plassering av varme panner og kasseroller. (Jøss, kasserolle er et skikkelig stygt ord å se på!)

  Meanwhile, back at the ranch. Gordon Rankin fra Wavelength Audio har noen teorier omkring hvorfor AIFF har bedre lyd enn ALAC.  http://www.usbdacs.com/Macintosh/Macintosh.html
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 11. #51
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2007
  Innlegg
  4,274
  Tagget i
  0 Innlegg

  Morsomt om data og musikk!

  Sitat Sitat fra nb
  Får se om jeg får ånden over meg en gang, poste litt screenshots av wav-former og slikt, men jeg har egentlig funnet ut det jeg ønsket å sjekke - så vidt jeg kan se er det bitperfect output (som utvikleren selv hevder). Alt det andre er for meg såpass diffust at det er vanskelig å forholde seg til.
  Er det vanskelig å forholde seg til lyd? At programmet er bitperfekt har vært kjent hele tiden, det som er interessant er hvordan det låter. Ta deg tid til å sette opp programmet. Ta en lyttetest med kjent musikk. Hvis du krysser av for "Unattended Playback" så buffres hele sangen/spillelista før musikken starter. Men hvis du ikke bruker denne funksjonen, så kan du feks bruke Q1 venderen mens du spiller, så kan du gå fra -4 til +30 mens du lytter. Jeg vet ikke i hvilken grad anlegget ditt evner å gjengi nyanser i lyden, eventuelt kan du bruke et par kurrante hodetelefoner.

  Ser fram til ditt lytteinntrykk. Du kan eventuelt opprette en XX tråd, denne tråden her er mer for fleip og moro.

 12. #52
  nb
  Guest

  Morsomt om data og musikk!

  Sitat Sitat fra pedal
  Er det vanskelig å forholde seg til lyd? At programmet er bitperfekt har vært kjent hele tiden, det som er interessant er hvordan det låter. Ta deg tid til å sette opp programmet. Ta en lyttetest med kjent musikk. Hvis du krysser av for "Unattended Playback" så buffres hele sangen/spillelista før musikken starter. Men hvis du ikke bruker denne funksjonen, så kan du feks bruke Q1 venderen mens du spiller, så kan du gå fra -4 til +30 mens du lytter. Jeg vet ikke i hvilken grad anlegget ditt evner å gjengi nyanser i lyden, eventuelt kan du bruke et par kurrante hodetelefoner.

  Ser fram til ditt lytteinntrykk. Du kan eventuelt opprette en XX tråd, denne tråden her er mer for fleip og moro.
  Neida, ikke vanskelig å forholde seg til lyd men det ser ut som det til tider er svært vanskelig å forholde seg til data med en gang det er musikk inne i bildet. Jeg synest det er veldig fascinerende at noen har laget et program han ikke evner å si hva gjør og som påvirker lyden på ukjente områder, det var egentlig fleipelementet i denne tråden.

  På morro-fronten så er det for øvrig akkurat like morro at XX låter bedre enn Foobar som at wav låter bedre enn flac eller at Amarra låter bedre enn iTunes eller at CDer behandlet med grønn tusj låter bedre enn CDer uten grønn tusj eller at brente CDer låter bedre enn originalen. Bitperfect hele veien i alle tilfeller.

  Men vi lar XX ligge i denne tråden, det er nok av andre ting å ta av.

 13. #53
  nb
  Guest

  Morsomt om data og musikk!

  Fim prodly presents "The ultimate disc"
  http://www.computeraudiophile.com/fi...imate-disc.pdf

  Noen høydepunkter:
  <i>
  Almost without exception, all digital discs and LPs are plagued with resonance generated by the rapid speed spinning movement, whopping, and fluttering while playing. The resonance mars the clarity, tonality, and definition of the information content on the disc. Elimination of this unwanted resonance enhances the sonic qualities significantly. To our limited knowledge, there has not been to this date any effective means of tackling this problem in the industry. RCC is a semi-fluid of special mineral and chemical mixture manufactured through a highly sophisticated process. It is non-toxic and dries in hours. A disc can be coated with RCC by
  spraying finely on the label side. The coating will effectively damp and minimize the unwanted resonance. The result is a presentation of the recorded content with much better transparency, solidity, imaging, and definition, whether the content is music or video. You have to listen, watch, and compare to believe.
  This new formula is derived from a similar material called AVM (Anti-Vibration Magic)
  developed by UNIKO. AVM chiefly deals with resonance elimination in electronic equipment, while RCC is for the disc media. The RCC project is a joint development between FIM USA and UNIKO, Canada. This proprietary technology is patent pending.
  </i>
  De har også "The abolute Fidelity Process (r) for å få optimal lyd:
  <i>
  1) Extract the music from the original CD to
  your hard disk the best possible way by using
  Exact Audio Copy (available for free at www.
  exactaudiocopy.de) running on Paranoid
  mode. The software will warn you that it is
  not recommended to use paranoid mode, and
  that you will damage your drive, but proceed
  anyway. It WILL wear out your drive, so use a
  cheap CD-ROM drive as using a better drive
  makes no difference at this stage.
  2) Use a laptop computer running off batteries to
  burn music CDRs. This avoids noise coming in from
  the computer’s switched-mode power supply. Just
  as you start burning, switch the screen off as there
  is usually a small switching power supply to power
  the light on the LCD screen.
  3) Before burning the CDR, copy the files to an
  empty Compact Flash Memory Card (you will
  need at least 1Gb capacity) that is DIRECTLY
  connected to the synchronous master bus of
  your computer, and not connected via USB.
  Highly recommended is a laptop computer with
  an ExpressCard bus interface. Burn using the CF
  Card as the source.
  4) Use the best external CD Burner available – I
  recommend the Plextor Premium-2 or the
  Yamaha CRW-F1. Both features Audio Master
  Quality Recording mode – use the fastest speed
  for AMQR, which is 4x. Place the CD Burner
  on a resonance-controlled surface like the FIM
  Signature Platform, and power the burner with
  a linear power supply plugged into a good power
  conditioner like the FIM Super Energy Center og
  IsoTek Sigmas
  5) Choose the best CDR to use in your burner:
  a. Black CDRs sound the warmest and most
  musical. However, they do not seem to last,
  and hence they should only be considered
  as “disposable” discs. Also, it is almost
  impossible to find a great-sounding black
  CDR these days. The Memorex Black All-Use
  that is made by Mitsui is very, very good (if
  you can find it).
  b. The Mitsui plant in Colorado makes the best
  archival-quality gold CDR – the MAM-A Pro
  Audio Gold Master. <b>However, it is sold 50
  pieces in a “cakebox” and you will find that
  the discs on the bottom do not sound as
  good as the discs on the top. If you manage
  to get a “fresh” cakebox, store them in a cool
  dark place on its side (like you would store
  your vinyl). </b>The next best is the MAM-A
  Archive Gold is sold individually packed in
  jewel cases.
  c. The absolute best CDR to use is the First
  Impressions Music UD Blank. However, at
  $35 a disc, you will probably reserve it only
  for your best music.
  More information is available on the White Paper
  “In Quest of Absolute Fidelity” available on www.
  genesisloudspeakers.com
  </i>

 14. #54
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2007
  Innlegg
  4,274
  Tagget i
  0 Innlegg

  Morsomt om data og musikk!

  Sitat Sitat fra nb
  Neida, ikke vanskelig å forholde seg til lyd men det ser ut som det til tider er svært vanskelig å forholde seg til data med en gang det er musikk inne i bildet. Jeg synest det er veldig fascinerende at noen har laget et program han ikke evner å si hva gjør og som påvirker lyden på ukjente områder, det var egentlig fleipelementet i denne tråden.

  På morro-fronten så er det for øvrig akkurat like morro at XX låter bedre enn Foobar som at wav låter bedre enn flac eller at Amarra låter bedre enn iTunes eller at CDer behandlet med grønn tusj låter bedre enn CDer uten grønn tusj eller at brente CDer låter bedre enn originalen. Bitperfect hele veien i alle tilfeller.

  Men vi lar XX ligge i denne tråden, det er nok av andre ting å ta av.
  Hmmm. Jeg kan faktisk ikke huske å ha lest en eneste detaljert lytterapport fra deg her inne på Sentralen. Hvordan anlegg har du egentlig?

 15. #55
  nb
  Guest

  Morsomt om data og musikk!

  Sitat Sitat fra pedal
  Hmmm. Jeg kan faktisk ikke huske å ha lest en eneste detaljert lytterapport fra deg her inne på Sentralen. Hvordan anlegg har du egentlig?
  Denon DVD-2910/HTPC/Win Labs + Benz Glider + Vendetta Reserach RIAA som kilder
  En Yamaha VX-R1800 Reciever
  Living Voice Auditorium høyttalere og Sennheiser HD650 hodetelefoner
  Subwoofer fra SVS
  Kabler fra Clas Ohlson/Biltema/Prolyd
  I tilleg har jeg senter og bakkanaler fra Mirage Omnisat til sorround på film og TV-spill

  I nerdehulen har jeg billigste snurrerundtreciever fra Denon samt et 5.1 passe jalla anlegg fra Kef, husker ikke helt modellbetegnelsen.

 16. #56
  Parelius
  Guest

  Morsomt om data og musikk!

  Sitat Sitat fra nb
  Sitat Sitat fra pedal
  Hmmm. Jeg kan faktisk ikke huske å ha lest en eneste detaljert lytterapport fra deg her inne på Sentralen. Hvordan anlegg har du egentlig?
  Denon DVD-2910/HTPC/Win Labs + Benz Glider + Vendetta Reserach RIAA som kilder
  En Yamaha VX-R1800 Reciever
  Living Voice Auditorium høyttalere og Sennheiser HD650 hodetelefoner
  Subwoofer fra SVS
  Kabler fra Clas Ohlson/Biltema/Prolyd
  I tilleg har jeg senter og bakkanaler fra Mirage Omnisat til sorround på film og TV-spill

  I nerdehulen har jeg billigste snurrerundtreciever fra Denon samt et 5.1 passe jalla anlegg fra Kef, husker ikke helt modellbetegnelsen.
  Med det RIAA-trinnet der vil du ikke ha en sjangs i havet til å høre forskjelll på CDR øverst og nederst i kakeboksen fra MAM-A Pro Audio Gold Master.

 17. #57
  Hifi Freak Roberten's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2008
  Innlegg
  5,004
  Tagget i
  2 Innlegg

  Morsomt om data og musikk!

  Sitat Sitat fra pedal
  Hmmm. Jeg kan faktisk ikke huske å ha lest en eneste detaljert lytterapport fra deg her inne på Sentralen. Hvordan anlegg har du egentlig?
  Jeg har ikke spist frokost enda så jeg er sannsynligvis litt sløvet, noe som fører til denne misforståelsen, for her kan det nesten virke som om du forsøker å latterligjøre/så tvil om det nb skriver basert på hva slags anlegg han har.
  Og det gjør du vel ikke ?

  Sitat Sitat fra Parelius
  Med det RIAA-trinnet der vil du ikke ha en sjangs i havet til å høre forskjelll på CDR øverst og nederst i kakeboksen fra MAM-A Pro Audio Gold Master.
  Dette reddet min morgen Parelius !
  Dette er min humor, og det kan ingen ta fra meg.

 18. #58
  marsboer
  Guest

  Morsomt om data og musikk!

  Sitat Sitat fra nb
  Fim prodly presents "The ultimate disc"
  http://www.computeraudiophile.com/fi...imate-disc.pdf

  Noen høydepunkter:
  <i>
  Almost without exception, all digital discs and LPs are plagued with resonance generated by the rapid speed spinning movement, whopping, and fluttering while playing. The resonance mars the clarity, tonality, and definition of the information content on the disc. Elimination of this unwanted resonance enhances the sonic qualities significantly. To our limited knowledge, there has not been to this date any effective means of tackling this problem in the industry. RCC is a semi-fluid of special mineral and chemical mixture manufactured through a highly sophisticated process. It is non-toxic and dries in hours. A disc can be coated with RCC by
  spraying finely on the label side. The coating will effectively damp and minimize the unwanted resonance. The result is a presentation of the recorded content with much better transparency, solidity, imaging, and definition, whether the content is music or video. You have to listen, watch, and compare to believe.
  This new formula is derived from a similar material called AVM (Anti-Vibration Magic)
  developed by UNIKO. AVM chiefly deals with resonance elimination in electronic equipment, while RCC is for the disc media. The RCC project is a joint development between FIM USA and UNIKO, Canada. This proprietary technology is patent pending.
  </i>
  De har også "The abolute Fidelity Process (r) for å få optimal lyd:
  <i>
  1) Extract the music from the original CD to
  your hard disk the best possible way by using
  Exact Audio Copy (available for free at www.
  exactaudiocopy.de) running on Paranoid
  mode. The software will warn you that it is
  not recommended to use paranoid mode, and
  that you will damage your drive, but proceed
  anyway. It WILL wear out your drive, so use a
  cheap CD-ROM drive as using a better drive
  makes no difference at this stage.
  2) Use a laptop computer running off batteries to
  burn music CDRs. This avoids noise coming in from
  the computer’s switched-mode power supply. Just
  as you start burning, switch the screen off as there
  is usually a small switching power supply to power
  the light on the LCD screen.
  3) Before burning the CDR, copy the files to an
  empty Compact Flash Memory Card (you will
  need at least 1Gb capacity) that is DIRECTLY
  connected to the synchronous master bus of
  your computer, and not connected via USB.
  Highly recommended is a laptop computer with
  an ExpressCard bus interface. Burn using the CF
  Card as the source.
  4) Use the best external CD Burner available – I
  recommend the Plextor Premium-2 or the
  Yamaha CRW-F1. Both features Audio Master
  Quality Recording mode – use the fastest speed
  for AMQR, which is 4x. Place the CD Burner
  on a resonance-controlled surface like the FIM
  Signature Platform, and power the burner with
  a linear power supply plugged into a good power
  conditioner like the FIM Super Energy Center og
  IsoTek Sigmas
  5) Choose the best CDR to use in your burner:
  a. Black CDRs sound the warmest and most
  musical. However, they do not seem to last,
  and hence they should only be considered
  as “disposable” discs. Also, it is almost
  impossible to find a great-sounding black
  CDR these days. The Memorex Black All-Use
  that is made by Mitsui is very, very good (if
  you can find it).
  b. The Mitsui plant in Colorado makes the best
  archival-quality gold CDR – the MAM-A Pro
  Audio Gold Master. <b>However, it is sold 50
  pieces in a “cakebox” and you will find that
  the discs on the bottom do not sound as
  good as the discs on the top. If you manage
  to get a “fresh” cakebox, store them in a cool
  dark place on its side (like you would store
  your vinyl). </b>The next best is the MAM-A
  Archive Gold is sold individually packed in
  jewel cases.
  c. The absolute best CDR to use is the First
  Impressions Music UD Blank. However, at
  $35 a disc, you will probably reserve it only
  for your best music.
  More information is available on the White Paper
  “In Quest of Absolute Fidelity” available on www.
  genesisloudspeakers.com
  </i>
  Eller bare la være å brenne ut i utgangspunktet...

 19. #59
  nb
  Guest

  Morsomt om data og musikk!

  Sitat Sitat fra marsboer


  Eller bare la være å brenne ut i utgangspunktet...
  Dette er høyende High-Fi. Det enkle er sjeldent det beste. Viktig å introdusere flest mulig faktorer/operasjoner som kan påvirke lyden for deretter å gjøre disse operasjonene på den mest HiFi-riktige måten.

 20. #60
  nb
  Guest

  Morsomt om data og musikk!

  For øvrig takk til vredensgang for www.computeraudiohpile.com, det ser ut til å være en nær utømmelig kilde til morro.

Side 3 av 5 FørsteFørste 12345 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed