Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 25
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Innlegg
  5,414
  Tagget i
  0 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Hei , jeg har nå vært hi-fi freak ett par år , og som dere andre kjøpere flyr jeg inn og ut i butikker , prater med eiere og ansatte selgere hos de respektive når jeg skal kjøpe noe nytt , for det er jo rett som det er... Og når jeg sier hva jeg er interessert i , begynnes det alltid svært positivt. Når jeg derimot sier hva produktet jeg forespør , konkurrerer med i valget av noe nytt , eller spesiellt når jeg forteller hva jeg har , som jeg skal bytte ut , hender det nesten uten unntak at det rakkes ned på det utstyret jeg allerede har , dette er jeg rimelig lei rett og slett , jeg har engang kjøpt , og faktisk vært svært fornøyd med dette utstyret over tid , og vet i mange tilfeller at du som prater med meg ikke engang har hørt komponentet , eller i det oppsettet det spiller , så si at det er noe dritt bare fordi du ikke selger dette selv , blir rimelig håpløst...Og jeg kan bare si at det er ikke få handler som har blitt avblåst på grunn av dette , fordi jeg rett og slett blir meget forbanna , og irriterer meg i etterkant.

  Ord som går igjen , at det merket er bare søppel , den modellen er tragisk---ville ikke hatt den om jeg fikk den slengt etter meg osv.....Er du hi-fi pusher og leser dette , og kanskje føler deg truffet , så er det kanskje på tide å ta det til etterretning kanskje ? ved å gjøre det , vil du/dere antakelig få solgt mer , og ikke minst få flere fornøyde kunder....For en ting som er forbanna sikkert , kunder som meg , og andre som står der i sjappa di og får høre hva slags dritt vi har i lange tider lyttet til , og brukt vår sårbare fritid på , dag ut og dag inn , er forbanna irriterende.....

  Det finnes heldigvis unntak , men de er få....altfor få.

  Jeg har hatt gleden av å handle i en liten butikk i Asker flere ganger , jeg vil ikke nevne navn her , men jeg har hittil ikke hørt innehaveren snakke dritt om hverken andre aktører eller kundenes utstyr . DET ER DETTE SOM KALLES Å OPPTRE PROFFT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Her har virkelig mange noe å lære av denne fyren som startet for en tid tilbake en liten forretning , der entusiaster som meg , er velkomne selv om ikke tusenlappene henger i skjortesnippen ved ankomst over dørterskelen....Dere som gjerne vil kjøpe hi-fi uten nedverdigende ord om den dritten dere spiller på i dag , kan sende meg en pm så skal dere få adressen!!!!!

  DERE ANDRE........vi eier faktisk det dere snakker dritt om......tenk litt på det dere...

  Takk for meg , med vennlig hilsen Espen Saatvedt , 2005 Rælingen.
  Papphorn<br /><br />Vpi<br /><br />Mcintosh

 2. #2
  Æresmedlem motoren's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Flekkefjord
  Innlegg
  11,711
  Tagget i
  11 Innlegg
  Torget
  2

  Synd for bransjen.....................

  flott innlegg og må si meg helt enig,her til lands har bransjen mye å lære om kundebehandling og god folkeskikk.
  det finnes selvfølgelig unntak,men du trenger ikke gå lenger en til nabolandet danmark så synes iallefall jeg at bransjen har et helt annet forhold til kundene sine,for ikke å snakke om pris nivået.

  håper dette blir en lang tråd,så kanskje noen av aktørene tar dette til etterretning.

  mvh
  JMLab Electra 920.1<br />Audio Research LS 3 pre<br />Monarchy Audio NM 24 tube DAC<br />Denon DCD 1650AR<br />biamper med Pass F5 Power amp/Hypex UCD 180<br //Clearaudio Concept/Mcru power supply/LM Audio LP33 Tube riaa/ Audio Technica 33EV <br /Tributaries serie 8 speaker cables>/Audioquest K2 Ht cables<br />In.Akustik Reference digital<br />In-Akustik Reference ic<br />Marantz DV 8003 Multispiller/ Nos Mullard

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  1,267
  Tagget i
  0 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Stemmer i det motoren skriver her.

  Er selv lei av å høre at forsterkeren min ikke har kjangs i havet til å få den minste lyd ut av høyttalerne mine, for de er jo faktisk såpass tungdrevne at jeg gjerne skulle hatt en middels stor vindmølle i hagen for å drive greiene.. eller?


 4. #4
  Ballin_On_a_Budget
  Guest

  Synd for bransjen.....................

  Sitat Sitat fra ixos_76
  Ord som går igjen , at det merket er bare søppel , den modellen er tragisk---ville ikke hatt den om jeg fikk den slengt etter meg osv..
  Enig at det er uproft å drive trashtalking av produkter de akutelle butikkene ikke fører, men personlig har jeg aldri opplevd det.
  Klart, selgere prøver å fortelle/forklare hva/hvorfor hans produkter låter/oppfører seg som de gjør og da gjerne sammenligner med det utstyret du har eller vurderer.
  Men hvorfor være så jævlig hårsår? Er jo bare å sette på shit-filteret og la de lire av seg halvsannhetene sine.
  Men det er klart at det er fristende å oppsøke en dedikert entusiastaktør som behandler deg som kongelig ikke bare et tall i et kassaoppgjøret. Et sted hvor jordbær, fløte og kaffe samt rabatter blir servert over en lav sko. Personlig gir jeg faen, jeg er ikke ute etter en venn. Presenter meg for god lyd i en fornuftig innpakning og vi har en deal, selvsagt handler jeg der det er billigst, jeg får ikke dårlig samvittiget når jeg kjører over grensa for å gjøre en bedre deal etter at den norske aktøren har brukt mange timer på meg.

 5. #5
  Hifi Freak Cyber's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  9,058
  Tagget i
  0 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Mye sant, men jeg har også opplevd å bli anbefalt produkter fra konkurrent hos noen så det er litt frem og tilbake. Jeg liker også å være trofast mot leverandører som er serviceinnstilte, ordner raskt opp ved problemer og som gir gode priser. F.eks. Hifihuset i Bærum, Lsound m.fl.

 6. #6
  Æresmedlem Zomby_Woof's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Third stone from the sun
  Innlegg
  19,406
  Tagget i
  4 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Selvsagt har du rett, Espen.

  Jeg vender det døve øret til hos de fleste forhandlere. Etterhvert lærer man seg å lytte til produktene for lyden og selgeren for prisen.

  Det som virkelig er synd er at denne skittkastingen jager nybegynnere bort fra hobbyen. Dermed går de glipp av forbedringer i musikkopplevelsen. Pengene deres havner i andre bransjer, til skade for alle som prøver å leve av HIFI.
  At the end of time, after human civilization; all that will remain will be cockroaches and Teles...and the Teles will be in tune" Greg Koch

 7. #7
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Innlegg
  5,414
  Tagget i
  0 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Ja helt enig zomby......

  Og er egentlig ikke hårsår i det hele tatt , det er bare det at skal en kline en haug med tusenlapper i bordet , er det grit med en relativt hyggelig tone før spenna ligger i kassa , det er helt unødvendig å si hvor tragiske greier kunden har , men jeg er enig at det er helt griet å poengtere at oppgraderingen vil bli sås og så stor , og at det spm blir snakket om er så og så mye bedre enn det kjøper har , det som IKKE er greit , er å feks si at den dritten der ville jeg aldri hatt , hvorfor i all verden gadd du å kjøpe dette ? Du skulle kommet hit første gangen du ville kjøpe deg anlegg , å kjøpt noe skikkelig til titusenvis med en gang , så hadde du nå sluppet å tape så mye penger... etc.

  Det hjelper fint lite med slips og vannkjemmet hår , å oppføre seg slik....

  (det er ikke bare slipskledde hi-fi selgere som ikke kan TE seg heller)

  I min bransje er kunden i fokus , vi har lært at uten kunder ingen lønn , men sånn er det tydligvis ikke i hi-fi bransjen eller ?

  Blir bare så jævlig forbanna å få slengt noe dritt i trynet , over noe jeg faktisk er fornøyd med...heretter skal jeg bare snu på helen ¨å marsje rett ut , sånne drittsekker som ikke kan te seg , (unnskyld utrykket) , bruker ikke jeg mer tid på..

  På en annen side , skal de få holde på sånn de som gjør dette ?, jeg skal unngå å ramse opp navn på selgere og butikker her, selv om jeg har jævlig lyst , men ett par av de ligger i tigerstaden..
  Papphorn<br /><br />Vpi<br /><br />Mcintosh

 8. #8
  Æresmedlem Valentino's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Ottestad
  Innlegg
  16,966
  Tagget i
  1 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Hmm...sist gang jeg skulle handle noe i en hifibutikk måtte jeg gjøre bestillingen tre ganger. Skittkasting klarte jeg å unngå, hehe.

  Hva jeg handlet? Kabler. til mine HD580
  Vik fra meg, O kjetterske Vranglærere! Jeg hører forskjell på alt! Halleluja!
  Anleggstråd: Bipolare Valentinos drodleDipol
  And you can't find your waitress with a Geiger counter and she hates you and your friends and you just can't get served without her

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  2,376
  Tagget i
  0 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Hi-fi bransjen er preget av mange "orginaler" Drittsnakking, hvite løgner, priser etter dagshumøret osv. er intet nytt under solen.
  Det som er synd er at Norge er et bittelite land og ønsker man xxx produkt har man i mange tilfeller ikke en alternativ butikk å gå til, man er derfor nødt til å handle fra en person man mener er en drittsekk eller velge et annet produkt enn det man i utgangspunktet ønsket fordi forhandleren er ufordragelig...
  Jeg hadde for litt siden en episode der en forhandler jeg har handlet med endel ganger åpenbart prøvde å utnytte meg økonomisk i forbindelse med et mulig kjøp, jeg gjorde personen oppmerksom på at vi hadde flere handler sammen og at pristilbudet jeg hadde fått lå over nypris (vi snakker her om et demobrukt produkt som hadde stått på hylla i et par år) Jeg påpekte også at butikken hadde annonser ute på div forum og blader der det ble reklamert med store rabatter.
  Fikk bare et grettent svar tilbake.
  Når jeg opplever slik blir jeg smått forbannet over uprofesionaliteten og den totale mangel på forståelsen av ordet kundeservice, men synes også det er synd fordi slike erfaringer utelukker at jeg vil handle mer med en slik butikk, noe som betyr at man må tenke politikk når man skal gjøre nyinnkjøp.

  Revel Studio/Voice/Embrace - Velodyne DD18 - Mark Levinson No 36/37

 10. #10
  Hifi Freak JanOlav's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Sted
  Sandefjord
  Innlegg
  7,240
  Tagget i
  0 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Godt skrevet Espen!
  Jeg er forsåvidt enig, er for mange "Elkjøpselgere" i bransjen, det trenger vi ikke.
  Men jeg vil føye til at det er noen flere entusiastsjapper som også fortjener ros, samme ros som du gir til .............i Asker.
  *KLIPSCHORN*BOTTLEHEAD*EAR*SANSUI*PIONEER*TECHNICS *

 11. #11
  Medlem Roger Waters's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Innlegg
  31
  Tagget i
  0 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Jeg har ikke handlet i mange Hifibutikker i min tid, men jeg vil i hvertfall si at Hifi Klubben Moss og Solberg Hifi i Sarpsborg er kjempe bra butikker, der får du det du har lyst på og ikke no prakking eller prat om hvor dårlig anlegget ditt er. Alt i en hyggelig tone og det vil jeg gjerne nevne her, god reklame med andre ord og det er det ingen som tar skade av. Om jeg blir møtt med en sånn kar som snakker dritt om hva jeg har så skal jeg sjelle han ut så jævli. Det er så dårlig av folk som skal yte service, og gjør det stikk motsatte så det tolererer vi ikke. Den dagen, stakkars faen.
  Dali Oberon 7 - Roksan Kandy K3 - Marantz CD6006 - Bluesound Node 2i- Samsung UBD-K8500 - Samsung QE65Q8DN - AppleTV 4 - QED - Supra - Van Den Hul Cables

 12. #12
  Bransjeaktør Snickers-is's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2004
  Innlegg
  10,950
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1

  Synd for bransjen.....................

  Jeg synes tanken bak åpningsinnlegget er bra, men tross alt har vi mange hederlige folk i bransjen. Derfor er jeg usikker på om det er riktig å ikke nevne konkrete tilfeller. Poenget er at vi ender opp med "Alle i bransjen er drittsekker, untatt en jeg kjenner i Asker, send meg PM skal jeg fortelle deg hvem". Det blir et litt drøyt snev av potensiell dobbeltmoral kan man si.
  Jeg driver Midgard Audio

  If you do not se the problem, you will not look for a solution.

 13. #13
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,668
  Tagget i
  0 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Dette har jeg opplevd i kun 2 butikker, så at problemet er stort er jeg ikke enig i. Det aller fleste er veldig greie, imo, men noen "mindre smarte" vil det alltids være.
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 14. #14
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  1,587
  Tagget i
  0 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Jeg har kun opplevd dette i en butikk men da til de grader drittsnakking om noe utstyr jeg den gang hadde.

  Men så har du andre butikker igjen som er rake motsetningen. Et eksempel er Hi-Fi Klubben i Trondheim. Selv om jeg har kjøpt en del utstyr der som jeg senere har byttet ut viser de alltid interesse og kunnskap om konkurrentene sine merker uten drittsnakking.

  mvh,
  OS

 15. #15
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Innlegg
  5,414
  Tagget i
  0 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  DEtte er jo ett generellt innlegg , jeg har opplevet dette i flere sjapper av ulike slag som selger lyd/ bilde utstyr....Altså ikke ei konkret sjappe dette her , det er derfor jeg syntes det er så synd på bransjen..Hvis vi heller kunne fått en vinklig der det nye interessante produktet hadde blitt mer fremhevet som verdens beste kjøp for meg , og at jeg feks måtte vente meg en stor oppgradering i forhold til det jeg var vant til å spille på etc...hadde greia mer fått en positiv vinkling , med mer mulighet for salg for selgern,...For er det ikke det selgerne vil , ?? det blir vel neppe penger i pungen av en kunde som blir drittsur å snur på helen og marsjer ut, for så å prøve seg i neste butikk...

  Jeg fatter bare ikke hva en selger får ut av dette i det hele tatt...jeg hadde håpet her at noen selgere , eiere av butikkene i det ganske land , ville kommentere dette , slik at jeg hadde mer fått høre hva slags vinkling og meninger de har på saken .

  IKke da nøvendigvis noen som kjenner seg igjen , men kanskje noen andre som leser .....og selger varer , lyd bilde foto etc....

  Jeg kunne selvsagt tatt opp fighten i sjappene , men det går igjen utover selve butikken , andre kunder som er der , og øvrige selgere...som samtidig prøver å selge til andre kunder......jeg har lært litt folkeskikk , defor trer jeg heller ut av diskusjonen.

  Espen
  Papphorn<br /><br />Vpi<br /><br />Mcintosh

 16. #16
  Bransjemedlem Audiomix's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  10,955
  Tagget i
  3 Innlegg
  Album
  7
  Torget
  36

  Synd for bransjen.....................

  Når jeg sier jeg bygger selv, blir det stille
  Hans - DIY'er

 17. #17
  Bransjeaktør Audio Art's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2004
  Innlegg
  572
  Tagget i
  0 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Sitat Sitat fra Audiomix
  Når jeg sier jeg bygger selv, blir det stille
  Da blir alle stille Hans

 18. #18
  Æresmedlem Zomby_Woof's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Third stone from the sun
  Innlegg
  19,406
  Tagget i
  4 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Selv de mest forutinntatte forhandlere skjønner vel at de ikke vet hvordan ditt hjemmesnekkeri låter...
  At the end of time, after human civilization; all that will remain will be cockroaches and Teles...and the Teles will be in tune" Greg Koch

 19. #19
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Innlegg
  5,414
  Tagget i
  0 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Men det låter , enhver hi-fi entusiast kan la seg imponere av "lageret til Audiomix"

  ...................
  Papphorn<br /><br />Vpi<br /><br />Mcintosh

 20. #20
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2005
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  2,174
  Tagget i
  0 Innlegg

  Synd for bransjen.....................

  Sitat Sitat fra Audiomix
  Når jeg sier jeg bygger selv, blir det stille
  Fordi det låter bra?
  Anlegget: JBL L-26, Topping TP-22 (backup), Topping D20, Luxman PD-300 m/SME S2 improved (midlertidig på lager)

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed