Norsk AKG K701 forening avd. Trøndelag og den øvrige verden...

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • SirHifi

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    11.02.2008
    Innlegg
    56
    Antall liker
    2
    Torget vurderinger
    1
    Nå er Doge 6210 i hus, og hvor skal jeg begynne??
    Kan ihvertfall begynne med at siden jeg fikk mine AKG k701 har jeg vært vant med lyd fra pc`en, den var etter min mening lovende. Hørte selvsagt at den ikke var optimal, men allikevel klarte den seg! I luftige og ordnete omgivelser i lydbilde ga den meg en helt annen opplevelse enn mine 6 år gamle KOSS lukkede klokker... Rart?? ;)

    Etter ca 2 måneder med middels lyd fra pc`en fikk jeg en ettermiddag telefon fra Frode Olsen (se;Acoustic Tuning) om at forsterkeren ville ankomme neste dag fra han personlig. Pga av ombyggingen av Doge fabrikken tok dette som ville tatt 2-3 uker i underkant av 2 måneder. Dere kan tro jeg var glad :)
    Jeg møtte mere enn villig opp når Frode kom fra Trondheim, jeg klarte ikke en gang vente til han hadde vært innom en kunde han skulle til først!! Flaks at han hadde litt tid til meg før han skulle møte den andre kunde :) Jeg kjørte til kløfta og møtte han på veikroen ByTheWay, der hadde han allerede disket opp med en kaffe til meg før jeg visste ordet av det. Etter en halvtimes prat om verdensproblemer og selvsagt vår alles kjære hobby her på forumet var det på tide å kreve det som var mitt ;) Kan tro jeg var spent! Vi vekslet videre noen ord om det sentrale emnet før vi dro videre til hvert vårt.

    Det første jeg la merke til var vekten, rimelig tung til å være en dedikert hodetelefonforsterker!! Veier rundt 6 kg, kan vel da karakteriseres som en liten stridsvogn! For godt laget er den, førsteintrykket var imponerende, utseende er en annen historie :p Jeg klargjorde den videre med å sette på plass rørene, en autobias forenkler det hele, også i fremtiden! Hører jeg rørbytte i det fjerne eller nærme?! :) Nå var den klar til å kobles opp mot mitt system, bruker EC DAC`en (kilde) og 3930 (drivverk), koblet så videre opp med noen håpløst rimelige kabler (300kr). Da var neste oppgave å finne en bunke med cd`er, her går det fra metal til klassisk ,egentlig alt utenom hiphop og RnB... Neste og siste oppgave var stolen og 1 øl eller 5 8)

    Førsteintrykket var at her var det krefter så det holdt! For meg og sannsynligvis de fleste andre ville det være umulig å høre noe særlig høyere enn 9-11 på en relativt høy innspillingen! Deretter ramlet inntrykkene inn på rad og rekke, dette var nydelig, fantastisk, utrolig til å være sant til denne prisen! Kontrollen, dynamikken og holografien er her super! Den litt "tørre" og ærlige gjenngivelsen instrumentene og stemmene får frysningene til komme på rekke og rad! Det eneste jeg hadde å utsette var den litt ullne gjengivelsen av klaveret i de dypere oktavene i samspill med Maxim Vengerov i spissen (Fiolin for de som ikke vet hva han spiller). Det var slik i en del av de andre platene mine men merket det spesielt på denne.. Jeg antyder at dette kan ha noe å gjøre med kablene ??? Det er nok sikkert andre ting man kan utsette da smaken er individuell, og spesielt da jeg ikke er en av de største og erfarne kritikerene, enda :) Har selfølgelig i bakhodet at jeg har vært vant med ett dårlig hodetelefonoppsett, så kanskje ikke så rart at det hele ble litt for overveldende ;) Uansett følte jeg at det var verdt pengene!

    Etter råd fra Frode burde jeg la de orginale rørene få en sjanse og vurdere dem etter 100 timers innspilling. Det som var det virkelig besnærende her var at etter en natt med innspilling, rundt 15t, hører jeg en betydelig forbedring, og da spesielt i de lavere oktavene som har blitt mere definert! Dette kan jo bare ikke bli bedre, kan det vel?!? Forsterkeren spiller også mere åpent og mere holografisk! Nå sitter instrumentene der de skal og lydbildet er mere definert, slik som jeg liker det :) For å nevne litt av den trøkken denne komboen lager må jeg belyse de tunge og kraftfulle delene av en symfoni, da disse pågår rister det virkelig i "hjernebarken", ikke tull! Jaja :) I en av mine nyanskaffede album, Keep of Kalessin; Kolossus, la jeg merke til den fine separeringen av instrumentene. Da dette er en av de mere hardere metallsjangrene anser jeg det som relativt vanskelig å separere, jeg synes instrumentene og trommene kommer meget klart frem her. En annen ting jeg må berømme her, er instrumentbalansen, det er ingen av instrumentene som blir favorisert utenom vokalen som oftest seg hør og bør være den mest fremtredende. Dette viser seg også å være ved på ett langt lavere volum, noe som vitner til en virkelig bra forsterker! Til helgen har jeg tenkt å prøve denne som fortrinn til min ECI4, forventingene er høye :)

    Håper jeg klarte å forklare slik jeg følte/føler det, dette er hvertfall min mening :D Jeg anbefaler denne på det sterkeste, er overbevist om dette er en god investering i forhold til pris! Det som er det fine er at man har mange muligheter til å påvirke lyden slik man vil ha den. Jeg vet at fremover blir det en del tuberolling, det blir stas!

    Jeg vil også takke Frode for den supre servicen og forståelsen han utviste! Bra fyr detta! Takk for kaffen ;)
     

    hel-elt

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.01.2009
    Innlegg
    462
    Antall liker
    102
    Hei! Jeg har et sett AKG K-401 som er noen år.Vet noen der ute om og hvor jeg kan få tak i nye "strikker" til bøylen, mine strikker er ikke strikker lenger, derfor siger hodetelefonene for langt ned på ørene :p. Konstuksjonen ser ut til å være lik k701. Håper det går an å skifte.
     

    SirHifi

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    11.02.2008
    Innlegg
    56
    Antall liker
    2
    Torget vurderinger
    1
    Hei

    Jeg vet ikke hvor man kunne fått kjøpt identiske strikker som sitter der fra før av, men mulig du kan høre med en trå/garn-butikk, de har vel sikkert ett utvalg av forskjellige strikker..?
    Eller kan du jo like godt bytte dine k401 til k701 8)
     

    56fwb

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.05.2007
    Innlegg
    1.621
    Antall liker
    137
    Sted
    Volda
    Hei :)
    Etter at jeg har lest mye om, samt hørt på AKG601, har jeg bestemt meg for å gå for AKG701. :)
    Tenkte å starte pent med forsterker til de og har fått anbefalt
    Pro-Ject HeadBox SE II.  Er det noen av dere drevne "HeadFi"-karer som har hørt den og kan komme med en uttalelse??

    Nevnte ProJect har jo fått meget gode kritikker rundt omkring og virker å vere et
    godt kjøp med tanke på pris/lydkvalitet :)

    Venter på svar.

    Beste hilsen  56fwb :D
     

    relløm

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.10.2007
    Innlegg
    304
    Antall liker
    169
    Hei

    Jeg bruker denne sammen med AKG 701. Er fornøyd med denne.
    Har to andre men foretrekker se 11.Et stort pluss er også at den
    har separat volum kontroll til begge uttak.
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Sitter i go'stolen og surfer på nettet før det er middag og fotballkamp.
    AKG 701 sitter godt om ørene, klokkene formidler lyd fra min Doge 6210 som igjen varmer opp lyden fra en Logitech Transporter som hospiterer i oppsetet.
    Klassisk musikk i 24_96 oppløsning. Akkurat nå er go'følelsen her, selv etter en frustrerende arbeidsdag.. :D
     

    Anonym

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.08.2008
    Innlegg
    11.405
    Antall liker
    1.137
    Torget vurderinger
    4
    larry skrev:
    emotikon skrev:
    larry skrev:
    emotikon skrev:
    Gratulerer larry! :)

    Da er spørsmålet mitt: Hva skal du drive K701 med?
    Tja, så langt har jeg ikke tenkt ::) Klarer ikke McIntoshen dette da? Dog har den
    bare en irriterende 'mini-jack' utgang.

    Ellers har jeg jo alltids tatt vare på Shanlingen (CD-T100) som har amp/volum?

    Ble litt utsyket jeg nå, må jeg ha egen amp for at dette skal bli bra ??? ;D
    ;)

    Jeg har aldri fått testet K701 på McIntosh. Mulig det holder.......
    Skal høre om jeg får mulighet til å sjekke på en McIntosh C2200.
    Men vet ikke om headphonedelen er den samme som på din MA6900.
    Noen som vet?

    Shanlingen er jeg rimelig sikker på ikke holder. Desverre.

    Men ingen grunn til å bli utpsyket her, men ja, ofte bør en invistere i det som trengs for å få utnyttet potensialet som bor i K701. Tror mange sett er solgt brukt fordi de ikke har fått rette arbeidsbetingelser.
    Vel, det siste du sa kan jeg nå godt forstå. Det låt ikke spesielt bra på mækken, og det må
    være alt for lavt gain eller noe...må jo over halv styrke på volum før det begynner å skje noe.

    Virker umiddelbart veldig oppløst og fin i toppen, men helt uten dynamikk og bass ellers.
    Det skuffet meg faktisk litt, for jeg hadde forventet mye mer dynamikk i forhold til Stax'n.

    Nå er den jo ikke innspillt, men likevel...mye må skje før dette låter bra i nedre del :-\

    Utelukker ikke at mækken er dårlig på utgangen :-[

    Først får jeg hive på dem et par hundre timer innspilling, så må jeg vel studere tråden nærmere
    om hva dere har av forsterkeri...

    Begynner å lure på om jeg skulle gått for lukkede klokker ::)
    Opplever du fortsatt at de er uten bass og dynamikk?

    Mine har iallfall bra med begge deler.
     

    SirHifi

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    11.02.2008
    Innlegg
    56
    Antall liker
    2
    Torget vurderinger
    1
    Larry skrev at han manglet dynamikk og bass i det nedre registeret ved bruk av "mækken".
    Jeg kjenner meg veldig igjen i det han sier, og med dette vil jeg trekke konklusjonen med at dette skyldes det han driver sine K701 med.

    Etter en god del timer med sammenligning mellom PCen og Dogen, er det her stooor forskjell! Det er vel strengt tatt en selvfølge! Ang bassen, vil jeg ikke si at det blir voldsomt mye mer bass.. Det blir heller bare så utrolig mye mer definert, og de basspregede instrumentene blir bedre fremhevet til forskjell fra komboen med PC. Hører man på musikk med mange andre instrumenter som spiller samtidig er det ofte vanskelig å skille instrumentene i det nedre registeret ved at de drukner i hverandre. Dette kom klart frem ved sammenligningen, her er det snakk om natt og dag. Skal ikke si at ved bruk av hvilken som helst forsterker kommer dette like klart frem, og en må nok regne med å bruke en del penger hvis man skal få utnyttet K701`en optimalt. Noe VidarP sier over. Og det er jeg sagtens enig i, tror mange blir "lurt" av den relativt beskjedne prisen og velger deretter en forsterker i samme gata. Min Doge er nok ett stykke unna det optimale, men jeg tror den klarer å rettferdigjøre AKG`ene. Ihvertfall etter mine preferanser.

    Jeg synes du skal gi hodetelefonene en sjanse, er du i Oslo må du gjerne komme innom for en lytt :)

    Må korrigere min beskrivelse av Dogen min over; angående instrumentbalansen vil jeg si at basstrommene i Keep og Kalessin blir kanskje litt for fremtredende. Dette kan kanskje la seg løse ved rørskifte? Uansett gjør Dogen en veldig god formidling av musikken.
     

    Lars™

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    03.10.2004
    Innlegg
    671
    Antall liker
    470
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    4
    @Anonym og SirHifi

    McIntosh'n er ubrukelig så det er sagt. Så har jeg fått min Darkvoice 336SE rør-amp; bedre men ikke helt..

    AKG'n er spilt inn ca. 300 timer, veldig oppløst, nesten elektrostat, men det er for pent etter min smak.

    Har nå lånt et par Beyerdynamic 990Pro. De er ikke like oppløst og fin i øvre frekvenser, men det er jo en helt
    annen dynamikk/bass.
     

    SirHifi

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    11.02.2008
    Innlegg
    56
    Antall liker
    2
    Torget vurderinger
    1
    Greit å vite at McIntosh`en var ubrukelig ;)

    Så på bruktb. AKG dine var ute til salgs, kanskje jeg skulle ha ett par i reserve :p
    Uansett er det viktigste at du ble fornøyd vettu!
     

    emotikon

    Æresmedlem
    Ble medlem
    24.10.2004
    Innlegg
    12.508
    Antall liker
    2.953
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    larry skrev:
    McIntosh'n er ubrukelig så det er sagt. Så har jeg fått min Darkvoice 336SE rør-amp; bedre men ikke helt..

    AKG'n er spilt inn ca. 300 timer, veldig oppløst, nesten elektrostat, men det er for pent etter min smak.

    Har nå lånt et par Beyerdynamic 990Pro. De er ikke like oppløst og fin i øvre frekvenser, men det er jo en helt
    annen dynamikk/bass.
    Basshue! ;D ;)

    Jeg er ikke sikker på om det du har drevet K701 med, er tilstrekkelig....
    Mas og mas fra meg hele tiden om dette, sorry.
    Her hos meg leverer K701 mer basskvalitetsbass enn foreks. Sennheiser HD600 og HD650.
    Begge de to spiller "villtrere" en K701, men dette er personlig smak og behag, som alt innenfor vår hobby.
    Sikker på at du vil finne noe som passer dine preferanser Lark. Det finnes mye bra der ute når det gjelder HeadFi. ;)
     

    belia

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    31.12.2005
    Innlegg
    562
    Antall liker
    4
    emotikon skrev:
    larry skrev:
    McIntosh'n er ubrukelig så det er sagt. Så har jeg fått min Darkvoice 336SE rør-amp; bedre men ikke helt..

    AKG'n er spilt inn ca. 300 timer, veldig oppløst, nesten elektrostat, men det er for pent etter min smak.

    Har nå lånt et par Beyerdynamic 990Pro. De er ikke like oppløst og fin i øvre frekvenser, men det er jo en helt
    annen dynamikk/bass.
    Basshue! ;D ;)

    Jeg er ikke sikker på om det du har drevet K701 med, er tilstrekkelig....
    Mas og mas fra meg hele tiden om dette, sorry.
    Her hos meg leverer K701 mer basskvalitetsbass enn foreks. Sennheiser HD600 og HD650.
    Begge de to spiller "villtrere" en K701, men dette er personlig smak og behag, som alt innenfor vår hobby.
    Sikker på at du vil finne noe som passer dine preferanser Lark. Det finnes mye bra der ute når det gjelder HeadFi. ;)
    Slenger meg på disse synspunktene. Jeg nevnte vel tidligere at Darkvoicen var ok til prisen, men "hifi-messig" ikke er god nok.

    Noe Beyer har nok mer trøkk i bånn. Dette kan jo til en viss grad maskere noe lenger opp i frekvensene. Jeg har på mine 770 måtte justere ned noen dB i de laveste frekvenser. Det er ikke noe særlig å bli lyttetrøtt av for mye bass.

    Smak og behag:)
     
    I

    ijustpop

    Gjest
    belia skrev:
    emotikon skrev:
    larry skrev:
    McIntosh'n er ubrukelig så det er sagt. Så har jeg fått min Darkvoice 336SE rør-amp; bedre men ikke helt..

    AKG'n er spilt inn ca. 300 timer, veldig oppløst, nesten elektrostat, men det er for pent etter min smak.

    Har nå lånt et par Beyerdynamic 990Pro. De er ikke like oppløst og fin i øvre frekvenser, men det er jo en helt
    annen dynamikk/bass.
    Basshue! ;D ;)

    Jeg er ikke sikker på om det du har drevet K701 med, er tilstrekkelig....
    Mas og mas fra meg hele tiden om dette, sorry.
    Her hos meg leverer K701 mer basskvalitetsbass enn foreks. Sennheiser HD600 og HD650.
    Begge de to spiller "villtrere" en K701, men dette er personlig smak og behag, som alt innenfor vår hobby.
    Sikker på at du vil finne noe som passer dine preferanser Lark. Det finnes mye bra der ute når det gjelder HeadFi. ;)
    Slenger meg på disse synspunktene. Jeg nevnte vel tidligere at Darkvoicen var ok til prisen, men "hifi-messig" ikke er god nok.

    Noe Beyer har nok mer trøkk i bånn. Dette kan jo til en viss grad maskere noe lenger opp i frekvensene. Jeg har på mine 770 måtte justere ned noen dB i de laveste frekvenser. Det er ikke noe særlig å bli lyttetrøtt av for mye bass.

    Smak og behag:)
    Er det pro utgaven av DT770 du bruker? Jeg testet begge to før jeg kjøpte 250ohms utgaven. Pro-utgaven har myye bass og kan i verste fall drukne mellomtonen litt. Og grunnen tror jeg er de tette passformen. 250ohms utgaven har en god del mindre bass og jeg tror faktisk det kan tilskrives en noe løsere passform som slipper ut litt bass.

    Ang. K701 så tror jeg at jeg fortsatt har tilgode å høre hva de kan. Burde kostet 5-6000 for folk parer de med altfor dårlig forsterker. Selv brukte jeg 3500 på en knallgod forsterker fra Meier, og selv ikke den fikk K701 til å virkelig synge. Solgte AKG og gikk for DT700 250 ohms utgave og er veldig fornøyd. Blir spilt langt mer musikk med disse lukkede hodetelefonene.
     

    Lars™

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    03.10.2004
    Innlegg
    671
    Antall liker
    470
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    4
    @belia
    Glemte jo det; jeg skulle jo komme å lytte...

    Jeg erkjenner gjerne at Darkvoice'n kommer til kort på AKG. Men
    jeg har likevel på følelsen at jeg ikke kommer i mål selv med bedre amp.

    Jeg testet også Grado. Den er veldig forskjellig fra alle andre; farger lyden mere og er mer 'frampå'
    ....som sagt, smak og behag.

    Basshue? tja....kanskje er det et høypass-filter der inne et sted? ;D
     

    Solo

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    27.01.2003
    Innlegg
    1.011
    Antall liker
    20
    Torget vurderinger
    2
    emotikon skrev:
    Jammen......den omhandler jo ikke K701 :eek:
    Gjett om jeg ble skuffet..... :( ;D
    Ja, dette var kun et godt råd fra en velmenende sjel 8)
     

    Kriller

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.11.2007
    Innlegg
    154
    Antall liker
    1
    Hei.
    Noen som kan anbefale en god Skjøtekabel til 701?
     

    emotikon

    Æresmedlem
    Ble medlem
    24.10.2004
    Innlegg
    12.508
    Antall liker
    2.953
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Solo skrev:
    emotikon skrev:
    Jammen......den omhandler jo ikke K701 :eek:
    Gjett om jeg ble skuffet..... :( ;D
    Ja, dette var kun et godt råd fra en velmenende sjel 8)
    Regnet med det ;)

    Long time no see forresten.
    Du har forandret på det meste i oppsettet ditt siden jeg var på besøk sist.
    Det har forsåvidt jeg også....
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.747
    Antall liker
    3.916
    Sted
    Oslo
    Da får jeg melde meg inn.
    Har til og med trønderpasset i orden, selv om jeg lever i eksil.
     

    hel-elt

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    17.01.2009
    Innlegg
    462
    Antall liker
    102
    hel-elt skrev:
    Hei! Jeg har et sett AKG K-401 som er noen år.Vet noen der ute om og hvor jeg kan få tak i nye "strikker" til bøylen, mine strikker er ikke strikker lenger, derfor siger hodetelefonene for langt ned på ørene :p. Konstuksjonen ser ut til å være lik k701. Håper det går an å skifte.
    Takk til Soundgarden Forus som skaffer både strikker og arbeidsbeskrivelse for å skifte! :D ;D :D
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    217
    Sted
    Alltid lofotværing
    Kan eksil-Lofotværinger bosatt i Bodø - og overlykkelig, fersk eier av K701'ere, melde seg inn i Foreningen?
    Har forøvrig pløyd alle sidene i "tråden" med kulerunde øyne, og plukka opp mange interresante tips. Mine K701'ere er heilt ferske. De kom inn i stua for 5 døgn siden, og har spilt kontinuerlig siden. De drives av en Argon HA1, som sikkert ikke yter 701'erne rettferdighet, MEN det er faktisk den åpneste, mest detaljerte, velklingende lyden jeg noensinne har hørt av et sett hodetelefoner. Dypbassen er tilstede, og på akustisk musikk er de helilt superbe! Jeg har også prøvd noen klassiske, og på en Telac-innspilling, hører jeg dirigenten kakke med stokken! DET kaller jeg tilstedeværelse! K701'erne skaper et rom og en plassering av utøverne som du skal virkelig LAAANGT opp i high-endverden for å høre maken til på vanlige høyttalere. Og innspillingsperioden er på langt nær ferdig enda. Etterhvert; bedre og kraftigere forsterkeri...Men: hva med medlemsskapet??

    ;D ;D ;D ;D
     

    emotikon

    Æresmedlem
    Ble medlem
    24.10.2004
    Innlegg
    12.508
    Antall liker
    2.953
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Det tar jeg på meg byrden å skulle godkjenne ;)
    Velkommen, og måtte du få et langt og godt forhold til dine K701.
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    217
    Sted
    Alltid lofotværing
    Takk! Fant den. Tror jeg må la lille Argon ha1 få lov å prøve seg mens jeg sparer, iallefall. Forøvrig fortsetter både den og ikke minst K701 å imponere. Hørte en del klasisk i går kveld, både "tungt" orgel, solo fiolin og andre strykere. Heilt fantastisk. Jeg skjønner ikke hva slags bass eller bunn de er vante med, de som klager på bass-spillinga i disse klokkene! Det må være feit, loudnessbass. Bassen i K701 høres så stram, nøyaktig og kontant ut som i en konsertsal. Jeg har et par Dorian-innspillinger, bl.a. med madrigaler - K701'erne skaper et enormt rom, og man føler virkelig å være i et kirkerom av betydelig størrelse...Nidarosdomen, f.eks. Det er ikke problem med å høre sangerne trekke pusten, knirk i orgelpedaler, anslag på piano osv. osv. Jeg kan vanskelig se for meg noe nærmere "the real thing" enn dette. Faren er at nettene går til andre ting enn å sove!

    Noen andre som har prøvd ut Argon ha1? Jeg er nyskjerrig på om dette kan bli ENDA bedre med andre forsterkere... ;D
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.300
    Antall liker
    11.126
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Nå får det jaggu være nok. Påstander om at AKG 701 slår kockout på mine Stax Lambda og Sennheiser HD650 på klassisk musikk er ikke til å leve med lengre. Her skal det bli A/B/C-test, og fallhøyden er stor.
    Dette må jeg få klarhet i, så 'count me in' ! 8)

    http://www.soundgarden.no/shop_item.cfm?path=204,226&id=393
    Butikkprisen kommer seg, og den har blitt brun??

    edit: og bare spør meg om head-amp, jeg er klar som et egg :D
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    273
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Den låter nå iallefall bedre enn mine Stax'er, og lånte/prøvde HD650, på klassisk musikk hos meg og i mine ører. Men det hele blir veldig elektronikk-avhengig tror jeg.

    Mvh Vidar P
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Stikker innom denne tråden som eier av K701, som henger i enden av følgende signalvei: Mac -> Benchmark DAC1 -> Naim Headline/NAPSC. Er veldig fornøyd med denne pakka. Nå skal det sies at det låter heller tynt når dette anlegget slås på og er kaldt. Noen timer etter så vokser lyden voldsomt. Så nå skal jeg slutte å slå det av. ;D
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.300
    Antall liker
    11.126
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Da er jeg klar. Ikke trønder, riktignok, men 701-eier. Jeg fikk det siste eksemplaret i butikken her, innspilt demo-modell. Det trengs ikke så mye testing egentlig, noen minutter med lydsjekk på noen få CDer er nok.

    Jeg stjal en Opeth-CD fra gutterommet og kjørte rett på fullt og hoihoihoi som det låt!


    Så går det raskt over i Chandos-boksen med Rachmaninoff-trioer, og så Respighi sin Metamorphoseon.

    Denne får lov å surre ferdig, jeg klarer ikke stoppe. Jada, Vidar P hadde rett igjen. Takk.
    Saken er da klar: K701 er godkjent, jeg er venn.
    -og takk til 'AK Audio' for en nydelig headamp. Her trengs det ikke mer gain, nei.
     

    Vidar P

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.12.2003
    Innlegg
    16.745
    Antall liker
    273
    Sted
    Kristiansund
    Torget vurderinger
    2
    Ja, når skal folk skjønne det, og gå den rette grønne vei til den endelige erkjennelse og tilfredsstillelse egentlig :)

    Mvh Vidar P
     

    jonjungel

    Medlem
    Ble medlem
    19.12.2008
    Innlegg
    39
    Antall liker
    1
    Jeg melder meg inn ;D !! Har bodd i Trondheim i snart 12 år, hvorav siste seks måneder med AKG701. Så regner meg som kvalifisert ;).

    Legger ved et bilde av systemet, skamløst kopiert fra en annen tråd hvor jeg postet det i vinter en gang.

    Jeg kjøpte hele systemet fra Headroom. AKGene er rekablet til xlr-kabler. Kilde er spdif fra pc gjennom intern dac i forsterkeren. Jevnt over, er jeg meget fornøyd med lyden dette systemet leverer.

    Flere har nevnt manglende bass. Med dette oppsettet mangler det ihvertfall ikke! Jeg er ikke noe basshode, men fx. åpningsporet på Mezzanine går dypt nok med hva jeg opplever som full kontroll. Jeg kjøpte en HD650 samtidig, men har ikke gjort noen A/B tester, siden disse brukes på jobb og AKG701 brukes hjemme.

    Edit: Ang. komfort, så var hodereimen alt for stram. Først da jeg klippet over de elastiske båndene som strammer den, ble det bra. Nå er de komfortable. Jeg har stort hode og lite hår, så jeg regner med at langt fra alle trenger å modde på denne måten :)
     

    Vedlegg

    Lyder

    Medlem
    Ble medlem
    08.10.2008
    Innlegg
    17
    Antall liker
    16
    Ser at det har kommet en ny AKG hodetelefon, K702. På heimesiden til AKG er K702 plassert under profesjonell serie, mens K701 ligger under personal audio.
    Procom selger K702 til introduksjonspris 3 895,- som er en god tusenlapp over prisen på K 701.

    Er det noen her som kan si om K 701 er utgående modell, og hva som eventuellt er forskjellen mellom 701 og 702?
     

    bjarnetv

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.03.2008
    Innlegg
    3.797
    Antall liker
    5.366
    Sted
    oslo
    Lyder skrev:
    Ser at det har kommet en ny AKG hodetelefon, K702. På heimesiden til AKG er K702 plassert under profesjonell serie, mens K701 ligger under personal audio.
    Procom selger K702 til introduksjonspris 3 895,- som er en god tusenlapp over prisen på K 701.

    Er det noen her som kan si om K 701 er utgående modell, og hva som eventuellt er forskjellen mellom 701 og 702?
    k702 er bare "studioversjonen" av 701. den har utbyttbar kabel og annen farge, men er ellers identisk.
     

    BurntIsland

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.02.2006
    Innlegg
    8.438
    Antall liker
    11.270
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    2
    Jeg vil og være med! Etter å ha vært så heldig å få låne emotikon sine akg 701 og doge head amp, skjønte jeg at dette må jeg ha. Og det har jeg nå. Hodetelefonene er kjøpt brukt fra sverige, de er Moon sin utgave med 10' Black Dragon Cable w Furutech FP-704 Gold plated stereo 1/4" plug. Ferdig innspilt ;D
    Dogen begynner å komme på plass så vidt.

    mvh
     

    ottone

    Æresmedlem
    Ble medlem
    08.04.2008
    Innlegg
    14.300
    Antall liker
    11.126
    Sted
    Stavanger
    Torget vurderinger
    3
    Og sannelig ligger det et sett på bruktbørsen, jeg tar meg den frihet å anbefale til nølerne.
     

    Terka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2007
    Innlegg
    1.374
    Antall liker
    3
    Sitter og lytter på musikk via mine AKG 701 her nå mens resten av familien har lagt seg.
    Føler at hodetelefonene nå har fått ganske så bra hjelp til å spille bra også, her flyr tiden unna.
    Pokker så vanskelig det er å få lagt seg selv om man skal opp før kl seks i morgen når det låter så bra! ;D
     

    Vedlegg

  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn