Side 2 av 8 FørsteFørste 1234 ... SisteSiste
Resultater 21 til 40 av 144
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Oii, takk så mye for hyggelige tilbakemeldinger jeg kommer tilbake med utfyllende info etterhvert
  Referanse kunde for Arendal Sound

 2. #22
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Serverløsning og avspilling

  Jeg har som mange andre gitt opp cd-avspilling og lagt hele musikksamlingen min på HD, gjorde dette for mange år siden og har aldri sett meg tilbake. Jeg ripper cd`er inn med iTunes og hele samlingen min er kategorisert og organisert av samme program. Jeg bruker dog ikke iTunes som annet en organisator for bibloteket da det er andre avspillere som spiller av musikken, i hovedsak har det i det siste vært den mye omdiskuterte Amarra som brukes som lydmotor men jeg har også spillere som Pure Music og Audirvana. Musikken legges inn på en 16TB ReadyNas server som står i kinoen. Jeg var helt klar på at når jeg bygde kinoen så skulle alle tilkoplingspunktene som TV og diverse mediaavspillere ha mulighet for kablete tilkoplingspunkter da jeg ville ha god respons og lite buffering når alt skal startes og stoppes.

  Jeg har allikevel opprettet ett lokalt trådløst nettverk her som er koplet på samme subnet som resten av huset - dette betyr i praksis at jeg kan styre alle mediaspillere med diverse pader og andre morsomme gadgets over det lokale wi-fi nettverket i kinoen.
  Det skal også sies at jeg knapt nok har opplevd dropouts siden jeg tok løsningen i bruk og med tanke på at filmer streames i 1:1 (iso blu-ray) har en størrelse på 45Gb+- så sier det seg selv at det trengs ett velfungerende nettverk.

  Slik ser avspiller kjeden ut iPad > ReadyNas > Mac Mini > Amarra og iTunes > DSpeaker > Cary SLI80 > Helicon MKII.  Siden jeg var så godt fornøyd med min digitale musikksamling var ikke valget vanskelig å ta for å gjøre også det samme med filmsamlingen. Alt av filmer lagres på samme server og streames fra denne over en Dune 3D mediaspiller, denne mediavspilleren spiser så og si alt av filtyper inkludert BDMV folders og ISO`er noe som er en forutsettning for å streame filmer i 1:1 kvalitet. Jeg bruker i tillegg yaDIS for å kategorisere/organisere filmer med coverflow og info, ser ganske heftig ut når en for dette blåst over ett 106" lerret. I tillegg er det gode tweakingmuligheter for å personalisere hele oppsettet som feks å legge på egne subkategorier som feks 3D, barnefilmer, sci-fi osv… YaDIS baserer seg egentlig på at du legger fila i en mappe og navngir denne med riktig navn på filmen, Yadis gjør da ett ett søk opp mot server (TVDB) og legger så til info og cover basert på navnet du har angitt på mappen. Så er det bare å eksportere/lagre infoen som YaDIS har gjort og lagre dette en plass på nettverket for så og angi at Dune spilleren skal bruke denne infoen som ligger her.Bruker også Netflix endel men det er mest til serier og barnefilmer, de har fortsatt litt å jobbe med når det kommer til lyd og bildekvalitet syntes jeg.

  Kjeden ser da slik ut > iPad > Dune 3D > NAD T787 > Sony HW-50 > Surround Speakers  Med så mye lagret digitalt var det også viktig med en backup løsning så det ble til at jeg kjører serveren i en RAID løsning som innebærer at om 1 stk disk tar kvelden kan jeg bytte denne uten at det er skjedd noen skade.
  Dette er jo kjent ingen fullgod backup løsning så jeg tar i tillegg en backup opp mot Jottacloud slik at jeg har alle filene også lagret utenfor huset. Sitter på en 75/75mbit linje så det er går rimelig raskt når vi skal tråkke utenfor huset også, for 50kr/mnd og ubegrenset lagring var dette en no brainer å ha en kostnad på.


  Slik ser det ut med yaDIS kjørende på pc`en - all info og cover henter den på nettet selv.

  Serverløsningen er bygd inn under trappen og bordet dere ser i front er bare festet med magneter fra Clasern så det er enkelt og komme til. LAN signalet, Patche panelet, hovedserver og den trådløse ruteren ligger gjemt inne i denne kassen. Jeg har testet hastigheten her nede og det ligger jevnt på 110MB/s så det holder ihverfall til mitt bruk.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 3. #23
  Hifi Freak Class's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2009
  Sted
  Vestfold
  Innlegg
  2,763
  Tagget i
  0 Innlegg
  Pent!
  RME UCX - Novation Bass Station II - NI Maschine 2 - Arturia Beatstep Pro
  Akai LPK - Novation Impulse - Yamaha HS7 - Novation Circuit
  Korg Volca Sample - Logic Pro X - Ableton Live - Mac OS

 4. #24
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra Tittentei Se Innlegg
  Du må jo være en gullpappa å ha for en tass på 11, grandis. (sikkert for jentene også, men du skjønner hva jeg mener) Tipper alle i klassen snakker om hvor syk kino dere har
  Tror de fleste i klassen hans har vært her, noen av foreldrene har også måtte få innpass etter at ungene har skravlet Noen naboer har også tatt seg en tur da de lurer på hva som durer borti gata der...

  Jurassic Park ble for brutalt på 106" lerretet for kompisen til sønnen min og halveis ut i filmen måtte vi avbryte - da hadde han tårer i øynene når han måtte gå hjem...
  Referanse kunde for Arendal Sound

 5. #25
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra Antonsen Se Innlegg
  Artig lesing av erfaringene du har gjordt etter at rommet har vært i bruk og utvikling en stund.En av de lekreste rommene på HFS.
  Takk takk, følger med i byggingen din og det tror jeg blir ett meget bra rom! Helicon er en kongehøytaler både på film og musikk. Jeg tror jeg ville valgt en senter i samme serie om du har mulighet Har sett de brukt noen ganger.
  Siste redigert av authentic; 10.08.2014 kl. 23:13.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 6. #26
  Hifi Freak jonas's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2004
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  2,850
  Tagget i
  2 Innlegg
  Herlig lesning. Spesielt det at du nå kan senke skuldrene og nyte, samt at familen også buker rommet. Gir jo hobbyen litt grunnlag til fornuftige prioriteringer :-)
  Sikker på at du kommer til å forbedre oppsettet mitt også, når vi finner tid. Gleder meg :-)
  Lyd: Parasound Halo P6 - Adcom GFA-5500 - Tannoy Legacy Arden - 2 stk Arendal Sub2
  Bilde: Oppo 103D - Sony VPL-HW55ES

 7. #27
  Hifi Freak TrompetN's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Innlegg
  8,700
  Tagget i
  3 Innlegg
  Forbilledlig tråd Johnny Grandis!

  Flott beskrivelse av et flott rom og oppsett med pene bilder.
  En tråd om lydmekanismene i lytterom :
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...ml#post2042676

 8. #28
  Hifi Freak Scrooge's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Innlegg
  2,960
  Tagget i
  1 Innlegg
  +1!
  Hva jeg er belemret med: |ASR Emitter 1|ASR Mini Basis MK III|Hegel HD20|Martin Logan Vista|Musical Innovation Mosfet|DIY DUAL 701|OPPO BDP 83|Onkyo 875|JVC HD1|2xSVS 20-39|Squeezebox Touch| http://www.klikk.no/teknologi/lydogb...icle563967.ece

 9. #29
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra Kvålsvoll Se Innlegg
  Interessant å lese om hvordan kino og mediarom faktisk brukes, flott kino er det også.
  Og alle beskrivelser av lydopplevelser og hvordan ting låter og eksempel på filmescener og musikk er god underholdning.

  Også arti å lese om erfaringene dere gjorde med tralltrall-kinoen, jeg måtte lese om den på avforum.
  Dette er trenden - pro-style høyttalere med horn og kapasitet.
  Ser det overalt, de som er opptatt av lydopplevelse parkerer audiofile oppsett og hiver opp noe med horn og digre basser, supplert med subwoofersystem etter smak og behag.
  Det låter forskjellig, uten tvil, og det er neppe for alle.
  Men for de det treffer, så er valget gitt når du først har opplevd det.
  Takk, ja basstårnene og JBL var en meget god kombinasjon til film hos Tralltrall. Skal jo i tillegg huske på at han og Alte har tunet og arbeidet en god del med rommet. Når jeg tenker på lyden hos han så er det spesielt sammenhengen og dynamikken som scorer høyest, syntes det spilte veldig sømløst imellom høytalerene og selv om det skjedde masse i filmen var det enkelt og plukke fra hverandre de forskjellige lydeffektene uten at alt ble smurt utover. Jeg tror også Marantz preen spilte en vesentlig rolle her ilag med de akustiske tuningene.

  hadde Det vært slik at rommet mitt hadde blitt brukt til 98% film hadde nok horn og PA-amper vært en vei for meg og gå også, herlig med slik ekstremt headroom både i laveste frekvenser og videre oppover.
  Siste redigert av authentic; 11.08.2014 kl. 07:58.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 10. #30
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra Retep Se Innlegg
  Det ser ikke bare lekkert ut hos Johnnygrandis, det låter svært godt der også. Har ikke fått hørt noe der etter de siste tiltakene, men etter hva jeg har erfart med eget rom, så tipper jeg at musikken slipper HT enda bedre. Og at lyden kommer fra et mye større område. Tror også du hører flere detaljer nå en tidligere. Kanskje enda skarpere linjer på det som skjer også, slik at ting står frem enda tydeligere enn før. Om dette stemmer så låter det sinnsykt godt der nå. Meget godt jobba Johnny!
  Ja det skjedda absolutt noe her etter de siste justeringene, syntes spesielt lyden slapp enda mer fra høytalerene.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 11. #31
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Ett raskt tips for alle filminterreserte som ønsker å teste grensene for lyd på film - jeg så denne i går..

  Navn:   B001QTXM5Y.01.LZZZZZZZ.jpg
Visninger: 461
Størrelse: 61.6 Kb

  Satan for ett lydspor, ble bare sittende i gispe etter luft ettpar ganger der, morroa begynner etter ca 1.5 timer (filmen varer i over 3t)
  Referanse kunde for Arendal Sound

 12. #32
  Hifi Freak Antonsen's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Hvittingfoss
  Innlegg
  2,957
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra johnnygrandis Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Antonsen Se Innlegg
  Artig lesing av erfaringene du har gjordt etter at rommet har vært i bruk og utvikling en stund.En av de lekreste rommene på HFS.
  Takk takk, følger med i byggingen din og det tror jeg blir ett meget bra rom! Helicon er en kongehøytaler både på film og musikk. Jeg tror jeg ville valgt en senter i samme serie om du har mulighet Har sett de brukt noen ganger.
  Absolutt fornøyd med Helicon, selv i det provisoriske rommet mitt! Kommer nok til å holde øynene oppe etter senter i samme serie ja, er nok det mest fornuftige å gjøre.
  Høyttaler: Ø Audio Icon, Mentor vokal. DIY tapped-horn. XTZ Surround
  Forsterkere: Yamaha, Adcom, Rotel
  Riaa: ASR
  Kilder: VPI Scout Ortofon Cadenza Bronze, Oppo103D, QNKTY - Roon
  Byggetråd
  Min tråd

 13. #33
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Sitat Sitat fra vidarje Se Innlegg
  I fare for å gjenta meg selv, dette ser super lekkert ut og spiller sikkert helt rått
  Hva er det som skjer ved ca 180Hz med antimoden koblet inn? Det ser ut som at nivået stiger med minst 10dB? Dette er ikke synlig på de andre sweepene.
  Har du bilde av øya i taket?

  Bedre sent enn aldri, bilde av "øyan" i taket Tviler på at jeg demper noe mer her.

  Referanse kunde for Arendal Sound

 14. #34
  Hifi Freak thohaug's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2014
  Sted
  Fetsund
  Innlegg
  2,847
  Tagget i
  3 Innlegg
  Lekkert! 2 velplasserte plater kan gjøre underverker. Jeg var redd for at mitt rom skulle låte overdempet når jeg gikk fra mine 5cm plater til 25cm med demping. Forskjellen var faktisk at det låt mer naturlig og føltes ut som jeg fikk mer liv når jeg gikk opp i dybde.Dette hadde jeg ikke forventet, men det har nok med gjøre jeg dempet over enet mye større frekvensbånd enn før, og at det ble mere jevnt istedet for å virke som en eq fra 500hz og opp.
  Akustikk, Akustikk, Akustikk!
  Min tråd http://www.hifisentralen.no/forumet/...ytterom-3.html

 15. #35
  Hifi Freak vidarje's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2009
  Sted
  Rasta
  Innlegg
  4,394
  Tagget i
  0 Innlegg
  De var pene, i motsetning til det som henger over hodet mitt akkurat nå
  Squeezebox Touch, Dynaudio AIR20, Dayton 12" med miniDSP PWR-ICE 125 og Audiolense XO
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...ktsrommet.html

 16. #36
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Ett lite oversiktsbilde av hvordan det ser ut når jeg spiller musikk, litt mye plater men det funker for å si det sånn. Etterklangen er ganske lav og det resulterer at lyden slipper høytalerene meget bra i mine ører. Jeg hører mest på akustisk musikk og selv om jeg bare har 40W og rutte med føler jeg ikke at jeg har behov for mer noe jeg aldri hadde trodd i utgangspunktet. Caryens force er klang og holografi, og selv bassen har fått en helt annen mening etter ha brakt inn DSP og bassfeller i rommet.
  Kabelmessig bruker jeg noen Monster RCA på 1,5meter mellom DSpeakeren (Dac og DSP) til rundt 200kroner og resten er Dynabel sine høytaler kabler på rull. Siden jeg trenger ganske mye høytalerkabler med 7 kanaler så havner kabelbudsjettet på litt over 2000,- tilsammen og da regner jeg ikke HDMI kablene med

  Siste redigert av authentic; 16.08.2014 kl. 09:13.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 17. #37
  Hifi Freak vidarje's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2009
  Sted
  Rasta
  Innlegg
  4,394
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dette er bare helt konge Jeg vet du er god med kamera, men jeg tror ikke du har pyntet på virkeligheten her Ser at turneen "Skedsmo Audio Rundt" må gjennomføres snart!
  Squeezebox Touch, Dynaudio AIR20, Dayton 12" med miniDSP PWR-ICE 125 og Audiolense XO
  http://www.hifisentralen.no/forumet/...ktsrommet.html

 18. #38
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Jeg spenner kameraet på ryggen når jeg kommer bortom deg Vidar!
  Referanse kunde for Arendal Sound

 19. #39
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,119
  Tagget i
  2 Innlegg
  Spennende saker fra XTZ - nye Cinema serien leveringsklar i slutten av August. Liker spesielt den 3x12 varianten av subwooferen. Er også mulighet å stacke disse for de virkelig gale

  Lekker hjemmekino fra XTZ | Lyd & Bilde


  3x12: A optimal volumed box give low distortion and widest frequency response possible and it means the subwwofer reach the lowest and deepest bass whith still clean sound and maximum headroom . It also not need to boost the amplifier and its gives also maximum headroom and lowest possible distortion from the amplifier.
  Referanse kunde for Arendal Sound

 20. #40
  Bransjeaktør Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,406
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  2
  Ser spennende ut de der Grandis... Nå skal jo de være optimalisert for kino/surround. Lurer på hvordan de høres ut på musikk i 2kanaler.
  Jobber deltid hos Mala Audio.

Side 2 av 8 FørsteFørste 1234 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed