Stovers verden

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Vel, har ikke annet enn 2M Red å sammligne med. Synes det er mye pu for pengene. Kjøper kanskje noe fra Audio Technica eller Dynavector etterhvert, sånn for å sammenligne dem.

    Skal prøve å være tålmodig og la det leve litt. Blir jeg godt fortrolig med vinyl får jeg vurdere om det skal tas videre.
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Eg les mykje fint om AT i ulike vinyltrådar her inne. For min del er ikkje dette høgste prioritet no, heller.
    Samme oppfatning om AT og prioritering her også. Så er det en balanse mellom nøkternt fordi det ikke har høyeste prioritet og det å skape balanse sånn at en gledes når en lytter til mediet, altså vinyl.
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Noen gledes over å reise, langt, besøke kontinenter og kulturer. Uansett hvor eller hvor langt man reiser er du sjøl med på lasset 🤔

    Mitt valg, mitt reiseparadis ligger kun en drøy times bil-/ Mc tur unna. Våkner, trakter kaffe på Moccamasteren, lytter til musikk, herlig start på dagen….. før gjøremål 😊
    IMG_1306.jpeg
    IMG_1305.jpeg
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Det spilles musikk og rippes cdplater......... høyttalerne prøveflyttes sideveis etc og tror ikke lenger at anlegget havner i stuen :) Loftsrommet funker brillefint som det heter, jeg lukker øyne og scenen med musikken er der. Kerr er som beskrevet mange andre steder, nøytrale, ingenting som stikker seg frem annet en musikken i en helhet..... inklusive en deilig bass. Lyttetretthet eksisterer ikke så langt og jeg spiller høyt av og til

    Ben Harper spiller opp, cdbokser fra Andante venter på ripping
    IMG_1335.jpeg
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Har vært tidlig oppe på morgenen, hyggelige kaffeminutter med fruen, før hun ses avsted til jobb 😊 igår ble det mye musikklytting og flytting på høyttalere for å avklare hvor de trives best. Akkurat nå godt fra sidevegg og med kraftig toe in.

    Innrømmer gladelig å ha tatt frem denne musikken igjen, rippet cd til disk selvfølgelig. Dette var vel en «hifiplate» på 90 tallet? Den har fremdeles god lyd, for egen del, idag gir musikken og stemningene en helt annen mening.
    IMG_1361.png


    Fotball fikk være fotball, ettermiddagen og kvelden gikk til plating av veggene i garasjen. Restene av akustikkeksperimentet fra Hunton Nativo pakkes inn med OSB plater 😊
    IMG_1360.jpeg
     
    Sist redigert:

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Dersom jeg velger «album» vil klassisk musikk med samme artist fordele seg basert på album/ komposisjon.
    Velger jeg «artist» blir det enklere og mer riktig samlet, men jeg ser ikke alle album umiddelbart, må trykke meg inn på artisten.

    Twonky eller Minimserver? Spiller kanskje ingen rolle, er mer en brukersak, da editering av metadata i Twonky fungerer greit nok for meg.

    Pick your choice
    IMG_1366.png
    IMG_1367.png
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    3.414
    Antall liker
    3.533
    Sted
    Sunnmøre
    Twonky eller Minimserver? Spiller kanskje ingen rolle, er mer en brukersak
    Inga rolle? Dette kan eg nerda om i timesvis ;)

    Eg har gått for Minimserver, rett og slett fordi den har støtte for "uendeleg" med eigendefinerte tags og ein slags syntaks for å definera formatering og omskriving av tags. Ikkje bra nok, og det er ingen som gjer dette rett. Målet mitt er å kunne bla etter både ein komponist/verk/utøvar-logikk og ein utøvar/album-logikk (og alle tenkelege kombinasjonar og underordningar, td. dirigent og label), og få opp akkurat rett og interessant informasjon på rett stad. Eit mareritt, men så langt er det altså Minim som lovar mest fleksibilitet.

    Det er også eit uendeleg prosjekt, særleg for ein som aldri er nøgd med å berre bestemma seg for å gjera ting på ein måte. Korleis skal ein, til dømes, sortera alle verk av ein komponist? Alfabetisk, eller etter katalog/opusnummer? Bør sjanger (td. "styrkekvartett" eller "kantate") vera ein eigen tag og/eller ein del av namnet på verket? Korleis laga prinsipp som funkar både for Wagner, Beethoven og Chopin?

    Eg bruker Foobar2000 for å redigera tagginga, for så langt er det den eg opplever å ha den beste støtta for å omskriva, dela opp og skriva saman tags. Den har nesten eit språk, eller dvs, ein syntaks som er så avansert at det liknar på eit språk. Likevel, det er mykje manuelt arbeid.

    Minim har også to funksjonar som er litt kule:

    1) "grouping", som kan brukast til å la eit verk vera samla når du td. opnar eit album. Ei plate med tre styrkekvartettar vil då typisk ha tre oppføringar. Dette har eg ikkje fått heilt orden på enno, og

    2) ein snarveg, når eg har funne eit spor eg vil høyra, for å gå rett til plata dette ligg på. Denne funksjonen bruker eg oftare enn eg hadde trudd.

    Så, oppsummert: Nei, dette speler inga rolle. Søkjefunksjonen til ei strøymeteneste er sannsynlegvis minst like god som det eg får til. Det er eit tidssluk av usannsynlege dimensjonar, og vert aldri heilt rett. Likevel, noko skal vi jo bruka våre tilmålte timar på jorda til.
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Takk for innlegget Tweedjakke, det gir virkelig mening :)

    Jeg kommer nok aldri til å gå så detaljert til verks som du beskriver og det var med den tilnærmingen jeg trådte til verket. Jeg ønsket i utgangspunktet kun å finne albumene på en enkel måte. Samtidig ser jeg nå komplikasjonen vedrørende sammensetninger i klassisk musikk, jeg kommer nok ikke helt rundt. Eksemplene jeg har referert til viser jo nettopp det, dog på aller laveste eller enkleste nivå.

    Det skal også sies at allerede fra starten av tenkte jeg at Minimserver var det man burde velge. Naim Forum, Melco og SongKong anbefaler også Minim, Melco er bygget med den for optimal ytelse. Rykte om kompleksitet holdt meg igjen.

    Jeg skal ta innspillet ditt på alvor og ikke rippe særlig mer (skal allikevel snart på jobb igjen), men heller se hva som skal til for å konvertere til Minimserver. Dersom det medfører å begynne på nytt, se det skal jeg også tåle.

    For editering av metadata er det SongKong som gjelder for Melco, den har jeg fått brukbart dreisen på, både mht coverart, men også filnavn med mer.

    Igjen, takk for et verdifullt bidrag :)
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    3.414
    Antall liker
    3.533
    Sted
    Sunnmøre
    Ein fordel med Minim er at det er gjort veldig skikkeleg: oppdateringane kjem jamt og ryddig, og alt er godt dokumentert.

    Edit: Eg må nesten nemna at eg ser at mange liker Roon veldig godt, heller enn å nerda med dette. Det er godt mogleg at det er ei god løysing, eg anar verkeleg ikkje.
     
    Sist redigert:

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Kunnskapen om temaet er begrenset må jeg innrømme. Jeg benytter Melco som server, hvor jeg kan velge mellom Twonky og Minimserver software.
    Avspillingen skjer via Naim streamer, hvor rippet musikk hentes fra Melco, avspilling styres fra Naim appen.

    Ved musikkavspilling slik jeg gjør (Naim/ Melco), skriver mange (Naim Forum) at Twonky uten tvil foretrekkes fremfor Minimserver pga lydgjengivelsen.
    Minimserver for Melco involverer et web grensesnitt som jeg er usikker på om jeg vil begi meg ut på.

    Den skisserte problemstillingen løses ved med bruk av Twonky også, selv om den helt sikkert har begrensede fasiliteter vs Minimserver.
    For min del vil jeg kunne nøye meg med sorteringene Artist, album, komponist, sjanger.

    Må innrømme at jeg er usikker på om klassiskmusikk som ofte omhandler flere komponister håndteres godt nok, men da er vi ved sakens kjerne for meg.....
    Jeg er en enkel sjel og vil ha det enkelt, lav brukerterskel, bruke minst mulig tid på dette, men samtidig ha god musikkgjengivelse.

    Velger å jobbe videre med Twonky, eksperimentere der det er flere komponister på en cd, kan jeg filtrere og kanskje aller viktigst, trenger jeg det?
    Tilslutt, innspillet til Tweedjakke er fremdeles legitimt, jeg har/ hadde godt av denne tanke og researchprosessen.
    :)
     
    Sist redigert:

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    3.414
    Antall liker
    3.533
    Sted
    Sunnmøre
    Lurt, @Stover. Det einaste ein Upnp-server gjer, er å la deg bla i musikkbiblioteket (med control-programvara) og dela ut filene med spelaren din. Dersom du ikkje har behov for å byggja opp eit veldig komplekst bibliotek, og standard tags funkar greitt, tippar eg Twonky er like bra som Minim. Det eg prøver å seia, er: ikkje nerd med dette om du ikkje absolutt vil.

    Ja, sant nok: serveren kan også transkoda og nedsampla, men det er det ikkje behov for med biblioteket i FLAC og ein moderne avspelar.

    Eg har vore så vidt innom Naim-forumet, og følgde ei stund nokre Naim-grupper på Facebook. Begge stader opplevde eg at dei brukte omgrepet "lydkvalitet" ("SQ") på ein måte eg ikkje kunne forhalda meg til. Trivst betre på HFS.
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Hehe...Naim Forum :) . Man kan si/ skrive mye om det forumet, på godt og vondt akkurat som HFS etter min mening da.
    Det måtte bli den referansen siden det er treffpunktet for kombinasjonen Naim- Melco.
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Fikk noen korte turer før snøen meldte seg på igjen. I dag skinner solen igjen og tørker det opp litt skal vi ut på veien.
    Skitten er den blitt også, etter å ha måttet holde den unna byggearbeidet.... under en presenning :)
    IMG_1374.jpeg
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Her er siste HT plassering, funker fint.

    Det er noe som skurrer borte ved racket der, rotete er det og skulle gjerne stått ved høyre sidevegg. Har lyst til å skru sammen noe sjøl, solid, men enkelt som ikke blir for høyt. Platespilleren er noe sårbar for fottrinn også, så vegghylle i tillegg, ja takk :)
    IMG_1373.jpeg
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Jeg ser det er mange fine tråder på HFS som jeg sjelden eller aldri er innom. Folk byr på seg sjøl, deler erfaringer og musikktips. Skal prøve å stryke innom alle i fremtiden og vise at jeg setter pris på dem :)

    Det snør som bare det her i bartebyen. Naturlig klimaendring eller menneskeskapt diskuteres her i huset. Min overbevisning er at klima ikke er menneskenes største utfordring, det er menneskene sjøl :unsure: Dersom menneskene endra seg, ville klima kommet som en naturlig og positiv bieffekt tror jeg. Har startet med meg sjøl.

    Et skarpt øye kan se at det er kona som har stått for snømåking denne gangen :)
    IMG_1389.jpeg
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Mens kona er ute og måker snø, har jeg bestilt en ekstra MM pickup. Selv om jeg har tenkt å kjøpe akkurat denne lenge, var det @Fosse som var triggeren denne gangen :)
    Gøy å ha noe å sammenligne med, hva er min og anleggets beste signatur? Finner forresten ingen MM fra Dynavector?
    IMG_1388.jpeg
     

    Tweedjakke

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.01.2008
    Innlegg
    3.414
    Antall liker
    3.533
    Sted
    Sunnmøre
    DV har iallfall ein «high-output MC» (går i MM-inngangen), 10x5, som verkeleg imponerte meg. For dyr for mitt budsjett i det siste (ca 7k).
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Takk. Ikke så mye peiling på sånt, men akkurat det slo meg da jeg googlet dem. Er enig i dette med prisen, i tillegg, hvor langt opp er det klokt å gå prismessig for en mm ift spiller, arm og phonoforsterker? Den som prøver finner vel ut antakelig
     
    Sist redigert:

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Plate garasjevegger er ferdig sånn i grove trekk. Mangler dør-/ vindusforinger med mer.

    Deretter finne god oppbevaring av verktøy og utstyr uten at det spiser nevneverdig av gulvarealet…… og vinterveden da 😊
    IMG_1393.jpeg
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    DV har iallfall ein «high-output MC» (går i MM-inngangen), 10x5, som verkeleg imponerte meg. For dyr for mitt budsjett i det siste (ca 7k).
    Koster riktignok enda mer enn 10X5, men et alternativ dersom pengene brenner i lommen :)

    The 20X2H with a healthy 2.8 mV output – suitable for most MM inputs. The 20X2L has an output of 0.3 mV ideal for most MC phono stages.
    tempImage4u08Tx.png
     
    Sist redigert:

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.428
    Antall liker
    25.882
    Torget vurderinger
    24
    Plate garasjevegger er ferdig sånn i grove trekk. Mangler dør-/ vindusforinger med mer.

    Deretter finne god oppbevaring av verktøy og utstyr uten at det spiser nevneverdig av gulvarealet…… og vinterveden da 😊
    Vis vedlegget 916401
    Ser veldig bra ut. Elfa er et system som ikke går ut av produksjon (slik IKEA typisk gjør). Det betyr at når de som bygde huset for 40 år siden brukte dette systemet på kjølerom, matbod og loft, ja så kan jeg supplere uten videre i dag. Bruker dette sammen med hobbyplater i furu både i sportsbod og på loftet. Fleksibelt og enkelt.
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Takk for gode innspill Fosse :) skal ta Elfa med i betraktningen. Monterte nettopp en Elfa garderobeinnredning på hytta og den var tillitsvekkende den, de vet hva de driver med.
    Ser frem til en ryddig og oversiktlig løsning, særlig for verktøyet. Ryddighet gjør det enklere å kaste det en ikke trenger også.... tror jeg.
    Hyller høyt opp der kona kan sette krukker og det hun ellers setter av stæsj ut i garasjen.
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Musikk fra kontoranlegget tar bort omgivelsene og drar meg inn i musikken (Radio Paradise) Blir faktisk veldig effektiv ved pc`n... med musikk på øret :)
    Vel, verken mer eller mindre ;)
    Bathys.jpeg
     
    Sist redigert:

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Er det ikke sånn da, det begynner i det små. Tenkte å senke racket så det ble mer tilpasset Naim høyde. Sporet opp 4 stk. 140mm rørsøyler, men så tok det hele en litt annen vending.

    Er ikke helt i mål med denne saken. Først Ipa og fotball ☺ og mye annet
    IMG_1492.jpeg
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    På hytta med barnebarn, hugge trær, spikke, lage pil og bue, vi glemte å lage seljeføyte 😬Nintendo switch kom i andre rekke.
    IMG_1513.jpeg
    IMG_1516.jpeg


    Hytteanlegget er tilbake i byen, må se meg om etter noe som er samlet i en boks, Sonos etc 🤔
    IMG_1517.jpeg
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    God sommer! :)

    Nytt rack på plass, kan hende byttes det ut til en mer riktig finish, men det tror jeg blir lenge til. Hadde jeg visst bedre, noe jeg ikke gjorde, hadde jeg nok beholdt deler av Naim Fraim racket, men som sagt, sånn ble det ikke.
    IMG_1498.jpeg


    Denne ankom også i posten, vi får se når det blir aktuelt å montere den, blir uansett spennende å sammenligne AT med Ortofon.
    Dersom graden av vinylavspilling øker, kan hende blir det mc på meg. Av den grunn stopper mm kjøp her. Sa noen NVC TT?
    IMG_1518.jpeg


    Det er en ledig plass nederst i racket. Håper og tror den vil romme en Naim NPX300 i løpet av året. Skal bare ....... :)
    1160X700_Naim_NPX-300_Front34.png


    Da er totalbildet noe ala dette. Dette spiller med en naturlig letthet og med bass på alle volum, jeg er veldig fornøyd.
    PS! Den padden der må bort, men det prosjektet står langt ned på prioriteringslista....... og ipa`en er drukket opp for lengst :)
    IMG_1491.jpeg
     

    leon

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2008
    Innlegg
    1.578
    Antall liker
    165
    Sted
    Trondheim
    Mye spennende på gang Stover! Den nye mc riaa’en ser spennende ut 🤩 praktisk at belastning kan justeres på baksiden, på en enkel å oversiktlig måte. Ligger NVC TT seg haket over Superline tro? ( har lyden fra anlegget ditt fremdeles i hode, likte opplevelsen.
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Mye spennende på gang Stover! Den nye mc riaa’en ser spennende ut 🤩 praktisk at belastning kan justeres på baksiden, på en enkel å oversiktlig måte. Ligger NVC TT seg haket over Superline tro? ( har lyden fra anlegget ditt fremdeles i hode, likte opplevelsen.
    Takk leon :) Som jeg skriver et annet sted, mener å lese at Superline bedrer NVC TT sammen med Solstice, men med hvilken psu? Med Supercap yter den mer enn doble prisen? Må ellers si meg enig, NVC TT vil være spennende å prøve og plugges i all enkelhet direkte til DIN kontakten i 222 og forsynes av en eventuell NPX.
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Styrer unna småkjøring i byen og nærområdet, lyskryss, rundkjøringer og fartsdumper. Ble en tur rundt Byneset i kveld, en fin fin kjørevei, passe langt, sjøluften river i nesa :) nye planer for morgendagen!
    IMG_1524.jpeg
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    På et tidspunkt skal jeg lande et hyllesystem for hifi.

    Min tidligere Naim Fraim kjøpte jeg i flere omganger, både fra UK og hjemlandet. I motsetning til elektronikken, har Fraim vært i eie i mange, mange år. Det ble solgt under pandemien, i et forsøk på å nedgradere hifi. Det mislyktes for å si det sånn :cool:

    Quadraspire har jeg også hatt i flere omganger. Det nåværende i cherry fikk jeg av @Fosse. Jeg ga høflig fra meg en flaske vin. Kona liker den type finish og dette racket er intet unntak, det gir hun meg ikke tillatelse til å kvitte meg med.

    Mitt første ordentlige rack ble kjøpt hos Hifisenteret Trondheim, det nylig nedlagte Soundgarden i Fjordgata, en gang på nittitallet. Det var et Audio Magic, også i cherry finish. Det solgte jeg først for et halvt år siden.

    Her er noen alternativer til nytt rack. Quadraspire er enklere å forholde seg til, mens mitt øye raskt lander på Fraim. Fraim består av flere deler og er noe mer enn bare et rack. Fraim koster nok vesentlig mer også, så jeg har på ingen måte landet noe.... og ja, kona har en stemme :)
    Naim Fraim
    eab2263f80.jpeg


    Quadraspire SVT
    IMG_1500.jpeg
    IMG_1499.jpeg
     
    Sist redigert:

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Lite eller ingen musikkspilling her idag, vært mye på veien med tohjulingen, her i fjorden må man benytte finværet. Litt som @Fosse kanskje, er inne i sommerhalvåret? Jeg har mange planer og svært få av dem omhandler hifi.

    Selbustrand i dag, gamle E6 til Hell, Selbustrand, deretter over Vennafjellet og ned til Hommelvik. Selbustrand for turens skyld, men også fordi jeg henter vinduer til hytta der på tirsdag.

    Fra ikveld og ja, elg i solnedgang, Munkholmen i bakgrunnen :)
    IMG_1548.jpeg
     

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Bilene her i huset har gått for lut og kaldt vann over lengre tid nå. Det gjorde seg utslag for bil nr. 2 i EU- kontrollen igår. Kjøreforbud!

    En kun 12 år gammel :) Tiguan diesel som vi ønsker å ta vare på, har lav salgsverdi, men høy bruksverdi, særlig mht å trekke henger, fremkomlighet på vinteren (4M). Den er påkostet endel i drivverk, reg reim og karosseri allerede.

    Regnestykket ift ytterligere utbedringer går kanskje opp dersom man skrur sjøl og unngår de store problemene, stort sett bremser denne gangen. På den annen side, veldig behagelig å sette bilen på verksted. Det finnes rimeligere alternativ til merkeverksted, men min erfaring er at kvalitet på det som gjøres, uoriginale deler etc spiser opp noe av prisforskjellen. Er i tenkeboksen ;)

    Her fra ifjor høst etter utbedring av karosseri, bilen er hel og fin.
    IMG_6350.jpeg
     
    Sist redigert:

    Stover

    Tittel… itt
    Ble medlem
    03.04.2022
    Innlegg
    645
    Antall liker
    1.992
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Musikktips fra trådene til folk er en greie jeg setter stor pris på. Det er ikke så mye som treffer meg helt, men dette fra tråden til @lassemann er godsaker 😊
    IMG_1552.jpeg
     
    Sist redigert:

    Einstein

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.12.2014
    Innlegg
    1.608
    Antall liker
    3.721
    Sted
    Tromsø
    Torget vurderinger
    3
    Det finnes rimeligere alternativ til merkeverksted, men min erfaring er at kvalitet på det som gjøres, uoriginale deler etc spiser opp noe av prisforskjellen. Er i tenkeboksen ;)
    Skiftet sjøl til uorginale deler på en tidligere bil og ble relativt raskt plaget med kast i skivene. Skulle nok vært mer nøye å påse hvilke deler de brukte, her er det jo mye "uorginalt" å velge i som er av meget god kvalitet, samtidig rimeligere enn originale. Kan man påvirke hvilke deler verkstedet bruker - altså at det brukes kvalitetsdeler - kan man jo spare en del og samtidig ikke gå på akkord med kvaliteten. Selve arbeidet med å skifte bremsedeler er jo ikke rakettforskning, og bør kunne utføres helt greit på annet enn merkeverksted. :)
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn