Medisin og helse Corona

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • MartinSandvik

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    18.03.2008
    Innlegg
    769
    Antall liker
    459
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    8
    Er virkelig spent på lakkmustesten i Trondhjem i morgen.
    35000 studenter skal hurtigtestes.
    Ingen "nye" innleggelser på sykehus de siste ukene, selv om rundt 100 positive tester daglig i snart en uke.
    Krisemøte i formannskap/bystyre daglig de siste dagene.

    Til nå har innskrenkninger vært forankret i økte innleggelser på sykehus. Om Trondhjem innskrenker pga økt positiv testresulatat, istedet for økte innleggelser, skal det bli interresant å høre begrunnelsen for innskrenkningene.

    Er veldig spent på ettermiddagen!
     

    Balle Clorin

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.06.2012
    Innlegg
    10.370
    Antall liker
    9.636
    Torget vurderinger
    2
    Spredningen vil før eller siden treffe noen som ikke tåler det. Og de er det minst 200 000 av . På tide at myndighetene fikk ut fingeren for å gi de som fortsatt lider av dårlig beskyttelse ekstra vaksineringen som trengs. Nå er jo problemet gått over til å finne folk å sette vaksinen på. Det deles ut flere vaksiner enn det settes

    Eller vil 3dje vaksine drukne i testkaoset
    3dje Vaksine visste man var nødvendig for 2mnd siden

    9ECAB960-2900-46E9-BD57-F50128767BCC.png

    Bra at denne beslutningen kom altså ,!! så blir det kanskje 45års klassefestjubileum også
     
    Sist redigert:
    K

    Khanate

    Gjest
    Jeg fant på det helt selv. Malone (og du) etterspør «evidence». OK, gjør det samme regnestykket for vaksinene som i denne tabellen, og så kan vi diskutere hvor gammel du behøver å være før vaksinering ser ut som en veldig mye bedre idé enn å utsette seg for viruset. Nok «fearporn» med antydninger om ADE og andre effekter som ikke har vist seg i virkeligheten.
    I serien av flisespikkeri og idioti. Er det vanskelig å fokusere?
     
    R

    rr30629

    Gjest

    Erik Tunstad
    Biolog og forskningsjournalist


    Den gamle 80-tallshelten Luc Montagnier advarer mot farene ved covid-19-vaksiner, skriver nettstedet Steigan.no. Sammen med Françoise Barré-Sinoussi oppdaget Montagnier i 1983 hiv-viruset, så hva han mener, og ikke mener, kan antas å ha en viss betydning.

    «Det er vaksinasjonen som skaper variantene», sier den berømte nobelprisvinneren i et intervju med franske Hold-Up Media. Intervjuet er plukket opp av Steigan.no, via det amerikanske RAIR Foundation. Steigan refererer Montagnier: «Vaksinen stopper ikke viruset», den «mater det» snarere, «og letter utviklingen til sterkere og mer overførbare varianter. Disse nye virusvariantene vil være mer motstandsdyktige mot vaksinasjon og kan forårsake flere helsemessige konsekvenser enn deres ’originale’ versjoner».

    Lavt faglig nivå
    Dette er bare delvis en sak om epidemiologi, det er også en sak om falske nyheter og kildekritikk.

    Når man skal vurdere en slik sak, er det ikke nok å merke seg kildens storslagne fortid, men også vedkommendes egentlige ekspertise. Den snart 90 år gamle Luc Montagnier vet mye om virus, men han er verken epidemiolog eller evolusjonsbiolog.

    Han argumenterer med en evolusjonsteori på videregående skole-nivå: Når vi vaksinerer – eller når vi bruker medisiner – påvirker vi samtidig organismen vi forsøker å bekjempe. Noen få virus – akkurat som noen få bakterier, noen få amøber, noen få fluer eller rotter – vil overleve når vi forsøker å utrydde dem. De overlevende vil deretter kunne formere seg, og resultatet blir mer motstandsdyktige virus, bakterier, amøber eller rotter – hva du vil. Elementær evolusjon, som sagt, og slik resistens har lenge vært kjent for legevitenskapen.

    Slik vil det alltid være, og slik sett kan man si at «vaksinen skaper variantene» – selv om naturlig immunitet blant mennesker nok også vil fremprovosere nye varianter av viruset.

    Dilemmaet vi stilles overfor er imidlertid det samme som med all annen medisin: Skal vi unnlate å redde mennesker for å unngå å utvikle varianter? Det skal vi selvsagt ikke. Vi kunne ikke la covid-19 brenne ut, slik Svartedauden på 1300-tallet brant seg gjennom Europa – og drepte opp mot halvparten av innbyggerne før den fislet ut. Og slik utallige epidemier har herjet verden gjennom utallige år, både før og etter Svartedauden – og drept millioner på millioner på ufattelige millioner.

    Det første vi må gjøre når vi finner en nyhet som overrasker oss, er å undersøke kildene. Hvem eller hva er Hold-Up Media, The RAIR Foundation og Steigan.no?

    Det filmede intervjuet RAIR og Steigan.no baserer seg på, viser plakaten til den franske dokumentarfilmen «Hold-Up – Retour Sur Un Chaos», som i 2020 ble stor på sosiale medier med sine konspirasjonsteorier om at «verdenseliten» har skapt covid-19 for å kontrollere verdens befolkning.

    The RAIR Foundation presenterer seg selv som «… en integrert plattform som forsterker stemmen til den tause majoritet, informerer befolkningen om de daglige angrep mot friheten, og fostrer ledere og aktivister fra grasrota, slik at disse kan bekjempe truslene fra islamisme, venstreradikale og deres allierte».

    Steigan.no styres av Pål Steigan, tidligere leder av AKP (m-l) og Rød Valgallianse. Nettstedet har vist sympati med det siste årets demonstrasjoner mot lockdown utenfor Stortinget, og har nylig publisert flere artikler med liknende innhold som den jeg skriver om nå.

    Vi snakker altså om aktører med klare oppfatninger. Så blir det opp til leseren å avgjøre om dette er folk en vil stole på.

    Kan det være derfor de trekker frem en snart 90 år gammel, tidligere storhet? Altså for å få oss til å stole på dem?

    Innen kritisk tenkning kaller vi dette grepet for «argument fra autoritet». Det er velbrukt – man legger sin autoritet bak et argument som kanskje ikke holder vann, men som likevel aksepteres fordi avsenderen kan skilte med en professortittel, en nobelpris – eller en strålende fortid.

    I Norge på 1980 og -90-tallet var «professor Georg Hygen» pressens kilde til eksistensen av ufoer, spøkelser og alt annet som ikke kunne dokumenteres. Hygen ble på Dagsrevyen presentert som «professor, Norsk parapsykologisk selskap». Men mannen var ikke professor i parapsykologi – han var botaniker.

    Skal du vurdere argumenter fra en autoritet, bør du altså først undersøke hva vedkommende autoritet er autoritet på.

    Deretter er det viktig å huske at ingen får rett av å være berømt.

    Når det gjelder den tidligere storhet Luc Montagnier, er det så man synes synd på ham. Senere i intervjuet – ikke gjengitt hos Steigan.no – spør intervjueren: «Nå har jo 10.000 mennesker dødd i Europa som følge av vaksinen. Det er de offisielle tallene. Hvem er de skyldige?» Montagnier nikker, og sier: «Godt spørsmål.»

    Frittalende alderdom?
    Mange forskere har rablet i vei i sin alderdom. Tankene går til James Watson, som i 1953 avslørte DNA-ets struktur sammen med Francis Crick – og dermed ble mannen bak «århundrets oppdagelse». Nobelprisvinneren gjorde seg siden bemerket gjennom serier av kjønnsdiskriminerende og rasistiske uttalelser, og ble 2019, i en alder av 91, fratatt vitenskapelig ære etter sine uttalelser om forholdet mellom rase og intelligens.

    Man kan kanskje si at alderen gjør oss mer frittalende? Watson har vært en løs kanon hele livet. Allerede på 1960-tallet måtte partneren Crick måtte forsvare deres samarbeidspartner Rosalind Franklin mot Watsons negative bemerkninger om hennes – etter hans mening – dårlige utseende.

    Jeg vet ikke om Luc Montagnier har vært vaksineskeptiker hele tiden. Når han nå velger å innta dette standpunktet, fremstår det som uærlig å videreformidle dette som om Montagnier er en viktig autoritet i dagens epidemiologi – og at hans synspunkter derfor veier tyngre enn andres.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.018
    Antall liker
    19.857
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Spredningen vil før eller siden treffe noen som ikke tåler det. Og de er det minst 200 000 av . På tide at myndighetene fikk ut fingeren for å gi de som fortsatt lider av dårlig beskyttelse ekstra vaksineringen som trengs. Nå er jo problemet gått over til å finne folk å sette vaksinen på. Det deles ut flere vaksiner enn det settes

    Eller vil 3dje vaksine drukne i testkaoset
    3dje Vaksine visste man var nødvendig for 2mnd siden

    Vis vedlegget 744394

    Bra at denne beslutningen kom altså ,!! så blir det kanskje 45års klassefestjubileum også
    Dette er et vanskelig spørsmål. I Afrika har 2% blitt vaksinert, i hele den tredje verden ligger det rundt 10%. Og da snakker vi om første dose. Internasjonal solidaritet er fraværende, med andre ord. Da blir det etter min mening helt feil å tilby en dose nummer 3 i den rike delen av verden.

    Så kan man jo selvsagt forstå at du og andre med en svært broket, alvorlig og kompleks sykdomshistorie gjerne vil ha den. Likevel blir det feil.
     

    Balle Clorin

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.06.2012
    Innlegg
    10.370
    Antall liker
    9.636
    Torget vurderinger
    2
    @lars_erik , Det blir ikke feil for meg, og det er snakk om 2-3% flere vaksiner totalt for å dekke sveklingene . Og jeg fikk jo din om jeg ikke husker feil ;) . Jeg syns på en måte vi sveklinger har rett på samme beskyttelse som andre borgere i dette landet, selv om det betyr å få 3 doser og andre kan klare seg med 2.
     
    K

    Khanate

    Gjest
    Er det vanskelig å gjøre regnestykket?
    Er det vanskelig å se at risikoen (ref Malones Tweet) i de fleste aldersgrupper er forsvinnende liten?
    Er det vanskelig å se at behovet for vaksiner blir borte når risikoen er neglisjerbar?
    Eller er det slik at du ikke ønsker å se dette og derfor må bytte tema?
    Eller er du bare så ufokusert at du ikke klarer å holde deg til tema?
     
    R

    rr30629

    Gjest
    Uten at det betyr særlig mye så er jeg enig med Balle her. Man kan ikke klandre verken sveklingene for å ville være sikrere eller myndighetene som vil passe på innbyggerne sine, det er jobben deres. Men ser ingen grunn til å ta dose 3 når en er frisk og opplagt før vi har fått en mye bedre dekning i den 3 verden.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.018
    Antall liker
    19.857
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    @lars_erik , Det blir ikke feil for meg, og det er snakk om 2-3% flere vaksiner totalt for å dekke sveklingene . Og jeg fikk jo din om jeg ikke husker feil ;) . Jeg syns på en måte vi sveklinger har rett på samme beskyttelse som andre borgere i dette landet, selv om det betyr å få 3 doser og andre kan klare seg med 2.
    Du fikk ikke min 😎

    Som sagt, dette er et vanskelig spørsmål. Det burde hvertfall vært det- for våre politikere og helsetopper. WHO har vel uttrykt det så sterkt at det er forkastelig dersom den rike delen av verden går for en tredje dose, når store deler av verden knapt har fått noe som helst.

    Slike ting som dette, og andre prinsipielle spørsmål rundt håndtering, har en tendens til å være fraværende i debatten. I stedet flyr tildels uinteressante tall fram og tilbake. Corona er ikke matematikk, derimot prinsipielle, vaksinepolitiske, smittevernpolitiske òg nasjonale og internasjonale politiske vurderinger og avveininger. Internasjonal solidaritet burde hatt en mye større plass.

    Det er betegnende at de fleste som kaster tall og grafer fram og tilbake, nesten ikke bringer til torgs noen tanker og vurderinger rundt disse spørsmålene.
     
    R

    rr30629

    Gjest
    EU har nådd vaksinasjonsmål

    70 prosent av den voksne befolkningen i EU er nå fullvaksinert mot covid-19. Det kunne Europakommisjonen fortelle tirsdag. Dermed har de nådd et mål som ble satt ved begynnelsen av året.

    I Norge er det nesten slik at man omtaler 90% som «kun»....
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.848
    Antall liker
    13.340
    Som sagt, dette er et vanskelig spørsmål. Det burde hvertfall vært det- for våre politikere og helsetopper. WHO har vel uttrykt det så sterkt at det er forkastelig dersom den rike delen av verden går for en tredje dose, når store deler av verden knapt har fått noe som helst.

    Slike ting som dette, og andre prinsipielle spørsmål rundt håndtering, har en tendens til å være fraværende i debatten. I stedet flyr tildels uinteressante tall fram og tilbake. Corona er ikke matematikk, derimot prinsipielle, vaksinepolitiske, smittevernpolitiske òg nasjonale og internasjonale politiske vurderinger og avveininger.

    Det er betegnende at de fleste som kaster tall og grafer fram og tilbake, nesten ikke bringer til torgs noen tanker og vurderinger rundt disse spørsmålene.
    I Norge er foreløbig tredje dose tiltenkt en svært liten del av befolkningen, som Balle og andre i lignende situasjon. Det er overhodet ikke et vanskelig spørsmål om disse få dosene heller burde sendes sør for Middelhavet.

    Dersom beskyttelsen skulle begynne å avta i betydelig grad så vil det bli satt tredje dose i Norge, de vil ikke bli sendt til Afrika og det kommer ikke til å være noen diskusjon om man heller burde gjøre det eller ikke. Det er sikkert en og annen idealist som mener det, men det kommer aldri til å skje.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.018
    Antall liker
    19.857
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    I Norge er foreløbig tredje dose tiltenkt en svært liten del av befolkningen, som Balle og andre i lignende situasjon. Det er overhodet ikke et vanskelig spørsmål om disse få dosene heller burde sendes sør for Middelhavet.

    Dersom beskyttelsen skulle begynne å avta i betydelig grad så vil det bli satt tredje dose i Norge, de vil ikke bli sendt til Afrika og det kommer ikke til å være noen diskusjon om man heller burde gjøre det eller ikke. Det er sikkert en og annen idealist som mener det, men det kommer aldri til å skje.
    Alt for defensivt. Det burde vært selvsagt at vaksiner ble fordelt etter behov, ikke etter økonomi. Når det ikke er slik, burde det være like selvsagt at det jobbes mot å oppnå det.

    Når det gjelder Balle og andre i hans situasjon, kan de selvsagt ikke klandres for eventuelt å takke ja. Den pekefingeren må rettes til politikere og helsetopper, som ikke ser lengre enn sin egen nese.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.018
    Antall liker
    19.857
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    EU har nådd vaksinasjonsmål

    70 prosent av den voksne befolkningen i EU er nå fullvaksinert mot covid-19. Det kunne Europakommisjonen fortelle tirsdag. Dermed har de nådd et mål som ble satt ved begynnelsen av året.

    I Norge er det nesten slik at man omtaler 90% som «kun»....
    I Norge er vi ikke trygge før vi har en dekning på 213% 😎
     

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    4.130
    Antall liker
    2.581
    Syns jeg husker disse afrikaidealistene for et drøyt halvår siden kritiserte regjeringen for at man hadde gått gjennom EU systemet for vaksiner og ikke grabbet til seg vaksiner utenfor og tidligere..
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.698
    Antall liker
    35.672
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Er det vanskelig å se at risikoen (ref Malones Tweet) i de fleste aldersgrupper er forsvinnende liten?
    Er det vanskelig å se at behovet for vaksiner blir borte når risikoen er neglisjerbar?
    Eller er det slik at du ikke ønsker å se dette og derfor må bytte tema?
    Eller er du bare så ufokusert at du ikke klarer å holde deg til tema?
    Jeg tror ikke vi er helt enige om hva temaet er. Du etterlyser «evidence-based medicine» via sitatet fra Malone, og argumenterer for at vaksinene er farligere enn viruset. OK, vis oss «evidence». Hvor farlige er vaksinene sammenlignet med å få en omgang med viruset?

    Jeg opplever dine forsøk på å gå etter mannen i stedet for ballen som en innrømmelse av at du hverken kan eller vil legge frem faktabelegg for påstandene dine.
     
    K

    Khanate

    Gjest
    Jeg tror ikke vi er helt enige om hva temaet er. Du etterlyser «evidence-based medicine» via sitatet fra Malone, og argumenterer for at vaksinene er farligere enn viruset. OK, vis oss «evidence». Hvor farlige er vaksinene sammenlignet med å få en omgang med viruset?

    Jeg opplever dine forsøk på å gå etter mannen i stedet for ballen som en innrømmelse av at du hverken kan eller vil legge frem faktabelegg for påstandene dine.
    Mest sannsynlig klarer du ikke ta inn over deg de tallene Malone presenterer. Poenget er naturligvis at vaksinene ikke kan gjøre mye fra eller til når risikoen i utgangspunktet er veldig lav. Kanskje verden ikke trenger 16 milliarder vaksinedoser pluss påfølgende booster jabs, risikoen tatt i betraktning?
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.018
    Antall liker
    19.857
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Munnbind-påbud på Nord-Jæren igjen:

    På det nordlige Jæren innføres nå nye tiltak for å unngå ytterligere covid-19-smitte-spredning.

    Munnbindpåbud er innført i kollektivtrafikken og drosjer på Nord-Jæren - i tillegg til innendørs der folk ikke kan holde meteren, melder NTB.

    Det er ordførerne i Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg som har bestemt dette tirsdag formiddag. Grunnen er at smittesituasjonen er blitt mer uoversiktlig.

    De fire kommunene åpner også for at kommunelegene enda raskere skal kunne sette ungdomsskoler og videregående skoler på gult eller rødt nivå dersom situasjonen krever det.

    - Et munnbind-påbud er relativt lite inngripende tiltak i innbyggernes liv, men er samtidig en påminnelse om at vi ikke er i mål, sier ordførerne Kari Nessa Nordtun, Stanley Wirak, Tom Henning Slethei og Jarle Bø.

    Det er registrert 36 nye smittetilfeller i de fire kommunene det siste døgnet, skriver Stavanger Aftenblad.

    ....

    36 smittede, og full krisemodus. I Norge bedrives symbolpolitikk over en lav sko.
     

    leifen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.05.2006
    Innlegg
    2.347
    Antall liker
    1.845
    Når det gjelder Balle og andre i hans situasjon, kan de selvsagt ikke klandres for eventuelt å takke ja. Den pekefingeren må rettes til politikere og helsetopper, som ikke ser lengre enn sin egen nese.
    Bare finn deg en politiker som fremsetter et slikt postulat. Han varer i hvert fall ikke lenger enn til første valg.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.018
    Antall liker
    19.857
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Bare finn deg en politiker som fremsetter et slikt postulat. Han varer i hvert fall ikke lenger enn til første valg.
    At vi har feige politikere er noe vi alle vet. Politikere som står for noe, har prinsipielle holdninger, er så og si fraværende. De få vi eventuelt har, er nok forlengst rødlistet av WWF.
     

    leifen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.05.2006
    Innlegg
    2.347
    Antall liker
    1.845
    En politiker som ikke setter sine egne borgeres helse først har da heller intet på tinget å gjøre.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.018
    Antall liker
    19.857
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    En politiker som ikke setter sine egne borgeres helse først har da heller intet på tinget å gjøre.
    Så det er altså enten eller?

    Enten egne borgere, eller internasjonalt solidaritet?

    I så fall er jeg helt uenig.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.533
    Antall liker
    9.305
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    @lars_erik , Det blir ikke feil for meg, og det er snakk om 2-3% flere vaksiner totalt for å dekke sveklingene . Og jeg fikk jo din om jeg ikke husker feil ;) . Jeg syns på en måte vi sveklinger har rett på samme beskyttelse som andre borgere i dette landet, selv om det betyr å få 3 doser og andre kan klare seg med 2.
    Og noen greier seg med 1 fordi de har hatt covid, med andre ord; Jeg donerer min dose 2 til deg med glede :) .
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.581
    Antall liker
    9.769
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Mest sannsynlig klarer du ikke ta inn over deg de tallene Malone presenterer. Poenget er naturligvis at vaksinene ikke kan gjøre mye fra eller til når risikoen i utgangspunktet er veldig lav. Kanskje verden ikke trenger 16 milliarder vaksinedoser pluss påfølgende booster jabs, risikoen tatt i betraktning?
    Foretrekker du en liten sjanse for å dø eller ingen sjanse for å dø?
     
    • Liker
    Reaksjoner: MML

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.698
    Antall liker
    35.672
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Mest sannsynlig klarer du ikke ta inn over deg de tallene Malone presenterer. Poenget er naturligvis at vaksinene ikke kan gjøre mye fra eller til når risikoen i utgangspunktet er veldig lav. Kanskje verden ikke trenger 16 milliarder vaksinedoser pluss påfølgende booster jabs, risikoen tatt i betraktning?
    Det er ikke noe nytt med de tallene. De er godt kjent og har vært det lenge. Han presenterer dem riktignok som 100 % minus infection fatality rate heller enn som de infection fatality rates som vi har diskutert oppad vegger og nedad stolper i denne tråden. IFR varierer med alder på den måten Malone viser her, fra null-komma-bittelitt for de yngste aldersgruppene og oppover til noe som ligner mer på russisk rulett for de eldste. Gjennomsnittlig IFR i verden ligger et sted under 1 %, gjennomsnittlig IFR i et land som Norge er under 0,5 %, og den økende vaksinasjonsdekningen driver ratene videre nedover. 100 % - 0,5 % = 99,5 %, og det er ikke noe merkelig med det. Om det presenteres som 99,5 % «survival rate» eller 0,5 % infection fatality rate tilfører ingen ny informasjon.

    Så, din tur: Vis oss «evidence» for alternativet du forfekter. Hva er dødelighetsraten for vaksinene som du er så livredd for? Jeg vet ikke hvor gammel du er, men hva er risikoen ved vaksinering vs risikoen ved gjennomgått sykdom i din aldersgruppe?
     
    Sist redigert:
    K

    Khanate

    Gjest
    Det er ikke noe nytt med de tallene. De er godt kjent og har vært det lenge. Han presenterer dem riktignok som 100 % minus infection fatality rate heller enn som de infection fatality rates som vi har diskutert oppad vegger og nedad stolper i denne tråden. IFR varierer med alder på den måten Malone viser her, fra null-komma-bittelitt for de yngste aldersgruppene og oppover til noe som ligner mer på russisk rulett for de eldste. Gjennomsnittlig IFR i verden ligger et sted under 1 %, gjennomsnittlig IFR i et land som Norge er under 0,5 %, og den økende vaksinasjonsdekningen driver ratene videre nedover. 100 % - 0,5 % = 99,5 %, og det er ikke noe merkelig med det. Om det presenteres som 99,5 % «survival rate» eller 0,5 % infection fatality rate tilfører ingen ny informasjon.

    Så, din tur: Vis oss «evidence» for alternativet du forfekter. Hva er dødelighetsraten for vaksinene som du er så livredd for? Jeg vet ikke hvor gammel du er, men hva er risikoen ved vaksinering vs risikoen ved gjennomgått sykdom i din aldersgruppe?
    Ok så fikk du snudd litt på disse tallene, uten at det endrer på noe som helst. Poenget til Malone er, slik jeg tolker ham, at risiko er relativt og dermed at innsatsen bør legges der man ser størst risiko dvs der de beviselig gjør en signifikant forskjell. Dette kan man sikkert enes om uansett hva man måtte mene om de nye vaksinene.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.848
    Antall liker
    13.340
    Ok så fikk du snudd litt på disse tallene, uten at det endrer på noe som helst. Poenget til Malone er, slik jeg tolker ham, at risiko er relativt og dermed at innsatsen bør legges der man ser størst risiko dvs der de beviselig gjør en signifikant forskjell. Dette kan man sikkert enes om uansett hva man måtte mene om de nye vaksinene.
    Sist jeg sjekket fulgte det norske vaksinasjonsprogrammet alder med noen unntak for underliggende sykdommer og spesielt utsatte grupper, som f.eks en del innen helsevesenet som jobber med pasientene.

    Hva mener du da? Vaksiner over en viss alder, hestemedisin til resten om de skulle bli skikkelig dårlige?

    For øvrig er det igjen ganske mange tilstander mellom "frisk" og "død". En veldig stor andel av de som havner på sykehus med Covid-19, også de som havner på intensiven overlever, men tipper en del av de ikke har det spesielt kult etterpå. Skal man ikke ta hensyn til dette, siden tallene til Malone ikke gjør det, eller bør man la være å vaskinere disse for dramatisk å redusere sannsynligheten for et kjipt utfall og så heller gi de litt hestemedisin om man er uheldig? Eller bør de få hestemedisin forebyggende som du vel også var innom en stund?
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.496
    Antall liker
    17.285
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Munnbind-påbud på Nord-Jæren igjen:

    36 smittede, og full krisemodus. I Norge bedrives symbolpolitikk over en lav sko.
    Preventive tiltak er noe dritt. Bedre å vente til det er hakket for sent.

    Men, aller best: Kritikk for kritikkens skyld:rolleyes:

    Symbolpolitikk bedrives i høy skala - primært innenfor "miljøtiltak"
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.698
    Antall liker
    35.672
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Ok så fikk du snudd litt på disse tallene, uten at det endrer på noe som helst. Poenget til Malone er, slik jeg tolker ham, at risiko er relativt og dermed at innsatsen bør legges der man ser størst risiko dvs der de beviselig gjør en signifikant forskjell. Dette kan man sikkert enes om uansett hva man måtte mene om de nye vaksinene.
    Eksakt. Risiko er relativt. Du er tydeligvis livredd for disse vaksinene. Vis oss «evidence» for hvilken risiko de utgjør sammenlignet med å gjennomgå covid-infeksjon. For enkelhets skyld kan du gå ut fra tallene for menn i alderen 55-60, som sannsynligvis dekker ganske mange av oss her inne. Malone viser en «survival rate» på 99,73 % for aldersgruppen 50-59, altså 0,27 % IFR. Vi vet også at risikoen er noe høyere for menn enn for kvinner i alle aldersgrupper. Litt grovt kan du vel regne med ca 0,4 % IFR for uvaksinert mann i alderen 55-60 som møter viruset for første gang. Finn gjerne et mer presist estimat for menn 55-60, både sannsynligheten for å stryke med av en eventuell covid-infeksjon og sannsynligheten for å stryke med etter vaksinering. Så kan du forklare den relative risikoen mellom vaksine og infeksjon en gang til.
     
    Sist redigert:

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.018
    Antall liker
    19.857
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Preventive tiltak er noe dritt. Bedre å vente til det er hakket for sent.

    Men, aller best: Kritikk for kritikkens skyld:rolleyes:
    Dersom svært mange hadde vært innlagt, hadde dette kunnet gi mening. 36 smittede, på et så stort område, er jo tilnærmet ingen.
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.496
    Antall liker
    17.285
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    ^ Man kunne vel neppe kalt det preventivt dresom svært mange allerede var innlagt?
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.018
    Antall liker
    19.857
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    ^ Man kunne vel neppe kalt det preventivt dresom svært mange allerede var innlagt?
    Smittevernloven sier klart at tiltak ikke skal være prevntive, men derimot forholdsmessige. Preventive tiltak, etter bortimot eget forgodtbefinnende, finnes det ingen lovhjemmel for.
     

    erato

    Æresmedlem
    Ble medlem
    15.03.2003
    Innlegg
    19.581
    Antall liker
    9.769
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Eksakt. Risiko er relativt. Du er tydeligvis livredd for disse vaksinene. Vis oss «evidence» for hvilken risiko de utgjør sammenlignet med å gjennomgå covid-infeksjon. For enkelhets skyld kan du gå ut fra tallene for menn i alderen 55-60, som sannsynligvis dekker ganske mange av oss her inne. Malone viser en «survival rate» på 99,73 % for aldersgruppen 50-59, altså 0,27 % IFR. Vi vet også at risikoen er noe høyere for menn enn for kvinner i alle aldersgrupper. Litt grovt kan du vel regne med ca 0,4 % IFR for uvaksinert mann i alderen 55-60 som møter viruset for første gang. Finn gjerne et mer presist estimat for menn 55-60, både sannsynligheten for å stryke med av en eventuell covid-infeksjon og sannsynligheten for å stryke med etter vaksinering. Så kan du forklare den relative risikoen mellom vaksine og infeksjon en gang til.
    Ikke ha for store forhåpninger. Khanate er ikke resistent mot Covid, men åpenbart mot tall.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.018
    Antall liker
    19.857
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Mens noen er resistente mot alt annet enn tall. Ikke spesielt mye bedre, særlig siden man stadig har en tendens til å utelate svært mange faktorer som burde vært med i regnestykkene.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.698
    Antall liker
    35.672
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Ikke ha for store forhåpninger. Khanate er ikke resistent mot Covid, men åpenbart mot tall.
    Godt vaksinert, åpenbart. Det er jo enhver bookmakers drømmekunde som er mer bekymret for en risiko på 0/550000000 (dvs antall tilfeller av ADE delt på antall satte vaksinedoser) enn for en risiko på 4/1000 (infection fatality rate for «men of a certain age»).
     
    R

    rr30629

    Gjest
    Smittevernloven sier klart at tiltak ikke skal være prevntive, men derimot forholdsmessige. Preventive tiltak, etter bortimot eget forgodtbefinnende, finnes det ingen lovhjemmel for.
    Jeg er fortsatt like spent på hva kommunene gjør når vi er ferdige med vaksineringen og folk fortsatt blir smitta og syke.
     
    K

    Khanate

    Gjest
    Eksakt. Risiko er relativt. Du er tydeligvis livredd for disse vaksinene. Vis oss «evidence» for hvilken risiko de utgjør sammenlignet med å gjennomgå covid-infeksjon. For enkelhets skyld kan du gå ut fra tallene for menn i alderen 55-60, som sannsynligvis dekker ganske mange av oss her inne. Malone viser en «survival rate» på 99,73 % for aldersgruppen 50-59, altså 0,27 % IFR. Vi vet også at risikoen er noe høyere for menn enn for kvinner i alle aldersgrupper. Litt grovt kan du vel regne med ca 0,4 % IFR for uvaksinert mann i alderen 55-60 som møter viruset for første gang. Finn gjerne et mer presist estimat for menn 55-60, både sannsynligheten for å stryke med av en eventuell covid-infeksjon og sannsynligheten for å stryke med etter vaksinering. Så kan du forklare den relative risikoen mellom vaksine og infeksjon en gang til.
    Du er sprøyte gal
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn