HC's lille reise inn i musikkens store univers...

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Status
    Stengt for ytterligere svar.

    roeng2

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2012
    Innlegg
    4.331
    Antall liker
    5.790
    Sted
    Møre & Romsdal
    Torget vurderinger
    8
    Jeg hadde beholdt Rotel. Så mye effekt for relativt lite penger. Og det er ærlige gode watt. Slik sett kan du gjøre andre ting i kjeden og ha en tilnærmet ren lyd fra effekt
    Du er nok inne på noe der, Rotel gjør nok lite feil.
    Men på sikt må jeg teste ut litt rundt en egen dac til musikk😉
     

    The Gunner

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.05.2010
    Innlegg
    9.915
    Antall liker
    17.104
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    På tide å fullføre dette....

    Jeg og broder rama ankom Biri i strålende vær kl 14. HCS hadde visst lært seg noen fornemme kokketriks som han skulle trylle med. Det tok nemlig nesten 40 minutter før han så seg fornøyd med hvordan kyllingvingepakka ble varmet opp. Servert med ris, og alt ble fortært, selvsagt😋. Røyk og Bris mens vi snakket varmt om alle de gode menneskene her inne, før det bar opp til lytterommet.
    IMG_20210730_145047.jpg


    Slår fast med engang at jeg likte veldig godt lyden fra hans nåværende oppsett. Eneste komponent som har overlevd fra sist gang jeg var der, er subene. Resten er annerledes. Ikke nok med det, mannen har gått runden nok engang, fra SET rør og lettdrevne ht til tungdrevne og kraftig SS. Selv gir jeg katta, bare det som kommer ut av ht er noe jeg liker. Jeg er en pragmatiker. Spør du meg etter råd om mer livaktig og sjelfull mellomtone, så ville jeg ha svart:-"Rør!". Og spør du meg om strammere og raskere bass, så ville jeg svart:-"Flere rør!". Tulla:ROFLMAO:! Gjør hva faen du vil. Ikke mitt oppsett og mine penger likevel.

    Lyden var ganske så annerledes enn hos meg på flere områder. Ikke at det var dårligere, selvsagt, men annerledes. Men blås nå i det patetiske oppsettet mitt. Det var jo ikke lenge siden vi dro til @Vermin - også han SET rør og Avantgarde, men i en helt annen skala enn det jeg besitter - og hørte på noe som var veldig annerledes (i et langt større rom). Det anlegget satte, for meg, ny standard på flere parametere. Vi startet hos HCS med å spille uten subene. Flotte greier, og jeg skjønte godt at mange trivdes uten drahjelp i bunn, men selv likte jeg det best med subene innkoblet. Fastere og mer distinkt i bunn, litt mindre "busy", bedre definisjon og mer kjøtt rundt beinet oppover - positivt ikke bare i bassen, altså. Enda bedre ble det da HCS tok hintet og justerte litt ned subenes bidrag. La oss snakke om dynamikk. Her henger naturligvis ikke HCS-oppsettet med Vermins, og det var heller ikke å forvente. Imidlertid var det godt nok til at man ikke følte at det at det var til hinder. Da har vi tatt for oss det som, for meg, presumptivt det svakeste punktet hos Maggies. En langt snillere topp, og her ønsket jeg meg mer sting og attack - smak og behag. Imidlertid skjedde det fint lite utenfor yttersidene av ht, men det det fenomenet har jeg opplevd før med Maggies. Lydbildet var ellers stort (mellom ht), så stort som omtrent bare paneler kunne tegne, og det på sin måte, så det kompenserte mer enn godt nok. Pinpointing var ikke vits å etterspore, det var heller ikke det disse ht handlet om. No sir, her er det Storhet og en homogenitet som få andre oppsett jeg har hørt kunne matche. Disse kvalitetene, og rammene/premissene, gjorde at all slags musikk ble godt gjengitt, også mindre gode innspillinger fungerte godt. Denne kvaliteten er viktig, og her er Maggies flinkere enn mine egne AG Uno Fino. Men jeg må nevne Ramstein, som ble gjengitt massivt og fet hos HCS. Hos meg hadde jeg antagelig blitt sliten i ørene på det SPL etter noen låter. Hva mer å si? Jo, hadde jeg hatt den lyden HCS har, så hadde lyttet masse på klassisk musikk. Ironisk nok er eieren ikke så glad i den slags, og han bestemmer, selvsagt.
    IMG_20210730_174312.jpg


    Det ble nesten utelukkende spilt CD hos HCS. Det var noe som ikke stemte med HCS' snurrer. Først vandret vokalen etter ca 20 sek til venstre siden. Fra lyttestolen så jeg at den den holdt på å skli ned fra benken (ok, en overdrivelse:ROFLMAO:!). Mannen hadde altså ikke engang giddet å sjekke en slik trivialitet. Tilfeldigvis(!) lå det et libelle vater rett ved siden av riggen, så det gikk kjapt å skru det hele i vater. Vi byttet også på høyre/venstre kablene fra phonoforsterkeren. Da ble vokalen sentrert igjen. Dessverre låt det tamt og uten pondus. Nå vet iaf jeg hvorfor HCS disser vinylavspilling og bruker spilleren sin (NAS) mest som pynt! Jeg ville ha dratt hjem en annen RIAA for å finne feilkilden. Det han har er så absolutt mer enn godt nok, så her er det bare å få den delen til å fungere, mate. Vil du pynte opp lytterommet, så mener jeg at en plastplante er et bedre/rimeligere alternativ, selv om den neppe gir samme kred 🤪!

    Det som slår meg når jeg drar rundt og hører på andres oppsett - jeg er selektivt på hva jeg har tid til - er hvor gode oppsett så mange har. Annerledes, må forskjeller her og der, annerledes prioriteringer, men de spiller som regel godt (musikk). Vi diskuterte litt rundt dette, og det kunne skyldes at folk (vi kjente) hadde bare blitt flinkere og flinkere med årene til å sette sammen anleggene sine. Happy life! :)
     
    Sist redigert:

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.598
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Gode poeng, som vanlig, fra deg @The Gunner , er langt på vei enig i alt du skriver. Tror dette med lydbildet utenfor ramme er mulig å få til med å ikke drive med toe-in. Pinpoint kan en få litt mer av om en tar diskant på innsiden. Men igjen, kompromiss, etter egen smak og bruk. Du har rett i at ikke klassisk er livretten, men det jeg synes disse høyttalere er fantastisk på, er det endel av. Nemlig kor.. Og på det området er det få, eller ingen, som slår store panel. Men, jeg har fått en hang til gammel rock, er inne i Zeppelin epoken nå, og der ville jeg nok gjerne hatt litt mer piggtråd, direktelyd og levd liv. Kanskje kjøpe inn et par infinity høyttalere for å teste.... Hmm.. En tanke.

    Vil takke for besøket. Artig å bli stilt opp imot vår felles venn @Vermin. Jeg og det digger lyden der. Men innser at det er to ytterligheter. Artig er det da at Rammstein blir et krysningspunkt. Vermin har mye tøffere smak enn meg, men seansen med Gilmore var fantastisk.

    Og ja, plastplante. Eller teste en annen riia. Nå ferdig med dagens lærebok.. Natta :)

    411uES9IOeL._SX322_BO1,204,203,200_.jpg
     

    The Gunner

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.05.2010
    Innlegg
    9.915
    Antall liker
    17.104
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    Sikkert noe å gjøre her og der for å tweake lyden litt. Du kjenner Mags bedre enn meg.

    Kor låt sublimt hos deg nå, ja, så mens du går rundt og tenker på piggtråd, så skulle jeg ønske jeg har plass til å gjemme bort et par paneler, og dra de frem når klassisk musikk spilles😀

    Takk for meg, HCS.
     
    • Liker
    Reaksjoner: HCS
    S

    Syncrolux

    Gjest
    Jeg er vel i grunn enig i at Magnepan kan låte litt upresist, flatt, kjedelig, tamt og udynamisk sånn rett ut av boksen.

    Men - jeg mener også at man (nesten) kan få både i pose og sekk med Magnepan, men det krever litt innsats. Med det mener jeg både at de kan spille klassisk som ikke noe annet, men også mer enn tilfredsstillende på rock'n roll. Jeg hører på begge deler, og alt i mellom der.


    Så til "oppskriften" - det som både jeg og OMF har gjort - er egentlig tre ting:
    a) bygge om Maggiene til fullaktiv drift med aktiv deling
    b) massiv bassrigg
    c) akustikktiltak etter behov

    Noe å tenke på?
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.598
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    @HCS Hva slags sub bruker du med Magnepanene?
    To kreasjoner fra den gang jeg tenkte at DIY var frelse for min hobby. Istedenfor å finne ei stygg mdf plate, kaste inn et par store element og et dårlig loddet filter, bestemte jeg meg for at dette fikk holde.

    20210806_202954_1628274713696.jpg


    Det ble lest side og og side ned. Så ble det to slike med klasse D plateforsterkere på baksiden. Elementer er fra proff verden fordi jeg innbilte meg at de hadde større toleranse for deng..

    20210806_203016_1628274745591.jpg


    Det finnes så mye rukkel som kalles diy så den vegen var uaktuelt å gå. At det gikk mye bannskap og feiling for å lykkes er en annen side..

    20210806_203033_1628274789899.jpg


    I mitt rom gir det nok trøkk til at det holder for meg. Bass-onani overlater jeg til de som vil bevise noe.. Jeg vil bare høre musikk, og det funker de greit nok til.. :)
     

    roeng2

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    01.05.2012
    Innlegg
    4.331
    Antall liker
    5.790
    Sted
    Møre & Romsdal
    Torget vurderinger
    8
    @HCS har vel til gode å føle på at dine selvbygde bass tårn ikke har strekt til. Å det er jo blitt diverse høyttalerene jeg har hørt hos deg😎
     
    • Love
    Reaksjoner: HCS

    E. Largo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2007
    Innlegg
    8.784
    Antall liker
    15.781
    Sted
    Disco Volante
    Torget vurderinger
    2
    To kreasjoner fra den gang jeg tenkte at DIY var frelse for min hobby. Istedenfor å finne ei stygg mdf plate, kaste inn et par store element og et dårlig loddet filter, bestemte jeg meg for at dette fikk holde.



    Det ble lest side og og side ned. Så ble det to slike med klasse D plateforsterkere på baksiden. Elementer er fra proff verden fordi jeg innbilte meg at de hadde større toleranse for deng..



    Det finnes så mye rukkel som kalles diy så den vegen var uaktuelt å gå. At det gikk mye bannskap og feiling for å lykkes er en annen side..



    I mitt rom gir det nok trøkk til at det holder for meg. Bass-onani overlater jeg til de som vil bevise noe.. Jeg vil bare høre musikk, og det funker de greit nok til.. :)
    Ha, ha normale mennesker vil vel kalle de subbene bass onani av en annen verden 😅

    Men hvilke elementer er det du har satt i dem ?
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.598
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    I mitt rom holder det greit, skråtak, så det er ikke plass til noe søyler av "tapt manndom og liten penis", også kalt "tmp". Godt kjent blant de som driver med slikt.. :)

    Takk @HoJ ,pludra endel. Men det ble bra til slutt. Dessverre tok det effektivt livet av alle planer om å "lage mockups" for gøy. Siden ALT av diy visstnok banker etthvert kommersielt produkt har jeg slått meg til ro.. :cool:

    @E. Largo det er element under. Tanken var greit følsomme, raske nok og med evne til å fyre av i refleks kasse.. Veldig fornøyd, så var nok litt heldig.

    P1100546.JPG


     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.598
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Det er uansett helg. Helg etter første uke på jobb. Masse mailer og forefallende å vende tilbake til. Hadde jeg hatt penger nok hadde jeg ikke jobba en dag.. :)

    Fyrt opp anlegget. Spiller @Evo III leken med terning. Gud bedre så mye rar musikk jeg har, her gjelder det å holde et åpent jomfruelig sinn for vakre inntrykk.. :cool:

    FB_IMG_1628026809513.jpg


    Fikk inn en cd som jeg hørte hos @Syncrolux . Tamt hos meg med to kanaler, men alikevel. Dette kler anlegget på en måte jeg liker. Skjønner bedre @rama sin påstand om at endel klassisk kan fungere.

    20210806_202830_1628274553106.jpg


    Etterhvert som har drevet med denne hobbyen en stund akkumuleres masse ting en "kan" få bruk for.. Men jeg gidder ikke sitte på ting som kan repareres, ikke gir eieglede eller er unødvendig. Derfor har jeg lastet opp litt søppel som havner på dynga. Plass til mer musikk er fint :):)

    20210806_202556_1628274421215.jpg


    I det hele tatt, perspektiv, endrer seg. Og en driver ikke minilager..

    FB_IMG_1628166876749.jpg
     

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.539
    Antall liker
    27.477
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Det er uansett helg. Helg etter første uke på jobb. Masse mailer og forefallende å vende tilbake til. Hadde jeg hatt penger nok hadde jeg ikke jobba en dag.. :)

    Fyrt opp anlegget. Spiller @Evo III leken med terning. Gud bedre så mye rar musikk jeg har, her gjelder det å holde et åpent jomfruelig sinn for vakre inntrykk.. :cool:

    Vis vedlegget 738997

    Fikk inn en cd som jeg hørte hos @Syncrolux . Tamt hos meg med to kanaler, men alikevel. Dette kler anlegget på en måte jeg liker. Skjønner bedre @rama sin påstand om at endel klassisk kan fungere.

    Vis vedlegget 738998

    Etterhvert som har drevet med denne hobbyen en stund akkumuleres masse ting en "kan" få bruk for.. Men jeg gidder ikke sitte på ting som kan repareres, ikke gir eieglede eller er unødvendig. Derfor har jeg lastet opp litt søppel som havner på dynga. Plass til mer musikk er fint :):)

    Vis vedlegget 739001

    I det hele tatt, perspektiv, endrer seg. Og en driver ikke minilager..

    Vis vedlegget 739003
    Du må da ikke kaste den fine Sluk-Clampen! Du kan da selge den til noen, eller gi den bort til noen i stedet for å la den gå på dynga. I verste fall, send den til meg. Jeg betaler gjerne porto.

    Har rotet bort skruclampen på Okki-Nokki platevaskeren, kan bruke den på den.

    mvh
     

    MakkinTosken

    En kjekkas
    Ble medlem
    21.02.2020
    Innlegg
    13.565
    Antall liker
    34.155
    Sted
    og til
    Torget vurderinger
    6
    Bare prøver å støtte. Alle kan ikke ha det i pikken. Ron Jeremy risikerer jo 250 år for sin, så vi som kompenserer behøver kanskje ikke skamme oss likevel?
     

    E. Largo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2007
    Innlegg
    8.784
    Antall liker
    15.781
    Sted
    Disco Volante
    Torget vurderinger
    2
    Bare prøver å støtte. Alle kan ikke ha det i pikken. Ron Jeremy risikerer jo 250 år for sin, så vi som kompenserer behøver kanskje ikke skamme oss likevel?
    Hvis du prøver å kompensere med stor haifai så ser jeg skuffelse i din fremtid.
    Men HCS kjører jo rundt i en gammel Jaaag, så der er det stort potensial for å imponere damer i alderen 60+ ;)
     

    TrompeteN

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    27.07.2013
    Innlegg
    2.228
    Antall liker
    4.313
    Torget vurderinger
    0
    To kreasjoner fra den gang jeg tenkte at DIY var frelse for min hobby. Istedenfor å finne ei stygg mdf plate, kaste inn et par store element og et dårlig loddet filter, bestemte jeg meg for at dette fikk holde.

    Vis vedlegget 738969

    Det ble lest side og og side ned. Så ble det to slike med klasse D plateforsterkere på baksiden. Elementer er fra proff verden fordi jeg innbilte meg at de hadde større toleranse for deng..

    Vis vedlegget 738971

    Det finnes så mye rukkel som kalles diy så den vegen var uaktuelt å gå. At det gikk mye bannskap og feiling for å lykkes er en annen side..

    Vis vedlegget 738972

    I mitt rom gir det nok trøkk til at det holder for meg. Bass-onani overlater jeg til de som vil bevise noe.. Jeg vil bare høre musikk, og det funker de greit nok til.. :)
    Jeg elsker de sub-ene der!😊
     
    • Love
    Reaksjoner: HCS

    TrompeteN

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    27.07.2013
    Innlegg
    2.228
    Antall liker
    4.313
    Torget vurderinger
    0
    Takk, en slik uttalelse fra deg, betyr mye :)
    Hyggelig. Har sagt det samme hver gang jeg har hørt de. Jeg synes det er sjelden subber bidrar med tempo og timing som dine. Kan se for meg at de er en god match med Maggiene.😊
     
    • Liker
    Reaksjoner: HCS

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.598
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Innom etter litt pause, tror det er sunt. Og så er det hyggelig å dukke inn i trådene til folk å se hva som skjer. Alt ifra dyr, interiør, nye dippedutter, musikk og reiser. Apropos musikk, kjøpte noen skiver jazz. Ikke alt som sitter, men mye bra og. Å gå i ring med samme skivene er livet mitt for kort til.. :). The soundtrack of my life is a track in the making... Ikke minner fra en fortid som alltid er bedre enn det egentlig var..

    20210814_201550_1628965215041.jpg


    Jeg har og lånt en kabel fra @Eirik84, strømkabel, på prøve. Må ærlig innrømme at jeg ikke ble blåst av banen over forskjell. Men disse kablene er meget godt håndverk, i motsetning til de Van Damme kablene jeg kjøpte en gang. @Eirik84 gjør god jobb og kan derfor anbefales om en trenger en god kabel som ikke gjør noe galt

    20210814_125312.jpg


    Bildet under fikk meg til å tenke på @Asbjørn . Glad for hans engasjement her inne. Jeg er ikke alltid enig, men å trekke til seg lærdom er aldri feil. Samt at han, I motsetning en bransjeaktør som har mye på hjertet, gir deg følelsen av at han vil en vel. Og da er det lettere å ta til seg ny kunnskap.

    FB_IMG_1628710663426.jpg




    Det er musikken vi er her for, de fleste av oss, så derfor bildet under. The power of music.. Ha en fin kveld

    FB_IMG_1628780228040.jpg
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.598
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    FB_IMG_1630763875896.jpg


    Som et lynnedslag i stille hav er en tilbake etter litt selvpålagt karantene. Livet har så mye som skjer anyway, så det er bare å henge på. Og, etter lett skumming av de mange tråder her inne, her er det ikke så mye som har skjedd. På en måte fint det og.
    Besøk av gode Lagga med frue, Nottingham maks justert - chech
    20210905_153538.jpg


    Sett på hytte, vurdert og tenkt, check

    20210911_150941.jpg


    Skrudd Britisk kvalitet, check
    20210904_124131.jpg


    Spist fårikål to helger på rappen check

    20210905_111313_1630834538952.jpg


    Hørt masse musikk, lest videre til PhD i samme moment.. Check ja..

    Målinger, og diskusjon rundt disse går aldri av moten her inne.. Merkelig.


    FB_IMG_1631307086920.jpg



    Men, som med mye ellers, det er fokus en har som er viktig. Og jeg, jeg vil bare ha det gøy
    .

    FB_IMG_1631282930615.jpg
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.598
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Godt å ha deg tilbake :)
    Takk, en får kose seg med tingene som gir glede. Idag blir det kino i Innlandets "hovedstad", pretensensiøst ja, med en klassiker av en film, DUNE. Spilt inn blant annet på Stadt gleder jeg meg til dette eposet av en film :)


    På toppen av alt ramlet det inn en haug med skiver. Men gidder dandere plater, mat, eller kjæledyr pent utover. Det overlater jeg til andre bloggere :).. Skiva under var ihvertfall ikke med..

    FB_IMG_1630768357642.jpg
     

    HeyHo

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.10.2016
    Innlegg
    1.538
    Antall liker
    3.041
    Torget vurderinger
    2
    Bra filmtips (y)
    Den skal eg sjå.
     
    • Liker
    Reaksjoner: HCS

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.719
    Antall liker
    32.598
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Takk karer. Nå er helg etter 54 timer med kobb/studier. Det er noe tilfredsstillende med å yte, enn å syte uten mål og mening :). Samt at en underbygger det fantastiske velferdssystemet vi alle er en del av her i landet. Uansett, riaa solgt, vurderer litt forskjellig men usikker. Disse "forskjellene" i haifai har sluttet å imponere, pris er ofte vås iforhold til opplevd ytelse,og hype er gårsdagens nyheter..

    FB_IMG_1630605868931.jpg


    Samtidig innser jeg at jeg gleder meg mer over hobbyen ved å slappe av nyte mulighet og musikk på en rolig måte. Hotell i Horten er bestilt, gleder meg til å se enkelte folk helt klart. Det er jo en jæ bra gjeng her inne.

    d88bce7e76c9cf00192fdf3a5219eecc044326a2.jpeg


    Ikveld blir det middag med fine folk etter å ha hørt på denne, imorgen studier, søndag blir det tur til Kongsvinger Festning med Jaguar klubben.. Og vipps er helga over.. Det leves :)
     

    The Gunner

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.05.2010
    Innlegg
    9.915
    Antall liker
    17.104
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    Selv er jeg utlært, elsker å tråkke rundt på gjengrodde stier og har kraftige bremsespor i innerste svingen. Så da så!

    Ha en fortreffelig helg, HCS, og resten av bølinga 😘
     
    Status
    Stengt for ytterligere svar.
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn