Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 25
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast staker's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  446
  Tagget i
  0 Innlegg

  hva er god lyd?

  Sitter nå her god og brisen på en fredagskveld og tenkte jeg skulle spre noen visdoms ord..

  En ting som har irritert meg til de grader, er de som skal si hva som er god eller dårlig lyd. Takke f for blader som fidelety som ikke setter karaterer på sine tester, men heller prøver å beskrive et produkt etter beste evne. Må kanskje si at dere må ta eventuelle øl, cognak, rom briller pluss en smule dyseleksi med på kjøpet i denne tråden.

  Selv har jeg vært gjennom en rekke stadier når det gjelder hifi. Først var det mest murlig bass(anlegg med cervin wega..) Så var det om å gjøre å finne noe som låt "bra". Electrocompaniet pioneer og patos 501. Etter dette var jeg på vill ferd gjennom en rekke merker og komponenter. Myriad, dynaudio, gjennom cary til EAR.

  En periode trodde jeg hva som låt nøytral var viktig, helt til jeg fant ut at dette ikke nødvendigvis var riktig. Etter dette har jeg lett etter et anlegg som har evnen til å engasjere. Er det ikke det som er den store hovedsaken med vår hobby? Det at musikk skal ha evnen til å engasjere? Det som skjedde med meg når jeg møtte rørenes verden, var et sterkt behov for mer. Som dere ser har jeg nå rør der det går å ha rør. Dette åpnet øynene mine for hva lyd kan være. Ved flere anledninger har jeg blitt dratt med av venner for å gjøre et hifi kjøp. Hva sier dette dem? At jeg liker det de kjøper? Er det nødvendigvis riktig for dem?

  For meg er i alle fall engasjement viktig, det at en middelmådig plate vekker din lyst til å høre mer. Dette har jeg opplevd ved flere anledninger, og er hva som gjør denne hobbyen til det den er.

  Det jeg her vil forsøke å meddele i en ikke alt for edru tilstand, er at så leneg musikken evner å engasjere de som lytter, hvem er så vi til å si at noe er dårlig og noe er bra? Jeg har funnet ut at rør er tingen for meg, men det overrasker ikke om noen har en annen oppfattning av saken.

  Målet med dette inlegget, var ikke å si hva som er bra eller dårlig musikk, men rett å slett bevistgjøre den enkelte på hva som berører en. Dersom noen har lest Hauwk i siste fidelety, gjelder dette i stor grad følelser. Hva får deg til å føle mer enn annet? Det som rett og slett får oss til å ville lytte mer. Få nærhet til følelser uten å måtte produsere dem selv. Det er kanskje det som er essensen i mannens interesse for musikk\følelser. De er alerede følt, og vi kan gjennom en god gjemgivelse gjenoppleve den uten å ha den fjerneste ide om hva som ligger bak.

  Er det noen som mener jeg ikke er i nærheten av blinken her, må dere bare si i fra.
  Totaldac D1-server, Lamm 1.2 Reference mono, Theta Gen VIII S3, Magico S1, Oblivion Energetic all the way, Trafomatic Modell 3000

 2. #2
  Hifi Freak Erland's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2003
  Innlegg
  3,238
  Tagget i
  0 Innlegg

  hva er god lyd?

  Jeg synes "fylletankene" dine berører noen essensielle punkter her;

  Hvem er det som bestemmer hva som er god lyd?
  Hvem var i studio under innspillingen og vet hva som er "nøytalt"
  Hvem besitter mastertapen og kan sammenligne?

  Veldig lite sannsynlig de som uttaler seg med uttrykk som "nøytralt" - "korrekt" osv - eneten det gjelder bassgjengivelse - helhetlig lydbilde etc!

  Husker ikke om det var Hagto eller Endre som skrev en veldig god, lengre beretning her på hfs, om turen med broren (som var musiker), og om musikerens tanker om reprodusert musikk via er highend anlegg.

  IMHO dreier det hele seg om å stable sammen et oppsett som klarer å levere musikk slik at det engasjerer MEG! Dersom andre liker det de hører, fint. Om ikke: "sorry - go somwhere else"!

  Som en motvekt til disse uttalelsene (og refererte uttalelsene) vil jeg henvise til en artikkel jeg leste(et par år siden, så det blir litt sånn på "memory) om anlegget/lytterommet til en amerikaner som av og til blir avbildet i linker her på hfs. Tror han heter Mike et eller annet?;
  Han hadde en kjent skribent fra hifi-pressen på besøk sammen med en som var tett involvert i fra et av de store symfoniorkestrene. Vedkommende var forøvrig kjent som kritisk til reprodusert musikk generelt, og mente at musikken skal oppleves live.
  Etter å ha lyttet gjennom en hel konsert, satt denne karen helt stille en stund før han uttalte:
  "Yeah, that's how it was!"

  Er det så "live" gjengivelse vi søker?
  Noen ja - noen nei.
  Vi leser påstander om at den type gjengivelse blir for slitsomt å lytte til i lengden, og at man søker mot en mer "nøytral" gjengivelse?
  Er ikke dette selvmotsigende?
  Bør ikke uttrykket "nøytal" være en tilstrebelse mot nettopp "Yeah, that's how it was!", (selv om de ferreste av oss noen gang har eller vil få plass eller ressurser til å komme helt dit)?

  Selvfølgelig gir ikke noe av det jeg har skrevet svar på spørsmålet ditt om hva som er god lyd.
  God lyd er hva som gir deg som lytter glede. Lyden som gjør at du bare fortsette å fòre signalkilden med musikk lenge etter at du skulle slått av strømmen.

  Men så kommer fenomenet "oppgraderingsspøkelset" inn;
  Du mente du hadde god lyd inntill du hørte noe ennå bedre i en butikk eller hos noen andre.
  Så hadde du plutselig ikke god lyd mer Er dette en kjent "feeling?

  Drar man disse tankene og grubleriene for langt, ender man vel opp som "Bosse" i Hifi-Delerium dokumentaren---
  "Jeg hadde repet klart"!
  Member of NBPM

 3. #3
  Æresmedlem BT's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  16,854
  Tagget i
  1 Innlegg

  hva er god lyd?

  Men tenker godt med uttynnet blod.

  Ingen ønsker vel live-lyd i hjemmet. Da undervurderer man dynamikken på konserter. Men live-følelsen er det mange som ønsker, meg inkludert. Jeg ønsker å gjenskape de gode opplevelsene når jeg en alt for sjelden gang kommer meg på konsert mye oftere. Det er tross alt hverdager det er flest av. Men jeg ønsker mye mer enn det. Jeg ønsker også å kunne slappe av til rolig musikk, på konserter slapper jeg som regel ikke av. Eller oppleve musikk man ikke får hørt live, eller til og med pille dansemusikk i festlig lag, men svensktoppar eller lignende spiller jeg ikke. Et sted mågenseren gå.

  Det er et viktig poeng at man flytter grensen for hva som er nøytralt, eller troverdig, som jeg synes er et bedre ord, når man hører noe som er mer troverdig enn det man har selv. Men dette oppdager man som regel ikke fullt ut før man hører sitt vanlige oppsett igjen, og det ikke lenger høres like bra ut. Det jeg gjør da er enten å oppgradere, eller lar være å bruke det på en uke eller to, så er det som regel like bra igjen.

  Men hvem som bestemmer? Det gjør alle, og forskjellige oppfatninger har vi. Siden vi er forskjellige ellers også, så får det de samme konsekvensene som ellers i livet. Noen skriver om det. Andre forteller venner om det, og noen holder det for seg selv.

  Det interessante er hvordan noen reagerer på at andre har andre meninger. Noen synes det er interessant, noen blir hissige, noen tilpasser sin mening til det andre sier, osv. osv.

  Fin hobby dette.
  Glem ikke musikken

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2005
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  1,475
  Tagget i
  0 Innlegg

  hva er god lyd?

  Musikk er kunst. Etter min oppfatning den ypperste form for kunst som er, nettopp fordi den gjøre noe med oss på et mentalt nivå. Den bringer med seg følelser vi har hatt før, tanker og billeder på netthinnen, minner fra tidligere tider.

  Det er min oppfatning at musikk vi hører mellom 0 og 20 år, og spesielt mellom 13 og 18 år, i de fleste tilfelle blir værene inni oss hele livet. Selv når man er blitt ”voksen” og gjerne hører opera og klassisk musikk til vanlig. Det er kanskje forbundet med motespøkelset, det at man skal gjøre som andre, gå i samme klær som andre, ikke skille seg ut. Det som venner og jevnaldrende hører på det ender man med å ”konvertere” til.
  Men så opplever man øyeblikk hvor man hører noe som i utgangspunktet er en dårlig låt (kanskje en -80 talls plagiat av en -60 talls sang), og man tenker ”Oj, hva vil mine venner tro om meg hvis jeg innrømmer at det rykker i rockefoten når denne utskjelte artisten pøser ut sitt makkverk?”
  Men det er ikke kvaliteten på kunsten som rører oss, det er våre egne minner og erfaringer som gir oss de gode eller dårlige følelsene.

  Klart det er kjekt med et anlegg som gir den lyden man synes er best i egne ører, men anlegget er likevel ikke mer enn ”gadgets”.
  Kall det gjerne en drøy påstand, men tenk at du sitter på en gatehjørne, i en ferieby et eller annet sted. I bakgrunnen suser en mono reiseradio med rævva høyttaler, og plutselig så flyter det ut en sang fra tenårene, en man har hørt 1000+ ganger. Da trenger man ikke å ha perfekt lyd, fordi man bla. kjenner hver tone allerede. Det som gjør øyeblikket er minnene og følelsene man kan forbinde til akkurat den spesielle sangen, og alt etter situasjonen, så kan det øyeblikket gi en bedre og sterkere opplevelse i positiv retning, enn å høre den samme sangen på et high-end annlegg til en million alene hjemme i egen stue.

  Jeg mener derfor at det viktige ikke er hva slags anlegg man har.
  Bruk pengene på musikk som tiltaler deg, og har du råd til det i tillegg, så kjøp gadgets. Men det er en bedre investering å bruke pengene på plater man liker, enn å ha det dyreste anlegget man er i stand til å finansiere.
  For å si det slik, vil mener jeg at en samling med 5000 plater man liker og at annlegg til 10tusen er en bedre investering enn en platesamling på 100 enheter og et anlegg til 1 mill.
  Paranoid? Jeg? <br />Nei, det må være onsinnede rykter som er satt ut av mine fiender, og jeg har mine sterke mistanker om hvem!

 5. #5
  Hifi Freak tweakMan's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  6,203
  Tagget i
  0 Innlegg

  hva er god lyd?

  Sitat Sitat fra Erland
  Jeg synes "fylletankene" dine berører noen essensielle punkter her;

  Hvem er det som bestemmer hva som er god lyd?
  Hvem var i studio under innspillingen og vet hva som er "nøytalt"
  Hvem besitter mastertapen og kan sammenligne?

  Veldig lite sannsynlig de som uttaler seg med uttrykk som "nøytralt" - "korrekt" osv - eneten det gjelder bassgjengivelse - helhetlig lydbilde etc!

  Husker ikke om det var Hagto eller Endre som skrev en veldig god, lengre beretning her på hfs, om turen med broren (som var musiker), og om musikerens tanker om reprodusert musikk via er highend anlegg.

  IMHO dreier det hele seg om å stable sammen et oppsett som klarer å levere musikk slik at det engasjerer MEG! Dersom andre liker det de hører, fint. Om ikke: "sorry - go somwhere else"!

  Som en motvekt til disse uttalelsene (og refererte uttalelsene) vil jeg henvise til en artikkel jeg leste(et par år siden, så det blir litt sånn på "memory) om anlegget/lytterommet til en amerikaner som av og til blir avbildet i linker her på hfs. Tror han heter Mike et eller annet?;
  Han hadde en kjent skribent fra hifi-pressen på besøk sammen med en som var tett involvert i fra et av de store symfoniorkestrene. Vedkommende var forøvrig kjent som kritisk til reprodusert musikk generelt, og mente at musikken skal oppleves live.
  Etter å ha lyttet gjennom en hel konsert, satt denne karen helt stille en stund før han uttalte:
  "Yeah, that's how it was!"

  Er det så "live" gjengivelse vi søker?
  Noen ja - noen nei.
  Vi leser påstander om at den type gjengivelse blir for slitsomt å lytte til i lengden, og at man søker mot en mer "nøytral" gjengivelse?
  Er ikke dette selvmotsigende?
  Bør ikke uttrykket "nøytal" være en tilstrebelse mot nettopp "Yeah, that's how it was!", (selv om de ferreste av oss noen gang har eller vil få plass eller ressurser til å komme helt dit)?

  Selvfølgelig gir ikke noe av det jeg har skrevet svar på spørsmålet ditt om hva som er god lyd.
  God lyd er hva som gir deg som lytter glede. Lyden som gjør at du bare fortsette å fòre signalkilden med musikk lenge etter at du skulle slått av strømmen.

  Men så kommer fenomenet "oppgraderingsspøkelset" inn;
  Du mente du hadde god lyd inntill du hørte noe ennå bedre i en butikk eller hos noen andre.
  Så hadde du plutselig ikke god lyd mer Er dette en kjent "feeling?

  Drar man disse tankene og grubleriene for langt, ender man vel opp som "Bosse" i Hifi-Delerium dokumentaren---
  "Jeg hadde repet klart"!
  Duverden... dette var ett kunstverk av ett innlegg!
  Virkelig flott skrevet Erland!
  Og trådens startinnlegg bør jo få en stjerne den og!
  Dette var deilig lesning!
  Jeg er så hjertens enig!
  Nøytral lyd eller ikke, det er opp til lytteren, og han har rett!

  mvh
  ..

 6. #6
  om.s
  Guest

  hva er god lyd?

  Mange gode innlegg tidligere i tråden som tangerer det meste som behøves nevnes, og jeg er enig!, så jeg gjør bare mitt lille sammendrag hva på hva jeg mener er god lyd, og det er når jeg opplever musikken som sterkest emosjonellt formidlet og ikke blir distrahert av en dårlig formidlig dvs, dårlige gjengitte parametre (for mye/lite bass/diskant, usammenhengende lydbilde, osv...).....

  mvh


 7. #7
  slowmotion
  Guest

  hva er god lyd?

  God lyd får deg til å ville høre enda flere plater.

  Dårlig lyd gjør at du heller skrur av og går ut i solen.


 8. #8
  Rubinmedlem JanR's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2006
  Sted
  Sarpsborg
  Innlegg
  32,190
  Tagget i
  0 Innlegg

  hva er god lyd?

  Sitat Sitat fra slowmotion
  God lyd får deg til å ville høre enda flere plater.

  Dårlig lyd gjør at du heller skrur av og går ut i solen.

  Enkelt og greit.

  /jan
  Nomen mihi Legio est, quia multi sumus

 9. #9
  OivindJ
  Guest

  hva er god lyd?

  God lyd:

  Så mye detaljer OG fart og moro som er mulig uten at det gjør vondt i ørene.

 10. #10
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2005
  Innlegg
  311
  Tagget i
  0 Innlegg

  hva er god lyd?

  Renest mulig lydbilde er gjeldende i min lydfilosofi. Tanke er vel å oppnå nærmest mulig realistisk lyttenivå uten for mye "støy" på linja.

  Har man billge komponenter og dårlige termineringer feks, kan det hjelpe mye med små triks som tweaker anlegget til å låte temmelig bra i forhold til prisen.

  Og en høyttaler skal jo spilles høyt, hvertfall iblant
  Unison Unico Secondo , Primare,&nbsp; Audiolab, NAD, TaraLabs ,Kimber,&nbsp; Audiovector M3 Super SE, + endel DIY

 11. #11
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  20,230
  Tagget i
  22 Innlegg
  Torget
  1

  hva er god lyd?

  Takk for gode tanker staker....Føler du berører mye av det en selv grubler på i denne hobbyen. Og fasene dine kjenner jeg godt igjen... Det tar tid å finne sin vei, men bare en selv har fasite selvom hobbyen ofte blir et kompremiss... Ifht tid, penger, plass og de en til tider er så heldige å bo sammen med...
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 12. #12
  Hifi Freak kaap's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Sted
  Rana
  Innlegg
  3,260
  Tagget i
  0 Innlegg

  hva er god lyd?

  Sitat Sitat fra Erland
  Som en motvekt til disse uttalelsene (og refererte uttalelsene) vil jeg henvise til en artikkel jeg leste(et par år siden, så det blir litt sånn på "memory) om anlegget/lytterommet til en amerikaner som av og til blir avbildet i linker her på hfs. Tror han heter Mike et eller annet?;
  Han hadde en kjent skribent fra hifi-pressen på besøk sammen med en som var tett involvert i fra et av de store symfoniorkestrene. Vedkommende var forøvrig kjent som kritisk til reprodusert musikk generelt, og mente at musikken skal oppleves live.
  Etter å ha lyttet gjennom en hel konsert, satt denne karen helt stille en stund før han uttalte:
  "Yeah, that's how it was!"
  Liten notat; Det var i "fjøset/stallen" til Mike Lavigne, som hadde en dirigent på besøk. Mike sitt lytterom kan vel beskrives som verdenskjent... Dog siden denne "episoden" har Mike byttet høyttalere 2 ganger til :S...

  Men temaet/topic er uten tvil relevant for oss alle på HFS. Er selv i den situasjonen at jeg har veldig problemer med å finne "god lyd" i andres anlegg, som jeg vet i "teorien" skal være bra. Var for eks i Oslo for en ukes tid siden på en kjapp visitt på HiFi center kjedens storstue, og lyttet litt til referanseanlegget til 1.8mill... Klart er var det headroom til himmelen, men der stoppet det for meg. Ergo lyd signaturen på dette oppsettet passet ikke "lille meg"... Tror nok de fleste her kan mimre liknende hendelser, hvor den objektive opplevelsen ikke tilsvarte fasit/prislapp....

  mvh Kai
  S.O.t.M sMS-200neo // Singxer SU-1 (DDC) // DP DAC 8.0
  Thorens TD321/RB300 // Ortofon Quintet Blue // DP DPR2.19
  DP C1s // ? ? ? ? ? // DP A1s x 2// Multicell // Silk & Silspeak
  Admin for dpguiden.no // Min bildetråd // Byggetråd: Lytterom

 13. #13
  Overivrig entusiast Dr.No's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  884
  Tagget i
  0 Innlegg

  hva er god lyd?

  Om å bruke musikere som referanse. Musikere har som regel lite peiling på lyd. De sitter jo midt inne i orkesteret! Mange er stygt hørselskadet, viser undersøkelser. Men det er ikke bare nivået. Tar tar vi en pianist, så sitter han altfor nær pianoet til at det skal lyde optimalt. Eller enda værre, sangeren som har stemmebåndet inne i hodet! (eller langt opp i halsen, blir det vel). Fiolinen lager skrikende ulyder 10cm fra fiolinistens venstre øre, trompetisten står på baksiden av instrumentet osv, osv.
  I forhold til den lydbevisste konsertgjenger vil jeg si at musikeren oftest er et null når det gjelder å vurdere lydopptak/lydgjengivelse. Musikerene er "inne i musikken", i en verden av rytmer og toner og samspill osv, og er lite forkusert på lyd som sådan. Enda mindre på "lydbildet". Selv berømte dirigenter som man skulle tro var trent opp til å lytte etter klang og hehetsvirkning, har jo ofte vist seg å være rene lyd-nolduser, eller i høyden besitte forkvaklede lydidealer. (gode eksempler på dette kan jo være Toscanini og Karajan, eller for den saks skyld Harnoncourt), og de har sef vært godt hjulpet av en hærskare talentløse lydteknikere opp gjennom årene).
  Jeg gnikker selv daglig på en fiolin, men det er virkelig ikke den lyden jeg ønsker å høre når jeg går på konsert og hører en fiolinkonsert. Det er nemlig på avstand og i god akustikk at man (i beste fall) kan få opleve den sublime balansen mellom de edle treslags varme, med sitt karakteristiske nasale innslag, og de edle overtoner fra strengenes komplekse vibrasjoner, samt anelsen av heshet fra tagl og harpiks, eller også innimellom de saftige dobbelgreps utklang i rommet.
  (Desverre er det sjelden dette formidles ordentlig på opptak, pga av lydteknikeren på liv og død skal sette mikrofonene på kloss hold*, overmikse, legge på svulsitg etterklang, eller fordi nyansene blir borte i det generelle digitale ødeland).

  Forøvrig mener jeg at det finnes et eneste, overordnet ideal når det gjelder stereoutstyr (og opptak) og som det er HENSIKTSMESSIG å holde fast ved. Det er konsertsal-idealet. Høyttalere og anlegget skal "åpne et vindu til konsertsalen". Da er "konsertsal" brukt i videste mening. Kanskje man kunne innkludere "akustiske begivenheter" generelt, altså også inkludere mannen som leser opp dagsnytt i et studio osv. Det sef er lov for den enkelte å ønske en farget gjengivelse, ha sitt private ideal, for eksempel at syngedamens stemme er betont eller "nær", at bassen er forsterket, osv. Men f.eks en audiojournalist bør vite hva som er hovedidealet, og han bør omtale avvik som avvik, ikke bare sette på en plate som bringer han "i stemning", og dermed er alt liksom såre vel. Det er ikke det.

  "Idealet" er ikke så vanskelig å forestille seg. Man kan tenke seg noe i retning av en elektrostat-høyttaler, bare med større dynamiske evner og bedre bass (og jevn spredning a la Quad 63). Hvis man foret en slik en slik med et godt analogt opptak over normalt bra forsterkerutstyr og i optimal akustikk, så vil man havne i den beste av alle verdener. Behovet for å pynte på lyden med forførende lyd fra rørforsterkere osv ville falt bort av seg selv. Magien og følelsene kommer når teknikken er iorden. "Nøytralitet" er ikke kjedelig.
  (det er bare selve ordet som er litt ekkelt).
  No  *En hån par exellence mot god smak.

 14. #14
  Hifi Freak kaap's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2004
  Sted
  Rana
  Innlegg
  3,260
  Tagget i
  0 Innlegg

  hva er god lyd?

  Du har mange viktige poeng Dr.No, men det er en ting jeg har (stadig) tenkt på under konserten eller liknende... " Er dette referansen??, må jeg kjøpe meg Cerwin Vega el tilsvarende + noen svære monoblokker......"

  Mens overværer man en kamerat som spiller kassegitar noen meter unna, er dette for meg et godt referansepunkt (for tilsvarende innspillinger..)
  S.O.t.M sMS-200neo // Singxer SU-1 (DDC) // DP DAC 8.0
  Thorens TD321/RB300 // Ortofon Quintet Blue // DP DPR2.19
  DP C1s // ? ? ? ? ? // DP A1s x 2// Multicell // Silk & Silspeak
  Admin for dpguiden.no // Min bildetråd // Byggetråd: Lytterom

 15. #15
  om.s
  Guest

  hva er god lyd?

  God lyd = Gode opplevelser....

  mvh

 16. #16
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,729
  Tagget i
  1 Innlegg

  hva er god lyd?

  Supert innlegg No, 100% enig!
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 17. #17
  Back_Door
  Guest

  hva er god lyd?

  Musikk er kunst, på samme måte som f.eks. malerier.
  God musikk fortjener god lyd. Å lytte til musikk via et dårlig anlegg, kan sammenlignes med å se på malerier gjennom skitne briller.

  Å nyte musikk er for meg en sterk personlig opplevelse. Ingen andre skal fortelle meg hva som er bra eller ikke. De kan gjerne opplyse meg og få meg til å teste, men til syvende og sist er det min egen avgjørelse og smak som teller. Derfor er det egentlig litt underlig at vi på dette forum bruker så mye tid på å få andre til å mene det samme som oss selv..

  Jeg foretrekker heller en begrenset musikksamling og et godt anlegg ,enn det motsatte. M.a.o. kvalitet foran kvantitet.

 18. #18
  om.s
  Guest

  hva er god lyd?

  Sitat Sitat fra Back_Door
  Å nyte musikk er for meg en sterk personlig opplevelse. Ingen andre skal fortelle meg hva som er bra eller ikke. De kan gjerne opplyse meg og få meg til å teste, men til syvende og sist er det min egen avgjørelse og smak som teller.
  Jeg foretrekker heller en begrenset musikksamling og et godt anlegg ,enn det motsatte. M.a.o. kvalitet foran kvantitet.
  Mmm, "minner meg sterkt om "for opplevelsens skyld"...

  mvh

 19. #19
  Hifi Freak Vermin's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Sted
  Bjerkreim
  Innlegg
  6,732
  Tagget i
  1 Innlegg

  hva er god lyd?

  Sitat Sitat fra Back_Door
  Musikk er kunst, på samme måte som f.eks. malerier.
  God musikk fortjener god lyd. Å lytte til musikk via et dårlig anlegg, kan sammenlignes med å se på malerier gjennom skitne briller.

  Å nyte musikk er for meg en sterk personlig opplevelse. Ingen andre skal fortelle meg hva som er bra eller ikke. De kan gjerne opplyse meg og få meg til å teste, men til syvende og sist er det min egen avgjørelse og smak som teller. Derfor er det egentlig litt underlig at vi på dette forum bruker så mye tid på å få andre til å mene det samme som oss selv..

  Jeg foretrekker heller en begrenset musikksamling og et godt anlegg ,enn det motsatte. M.a.o. kvalitet foran kvantitet.
  Flott skrevet!
  Trio Ω , BD, Parasound, AirTight, EAR, Oppo, Roon Nucleus, TWRaven, Garrard, Loricraft, 4Point, Triplanar, Origin Live, Reed, Van Den Hul, Lyra, Miyajima, Transfiguration, Dynavector

  Hornalliansen

 20. #20
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  238
  Tagget i
  0 Innlegg

  hva er god lyd?

  At lytte tretthet er fraværende :P

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed