Side 2 av 8 FørsteFørste 1234 ... SisteSiste
Resultater 21 til 40 av 148
Abonnér på denne tråden
 1. #21
  Hifi Freak lovemusikk's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2009
  Innlegg
  7,256
  Tagget i
  2 Innlegg
  Flott anlegg.
  Hovedanlegg: One place , Heed Obelisk DA, Musical Innovation MI25, Musical Innovation MI18, Uscher Dancer Mini 2 DMD, Kjellerrommet: Marantz CD 17, Bel Canto 2.5, Marantz PM 17, Klipsch RP160M. Loftet - billig anlegget : Tuner, Pioneer dvd lx-52, Technics forsterker og B&W stativ

 2. #22
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  12,295
  Tagget i
  3 Innlegg
  Dette var stas, heimetråd frå sjølvaste audiophilen!
  Ser ut som ein god heim det der.
  Gledeleg, rett og slett, Arve. Takk for at du deler.
  In theory, theory and practice are the same. In practice, they are not. A. Einstein

 3. #23
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,061
  Tagget i
  5 Innlegg
  Navn:   IMGP3734.jpg
Visninger: 1340
Størrelse: 114.9 Kb
  Platekrans er tingen for tynne plater.
  Når du legg ei plate på tallerkenen, er det ikkje alltid slik at plata er heilt i plan, og at ho ligg skikkeleg støtt på matta/tallerkenen. Er ho det minste skeiv, kan du få resonansar, og du kan dessutan oppleve at pickupen kastar på seg, med fare for både ekstra slitasje på seg sjølv og plata, og direkte feilsporingar. Ved bruk av ein slik platekrans (gjerne med ein platstrammar/eit lodd i tillegg) koplast plata til tallerkenmassa, og i mitt tilfelle vert ein del på nesten 9 kg. Min spelar er designa for å tåle ei slik tallerkenvekt, men det er ikkje alle spelarar som kan klare dette. Då kan ein sjå seg rundt etter ein spelar med vakuumtallerken, men desse er svært dyre og sjeldne. Eit unntak er Luxman-spelarane, men alle desse er meir enn 30 år gamle, og det er pakningane også.
  Mitt inntrykk er at vakuum og platekrans er om lag like bra, men platekransen må leggjast ein stad medan du skiftar eller snur plater. Så litt plaer skal ein alltid ha.

  Det er mykje modifikasjonspotensiale på ein platespelar, og dette med tallerkenen har relativt omfattande innverknad på lyden. Du kan legge på platematte. Eg brukte ei "PlatterMatter" i mange år med godt resultat, då eg hadde direktedrivne spelarar. Eg brukte denne saman med ein Michell platestrammar, og det heile var svært effektiv og enkelt. Men så gjekk eg over til Linn Sondek, og då funka ikkje dette lenger. Filtmatta skulle vere ein integrert, gjennomtenkt del av riggen, men det finnest ting som funkar endå betre (eg likte ei korkmatte svært godt, men selde spelaren før eg fekk høve til å kjøpe ei slik)
  Svinetunge tallerkar i eksotisk materiale har ofte lydlege fortrinn, Du legg lett merke til at dei tunge tallerkane ofte har ein svartare bakrunn enn lettare ting, og då kjem dynamikken fram meir nyansert.
  Det som var spesielt fint med VPI var at dei kunne leverast med fleire tallerkenalternativ. Eg fekk prøvd ut både akryltallerk og den tunge, svarte som eg enda opp med. No lurer eg på om dei nye "Classic"-spelarane sine aluminumstallerkar er like gode som min. Eg har prøvd mange spelarar med metalltallerkar, og er ikkje heilt fornøgd med aluminium, men har berre prøvd ting på under 3 kg. Så om ein aluminiumstallerk på 8 - 10 kg kunne oppdrivast, ville det vore svært interessant å prøve. Eg veit at min tallerktype vart for kostbar å produsere, ikkje alle er villege til å leggje til $ 1000 på prisen, og dei nye spelarane er altså utstyrt med aluminiumsalternativ. Definitivt lettare å dreie, og kanskje like godt?
  Dei andre spelarane eg gjorde grundige samanlikningar med, var Nottingham sine melllomstore og Clearaudio sine tilsvarande. Her fekk eg inntrykk av at akryl-særpreget til Clearaudio (og til dels VPI sine tilsvarande) var "nøytralt", Nottingham sitt særpreg var "svart bakgrunn" og nyanseevne, medan VPI har "dynamisk trøkk og nyanseringsvne" som sine viktigaste eigenskapar.
  Eg vil for ordens skuld understreke at pickup og riaaforsterkar har meir å seie for godlyden enn akkurat tallerkenen. Men det er ingen grunn til å nøye seg med ein tvilsam tallerk.....
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 4. #24
  Hifi Freak pahf's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Sted
  Levanger
  Innlegg
  4,992
  Tagget i
  0 Innlegg
  Denne har gått meg hus forbi, men godt å endelig se en hjemme-hos tråd fra Mr.Audiophile

  Nydelig oppsett som jeg uten motforestillinger kan tenke meg spiller helt nydelig!
  Stueoppsett: Yamaha - Hegel HD11 - Primare A34.2 - Triangle Quartet LE - Svs SB-1000
  Kjelleroppsett: Yamaha - Aune S10 - Xindak PA- M - Usher CP6311 - Klipsch SW311
  Veien er målet....?

 5. #25
  Overivrig entusiast T-1's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2015
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  1,090
  Tagget i
  4 Innlegg
  For noen sinnsykt flotte høyttalere! ser ut som en kjekk plass og bruke fritiden sin

 6. #26
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Lillestrøm
  Innlegg
  241
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Utrolig flott anlegg du har! Høyttalerne hadde ikke jeg fått inn i stua - der hadde kona lagt inn veto, men Emitteren frister veldig. Har egenskaper som appelerer til meg...
  Head-fi: Audeze LCD-2 | Burson Audio HA-160D
  Kjellerkino: Audio Physic Virgo 25 | Devialet 220 | Rega Planar 3 | Dynavector 20x2L | TT PSU | Auralic Aries | Isotek Aquarius
  Stue: Sonus Faber Venere 2.5 | Yamaha receiver | Bluesound Node
  NAS: Synology DS-1511+

 7. #27
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,061
  Tagget i
  5 Innlegg
  Var i Bergen sist helg, og tok turen innom Renaissance. På Horten-messa hadde eg lagt merke til demonstrasjonen av EAT, (eg har riaaen Eat-e-Pro som referanse og ein av mine kjæraste komponentar). Ettersom Renaissance er distributør, spurte eg Roald om han hadde inne same pickup som var i bruk på messa, og det hadde han...
  Navn:   pickup nærfot.jpg
Visninger: 1186
Størrelse: 83.4 Kb
  På messa hadde det vore svært god lyd. Litt skuldast sjølvsagt både dei svære høgtalarane og elektronikken, men når platespelarspesialisten EAT har med eigne pickupar, må det ha noko føre seg. Så eg spurte pent om å få prøve ut ein slik. Og for å gjere ei lang historie noko kortare, her er han i fart:
  Navn:   pickup i fart.jpg
Visninger: 1189
Størrelse: 44.4 Kb
  Pickupen ser litt spesiell ut. Eigentleg ganske normal, som om han kan vere ein tilpassa modell frå annan underleverandør, men med merkeleg tremosaikk-arbeid rundt. Dette består av ekstremt små trebitar, limde saman med ymse sære harpiks-greier. Ein spesiell japansk teknikk, finn eg på nettet, kalla Yosegi, som pickupen. Putle-arbeid som eg har sett liknande av vore utført også i Andalucia, i Mijas:
  Navn:   boks.jpg
Visninger: 1198
Størrelse: 58.9 Kb
  Men det er ein vits med dette putleriet. Laminering av mange trebitar kontrollerar resonansane. Og eg ser at EAT også leverer pickuparmshell med tilsvarande oppbyggijing. Og alt no, under innspelinga, merkar eg tendensar til dynamisk nyanseringevne som normalt høyrer til i dyrare prisklassar (no gløymde eg å spørje kva pickupen kostar, men meinar å hugse frå messa at vi var over 10 og under 15 kkr).
  Pickupar er interessante saker. Det er sjølvsagt mykje som kan målast, og det er viktig å tenkje kva slags slipingar, nålefane, viklingstal, trådkvalitet og presisjon dei er laga med. Men resonansar er spennande. Ein av dei beste pickupane eg har prøvd, Aiwon frå Acoustical Systems, har eit spesialkabinett med utfresingar ein tannlege verdig, som er ilagt gullfyllingar. Og går du til Koetsu sine svinedyre pickupar, er kabinetta deira laga av ymse smykkesteinar. Og her kjem EAT med ein pickup som har kappe i tre. Ikkje eigentleg for å fjerne alle resonansar, men for å styre dei. Slik felebyggjarar ynskjer å få fram spesielle klangkarakterar frå instrumenta sine.
  Å lage superdempa, resonansfrie pickupar er nok ein god ide, og det finnest endåtil pickupar utan kabinett, der heile konstruksjonen er blotta.

  Eg skal no høyre på denne vesle saken ei stund. Klangbalansen er eg ikkje heilt fornøgd med ved fyrste lytt, men det skal vel litt innspelingstid til, vil eg tru. Dynamikken er alt veldig nyansert, og etter kvart skal vi prøve nokre brutale innspelingar, så vi finn ut kva treskallen kan klare. ...
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 8. #28
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,061
  Tagget i
  5 Innlegg
  Har no putla nokre veker med Yosegi som signalkjelde, og det verkar som han er innspelt. Det er for tidleg å konkludere noko som helst, og eg har ikkje eingong bestemt meg for kva impedanse eg skal ha på EAT-forsterkaren. Pickupen er visstnok på 12 Ohm, og eg likar han best med 80 på forsterkaren. Sånn passeleg etter boka. 150 Ohm er neste stille på riaatrinnet. Eg køyrer høgaste forsterkning, sjølv om 0,4 mV er nok til at eg kunne bruke lågare.
  Nokre fyrsteinntrykk eg dristar meg til å dele:
  - svært gode tredimensjonale eigenskapar.
  - med 80 Ohm last er det eit touch av varme i klangen, som gjer at det bikkar litt meir enn nøytralt. Akkurat slik som eg likar. God bass, og luftig diskant, naturleg, open mellomtone, heilt utan harde tendensar nokon stad i frekvensområdet.
  - Råtøff dynamikk. Minnar meg om noko anna eg ikkje kjem på. Men her går det unna. Joan Armatrading sine attakk er berre heilt lækkert å høyre på. Sheffield Track Record har kjedeleg musikk, men skikkeleg dynamikk. Også denne, samt Shostakovich er veldig bra, mellom det betre.
  - Sporingseigenskapane er berre heilt rå. Sporar 90µ heilt utan problem, og 1812-overtyra leverast med kanonskot. Var bra fyrste gongen, men ved finjustering av antiskating m.m. vart det ikkje heilt overtydande. Må jobbe meir før eg meiner noko for alvor...
  Det vert nok mykje superlativ når omtalen skal skrivast....
  Siste redigert av Audiophile-Arve; 05.11.2016 kl. 13:18.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 9. #29
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,061
  Tagget i
  5 Innlegg
  Det er mykje moro med pickuputprøvingar. Ting endrar seg over tid, og det er mange parametrar som kan flyttast på når du gjer justeringar på eine eller andre måten.

  Etter no å nærme meg dei avsluttande etappane med EAT Yosegi, er eg ganske forvirra. Denne pickupen sporar måleplata heilt rått, men etter justeringane (som eg er brennsikker på er korrekte) greier ikkje stiften halde seg i rilla under kanonskota. Altså sporar han både godt og dårleg. Eg har vore ute for dette tidlegare, men aldri med ein relativt kostbar MC. Merkelege greier...

  Så har eg to andre pickupar på besøk til utprøving. Ein Hana lågoutput, og ein AT33SA, begge med Shibatanål. Hanaen er endeleg innspelt (har gått med ein 40-50 timar) medan AT33SA berre har fått 5 -6 timar, så ingen konklusjonar så langt. Men ein del spennande fellestrekk melder seg; open og ganske nøytral lyd, samanlikna med den mykje dyrare Yosegi.
  Navn:   IMGP4200.jpg
Visninger: 1028
Størrelse: 45.5 Kb
  Det ryktast at AT skal skifte ut mesteparten av modellane sine no, men ikkje 33SA. Og det er sikkert godt grunnlag for ein pickup som dette. Luftig, moderne attgjeving reknar eg med. Må nesten gje han nok innspelingstid, men eg håpar på utvikling av både klang og dynamikk. Slikt brukar komme seg etter nokre timar, men det er alltid eit spørsmål om kor mykje...
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 10. #30
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,061
  Tagget i
  5 Innlegg
  I dag er det denne som spelast fyrst.
  Navn:   _IGP2312.jpg
Visninger: 953
Størrelse: 40.6 Kb Ei ganske flott innspelt plate, med spennande lydbilde, uvanleg markert dynamikk, og ikkje minst flott musikk. Eg er veldig fornøgd med bassattgjevinga på alle dei tre testobjekta, men kanskje spesielt av både AT 33SA og Yosegi-pickup, utan at eg har noko negativt å seie om Hana. No skjer det ikkje meir med 33SA heller. Relativt kort og grei innspelingstid på vel 30 timar. Av og til kan ein verte lurt, og lyden kan ta til å endre seg igjen etter lang tid. Men oftast er utviklinga stoppa når ho fyrst ikkje endrar seg meir på ei stund.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 11. #31
  Hifi Freak Cyber's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  9,189
  Tagget i
  3 Innlegg
  Ah, endelig en tråd fra deg, Arve. MBL er flotte saker som spiller etter prinsippene til de beste systemene jeg har hørt.

 12. #32
  Overivrig entusiast Medlem-'s Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  790
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei og god morgen.Ja dette var fine greier du har det er sikkert
  Musikk med god dynamikk er veldig kjekt.
  Her er enda ei plate med Joan A som du kanskje allerede har? Samme dynamiske lydbilde som på "show some emotion"

  Navn:   IMG_0970.jpg
Visninger: 920
Størrelse: 56.5 Kb
  AKAI - HULDRA - B&W - PARASOUND - CARY - PROAC - STAX

 13. #33
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,061
  Tagget i
  5 Innlegg
  Ja, denne er god også. Hygglejege ting å avgjere kva som skiljer pickupar frå kvarandre.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 14. #34
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Sep 2007
  Innlegg
  107
  Tagget i
  0 Innlegg
  Heisann

  Navn:   yb11_audio-technica1.jpg
Visninger: 1646
Størrelse: 37.5 Kb

  Fikk en "kjensle" av å ha sett deler av EAT pickupen før. Bare noen observasjoner en søndags formiddag. Merket jeg hinter om og typen finnes vel i diverse varianter, men har ikke sett den med ny kropp slik mange tilbyr til f.eks DL103.

  Ha en strålende dag

  Mvh Atle

 15. #35
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,061
  Tagget i
  5 Innlegg
  I dag må eg få unna utprøvinga av EAT-pickupen. Eg brukar Yes denne gongen:

  Navn:   _IGP2322.jpg
Visninger: 800
Størrelse: 39.2 Kb
  Ei av dei siste verkelege progressive albuma som kom ut frå gamlekara

  På denne plata leikast det med effekter i sokk og kav, og det er massevis av faseherjing som er spennande å legge merke til, og sjølv om mykje av det er opplagt å legge merke til, er måten anlegget/pickupen legg dette fram på veldig avslørande. Eg spelar begge sidene - har alt for ofte stoppa etter å ha vore gjennom fyrstesida. Litt synd, dette, at ein ikkje gidd å ta med heile albumet alltid. Men trass alt betre enn med Spotify-surfing gjennom the best of ein artist.....

  Likar godt EAT-pickupen sin fylde. Eg ser ikkje bort frå at det er ein ombygd OC 9, dette her, flytta ein divisjon opp. Men dei andre pickupane eg har samanlikna med har også mykje for seg. Det er noko ekstra fasinerande med måten Shibata-stiftane fungerer på.
  Hmm.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 16. #36
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,062
  Tagget i
  0 Innlegg
  Herlig med tråder som setter av mye plass til vinyl og platespiller mat. :-)

  Når du bytter pick-up'er såpass ofte vil jeg tro du har noen lure metoder for å sikre korrekt SRA. Bruker du mikroskop?

 17. #37
  Hifi Freak BangBang's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2015
  Sted
  Okka by
  Innlegg
  1,572
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Måtte finne frem YES skiva jeg også. Noe av det bedre derifra imho
  spennende den EAT pickupen.

 18. #38
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,061
  Tagget i
  5 Innlegg
  Tja, eg gjer det på enklaste måte. Prøver å justere etter produsentspesifikasjonane. Så skrur eg armen opp og ned til eg tykkjer det "klarar opp" diskanten. Då reknar eg med ting er rett. Så fiklar eg litt før eg dobbelsjekkar overhenget og etterteitar pickupen. Med to pickupshell går det vanlegvis ganske fort og greitt, men akkurat no for tida ville eg gjerne hatt eitt til...
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 19. #39
  Æresmedlem bluesbreaker's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2009
  Sted
  Blåskogen
  Innlegg
  14,216
  Tagget i
  5 Innlegg
  Jeg har ikke sett denne tråden før nå!
  Kommer til å følge med her.
  Flott utstyr og morsomt med vinylstoff.
  Lykke til videre.

  Mitt bidrag til "Beste Joan Armatrading,- med god margin. Har 4 ulike utgaver på vinyl!

  Også den med best lyd, hvis man har en bra pressing, men her nytter det ikke med en sen NICE PRICE utgave!

  PASSION IS NO ORDINARY WORD
  Graham Parker


  Magnepan 3.7-REL R 528-Octave V80-+ Octave Super Black Box
  TWAcustic Raven One + Raven 10.5" Ortofon ST80se-Ortofon Cadenza Black.
  -NAD M51 Black- Bluesound Vault. S-Booster.
  Vertere, Furutech.


 20. #40
  Hifi Freak grammofon's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2011
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  5,397
  Tagget i
  6 Innlegg
  Sitat Sitat fra bluesbreaker Se Innlegg
  Jeg har ikke sett denne tråden før nå!
  Kommer til å følge med her.
  Flott utstyr og morsomt med vinylstoff.
  Lykke til videre.

  Tiltredes! Heller ikke jeg har sett denne tråden før nå. Det er nok fordi jeg ikke følger særlig nøye med på anleggstrådene. Men jeg kan jo gjøre et unntak.

  Dette ser veldig trivelig ut.

  I min nysgjerrighet er jeg litt interessert i hva slags rom du har bak MBL'ene, Arve. Ser ut som en vinterhave. Er det riktig, og egner det seg for lytting? Når jeg spør, er det fordi jeg har hatt noen luftige planer om å få bygget noe sånt og kunne høre på musikk med vinteren rett utenfor mens jeg selv sitter blant palmer og springvann og soler meg i glansen av meg selv. Hittentil er det blitt med drømmen.

  Vyrdsamt
  Harald

Side 2 av 8 FørsteFørste 1234 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed