Er du på ekte?...og alle vet at de empatiske er de svakeste.
|
Er du på ekte?...og alle vet at de empatiske er de svakeste.
Min erfaring er at det er hjelpepleiere eller helsefagarbeidere som gjør slike oppgaver, ikke sykepleiere.hvorfor skal folk trekke frem sykepleiere som verdens hardeste yrke hele tiden?
Det er kjipt å tørke 80 åringer i rumpa men det er langt i fra verdens hardeste yrke
Hva tenker du da er grunnen til at de har langt høyere sykefravær på jobb?Referanser, eller ren synsing? Stort sett all forskning fra det siste tiåret og mer viser at kvinner er minst like sterke som menn på det mentale plan og også sterkere fysisk. Ikke i form av størrelsen på biceps eller hvor mye de kan løfte, men det er en helt ubetydelig del av fysisk styrke. Kvinner lever lenger enn menn i alle populasjoner, har bedre overlevelse gjennom sult og epidemier og overlever også slike tilstander bedre som spedbarn. Denslags er litt mer betydningsfullt enn hvordan man tar seg ut i en tank top på stranda eller SATS.
Women live longer than men even during severe famines and epidemics
Sex differences in health and longevity.
Gender Differences in Emotion Regulation: An fMRI Study of Cognitive Reappraisal
du har nok rett, men fortsatt langt i fra verdens hardeste yrke... så en eller annen grunn er det til at det er høyt sykefravær der...Min erfaring er at det er hjelpepleiere eller helsefagarbeidere som gjør slike oppgaver, ikke sykepleiere.
Gidder ikke. Bare registrerer at du mener det, og har sagt at jeg ikke er enig.begrunn
har empati selv så ingen er perfekt![]()
Jeg er ikke enig.
Av og til skulle jeg ønske du satte deg til tastaturet med noe du har kunnskap om.med empati så setter man seg inn i andres situasjon og dersom man jobber i et yrke der man stort sett ser lidelser så er det naturlig at dette påvirker mennesket som på sikt medfører sykdom og negativitet
derfor bør man ikke ha empati på jobb slik at men kan skille jobb og privatliv følelsesmessig
Hvis du leser det jeg skriver to ganger og tenker deg om så håper jeg du innser at jeg har rettAv og til skulle jeg ønske du satte deg til tastaturet med noe du har kunnskap om.
But hey.........?
Er du i det hele tatt klar over hva du her skriver om nesten alle helsearbeidere?med empati så setter man seg inn i andres situasjon og dersom man jobber i et yrke der man stort sett ser lidelser så er det naturlig at dette påvirker mennesket som på sikt medfører sykdom og negativitet
jeg tror ikke du er klar over det hellerEr du i det hele tatt klar over hva du her skriver om nesten alle helsearbeidere?
Tror du overhodet ikke har anelse om hva empati innebærer
Vennligst forklar meg hva en helsearbeider gjør. Jeg tror nemlig at du ikke har peiling, du tror at alle helsearbeidere tusler rundt på et sykehjem og sløver halve dagen. Dersom de ikke er sykemeldt....jeg tror ikke du er klar over det heller
men hey.. sett alle helsearbeidere på en pidestall.. nhs is the best og alt det der
jeg spytter fakta og det vet du godt
Det er ingenting negativt med det, men jeg finner det ironisk at de svakeste finner de svakeste
Vi burde ikke kreve at de helsearbeidere gir av livet sitt (mer enn i form av og være der, derav gir av sine egne timer her på jorden)
Er det jeg har hørt vaffal.Enhver med flere aktive hjerneceller enn fingre og tær forstår instinktivt at det er motsatt og at det er en av hovedgrunnene til at mennesket dominerer planeten.
Det startet med et spjelket lårbein. For rundt 15 000 år siden ble et menneske skadet, og en eller flere i flokken bestemte seg for å hjelpe - i stedet for å etterlate den skadde til sin skjebne.
Slik begynte den menneskelige sivilisasjon, skal den berømte antropologen Margaret Meade visstnok ha sagt.
Har selv hatt diverse jobber i omsorgssektoren, og det å møte folk med empati på jobben er nærmest en forutsetning, men det betyr ikke at du sitter og griner på fritida fordi noen/mange klienter ikke har et bra liv.jeg tror ikke du er klar over det heller
men hey.. sett alle helsearbeidere på en pidestall.. nhs is the best og alt det der
jeg spytter fakta og det vet du godt
Det er ingenting negativt med det, men jeg finner det ironisk at de svakeste finner de svakeste
Vi burde ikke kreve at de helsearbeidere gir av livet sitt (mer enn i form av og være der, derav gir av sine egne timer her på jorden)
Å være profesjonell er en forutsetning selvfølgelig, men empati gjør at du føler noe selv også og da er man ikke profesjonell lenger, da ender man opp med å ta med seg jobben hjem.Har selv hatt diverse jobber i omsorgssektoren, og det å møte folk med empati på jobben er nærmest en forutsetning, men det betyr ikke at du sitter og griner på fritida fordi noen/mange klienter ikke har et bra liv.
De kollegaene jeg har jobbet med som har hatt lite empati, var de som ikke varte lenge i jobben
Håpløse arbeidsforhold i den bransjen. Mye allergiproblemer knyttet til mye "rare" kjemikalier for at damene våre skal ha flotte frisyrer og snodige farger, kombinert med det å stå og jobbe med hendene ganske "for" høyt i forhold til skuldrene. Kjenner et par unge damer som jobbet i mammas salong noen år før de byttet til sykepleie. Beviser vel at kvinner ikke burde fått stemmerett før de fyller 30! De vet jo for pokker ikke sitt eget beste!! Mamman jobber forøvrig fortsatt i friseringsyrket. Men som du var inne på så er hun sjef i egen salong og bestemmer selv hvor mye og når hun jobber.Det er også langt mellom pensjonerte frisører. De få som jobber til de er 67 driver for seg selv og kan selv bestemme arbeidsmengden
Som sagt du hakke filla peil på hva empati er!Å være profesjonell er en forutsetning selvfølgelig, men empati gjør at du føler noe selv også og da er man ikke profesjonell lenger, da ender man opp med å ta med seg jobben hjem.
Det man skal bruke minst tid å tenke på i fritiden er kolleger, jobben, situasjoner på jobb (feks pasienter) etc
Ellers blir man utbrent, sykemeldt etc..
Hvis du tenker deg om så forstår du også at det å ta andres perspektiv også betyr å ta del i deres situasjonerSom sagt du hakke filla peil på hva empati er!
Snl: Empati handler primært om å forstå andres følelser gjennom å ta den andres perspektiv.
Ja, selvsagt skulle han vært på jobb med barna! Skilsmisse er ingen grunn til sykemelding, heller en ekstra grunn til å gå på jobb for å få noe annet å tenke på. Folk må ta seg sammen.
Mange har vært igjennom tøffe samlivsbrudd, jeg også. Aldri i verden om det hadde vært bedre for meg å gå hjemme å se på gamle minner.
Du har i andre tråder gitt uttrykk for at du ønsker å leve off grid, Jeg tror det er en god ideHvis du tenker deg om så forstår du også at det å ta andres perspektiv også betyr å ta del i deres situasjoner
og hvis denne er negativ så påvirker det deg negativt
akkurat som hvis du er i en positiv situasjon så får du energi
hvis du benekter det så er det ingenting jeg kan skrive som får deg til å innse sannheten
noen ting tapper deg for energi, andre gir ting deg energi
slik er livet
Igjen er det viktig å akseptere at folk er forskjellige, Jeg hadde en kollega som satt med det vi kaller "live traffic" og som fikk en telefon om et fly som var gått i bakken. Hun trodde det var kjæresten som hadde havarert og skrek, slengte mikrofon og headset i veggen og sprang ut av kontrollrommet. Heldigvis var hun kun under opplæring så instruktøren hadde full oversikt. Ingen følgeskader for å si det slik. Det var jo en ganske så menneskelig reaksjon, men kan man i alle situasjoner "tillate" at mennesker oppfører seg som mennesker?med empati så setter man seg inn i andres situasjon og dersom man jobber i et yrke der man stort sett ser lidelser så er det naturlig at dette påvirker mennesket som på sikt medfører sykdom og negativitet
derfor bør man ikke ha empati på jobb slik at men kan skille jobb og privatliv følelsesmessig
Samboeren min var tydelig bekymret for at jeg ikke reagerte allverdens da pappa døde for ikke så lenge siden og hun fisket stadig etter noe ala "hva tenker du?" "hva føler du?" og denslags. Jeg skal være den første til å innrømme at generell empati og sosial finesse neppe er min forte, men jeg har store problemer med hva man skal være så lei seg for når en person langt inne i 80-årene med en stadig voksende liste av helseproblemer til slutt takker for seg etter å ha tilbragt sine siste leveår i et ganske miserabelt tilvære på institusjon. Jeg tenkte først og fremst at dette ville skje og at det nok var til alles beste, både han selv som hatet å være pleietrengende og kjedet livet av seg og mamma som knapt har kunnet gjort noe de årene pappa var pleiepasient. Det er som kjent kun en måte man kommer ut av en fulltids permanent pleieplass på i den alderen. Det ville vært noe helt annet dersom han som fortsatt svært aktiv 75-åring fikk et tre over seg en dag han var på skogen eller noe i den retning.
Just presis. Men mange mener at en slik reaksjon vitner om at man er "følelesemessig avstumpet". Og det behøver jo slett ikke være riktig. Vi er ulike og reagerer helt ulikt på samme hendelse.Samboeren min var tydelig bekymret for at jeg ikke reagerte allverdens da pappa døde for ikke så lenge siden og hun fisket stadig etter noe ala "hva tenker du?" "hva føler du?" og denslags. Jeg skal være den første til å innrømme at generell empati og sosial finesse neppe er min forte, men jeg har store problemer med hva man skal være så lei seg for når en person langt inne i 80-årene med en stadig voksende liste av helseproblemer til slutt takker for seg etter å ha tilbragt sine siste leveår i et ganske miserabelt tilvære på institusjon. Jeg tenkte først og fremst at dette ville skje og at det nok var til alles beste, både han selv som hatet å være pleietrengende og kjedet livet av seg og mamma som knapt har kunnet gjort noe de årene pappa var pleiepasient. Det er som kjent kun en måte man kommer ut av en fulltids permanent pleieplass på i den alderen. Det ville vært noe helt annet dersom han som fortsatt svært aktiv 75-åring fikk et tre over seg en dag han var på skogen eller noe i den retning.
Ligger vel i slekta. I begynnelsen fikk pappa plass ca 30 km unna der de bodde (sammenslått kommune med betydelig areal osv). Mamma sa en gang at hun håpte snart at noen døde på sykehjemmet som lå mye nærmere slik at pappa kanskje kunne få en plass der heller. Det fikk han etter noen måneder så akkurat det ordet seg i alle fall.Det er nok en litt over snittet pragmatisk tilnærming til det å miste et så nært familiemedlem. Det er ingen lov som sier at man må reagere rasjonelt på sånt,
men det virker som du klarer det. Ingen fasit på noe som helst, vi er alle forskjellige.
Jeg har aldri fryktet døden, men plagene som mange gjennomlever i årene før døden vil jeg gjerne være forutenVi var i den samme situasjonen i fjor, da vår mor på 98 forlot oss. Det var selvfølgelig trist der og da, men hun var dement på slutten og slet med både armer og knær. Så det var både trist og lettelse på engang. Eller som en i familien sa som var igjennom det samme med sin mor "er usikker på om jeg skal heise flagget på halv eller hel stang..."
Det var faktisk tøffere et par år i forveien da vi innså at hun ikke kunne bo hjemme lengre. Da var hun fortsatt såpass i hodet at hun forstod hva som skjedde. Det var ganske tøft å få henne til å innse at hun ikke kunne bo der hun hadde bodd siden -52.
Ja, og litt ref tidligere diskusjon om fravær og helse/omsorg etc. All ære til de som passet på pappa, de var flinke og langt blidere enn jeg ville klart å være med en slik jobb, hearsay er at nivået på denne delen av kommunale tjenester er svært bra i aktuell kommune. Men etter å ha observert dette på en del besøk over noen år - jeg bor et godt stykke unna i Oslo, men avløste mamma som besøkende de gangene jeg var på hjemtraktene så tenkte jeg i mitt stille sinn at dette skal jeg aldri utsette meg selv for. Nå er det nok lettere å si nå osv men om jeg noen gang blir så skral så vil jeg sterkt vurdere å avslutte mitt eget liv eller reise et sted hvor man kan få gjort slikt fremfor å sakte forvitre i en tilstand av nær total kjedsomhet i en sykeseng med voksenbleie og knapt klare noe selv og ligge og vente på å dø.Det var faktisk tøffere et par år i forveien da vi innså at hun ikke kunne bo hjemme lengre. Da var hun fortsatt såpass i hodet at hun forstod hva som skjedde. Det var ganske tøft å få henne til å innse at hun ikke kunne bo der hun hadde bodd siden -52.
Mulig i kommunesektoren, men i spesialisthelsetjenesten er det vel ikke så mange hjelpepleiere & helsefagarbeidere (?). Bor sammen med ei som har jobbet 40 år på sykehus, og det har vært mange tunge løft osv. Hun sliter en del med ryggen.Min erfaring er at det er hjelpepleiere eller helsefagarbeidere som gjør slike oppgaver, ikke sykepleiere.
om jeg noen gang blir så skral så vil jeg sterkt vurdere å avslutte mitt eget liv eller reise et sted hvor man kan få gjort slikt
En av mine onkler (som jeg aldri faktisk møtte, skal sies) flyttet til Oslo for å være alene og for å dø. Han tok sitt eget liv via paracet eller tilsvarende som tar en måneds tid. Man må nesten være litt imponert over dedikasjonen i et slikt prosjekt. Det tar lang tid og er neppe spesielt behagelig. Å reise til vestlandet, labbe opp til Prekestolen og hoppe utfor fremstår som langt mer rasjonelt i så måte. Noen hundre meter fritt fall er en slags garanti for resultat.Spar pengene det koster å reise til Sveits. Oppsøk en av legene som ville pushe på deg sykemelding; klag på vondt i ryggen og be om en eske Oxycodone; skyll hele pakken ned med whisky el.l.; ligg ned på sofa eller seng (gjerne oppå et par søppelsekker); job done.
Er du så sjuk at du ønsker å dø fra dine plager, da er du neppe i stand til å vandre opp til Prekestolen.En av mine onkler (som jeg aldri faktisk møtte, skal sies) flyttet til Oslo for å være alene og for å dø. Han tok sitt eget liv via paracet eller tilsvarende som tar en måneds tid. Man må nesten være litt imponert over dedikasjonen i et slikt prosjekt. Det tar lang tid og er neppe spesielt behagelig. Å reise til vestlandet, labbe opp til Prekestolen og hoppe utfor fremstår som langt mer rasjonelt i så måte. Noen hundre meter fritt fall er en slags garanti for resultat.
Tja - dette er snakk om en fyr i 40-50-årene. Jeg husker at rulleski var noe av arvegodset. Rent fysisk tror jeg alt var på stell - mentalt not so much. Det er et av mine klareste minner fra barndommen da pappa satt på en stol på kjøkkenet og gren fordi broren var død. Jeg var kanskje 7 år eller noe slikt., husker ikke eksakt når det skjedde.Er du så sjuk at du ønsker å dø fra dine plager, da er du neppe i stand til å vandre opp til Prekestolen.