Side 1 av 18 12311 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 356

Tråd: TAS Workshop

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast TAS's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Norge
  Innlegg
  774
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  TAS Workshop

  Hei lydfolk,

  her er mitt bidrag ''Unplugged'' for store og små, så får vi sjå kor detta ber hen.
  Starter med en ’’liten’’ tidslinje fra syttitallet og frem til i dag.

  Litt historikk:

  Part One
  Allerede som tiåring fikk jeg mitt første stereo anlegg, en praktisk liten Sony integrert forsterker/kassettspiller med to tøffe watt nåler som svingte i takt med musikken. Høytaler var Tandberg Fasett med standard lampettledninger uten kabelsko! Viktig å påpeke bruken av unødvendige komponenter som kan påvirke signal føring, selv i ung alder Som yngstemann i flokken fikk man et litt spesielt forhold til musikk, så istedenfor Bakkara, Dizzy Tunes og Abba, vokste man opp med Genesis, Pink Floyd, Tangerine Dream, Super tramp, Led Zepplin, Zappa, ELP, Grand Funk, Uriah Heep, Mike Oldfield, Manfred Mann's Earth Band for å nevne noen.

  Part Two
  Neste løft kom i ungdomstida med komplett Pioneer system med tangensial platespiller, kassettspiller, forsterker og Jamo høytalere. Den nye Jamo serie hadde justerbar diskant /mellomtone og eller bass(husk itte)med eget sylinder oppheng til bassen. Som fjortis syns man dette lått bra og med kult design var det vel brukte konfirmasjons penger.

  Part Three
  Men det var først på gymnaset at stereo interessen tok form. Med Musical Fidelity A1 klasse A forsterker og Trapez F3 Lyd høytaler begynte moroa for alvor. Etter pr år med befals skole og yrkes liv, kom universitets tiden med nye oppgraderinger. Dessverre knelt Musikal Fidelity A1 og med begrenset bagasjeplass kjøpte jeg en liten student pakke med alto forsterker og Qln stativ høyttaler. Midtveis i studie med nye oppsparte midler kom Ruark på plass. Det som manglet på forsterker siden ble oppgradert med DP effekt og forforsterker. Nå hadde en tonnevis med krefter og god lyd. Frem til 2007 bestod anlegget av Virgio 2 og full DP pakke, helt til Cambridge Transport sa takk og farvel og inn kom I-Pod.

  Så til året 2007, som tok helt av. Det hele begynte med flying start i 7 knop kun på fokka i Drøbak med Kurs mot Horten…


  Oppgradering 2008

  Etter lyd sjokket fra AG Grosso oppsett på fjorårets hi-fi messa i Horten , måtte det bare bli Horn. Valget stod mellom Martin Logan Summit og Avantgarde Acoustic Duo Omega. Med tanke på system match av forsterker hadde Summit gitt en større fleksibel løsning. Men, etter litt langsiktig tenkning ble det klart at Duo høytaler med sitt modulbaserte konsept var riktig med tanke på fremtidig oppgradering. Min erfaring tilsier høytalere gir det størst enkelt løft og dermed falt valget på å bygge opp systemet ut fra høyttaler konstruksjon og heller tilpasse elektronikken underveis.

  Avantgarde Acoustic
  Siden Hønna mine har såpass høy følsomhe(107 db 1watt/1m), er det desto viktigere å finne riktig system ’’synergy ’’ på effekt og forforsterker som matcher nivå på Gain/watt/volt i forhold til Høyttaler følsomhet. De fleste ekte horn konstruksjoner er tilpasset rør med lav watt og Gain, enten som triode eller single end og som regel kun med RCA innganger. Ønsker man fullbalansert konstruksjon tilpasset høytalere med høy følsomhet, koster det som regel en god del ekstra.
  Selv om markede tilbyr en del fornuftige løsninger på pris og kvalitet er det få rør produkter som lages fullbalansert med lav Gain . Årsaken til det skyldes fullbalanserte rør konstruksjoner er som regel tilpasset høytalere med normal følsomhet rundt 88-91 db 1watt/1m i 8 ohm.
  April Music
  I vår ankom ny cd spiller, og bort med i-Pod. Med tanke på fremtidig høyoppløst musikk avspilling fra pc ønsket jeg en meget god innebygd DA konverter med XLR, USB og optisk inngang. Ut i fra format og kvalitet valgte jeg Eximus CD 10 fra April Music.
  Audio research:
  Så kommer det interessante…nesten alle forforsterkere i dagens markede har også relativt mye Gain, generelt fra 6-18 eller mer. Med høy Gain i forforsterker pluss effektforsterker, sier det seg selv en høyttaler med høy følsomhet får dårlig synergy! I tillegg kommer spørsmålet vedrørende båndbredde…hvor viktig er det med større bånd bredde på effektforsterker hvis forforsterker har mindre båndbredde osv. Som gammel ARC fan falt valget på LS26. Av forskjellige årsaker var dette en perfekt forforsterker til mitt bruk. For det første har jeg alltid ønsket å prøve rør konstruksjoner, tillegg trengte jeg fullbalanserte innganger og RCA for stereo hjemmekino lyd. LS26 har i tillegg 3 Gain nivåer, samt en fantastisk god bruker interface. Når lyden også er i toppklasse, litt mindre romfølelse en REF 3..men samtidig litt kjappere på rytmisk driv som er et pluss i min stue og derfor godt egnet til Duo’s dynamiske egenskaper… Anbefales!
  First Watt:
  Siste del av matching blir bytte av effektrin. Min DP A1S EBW er siste versjon med nye Op-Amp. Spiller utrolig bra på nær sakt alle områder, men Synergien blir mismatch mot høyttaler og forforsterker. Nelson Pass håndlager i disse dager mine nye F4. Kortfortalt, negativ Gain, balansert og klasse A. Det betyr forforsterkeren driver høytaleren og kan jobbe i med sin egen effekt og riktig dreimoment. Her ta jeg som sagt en liten sjanse, men den som inte våger inte vinner

  Kommer tilbake med bilder, tewaks, DIY og lytte intrykk..Høsten er i gang!
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Pure Audio Project | Audio Research | Musical Fidelity | Analysis Plus - Klotz | Member of OAS |

  "Hearing is believing and measurements are useful tools, but don't let them hold you hostage."

 2. #2
  Overivrig entusiast StereoJoe's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2004
  Innlegg
  651
  Tagget i
  0 Innlegg

  TAS Unplugged

  Flott presentasjon, TAS - likte godt den tidslinja din

  Skal si du har gjort noen solide oppgraderinger innimellom. Hvordan var f.eks overgangen fra 6.12 til A1? Og passiv pre til ARC, to totalt forskjellige verdener?

  Ser frem til flere bilder, ja.
  AA Paganini+DP DAC 8.0, Rega Planar 3 m DV20 XM, Trigon Vanguard II og NAD 414, Dynamic Precision dpC1b, Dynamic Precision dpA1b, Dynabel Euforia. Blue Jeans Cable, Goertz, Anti-Cables.

 3. #3
  Overivrig entusiast TAS's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Norge
  Innlegg
  774
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  TAS Unplugged

  Sitat Sitat fra StereoJoe
  Flott presentasjon, TAS - likte godt den tidslinja din

  Skal si du har gjort noen solide oppgraderinger innimellom. Hvordan var f.eks overgangen fra 6.12 til A1? Og passiv pre til ARC, to totalt forskjellige verdener?

  Ser frem til flere bilder, ja.

  Hei SteroJoe, hyggelige presentasjonen falt i smak.

  Jau, litt moro skal man ha i denne hobbyen…

  A1 ga et realt løft, spesielt på mine gamle Virgio 2 med større kontroll og trøkk i nedre frekvensområde samt litt mørkere Klangbalanse. Antar dette henger sammen med mindre forvrengning og hardhet i øvre frekvens område, slik at diskanten blir mer finkornet og mellomtone oppleves mer organisk.
  I dag spiller jeg på A1-S EBW versjon med nye Op-Amp, sånn sett er DP effekttrinnet enda et hakk kvassere en forrige utgave.

  Overgangen fra DP BPC 7.2 til Audio Research LS26 ble som natt og dag. Lydbilde vokste flere hakk, og musikk oppleves enda mer ekte og levende. Her er det mer ro og orden i lydbilde. Lave frekvenser går dypt og stramt uten at man opplever det blir for mye eller for lite. Diskanten gjengis luftig og uanstrengt og mellomtone er bare en nytelse, passer som hånd i hanske til Hønna mine. For meg er LS26 er en glimrende musikk formidler med nøytral klang balanse og har flott rytmisk driv over hele fjøla. Som bonus har LS26 en fantastisk bra ’’User interface’’ med alt enn trenger av Balanserte XLR og RCA innganger, bedre kan det ikke bli.

  Mvh, TAS


  Pure Audio Project | Audio Research | Musical Fidelity | Analysis Plus - Klotz | Member of OAS |

  "Hearing is believing and measurements are useful tools, but don't let them hold you hostage."

 4. #4
  Overivrig entusiast LydKarl's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2004
  Sted
  Sørlandet
  Innlegg
  974
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  2

  TAS Unplugged

  Flott presentasjon og fin lesning, TAS!!

  Ser du har hatt ein sunn oppvekst

  Tidslinja di vitnar - for meg - om bevisste og gjennomtenkte valg.

  Ser fram til vidare utvikling i tråden.

  Mvh. Karl
  Litt om mitt
  Stello DA220 MkII
  Dynamic Precision DPA 6.4
  CODA CP
  audiolab 8000CDM
  Rega Planar 3 - Benz Glider
  Gradient Revolution Mk1 => Mk2 => 05

 5. #5
  Hifi Freak Vermin's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Sted
  Bjerkreim
  Innlegg
  6,732
  Tagget i
  1 Innlegg

  TAS Unplugged

  Fin begynnelse på tråden, men hvor er live-bildene? Dette må da se fett ut
  Trio Ω , BD, Parasound, AirTight, EAR, Oppo, Roon Nucleus, TWRaven, Garrard, Loricraft, 4Point, Triplanar, Origin Live, Reed, Van Den Hul, Lyra, Miyajima, Transfiguration, Dynavector

  Hornalliansen

 6. #6
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  19,857
  Tagget i
  20 Innlegg
  Torget
  1

  TAS Unplugged

  Ja, fine ting du har TAS... DEn tidslinja skulle vært obligatorisk for alle her inne. Selvom plassen på den måtte utvides noe for noen...
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 7. #7
  Hifi Freak kaap's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Sted
  Rana
  Innlegg
  3,243
  Tagget i
  0 Innlegg

  TAS Unplugged

  pen "timeline" du har laget.. men ser rimelig fort hvor du har hentet flere av bildene til den :P
  Gleder meg til å se fortsettelsen på denne tråden
  mvh
  S.O.t.M sMS-200neo // Singxer SU-1 (DDC) // DP DAC 8.0
  Thorens TD321/RB300 // Ortofon Quintet Blue // DP DPR2.19
  DP C1s // ? ? ? ? ? // DP A1s x 2// Multicell // Silk & Silspeak
  Admin for dpguiden.no // Min bildetråd // Byggetråd: Lytterom

 8. #8
  Overivrig entusiast TAS's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Norge
  Innlegg
  774
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  TAS Unplugged

  @ LydKarl, Vermin, HCS og Kaap

  Takker og bukker, trivelig med positiv respons... Det kjæm ’’salt’ til maten, om en uke eller to. Tema blir …Pictures 2 Die 4

  PS! Takk for bildene Kaap :P
  Pure Audio Project | Audio Research | Musical Fidelity | Analysis Plus - Klotz | Member of OAS |

  "Hearing is believing and measurements are useful tools, but don't let them hold you hostage."

 9. #9
  Overivrig entusiast TAS's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Norge
  Innlegg
  774
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  TAS Unplugged

  Næææ sjå...en pakke...og en pakke til...ka æ no detta for noko
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Pure Audio Project | Audio Research | Musical Fidelity | Analysis Plus - Klotz | Member of OAS |

  "Hearing is believing and measurements are useful tools, but don't let them hold you hostage."

 10. #10
  Hifi Freak mteinum's Avatar
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Øya
  Innlegg
  9,563
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  TAS Unplugged

  Julegavene kommer tidlig i år
  TIDAL|> Mac Mini / Roon |> SOtM sMS-200ultra |> Mytek Manhattan II |> FirstWatt B5 |> Trafomatic Audio |> Fostex T500mkII, FE203En-S / Acoustic Elegance OB.

 11. #11
  Overivrig entusiast TAS's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Norge
  Innlegg
  774
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  TAS Unplugged

  Sitat Sitat fra mteinum
  Julegavene kommer tidlig i år
  Jau...tror faktisk nissen har skrevet noko kryptisk på pakkene også...
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Pure Audio Project | Audio Research | Musical Fidelity | Analysis Plus - Klotz | Member of OAS |

  "Hearing is believing and measurements are useful tools, but don't let them hold you hostage."

 12. #12
  Overivrig entusiast TAS's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Norge
  Innlegg
  774
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  TAS Unplugged

  Her går det unna...
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Pure Audio Project | Audio Research | Musical Fidelity | Analysis Plus - Klotz | Member of OAS |

  "Hearing is believing and measurements are useful tools, but don't let them hold you hostage."

 13. #13
  Overivrig entusiast TAS's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Norge
  Innlegg
  774
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  TAS Unplugged

  Et lite nærbilde...
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Pure Audio Project | Audio Research | Musical Fidelity | Analysis Plus - Klotz | Member of OAS |

  "Hearing is believing and measurements are useful tools, but don't let them hold you hostage."

 14. #14
  Hifi Freak Vermin's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Sted
  Bjerkreim
  Innlegg
  6,732
  Tagget i
  1 Innlegg

  TAS Unplugged

  Kult
  Endelig begynner Live bildene. Grattis med nye amper
  Trio Ω , BD, Parasound, AirTight, EAR, Oppo, Roon Nucleus, TWRaven, Garrard, Loricraft, 4Point, Triplanar, Origin Live, Reed, Van Den Hul, Lyra, Miyajima, Transfiguration, Dynavector

  Hornalliansen

 15. #15
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  798
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  TAS Unplugged

  Dette blir en fin tråd å følge,- kjør på med bilder! 16. #16
  Overivrig entusiast TAS's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Norge
  Innlegg
  774
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  TAS Unplugged

  Som følge av flere oppgraderinger de siste ukene så tar vi en Kjapp oppsummering. Etter fem uker med laaaaaaaang ventetid er endelig Mono Blokkene på plass. First Watt er kanskje ikke så godt kjent for folk flest, noe som henger sammen med at det lages kun 100 enheter pr serie og er beregnet på DIY folket med sære behov…Mine First Watt F4 er en ren klasse A konstruksjon med ingen voltage gain eller feedback, forøvrig nevnes at F4 blokkene er håndlaget av Nelson Pass…en legende innen forsterker konstruksjoner som kanskje er mest kjent for Pass Lab sine effekt trinn. For dem som har lyst til å lese mer om First Watt, ta gjerne en titt på linken….http://www.firstwatt.com/default.html Har også fått låne et sett med høyttaler kabler som brukes på mono blokkene i påventning av nye DIY Tri Wire i sølv, kommer tilbake på dette etter hvert sammen med en større lyd evaluering av de nye mono blokkene, så holdt på hatten


  DIY: Part One

  I sommer fikk jeg inspirasjon til å designe nye høyttaler plattformer i bøk kryssfiner(limt sammen som en blokk, se bilder under)og custom rack(kommer snart) med passive vibrasjons dempende egenskaper som teoretisk skal fungere fra 7 Hz(egenfrekvens) og dermed redusere enkelte problemer som kan oppstå i romakustikken samt mikrofoni i komponentene. Plattformene har kun hvert i bruk siden lørdag så det kan virke litt tidlig med en seriøs evaluering, men åkkesom funker det over all forventning og anbefaler enhver som har eller planlegger å putte noe under høyttalerne sine til å lage tilsvarende. Går planen oppskriftsmessige har jeg det nye ''super racket'' på plass i løpet av helga, så her er det snart avdukket til lydfæst...I mellomtiden kjører vi på med flere bilder.


  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Pure Audio Project | Audio Research | Musical Fidelity | Analysis Plus - Klotz | Member of OAS |

  "Hearing is believing and measurements are useful tools, but don't let them hold you hostage."

 17. #17
  Overivrig entusiast TAS's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Norge
  Innlegg
  774
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  TAS Unplugged

  Samme plattform i forskjellige farger...
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Pure Audio Project | Audio Research | Musical Fidelity | Analysis Plus - Klotz | Member of OAS |

  "Hearing is believing and measurements are useful tools, but don't let them hold you hostage."

 18. #18
  Overivrig entusiast TAS's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Norge
  Innlegg
  774
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  TAS Unplugged

  Sånn ser det ut under plattformene....Soundcare spikes jobber fra 100 hz, og opphenget med egenvekt fra ca 7 hz...
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   
  Pure Audio Project | Audio Research | Musical Fidelity | Analysis Plus - Klotz | Member of OAS |

  "Hearing is believing and measurements are useful tools, but don't let them hold you hostage."

 19. #19
  Overivrig entusiast TAS's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Norge
  Innlegg
  774
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  TAS Unplugged

  The real thing...
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Pure Audio Project | Audio Research | Musical Fidelity | Analysis Plus - Klotz | Member of OAS |

  "Hearing is believing and measurements are useful tools, but don't let them hold you hostage."

 20. #20
  Overivrig entusiast TAS's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Sted
  Norge
  Innlegg
  774
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  TAS Unplugged

  ...and some more.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Pure Audio Project | Audio Research | Musical Fidelity | Analysis Plus - Klotz | Member of OAS |

  "Hearing is believing and measurements are useful tools, but don't let them hold you hostage."

Side 1 av 18 12311 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed