Side 1 av 8 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 144
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg

  authentic`s kjellerkino

  Lager meg en egen tråd her inn da den gamle er utgått av dato.

  De som vil granske endel av byggeprosessen av kinorommet kan følge denne tråden: http://www.hifisentralen.no/forumet/...yggetra-d.html

  De som vil følge min ferd fra rundt 2009 kan følge denne tråden: http://www.hifisentralen.no/forumet/...nygrandis.html


  Denne tråden vil handle om kinobiten og hi-fi oppsettet og sikkert mye annet. Her er det takhøyde for det meste.

  Bilder og tekst vil komme fortløpende.


  Navn:   HFS.jpg
Visninger: 2730
Størrelse: 329.1 Kb
  Siste redigert av authentic; 10.11.2013 kl. 16:42.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 2. #2
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Etter at kinobiten ble ferdigstilt sto akustikken for tur, det ble handlet inn akustikkplater fra ehed http://www.ehed.no og Sounds Of Science Sounds of Science |.
  Jeg bruker 11 plater a 60x60 der 6 stykker er montert opp på frontveggen, 2 i taket og 3 stykker på bakveggen. De 2 akustikkplate motivene er plassert på høyre og venstre sidevegger og måler 75x100cm (totalt 13 plater i rommet). Jeg har i hovedsak dempet 1-refleksjoner og det fungerer svært godt noe også målinger viser.
  ( Takk til retep for målinger)

  Navn:   vannfall utgangspunkt.jpg
Visninger: 1205
Størrelse: 118.0 Kb

  Navn:   2 kanals utgangspunkt.jpg
Visninger: 1210
Størrelse: 43.1 Kb

  Noe mer demping hadde nok vært å foretrekke men da trenger jeg og peter mere tid for å finne ut hvor disse er. Jeg vurderer noen bassfeller men er usikker på hvilken løsning jeg skal går for. Jeg har jo også vegg-til-vegg teppe så dette tar jo rimelig greit dette også på de høyere frekvensene. Personlig er jeg allergisk mot overdempete rom men jeg mener selv jeg har fått til en god mellomting her nede i hulen min

  Jeg og Peter fikk testet med 2 subbere til her nede igår (4 totalt) og vi fikk ytterligere ett headroom på +7db med samme volum ut på receiver, jeg syntes i tillegg at det atskillig mer trykk og mer jevn fordelt bass i rommet, morsomt til film men fungerer heller dårlig på musikk. Uansett er Daliene såpass bra på bass at det blir streng tatt unødvendig med subbene. Hadde jeg ikke hatt DSpeakeren hadde nok bassen vært en helt annen. Jeg har i den senere tid funnet ut at en velimplementert DSP krets i en eller annen form VIRKELIG gjør underverker, derfor kjører jeg også en Antimode 8033 etter subutgangen i receiver fra min NAD t787. Kanskje greit å få med at jeg kjører ett 7.2 oppsett for de som lurer
  Akustikkplatenene på bildet under er selv valgt og fått den trykket opp av Sounds Of Science - de har også en helt eksemplarisk service med Pontus i førersetet! Filmfremviseren er funnet i databasen til Fotolia http://www.sofsci.com/gallery, her er det ett enormt utvalg!

  Navn:   HFS1.jpg
Visninger: 1199
Størrelse: 214.8 Kb


  Navn:   HFS2.jpg
Visninger: 1341
Størrelse: 207.9 Kb
  Siste redigert av authentic; 10.11.2013 kl. 19:02.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 3. #3
  tce-teams
  Guest
  Endelig fikk jeg se heile hjemmekinoen , nice johnny grandis er 5.2 system du kjører pr i dag , eller 7.2 ?

 4. #4
  Bransjeaktør Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,411
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  2
  Endelig en tråd her inn på forumet vårt!

  Var på besøk hos Johnny igår og fikk kjørt noen målinger, lytta til musikk og sett noen klipp på den supre projectoren. La meg si det rett ut. Makan til bilde på en PJ har jeg aldri sett før. At verden har gått fremover på det punktet de siste årene er HELT t y d e l i g. Jeg skal ha meg en slik en eller annen gang...

  At det trøkker i kino delen der, er helt sikkert. Men johnny har fått til dette på en slik måte at bassen starter og stopper helt på riktige plasser. Med et nivå på + 15db i bassen på sweetspot, så skulle man tro at det jalla og at bassen skulle henge i veggene lenge, slik at det bare ble rot. Neppe! Se her

  Navn:   kino utgangspunkt.jpg
Visninger: 1143
Størrelse: 42.2 KbNavn:   vannfall.jpg
Visninger: 1157
Størrelse: 146.9 Kb
  Legg merker til hvor kort klangtid det er!

  Dette fungerte utmerket på film, og jeg satt med et glis som jeg sjeldent trekker frem.

  På musikk så er frekvensgangen mye jevnere og dette spiller med mine ører helt topp. Tror nåde jeg og Johnny er rimelig like på dette med lydbilde, hva som er viktig og at det å jobbe med rom og plassering er meget viktig. Tror også at vi liker den samme lyden. Litt varm, men det skal ikke gå utover detaljene. Der er Dspeakeren helt rå!

  Rommet til Johnny er også meget lekkert, og det er virkelig koselig å være der. Atmosfæren er myk og behagelig, og man merker at dette er veltenkte løsninger, Både når det gjelder farger og på hvordan rommet er satt opp med skjult kabelføring i veggene.

  Som Johnny skriver så er det nok pittelitt å hente på rommet til musikk, men forskjellene vil ikke være så store i forhold til hva som de burde gjøres. I og med at dette er et såpass trivelig rom å oppholde seg i, og at det er et fellesrom, så vill jeg nok ikke gått amokk med bassfeller. Noen få velplasserte feller som kan settes opp og tas ned på 1 min er det jeg ville ha gått for.

  At Daliene spiller bass, fikk jeg virkelig merke. Jeg satt å hørte noen låter fra Kari Bremnes sin live skive og lurte på om Johnny kunne koble av subbene slik at jeg fikk høre kun Daliene. Ehhh, sa Johnny, det ER uten subber dette... Som dere ser på grafen, spiller de flatt ned til 20hz, og da vet jeg at Johnny har eq den siste oktaven ned med 3db.

  Alt i alt er dette et meget godt anlegg og det å klare å kombinere kino og 2 kanals lyd så bra som det det er gjort her, er et stykke meget godt arbeid.

  Dette var en flott dag i hifiens tjeneste..
  Jobber deltid hos Mala Audio.

 5. #5
  Bransjeaktør Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,411
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  2
  Johnny kjører 7.2
  Jobber deltid hos Mala Audio.

 6. #6
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra tce-teams Se Innlegg
  Endelig fikk jeg se heile hjemmekinoen , nice johnny grandis er 5.2 system du kjører pr i dag , eller 7.2 ?
  Kommer inngående opplysninger etterhvert med mer info og bilder. Riktig som Peter påpeker at det er ett 7.2 men spørs om ikke det øker til 7.4 om ikke lenge. Vi for se hvor snill jeg har vært iår..
  Referanse kunde for Arendal Sound

 7. #7
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Tar opp tråden igjen, andre prosjekter i vinter har tatt lang tid men nå er det på`an igjen. Har da etterhvert fått satt meg inn i REW og målinger og har fått enn liten peilepinne om hvordan ting fungerer ilag, ett flott hjelpemiddel som virkelig kan anbefales om du er over middels Audiofil Jeg kjøpte målemicen UMIK-1 fra AV-Shop da den kommer med kalibrert lydfil som kan lastes ned fra deres hjemmeside med masse annet nyttig info. Enkel i bruk oppsett og er veldig fornøyd med denne. UMIK-1 | MiniDSP, veldig plug and play siden den også har eget lydkort intergrert i micen.

  Slik ser romresponsen min ut idag oppstil 1000hz.


  Navn:   beste.jpg
Visninger: 1074
Størrelse: 57.1 Kb

  Opptil 200hz, med og uten Antimode med subbene kopplet inn, har en dipp på rundt 50 jeg sliter litt med i rommet, dette kommer i hovedsak fra Venstre subb.

  Navn:   med og uten eq.jpg
Visninger: 1079
Størrelse: 74.5 Kb


  Har også vært en tur hos Tralltrall og fått demonstrert rommet og oppsettet hans og må si det var en rå opplevelse med ett herlig balansert trykk igjennom hele frekvensområdet, kanskje ikke så rart med JBL og basstårnene hans, vanvittig morro og få oppleve.

  Mer om mine og Peters inntrykk her:

  http://avforum.no/forum/showthread.php/18790-TRALLTRALL-s-Hjemmekino/page62

  For min egen kinodel har jeg tunet og gjort opp mine egne meninger om hva som har fungert og ikke - og gud hjelpe meg kalibrert og målt så det holder for noen år men jeg syntes resultatet har blitt bra, ikke alltid Audyssey har vært enig med meg men etter siste kalibrering der jeg brukte Ehed metoden og målte alle 8 målepunktene i samme punkt altså sweetspot ble det veldig bra. Etter å ha sett Tom Cruise med War of the worlds der Aliensen klasker foten i bilen hoppet hjertet over noen slag og må si det er imponerende for en sinnsykt dynamikk som finnes i de SB13 subbene
  Har også fått noen bassfeller fra GIK Acoustic og jeg syntes de fungerer meget bra, målinger viser klare forbedringer men jeg syntes det skjer mye mer enn det målingene viser, støy i lydbildet blir borte og musikken står enda klarere fram og i samspill med de nye akustikktiltakene i rommet har jeg fått veldig god kontroll på lyden også i stereo, mer om det senere.
  Her ser dere noen av tiltakene i rommet inkludert GIK fellene i hjørnene, har en plan om å fylle hjørnene med disse.

  Siste redigert av authentic; 09.08.2014 kl. 10:31.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 8. #8
  Hifi Freak thohaug's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2014
  Sted
  Fetsund
  Innlegg
  2,848
  Tagget i
  3 Innlegg
  Ser jo veldig bra ut dette her Johnny! Tviler ikke på at det trøkker med Ultraene hos deg! Var morsomt å høre opplevelsen til deg og Peter om turen til tralltrall og smaken på skikkelig tårnbass.

  Målingene ser også bra ut, er disse uglattet?
  Har sett vannfallsmålingen din og den ser veldig bra ut med kort og jevn etterklang helt ned i bunn så bassen er nok skikkelig tørr slik jeg liker den.

  Det jeg liker best ved rommet ditt er hvor lekkert det hele ser . Tviler ikke på at du koser deg skikkelig der nede og at du har fått til såpass bra resultater uten å gå på kompromiss med interiøret.
  Akustikk, Akustikk, Akustikk!
  Min tråd http://www.hifisentralen.no/forumet/...ytterom-3.html

 9. #9
  Hifi Freak vidarje's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2009
  Sted
  Rasta
  Innlegg
  4,394
  Tagget i
  0 Innlegg
  I fare for å gjenta meg selv, dette ser super lekkert ut og spiller sikkert helt rått
  Hva er det som skjer ved ca 180Hz med antimoden koblet inn? Det ser ut som at nivået stiger med minst 10dB? Dette er ikke synlig på de andre sweepene.
  Har du bilde av øya i taket?
  Squeezebox Touch, Dynaudio AIR20, Dayton 12" med miniDSP PWR-ICE 125 og Audiolense XO
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...ktsrommet.html

 10. #10
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra vidarje Se Innlegg
  I fare for å gjenta meg selv, dette ser super lekkert ut og spiller sikkert helt rått
  Hva er det som skjer ved ca 180Hz med antimoden koblet inn? Det ser ut som at nivået stiger med minst 10dB? Dette er ikke synlig på de andre sweepene.
  Har du bilde av øya i taket?

  Er ikke helt sikker hva som skjer ved 180hz, kan være en glitch - er ikke på de andre målingene og er ikke hørbart ihverfall.

  Øya i taket skal du få bilder av etterhvert Vidar
  Referanse kunde for Arendal Sound

 11. #11
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra thohaug Se Innlegg
  Ser jo veldig bra ut dette her Johnny! Tviler ikke på at det trøkker med Ultraene hos deg! Var morsomt å høre opplevelsen til deg og Peter om turen til tralltrall og smaken på skikkelig tårnbass.

  Målingene ser også bra ut, er disse uglattet?
  Har sett vannfallsmålingen din og den ser veldig bra ut med kort og jevn etterklang helt ned i bunn så bassen er nok skikkelig tørr slik jeg liker den.

  Det jeg liker best ved rommet ditt er hvor lekkert det hele ser . Tviler ikke på at du koser deg skikkelig der nede og at du har fått til såpass bra resultater uten å gå på kompromiss med interiøret.
  Husker ikke thohaug om de var glattet, takk for skryt av rommet - skal bli flinkere å følge opp tråden.

  Edit, angående etterklangen er det vel som Skedsmo Audio liker den tørr og god
  Siste redigert av authentic; 09.08.2014 kl. 20:14.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 12. #12
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  REFLEKSJONER

  Har også fått kontroll over de fleste refleksjonspunktene, de fleste er under -20db innenfor 20ms. Står vel ihverfall 1 igjen som jeg vet kunne vært tatt ned men med de siste tiltakene på sideveggene og gulvet syntes jeg det låter helt greit her også på stereobiten. Det er endel plater her nå så det merkes at det begynner å bli dempet. I taket er kun 2stk 60x60 plater som tar seg av frontene, tror ikke jeg tar sjansen på og prøve å dempe taket noe mer enn dette da jeg vil ha noe «liv» igjen i rommet.

  DSP

  Angående bassen gjør DSpeakeren en fremdragende jobb på stereobiten, etter at jeg har prøvd med flere kalibreringer er det helt klart at jeg liker den som korrigerer nærmest bare bass (minste range målingen) da den andre syntes jeg gir ett mer digital preg over det hele - tukler minst mulig med eq i etterkant da dette også syntes jeg kan gi noen digitale artefakter jeg ikke ønsker. Når det er sagt er det smått uvirkelig å skulle gå tilbake til en løsning uten å korrigere med DSP i det laveste området, med bypass knappen knappen innkoplet blir definisjonen borte og alt fremstår som diffust og tåkete og det står egentlig ganske klart fram hvor mye denne boksen egentlig rydder opp, og selv om den kun korrigerer i bassen bærer hele frekvensområdet godt av dette. Til 6K er ikke denne boksen mindre enn ett funn i mine øyne, jeg spiller ikke med subbene i stereo da rommet ladder mine Dali høytalere ganske flatt (med DSpeakeren) til langt ned på 20 tallet, så behovet er egentlig ikke der.

  FILM

  Jeg bruker også en Antimode 8033 til mine subbere over LFE utgangen fra min NAD T787 receiver, den har fungert like bra som DSpeakeren men her for noen dager siden begynte den å gi noen merkelige resultater så den ble sendt inn til Lsound for en sjekk. Jeg fikk meg en overraskelse over NAD sine innstillinger på receiveren, det viser seg nemlig at du setter delingen på subbene etter som hva du deler frontene på. Altså det finnes ingen innstillinger for å sette delingen på subbene på receiver og dette fant jeg ikke ut før jeg begynte å måle. Det viste seg at jeg har kjørt med delefilteret på frontene altfor lavt slik at subbene har begynt å falle av like over 40hz som er altfor tidlig med så ekstremt raske subber. Nå har jeg valgt å dele frontene på 120hz og da spiller subbene mer oppover og overlapper frontene på ca 80-90hz noe som gir en helt annen opplevelse av basstrykk og råskap der nede. Litt vedmodig at jeg ikke fant dette ut for noen uker siden og har kjørt med disse innstillingene i over 6 måneder - manualen sier heller ingenting om dette om dette.

  Merker også godt på film alle disse ekstra akustikktiltakene jeg har gjort, kan guffe opp volumet på film en god del høyere uten at rommet går i kompresjon, der jeg tidligere lå på MV-20 er det ingen problemer å ligge ned mot MV-16 nå uten at det blir slitsomt så dette har vært vellykkede tiltak uten tvil.


  ROMMET

  Er snart 1.5 år siden kinorommet ble ferdig og har vel siden den gang jobbet iherdig med akustikktiltak og DSP løsninger, har vel nå sett en ende på dette foreløpig og kan si meg fornøyd med hvordan det begynner å låte. Er vel alltid noe som kan forbederes men foreløpig er dette ett resultat jeg glatt kan leve med. Er vel ganske sikker på at selv om den totale prislappen (på stereo biten) er godt under gromanlegget jeg en periode hadde oppe i stuen låter det bedre her nå vil jeg påstå. Jeg tror jeg må få noen trente ører inn her utpå høsten (les Skedsmo Audio) så de kan gi meg noen vurderinger på hva de syntes, blir morsomt å høre.
  Rommet er mye i bruk, er det ikke jeg som bruker det er det 11-åringen i huset som spiller eller har kompiser over og ser film - jentene er også svært opptatt av rommet og de har full kontroll på alle Barbie filmene de liker å se.
  Har allerede bikket 300timer på prosjektoren siden jeg kjøpte den - overraskende mye altså. Hadde vi visst at det det ble en PJ kunne vi vel spart oss for Panasonic 65 plasmaen da den knapt nok er i bruk. Uansett er kostnadene med rommet verdt investeringen for oss da det er i daglig bruk og gir oss svært mange hyggelige timer der nede.

  Daliene fungerer enda utmerket både til film og stereo

  Siste redigert av authentic; 09.08.2014 kl. 20:22.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 13. #13
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Slik ble sideveggen(ene) etter å ha tatt ned flutterekko i rommet, vi brukte impulsresponsen og REW for å finne disse - det viste seg at selv om platene fra Sounds Of Science tok mye sto det enda endel reflekser over bilde. Lagde en ramme og kjøpte høytalerstoff fra Dynabel og stiftet stoffet fast i rammen. Akustikk-platen inne i rammen er forsenket med 2cm og deretter fuget med silikon i alle hjørner for å sørge for å holde den på plass, blir da litt over 2cm luft imellom platen og veggen og i tillegg flukter den med platen under. DIY platen er ikke skrudd på noen måte men bruker dobbelsidig borrelås med tape og fester i øverkant mens platen i bunnen bærer selve vekten, funker helt greit og platene kan om jeg vil taes ned uten at veggen på noen måte er skrudd i Har en plan om å spraydekorere en liten del av platen men må vente til kunstneren kommer hjem fra ferie..

  Venstre sidevegg:
  Høyre sidevegg:

  Siste redigert av authentic; 09.08.2014 kl. 23:07. Årsak: skriveleif
  Referanse kunde for Arendal Sound

 14. #14
  Hifi Freak Torolan's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2010
  Innlegg
  2,288
  Tagget i
  1 Innlegg
  Meget flott rom og bra utstyr du har fått deg her ja
  Tviler ikke på at dere har mange fine stunder her - både du og resten av familien.

  Blir litt misunnelig på dere som har fått ordnet dere med et eget rom kjenner jeg - og særlig når det blir så lekkert som dette
  ELEKTRONIKK : Marantz AV7704 , ATI AT542NC , 2xRotel RB-1565 , Minidsp 2x4 Balanced og Minidsp Nanodigi , Bluesound Node2.
  HØYTTALERE : Arendal Sound 1723 Tower , 2 X Arendal Sub 2 , AS Surround S THX , MA Apex A-10 og MA Apex-40 .
  BILDE : LG 65 Oled B7 , Sony UBP-X8000 , Dreambox HD-8000 , Nuc HT-pc , Apple-TV 4K.

 15. #15
  Tittentei
  Guest
  Du må jo være en gullpappa å ha for en tass på 11, grandis. (sikkert for jentene også, men du skjønner hva jeg mener) Tipper alle i klassen snakker om hvor syk kino dere har

  Er nok mange som ikke ville latt ungene få boltre seg i et så pent rom uten strengt tilsyn

  Veldig gjennomført både estetisk og lydmessig ser det ut til.

  Mye smiley, haha.

 16. #16
  Bransjeaktør Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,411
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  2
  Det ser ikke bare lekkert ut hos Johnnygrandis, det låter svært godt der også. Har ikke fått hørt noe der etter de siste tiltakene, men etter hva jeg har erfart med eget rom, så tipper jeg at musikken slipper HT enda bedre. Og at lyden kommer fra et mye større område. Tror også du hører flere detaljer nå en tidligere. Kanskje enda skarpere linjer på det som skjer også, slik at ting står frem enda tydeligere enn før. Om dette stemmer så låter det sinnsykt godt der nå. Meget godt jobba Johnny!
  Jobber deltid hos Mala Audio.

 17. #17
  Hifi Freak Antonsen's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Hvittingfoss
  Innlegg
  2,957
  Tagget i
  1 Innlegg
  Artig lesing av erfaringene du har gjordt etter at rommet har vært i bruk og utvikling en stund.En av de lekreste rommene på HFS.
  Høyttaler: Ø Audio Icon, Mentor vokal. DIY tapped-horn. XTZ Surround
  Forsterkere: Yamaha, Adcom, Rotel
  Riaa: ASR
  Kilder: VPI Scout Ortofon Cadenza Bronze, Oppo103D, QNKTY - Roon
  Byggetråd
  Min tråd

 18. #18
  Bransjeaktør Kvålsvoll's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2010
  Sted
  Ålesund, Norge
  Innlegg
  1,584
  Tagget i
  4 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Interessant å lese om hvordan kino og mediarom faktisk brukes, flott kino er det også.
  Og alle beskrivelser av lydopplevelser og hvordan ting låter og eksempel på filmescener og musikk er god underholdning.

  Også arti å lese om erfaringene dere gjorde med tralltrall-kinoen, jeg måtte lese om den på avforum.
  Dette er trenden - pro-style høyttalere med horn og kapasitet.
  Ser det overalt, de som er opptatt av lydopplevelse parkerer audiofile oppsett og hiver opp noe med horn og digre basser, supplert med subwoofersystem etter smak og behag.
  Det låter forskjellig, uten tvil, og det er neppe for alle.
  Men for de det treffer, så er valget gitt når du først har opplevd det.

 19. #19
  Hifi Freak thohaug's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2014
  Sted
  Fetsund
  Innlegg
  2,848
  Tagget i
  3 Innlegg
  Helt enig med deg kvålsvoll. Det eneste jeg tror i forhold til deg er at den store forskjellen ligger i å møte et kompromissløst bassystem med veldig lite forvrengning og enormt med headroom. For meg har ihvertfall headroom helt vanvittig mye å si og at det krever ganske mye mer membran enn folk flest skulle tro. Er forøvrig helt enig med deg når det gjelder at horn ikke er for alle. Selv har jeg slått meg mer eller mindre til ro med bånddiskant i waveguide, da spredningskontroll er alfa omega mener jeg. Det som sperret øynene mine opp for bass uten forvrengning var når en kompis av meg bygde 8x15 tommere på 10 kvadratmeter. Da jeg skjønte at det måtte mer til enn de puslete doble åtte tommerne jeg hadde da. Har dessverre ikke hørt et referanse dipol system da jeg tror det kan være enda mer oppi min gate. Men nok ot nå. Er sikker på at dette rommet låter helt knall, og jeg gleder meg til et eventuelt besøk etterhvert
  Akustikk, Akustikk, Akustikk!
  Min tråd http://www.hifisentralen.no/forumet/...ytterom-3.html

 20. #20
  Bransjeaktør Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,411
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  2
  Jeg gleder meg også til nytt treff hos Johnnygrandis. Skal bli svært morro.
  @Kvålsvoll: har gptt noe av den samme veien som du skriver om, fra hifi anlegg til det å ha det morro med musikk på en helt annen måte. Og jeg angrer ikke. Har dog fortsatt hifi høyttalere og forsterkere og ikke tippa helt over på PA enda. Men mulig det også kommer. Vi får se.

  Det som er mest imponerende det er å se/høre hvordan anlegget til Johnnygrandis har utvikla seg over tid. Og hvordan han opplever dette. Samtidig som jeg har forandret meg på hva jeg synest er bra.

  Om vi spoler tiden tilbake noen år, til et av treffene vi hadde hos Johnnygrandis så husker jeg at jeg gledet meg veldig til å se/høre på et oppsett som kostet relativt mange penger. Og dette låt fantastisk, noe senere så hadde jo Johnny oppgradert til noe enda dyrere høyttalere og forsterere og jeg husker det hang noen blå oljefyllte høyttalerkabler rundt på bakveggen. Han var forsiktig med å ikke legge de i kveil- Dette låt enda bedre en det som sto der sist. Nå sitter han med et anlegg til en brøkdel av prisen og er mer fornøyd en noen gang. Det merkelige er at jo, det gjør jeg også.

  At johnnygrandis har smak for deltaljer og at det skal se skikkelig ut, er for meg helt klart. Kinoen til Johnny er for meg en inspirasjonskilde til hvordan men KAN kobinere akustiske tiltak, med et flott utseende. For de som ikke har vert der, så er det noe å glede seg til.

  Mye kan man si om veien flere av oss i klubben har tatt, men en ting er i vertfall helt sikkert. Dette er et steg i riktig retning Johnny, du har aldr hatt bedre lyd hos deg noen gang, og da har jeg ikke hørt på det siden du fikk på plass de siste tiltakene. Meget godt jobba, og jeg gleder meg til du sender invitasjon i posten til meg...
  Jobber deltid hos Mala Audio.

Side 1 av 8 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed