Hjemme hos Fosse

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Oj! Endringer på gang, forstår jeg!

    Det blir veldig spennende å se hva du ender opp med, André. Ekstremt vellydende blir det nok uansett.

    Du er forresten hjertelig velkommen ut i skogkanten en kveld for litt "hornpåvirkning", etpar kopper kaffe og jazz på vinyl....
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    Men, jeg sikler minst like mye på stolen i bakgrunnen!
    Overraskende god å sitte i. Så god at jeg vurderer denne som ny "lyttestol"
    Den er ualmindelig smuk. Hvad er det for en?Er det iøvrigt en Georg Jensen vejrstation du har på væggen Fosse?
    @Brian. Stolen er en CH 25, tegnet av Wegner, produsert av Carl Hansen & Sønn. Det stemmer, værstasjon, temperatur, hygrometer.@Impulse, det gjør jeg veldig gjerne. Takk for tiltroen!
     

    Powerpoint

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.04.2003
    Innlegg
    7.426
    Antall liker
    12.999
    Selv takk Petter, for en veldig hyggelig kveld!

    Moro å høre hvordan du opplevde lyden. Jeg startet dagen i dag med Joule + Graaf og gikk senere over til Joule + Joule igjen. Selv opplever jeg nok dette ganske anderledes enn hvordan du beskriver det.

    Jeg synes Joule spiller med mye større pondus, kraft, vesentlig mer fylde og varme, men samtidig med større åpenhet og innsikt i mellomtonen. Jeg vet ikke, det er mulig jeg kan komme litt lenger ved å jobbe ytterligere med rør i Hovland og Graaf, skjønt her har jeg gjort en ganske grundig innsats allerede i årene jeg har hatt denne komboen. Den siste ukens lån av Joule + Joule gjør at jeg sliter litt med tanken på å returnere til Graaf og Hovland i kombinasjon med Merlin. Etter min smak og oppfatning låter Joule pre og power langt bedre her, og kombinasjonen av Joule pre og power gjør at Merlin vokser et par vektklasser. Jeg er ganske sikker på at det ikke blir et videre liv med Merlin uten Joule. Men jeg er, som nevnt til det kjedsommelig, usikker på hvor jeg skal videre, og jeg tenker ikke bytte forsterkeri før jeg har funnet ut hvor veien går med hensyn til høyttalere.

    Jeg har full forståelse for at andre kan oppleve lyden hos meg anderledes.
    Hei gutter.
    Jeg vil også få takke for en svært hyggelig aften i førstedamens, Nelson og Fosses residens.
    Utsøkt vertskap, og selskap som alltid.
    Litt lytting fikk vi jo også til inn i mellom tømming av whisky slanter, og hififorenings slærv :rolleyes:

    Den nye Eximus toplader CD-spinneren var en kul tanks "live", og det hørtes da ut som den kunne spille musikk også :rolleyes:

    Joule monoblokkene + pre kledde utvilsomt Merlin høyttalerne.
    Jeg registrerte fort og gæli på teflondisken mer kraft og fylde. Ikke så rart det med 160 OTL watt i hekken som Petter sa.
    I tillegg ble det lydgjengivelsen varmere, mer avslappet og en tand roligere i mellomtonen med mer luft, samt en malmfull bassgjengivelse. Nærhet til stemmer var fasinerende med full Joule pakke koblet inn.
    Med pådrag på volumrattet med GRAAFene + Hovland får man mer musikken midt i fleisen minnes jeg vagt.
    Denne signaturen synes jeg også kom tydelig frem ved å koble opp GRAAFene + Joule pre som vi snakket om Fosse.
    Men bevares, ingen av delene lød vondt, dog skjønner jeg at Joule utstyret lokker. Men GRAAFene er for meg mer stilrene, tøffere om du vil. Personlig blir Joule utstyret for mye hikkemikk med "hotrod" start av blokkene, justeringer og mange "flasker" å holde styr på.
    Dog er undertegnede så alikevel ikke i målgruppen.
    På den annen side tror jeg du gjør rett i og holde "audio nevrosa" noenlunde i sjakk til over sommeren når den nye residensen er inntatt, og godkjent av Nelson :cool:

    Det morsomme var jo når du lekte for oss med din fantastiske RIAA, koblet på eksterne trafoer, kjørte GAIN opp og ned og toppet det hele med rørbytte. Maken til forandring av lydsignatur med noen trafobytter, styring av gain og rørbytte.
    Lærerikt og morsomt.
     
    Sist redigert:

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    DSC_2272.jpg

    Snap shot tatt i helgen, uten rydding og styling.
    I går reiste Joule og det var hi-fi-sorg i heimen.
    Rullet litt rør i Hovland før jeg satte meg foran TV-en.
     

    nlykke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.02.2008
    Innlegg
    3.597
    Antall liker
    11.134
    Ja, det er ikke betstandig det er like lett og teste produkter. Spesielt ikke når man forelsker seg i et, for så i neste øyblikk måtte ta til fornuften, og vente til alle momentene er på plass før man kan kjøpe. . . Jeg misunner deg ikke den der! Men- den som venter, venter på noe godt. . .

    Petter.
     

    Powerpoint

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.04.2003
    Innlegg
    7.426
    Antall liker
    12.999
    Det går nok bra til slutt skal du se Fosse.
    Men vondt gjør det som kjent en stund før nye fristelser dukker opp.
    La anlegget stå noen dager du, så går det seg til.

    Det må være 10 år siden jeg var på besøk i hulen til Petter Dale jr. sammen med Elmer Midd.
    Anlegget hans besto den gang av lodmodda Magnepan 3.6, DP 5.52HP, DP BPC 3, blodmodda Forsell Air Reference drev og DP DAC 8.01.
    Det var en rystende inn i sjelen opplevelse den gang :cool:
    Jeg spilte ikke musikk hjemme på 3 uker etter den opplevelsen.
    Alt låt "dritt" i forhold til Herr Dales musikkformidlingsutstyr :p
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    Skal bli godt å få ny stereobenk nå som Rogue Ares nr 2 er ankommet, begynner å bli trangt her. Gleder meg også til å kunne skreddersy rørbestykningen for hver enkelt pick-up.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Skal bli godt å få ny stereobenk nå som Rogue Ares nr 2 er ankommet, begynner å bli trangt her. Gleder meg også til å kunne skreddersy rørbestykningen for hver enkelt pick-up.
    Hva vil du anbefale av rør, etter dine erfaringer, for Ortofon Royal GM MkII gjennom Ares?
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    Jeg liker best Philips Mini Watt, alternativt Mullard 12AX7 på rørene i front. Førstnevnte er litt varmere enn sistnevnte. Dette er de viktigste rørene i den forstand at bytte av rørene i front påvirker lyden mer enn bytte av rørene i bakkant. I front er det helt klart 12AX7 som er best. Hvilke rør jeg foretrekker å bruke bak avhenger nok av pick-up. Jan Allaert er glad i Mullard 12AX7 bak mener jeg å huske, men også JAN5751 er et godt alternativ. Med XV1s liker jeg godt Mullard 12AU7 og RCA 12AT7 (må dobbeltsjekke om dette er 12AT7 eller 12AU7). De komboene jeg beskrev for Jan Allaert fungerer også glimrende for XV1s, det blir litt avhengig av om du vil ha lyden up front eller foretrekker et litt fjernere perspektiv. Antar at pickupens utsignal i stor grad styrer dette.

    Anbefaler også å eksperimentere med å ta mer gain i rørene og mindre i trafokoblingen. Den innebygde trafoen er god, bedre enn mye av det jeg har av eksterne saker (sammen med mine pickuper i mitt oppsett) men jeg foretrekker så langt Alltec Lancing mikrofontrafoer fremfor alt det andre jeg har.

    Jeg har ikke lyst til å komme med veldig konkrete råd pga av at jeg ikke kjenner pickupen din. Skulle jeg likevel våge meg på et råd så måtte det være Philips Mini Watt eller ordentlige Mullard 12AX7 i front. Jeg ser at originalrørene som følger er endret til JJ. Som jeg har sagt før, Ares er ekstremt var på rørbytte, og det liker jeg.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Takker. Jeg har litt forskjellig i kategoriene AU, AT og AX, og har rullet i kveld. Nyankommet Ares, og jeg gjør meg kjent med mulighetene. Men din uforbeholdne anbefaling lenger nede i tråden synes å stå godt forsvart. Det er musikk som kommer fra høyttalerne, med rik detaljering og mengder av luft. Litt summing etter at Ares ble koblet inn, der det var helt tyst før, men det kan også skyldes rørene jeg bruker.

    Har spilt ulikt, og som vanlig fått høre ting jeg ikke har hørt betonet slik før - alltid morsomt. På Egberto Gismontis "Sol do meio dia" fikk gitarene et sjeldent godt liv over seg. Lav output fra min MC-PU, så kanskje skal jeg ha et steg mellom Ares og forsterker, vi får se. Summingen er ikke sjenerende, man hører den ved høyttalerne - men når jeg er bortskjemt med "absolut tystnad" så er det merkbart.

    Når det er sagt. Her skjer det musikk, i den milde grad. Fryd har oppstått. Når venstrehåndsarbeidet til gitarister brått får kropp, da vet man at man er kommet enda et steg inn i opptaket.

    EDIT: Nå lytter jeg til en nesten helt Mint versjon av Brubeck i Carnegie, og skal i gang med Castilian Drums - bare for å si det, sjelden har jeg hørt så god applaus, og Eugene Wrights bass i nummeret før satt usedvanlig god. Nå er Morello i gang med sin magiske evne til å ha fire ulike rytmer kjørende, i armer og ben. Nesten ikke til å tro at slikt er mulig, og gjennom Ares er det også vakkert, og troverdig - og kommer godt frem.

    EDIT 2: Nå har Ares bestått svart løype i rillene, Art Blakey/Messengers/Wynton Marsalis, "Straight Ahead" - sporet Webb City.
    Hmmm - og summingen kom fra rørkombinasjonen jeg brukte. Dette er usedvanlig usedvanlig fint.
     
    Sist redigert:

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    Veldig moro å lese at du er så godt fornøyd Vredensgnag.

    Jeg kjører foreløpig den nye Ares med standardrør, bare for å dobbeltsjekke hva rørene gjør av forskjell, og må si at den mangler fullstendig den åpenheten jeg oppnår med favorittkombinasjonene. Det kan selvsagt ha noe med innspilling av Ares å gjøre, men jeg tror vel forskjellen primært ligger i rørene. Jeg vet ikke, men det er jo mulig at trafoene kunne ha godt av innspilling. Dette har jeg ikke testet ut så det blir bare synsing fra min side.

    Dersom du skulle ønske mer varme, fylde og kropp så kan det være verd å eksperimentere med trafoer. Som tidligere nevnt opplever jeg de innebygde trafoene som veldig gode, men om jeg skulle ha noe å utsette på dem, i absolutt forstand, så er det at de, sammenlignet med f.eks Alltec Lancing, kan ha et hint av "hvitt, kjølig lys over seg." Hvor de integrerte trafoene kan minne litt om Jan Philips-rør så er Alltec Lancing mer Philips Mini Watt. Kanskje en dårlig beskrivelse, men la gå. (Merk at jeg her overdriver for å få frem et poeng. Som sagt, mulig innbrenning/innspilling av trafo vil ha noe å si, jeg aner ikke).

    Har du forsøkt med 12AX7 foran og bak? Siden du savnet litt gain? Alternativt 12AX7 foran og 5751 bak?

    Jeg opplever mine riaa som svært tyste, men med ene RCA-settet har jeg hatt noe tidvis "ringing". Det kan også være vel verdt å jobbe litt med de fire jordingsbryterne i tilfelle brum.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Det var ikke brum jeg hørte, etter en av rørkombinasjonene, mer som en summing. Slik ulyd skalerer gjerne fra total stillhet, susing, summing, brumming og til slutt spraking - og jeg har heldigvis aldri vært i nærheten av sistnevnte, selv om jeg har fått høre mye rart fra høyttalere gjennom årene.

    Ingen grunn til å tro at noe er galt med enheten, og Rogue advarer selv om at man kan få lyd gjennom - noe som sikkert også gjelder i særdeles grad når man må pushe gain i taket pga low output MC. Mine to MC-PUer er på .15mV og 0.2mV, og det er bunntråling i forhold til andre PUer jeg har. Skal prøve noen MM-PUer i dag. (De foreslår også at man kan koble jord fra Ares til forsterker, kan være verdt å prøve, men det er ikke jordfeilsbrumming jeg hørte - jordsettingene i enheten ga heller ikke noe utslag.)

    Som du skriver, er det mulig jeg bør holde gain nede i enheten, og heller ha et steg mellom den og forsterker. Vil helst ikke ha volum på forsterker i taket, liker å ha den midt på treet, best for den.

    Da jeg tok av lokket fikk jeg inntrykk av at man hadde både tenkt og arbeidet med Ares, og det jeg hørte var slående godt.
    Har brukt en PHQ10 og en iFi Micro iPhono fra AMR (anbefales om man enkelt ønsker å vurdere effekt av ulike settinger - What's a $8500 Cartridge Doing In a Place Like This? The $399 ifi iPhono Phono Preamplifier | Analog Planet ).

    Når jeg kommenterer summing, bør jeg nevne at jeg er supervar for slikt, og at jeg tror ingen andre ville kommentert den, fra lytteposisjon. Men siden jeg har mange innspillinger med betydelig dynamikk, og mye med sotto voce partier, vil man gjerne ha bakgrunnen så sort som mulig. På den andre siden handler det om avveininger, og Ares henter frem ting jeg virkelig liker å lytte til - det jeg ville kalt mikrodetaljer som gir liv til innspillingen, og som andre steg ikke har beskrevet på samme måte.

    Er spesielt begeistret for hvordan kildene i opptaket defineres, men likevel presenteres som en enhet. Kjennes veldig rett. Nå må jeg finne beste PU/rørkombinasjon. Har prøvd ulikt, både foran og bak, og du har rett i at ting varierer markant alt etter hva som settes i.
    Har også bestilt litt snacks i så måte.

    Nå skal jeg lytte til et album jeg har hørt altfor mange ganger, men det betyr selvsagt at jeg straks vil høre om noe skiller seg ut fra tidligere opplevelser. Audiodesken har vasket originalalbumet fra 1977 og piper at den er ferdig.

    Aja_album_cover.jpg
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    Men gjør et forsøk med 12AX7 foran og bak og eksperimenter samtidig med å sette ned gain på trafoen. Det endrer karakteren ganske betraktelig. Husk å sette de beste 12AX7 rørene foran.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    En liten oppdatering på mine Ares-erfaringer.

    Har prøvd et utvalg rør nå - RCA, Philips Miniwatt, forskjellige Mullard, GE, Telefunken, osv. Og ax, au og at.

    Beste combo med min SPU er Mullard long plates foran og Ei Silver bak, begge ECC83. Mullard Shield og fra tidlig 60-tall. Kom over et parti matchede Ei Silver pre-war (Jugoslavia). Etter å ha forsøkt forskjellig både foran og bak smalt det hele på plass på en utrolig engasjerende måte da ovennevnte kom på plass.

    Naturligvis avhengig av annet i kjeden, helt frem til høyttalerne, som er uvanlige. Men dette kan jeg lytte til med stor tilfredshet, i årevis.

    Det lyder nok naturlig, to hunder måtte frem og snuse på høyttalerne under applausen i forkant av Jamals Montreal-konsert.
     
    Sist redigert:

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    Fabelaktig! Tar med meg anbefalingen.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Som nevnt var det din uforbeholdne anbefaling av Rogue Audio Ares jeg gikk utfra, og det har jeg ingen grunn til å angre på. Hadde gjester innom i helgen som undret seg over den gode gjengivelsen fra mine "antikke" platespillere, og som ikke hadde opplevd rør før. Det ble morsomt.

    NOS Ei 12ax7/ECC83 Silver Plate tubes-Yugoslavia-Telefunken - dette var altså rørene jeg fikk sjelefred med. Så jeg bestilte enda noen, å ha i reserve. Foran har jeg disse, fra andre halvdel av 60-tallet. Også NOS.

    $(KGrHqR,!ogFC-MOfYR7BQ)Gd5smpQ~~60_1.JPG
     

    Zerostat

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    25.06.2003
    Innlegg
    4.565
    Antall liker
    1.475
    Sted
    Lillestrøm
    Torget vurderinger
    72
    Litt OT... Jeg har en VPI Classic 3 med Kleos og Rogue Ares. Hvilke rør bør jeg styre unna? Har noen testet nyproduksjon av Genalex Gold Lion AX?
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    På sikt skal jeg ta frem anbefalingene og gå til innkjøp av noen av rør-anbefalingene dine vredensgnag. Det gleder meg at Ares står til forventningene.

    @geirsandberg. Jeg har ikke så veldig lyst til å være kategorisk på hva som ikke er å anbefale. Dette fordi jeg er redd utfallet delvis kan avhenge av hvilken pickup du har og anlegget forøvrig (meget mulig jeg tar feil). Jeg har hatt en del kombinasjoner av rør som ikke har fungert med Jan Allaerts. Det jeg kan oppleve da er at det låter flatt og livløst. Anlegget "puster" ikke i mellomtonen. Instrumentene mangler 3-dimensjonalitet og ofte låter det spinklere og med mindre "plutselighet". Ofte er det ikke så lett å vite at noe mangler med en gitt kombinasjon før man har truffet med en annen, da forstår man hva man gikk glipp av.
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    Foreløpig står all hi-fi i kasser, og der vil den nok bli stående en stund. Jeg må bruke litt tid på å la møbleringen "finne sin plass" og se hvordan vi vil bruke rommene. Anlegget vil i første omgang bli satt opp ganske provisorisk. Når jeg har landet plassering så får jeg sette igang produksjon av stereomøbel, jeg heller mot heltre. Høyttalerne har jeg imidlertid pakket ut, aldri sett mindre VSM ...

    Planen er å sjekke ut om det meste av LP-ene kan stå i biblioteket slik at jeg slipper å dekke for vinduer eller være redd for at de står i solsteiken og blir ødelagt. Det går an å ha et system slik at man kan ta med seg en liten bunke ned til lytteposisjon.
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.536
    Antall liker
    102.879
    Torget vurderinger
    23
    Det finnes transportsystemer for LP's Fosse. Enten traller eller transportbånd. Trenger ikke ha fler enn de par-tre tusen mest spilte i umiddelbar nærhet av selve anlegget!
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Man må i hvertfall ha enkel tilgang til de 500 referanseplatene man spiller mest.

    Jeg planlegger som Fosse. Beskyttelse fra direkte sollys er viktig, og så har jeg også tenkt å ha litt ulike avspillingssoner rundt omkring i heimen, i alt tre platespillere. Med noen plater hvert sted, og ett sted med tyngden av samlingen. Er jo også grenser for hvor mange plater man rekker å spille seg gjennom, totalt sett!
     
    D

    Dilla

    Gjest
    Høyttalerne har jeg imidlertid pakket ut, aldri sett mindre VSM ...
    He he, forstår det slik at du har fått deg ny husnøkkel. Gratulerer! :) Arbeidsom prosess dere er inne i nå men også fryktelig morsom. Nyt det!
    Om du synes merlin blir smått også etter tilvenningsperioden har du masse kompetanse rundt deg som sikkert villig blåser opp skalaen på ht slik at de står til de nye omgivelser. Ser horn og store baffler med femtentommere i krystallkula... ;)
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    Ja, det er arbeidsomt og vanvittig moro. Blir så gira av å holde på at jeg nesten ikke får sove om natta :) Du har jo vært igjennom dette med flytting et par ganger de seneste årene så du kjenner til det Ti Kei.

    Selv om rommet er relativt livlig så er det ikke hardt slik jeg tidligere har opplevd i leiligheter med lavere takhøyde og mur- eller gipsvegger.
    Ikke er jeg spesielt redd for å beholde noen DaaD-er heller om det skulle være nødvendig, de sklir rett inn og forsvinner nærmest da de også har krympet under frakten.
     
    • Liker
    Reaksjoner: SAL

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    Stor takk til Dr. Dong som gjorde en super innsats med å bære vinyl tidligere i uken. Den hjelpen satte vi utrolig stor pris på! Lyd fikk vi ikke brydd oss stort om under besøket i går heller, det ble fokusert på øl og pølser i påskesolen.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Å få bære vinyl må vel kunne betegnes som noe henimot en sjarmøretappe, Fosse.

    Blir spennende etterhvert som lyden entrer scenen. Merlin ser unektelig vakker ut i de omgivelsene.

    Takk til dere begge for gjestfriheten.
     

    ErosLoveking

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.02.2004
    Innlegg
    15.747
    Antall liker
    3.916
    Sted
    Oslo
    Vinylbæring er god trening, noen betaler i dyre dommer for å gå på SATS, mens andre betaler enda mer for plastikk. Dere gjør regnskapet gutter, mens jeg nok en gang misunner (på en hyggelig måte) Fosse for noe som ser ut som en fantastisk kåk.

    Er det mer vinyl som må lempes på, rop gjerne ut, er ganske god på det etter noen år med "trening"
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    Det går sakte fremover på anleggsfronten. Fokus har ligget på bæring, utpakking og rydding. Men nå har dama begynt å mase om at anlegget må opp og kjøre så det blir nok til at jeg setter opp cd-spilleren ganske omgående. Platespillerne trenger litt plass og utvidet stereobenk.

    Helt uten fremdrift er det imidlertid ikke: LP-ene er på plass i biblioteket (les platelageret), det ble veldig bra synes jeg. Rørlageret er pakket ut og organisert i skuffer.

    Man må starte med orden!

    Sikringsskapt er inspisert. Jeg er usikker på om jeg skal legge egen kurs eller om jeg skal knabbe den som er satt opp for tørketrommel.
    sikringsskap.jpg
     
    Sist redigert:

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.536
    Antall liker
    102.879
    Torget vurderinger
    23
    Først og fremst skal du bygge om sikringsskapet og kvitte deg med skrusikringene til fordel for automater. Så legger elektrikeren opp separat(e) 16A kurs til anlegget...
     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.588
    Antall liker
    27.756
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Jeg kan også anbefale egen kurs til anlegget. Jeg fikk elektrikeren til å legge opp 2 stk. 16A kurser når han først vat i gang.

    mvh
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    Det blir nok ikke ombygging av skap i første omgang. Muligens på sikt, vi får se. Kan være at jeg trekker ny kurs til stereoen, men jeg er usikker på om jeg trenger både separat kurs til vaskemaskin og separat kurs til tørketrommel. Kan være at jeg i første omgang kjører disse maskinene på samme kurs og lar den ene av dem bli hi-fi-kurs. Kommer litt an på hvor lett det er å få frem ledninger uten for mye synlig føring.
     

    Holmium

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    3.444
    Antall liker
    784
    Torget vurderinger
    5
    Så sant du ikke har noe annet spesielt energikrevende i tillegg på aktuell kurs for vask + tørk så kan du ha det på samme kurs.
     

    Bartesam

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2002
    Innlegg
    11.982
    Antall liker
    11.844
    Sted
    Hus
    Like greit å bytte ut alt helt fram til trafoen på stolpen :D

    Først og fremst skal du bygge om sikringsskapet og kvitte deg med skrusikringene til fordel for automater. Så legger elektrikeren opp separat(e) 16A kurs til anlegget...
     

    Paulsen

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.06.2003
    Innlegg
    611
    Antall liker
    314
    Skrusikringer funker bra så bare behold de du. Stram og god kontakt. Bruk pengene på noe annet som mer musikk eller møbler.
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    Jeg hadde en elektoentreprenør innom og han mente skapet var ryddig og godt med høy kapasitet. Vi diskuterte ikke hi-fiens behov spesifikt, men han mente ikke det var nødvendig å gjøre noe. Som sagt vet jeg ikke hva som skjer på sikt mht å bytte skap, men i første rekke blir det fokus på egen kurst til hi-fien.
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.429
    Antall liker
    25.917
    Torget vurderinger
    24
    Anlegget er provisorisk satt opp, uten dedikert kurs, uten stereomøbel og uten platespiller. Ja, faktisk så galt er det at det er satt opp uten særlig omtanke for høyttalernes plasseringen. Likevel, førsteinntrykket er positivt. Det "puster" lettere og låter åpent og fint. Jeg er overrasket over at det er så vidt godt med bunn, selvsagt med de begrensningene som ligger i høyttalerens bestykning.

    Pickuper og platespillerarmer ligger vel bevart i husets hvelv. Det jobbes fra morgen til kveld, men det hender det er anledning til å sette seg ned med en kopp kaffe, og da kan mobilkameraet plukke opp kveldssolen der den strekker seg helt inn til spisestuen.

    sol.jpg
     

    McLaren

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    1.911
    Antall liker
    273
    Torget vurderinger
    11
    Hva skal du med 2 målerplasser Andre? Utleiedel av huset? Deler du tavle med andre? Evt kan du slå anleggene sammen.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn