Medisin og helse Corona

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • palmaris

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.11.2002
    Innlegg
    1.508
    Antall liker
    862
    Torget vurderinger
    1
    Litt perspektiv igjen....

    Man måler gjerne overdødelighet for å se hvordan sykdommer som feks influensa elle Corona rammer. Overdødelighet er da hvor mange fler enn normalt som dør.


    Her er kurven over Corona dødsfall i Sverige:
    Vis vedlegget 638174

    Men april 2020 er alikevel ikke den måneden med størst overdødelighet i Sverige.

    Både desember 1993 og januar 2000 hadde høyere overdødelighet.
    I følge linken hadde man i januar 2000 110,8 dødsfall pr 100 000 innbyggere
    Og hvis jeg regner riktig - så var tallet hele 127 dødsfall pr 100 000 innbygger i desember 1993.

    I verste Coronaperioden i Sverige så hadde man 101,1.
    For å komme opp til nivået fra 2000 - så måtte man hatt nesten 1000 dødsfall til og for å komme opp på 1993 nivået så måtte man hatt ca 2500 dødsfall til.

    Så - i janaur 2000 var det noe som tok livet av 40% flere enn Corona har gjort i april og i desember 1993 var det noe som tok livet av dobbelt så mange som Corona har gjort i april....hva var det mon tro.... influensa....
    Korleis trur du dette hadde sett ut om dei hadde samme tiltak no som i januar 2000?
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.561
    Antall liker
    13.025
    Korleis trur du dette hadde sett ut om dei hadde samme tiltak no som i januar 2000?
    Det var neppe poenget, poenget er hvor langt ut av normaltilstanden oppfatningen av "mange døde" har blitt i disse tider. Jeg vedder ganske mye på at FHI har fått seg et lite sjokk i Norge ang hvor langt ut av vater hva som er akseptabel politikk har blitt dyttet i dette sakskomplekset. Om tallene på vg.no nå ville gått til 1000 døde så ville folk freaket fullstendig ut, men det er altså noe som er ganske normalt i for eksempel en influensasesong og fortsattt kun 1/5 av folk som dør av røyking årlig i Norge. Dette gjentar seg endatil hvert eneste år kontra noe som er en pandemi som mest sannsnlig går over. Nå er gjengs oppfatning at 1000 døde av Corona i Norge er veldig, veldig mange. Det er det på ingen måte og offentlig politikk er veldig, veldig farget av denne holdningen i befolkningen. I tillegg har de fleste andre aspekter av folkehelse på kort og lang sikt blitt kastet på havet siden det nå åpenbart kun er mulig å ha en tanke i hodet.
     
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Inside England's reopened schools - with class sizes halved and artwork banned
    All class sizes will be halved, start times will be staggered and contact reduced for children in reception, Year 1 and Year 6 to ensure social distancing is observed


    Schools are ramping up plans for reopening, despite ongoing fears they could help the spread of Covid-19.

    Class sizes will be halved and even kids’ artwork banned from the walls.

    Parents have been given a glimpse of how schools will operate when they reopen to more pupils as lockdown restrictions are eased.

    Class sizes will be halved, start times will be staggered and contact will be severely reduced for children in reception, Year 1 and Year 6 who return to primary school from June 1.

    Plans for the reopening were ramped up as the Government announced tests would be available to everyone over five who shows symptoms.

    ..
     

    jane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.06.2004
    Innlegg
    3.064
    Antall liker
    1.055
    Sted
    '
    Situasjonen i Norge så langt.

    Blå linje er gjennomsnitt antall døde/uke 2009-2019
    Grå stiplet linje er +/- 2 sigma for perioden over.
    Rød dot er antall døde/uke i 2020

    . dodelighetNorgePerUke.jpg

    Data er hentet fra SSB.no
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    15.824
    Antall liker
    8.799
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    14
    Korleis trur du dette hadde sett ut om dei hadde samme tiltak no som i januar 2000?
    Nå vet ikke jeg hva de gjorde for 20 år siden, men det er heller ingen som har argumentert for at man ikke skal gjøre noe.

    Poenget mitt er at man skal løfte blikket litt. Hvordan samfunn er det vi ønsker oss - hvordan skal vi leve fremover. Mange er bekymret for miljøet og ønsker et samfunn hvor vi har andre verdier enn økonomisk vekst.

    Og jeg skjønner ikke helt hva som er tanken bak dette - det argumenterere for at man skal test 100 000 hver uke for Corona, man skal bruke online systemer, smitte apper, karantene osv osv osv. Mens man venter på et big-pharma kappløp for å få på plass en vaksine.

    Hva er planen når vaksinen kommer da...? La oss anta at den gir 50% beskyttelses (Dette er høyt) og vi vaksinerer de 1,6 millionene som er i risikogruppen. Da reduserer vi antallet som kan bli smittet i Norge fra 5,3 millioner til 4,5 millioner, og flokkimmuniteten gir den teoretisk reduksjon på Re på 15%. Men siden de som er i risikogruppen gjerne ikke er de som er mest ute blant folk, vil nok reduksjonene av Re bli betydelig mindre. Så vi er i grunn på omtrent samme sted om 18 mnd - hva gjør vi da..?

    Barna har ikke fått leke vanlig på over 2 måneder nå. Skolegården der mine går er delt opp i 20+ kohorter med rødt sperrebånd hvor hver kohort skal holde seg innenfor sitt avgrensede området.

    Og dette koster mye for samfunnet og for folkehelsen:

    osv osv osv osv
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.561
    Antall liker
    13.025
    Jeg håper virkelig de tar til vettet ang (barne)skolene i løpet av sommerferien. Dette er fullstendig galskap, men det er heldigvis ikke mer enn en måneds tid igjen av skoleåret.

    Min yngste (2. klasse) har mer elller mindre normal skole nå. Eldste (5. klasse) er der to timer pr dag og så er det hjemmeskole på resten, så det er vel nesten halv skolegang + hjemmeskolen. På aktuelle skole står det for øvrig et helt tomt skolelokale de kunne ha brukt for å gi samtlige elever, også 5-7. klasse et fullverdig tilbud, men det har de angivelig ikke midler til å holde rent iht til rådende paradigme på den fronten. Man kan kaste titalls milliarder kroner på alt mulig, men barns skolegang skal altså gå på sparebluss på ubestemt tid. Audiophile-Arve har påpekt at i hans område har de ikke råd til å busse elever iht til avstandsregelen, men samtidig kan en bråte turistbusser stå parkert og sjåførene være permitterte med regningen tatt av staten. Men å betale noen for å kjøre barna på skolen er tydeligvis ikke på listen over realistiske og gjennomførbare alternativer.

    Jeg er i alle fall glad både jeg og samboeren har akademisk utdannelse, behersker matte, norsk, engelsk, samfunnsfag, naturfag og alt det andre på langt over nivået i pensum for barna slik at det er mulig å gi veiledning hjemme.

    Er dette også på listen over ting folk mener vi bare kan holde på med så lenge det er nødvendig?
     
    Sist redigert:

    Bx

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    04.08.2005
    Innlegg
    8.852
    Antall liker
    4.281
    9 nye registrerte siste døgn i følge VG.
    Lavt smittetall ifølge FHI.

    Det begynner å bli ensomt å være Covid-19 i Norge.

    Det burde ikke være lenge før vi kan åpne det meste.
     

    Polka

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.07.2003
    Innlegg
    5.478
    Antall liker
    3.617
    Torget vurderinger
    96
    Men igjen så er det lurt å se litt nærmere på tallene
    For de 5 "aldersgruppene" under 50 år - så er sykehusrisikoen betydelig redusert. Den var i snitt 0,59% og er nå 0,08%. Altså er estimert sykehusrisikoen for de som er under 50 redusert med 75% i denne modellen.

    Så økningen kommer for de eldste - og økningen blir større og større jo eldre gruppen er:
    For de 50-59 så øker den fra 2,73% til 3,5% - mens de over 80 øker 5,33% til 27%.

    Spør du meg så er dette veldig posiitivt og viser igjen at Corona er lite farlig for de under 50.
    Heldigvis er det ingen som spør deg. De over 50 er det ikke så farlig med, hvordan er det mulig å insinuere noe sånt. Vi snakker ikke lenger om 90 åringer på sykehjem.
     

    Ole_Martin

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.02.2002
    Innlegg
    2.149
    Antall liker
    801
    Her er det ikke engang lekser og knapt undervisning i barneskolen. Sinnsykt. Og barneskolene i kommunen gjør det ulikt. Sinnsykt.
     
    • Liker
    Reaksjoner: MML

    MML

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.02.2010
    Innlegg
    2.044
    Antall liker
    1.452
    Torget vurderinger
    1
    Her i byen har elevene har uteskole og går på måfå rundt for å lete etter "ledige" lekeplasser for å få tiden til å gå. Ikke nok klasserom for å holde undervisning siden klassene har blitt nesten halvert og behovet for plass derfor er dobbelt. Å undersøke med næringslivet om muligheter for å midlertidig låne noen av de tomme kontorbyggene er det ingen som har tenkt på. Slik jeg forstår det er det også definert en del ekstraressurser i 1. og 2. klasse for å hjelpe de svakeste elevene. Disse resursene er ikke automatisk tilgjengelige i andre klassetrinn og en venn som er lærer forteller meg at de forventer et varig problem med svake kull siden 1. og 2. klasse i praksis kun har hatt et halvt års undervisning. I tillegg til at disse barna ikke har hatt normal sosial omgang i 7-8 uker og selvfølgelig uten noen av de trivelige og sunne tilbudene innen idretten. Man få virkelig håpe at dette er rett prioritering fordi denne nedstegningen er et alvorlig inngrep i livet til alle barn. Viktig å huske på at livet er mer enn fravær av sykdom.
     
    C

    cruiser

    Gjest
    Har en guttunge på 7 trinn, de har nå 1 skoledag i uka samt en turdag, resten er hjemmeskole. Den ene skoledagen foregår i gymsalen da alt annet areal er okkupert av 1-4 trinn for å overholde smittevernreglene.
     

    Audiophile-Arve

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    20.682
    Antall liker
    7.922
    Sted
    Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
    Torget vurderinger
    0
    Jeg håper virkelig de tar til vettet ang (barne)skolene i løpet av sommerferien. Dette er fullstendig galskap, men det er heldigvis ikke mer enn en måneds tid igjen av skoleåret.

    Min yngste (2. klasse) har mer elller mindre normal skole nå. Eldste (5. klasse) er der to timer pr dag og så er det hjemmeskole på resten, så det er vel nesten halv skolegang + hjemmeskolen. På aktuelle skole står det for øvrig et helt tomt skolelokale de kunne ha brukt for å gi samtlige elever, også 5-7. klasse et fullverdig tilbud, men det har de angivelig ikke midler til å holde rent iht til rådende paradigme på den fronten. Man kan kaste titalls milliarder kroner på alt mulig, men barns skolegang skal altså gå på sparebluss på ubestemt tid. Audiophile-Arve har påpekt at i hans område har de ikke råd til å busse elever iht til avstandsregelen, men samtidig kan en bråte turistbusser stå parkert og sjåførene være permitterte med regningen tatt av staten. Men å betale noen for å kjøre barna på skolen er tydeligvis ikke på listen over realistiske og gjennomførbare alternativer.

    Jeg er i alle fall glad både jeg og samboeren har akademisk utdannelse, behersker matte, norsk, engelsk, samfunnsfag, naturfag og alt det andre på langt over nivået i pensum for barna slik at det er mulig å gi veiledning hjemme.

    Er dette også på listen over ting folk mener vi bare kan holde på med så lenge det er nødvendig?
    Veldig bra med foreldre som greier å hjelpe. Det viktigaste er uansett at ungane klarer å oppretthalde arbeidsvanar med lekse og fast studietid. Det er faktisk fleire elevar som gjer det veldig bra med internettbasert undervisning, men også dei som gjer det dårlegare. Akkurat som i skulesamanhengen elles. Men denne måten å delegere/overlate ansvaret utan å overføre ressursar nok til å løyse oppgåvene med mantraet "kommunane har alt fått ressursar, og aldri har dei fått meir enn no" stinkar.
    Når det gjeld regime: på skulen min gjorde vi eit eksperiment i samsvar med nye retningslinjer med 2-metersgrense. Vi hadde personalmøte i gymsalen, og fekk plass til personalet. Det var uventa å sjå kor stor plass 24 menneske treng etter normen. Heldigvis har vi 1-metersgrense fram til vi får nokon med påvist smitte...så skulle eit slikt scenario komme, vil vi sannsynlegvis stenge skulen.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.561
    Antall liker
    13.025
    "Amplification factor" tror jeg bare er noe har med for å få med det første "sjokket" med en blokk importerte tilfeller på kort tidsrom, men jeg har ikke studert det veldig nøye.

    Edit, det var det neppe, men ser ikke ut som ditt forslag heller treffer spikeren helt på hodet.

    At the start of each simulation, we locate 5.367.580 people in the municipalities of Norway according to data from SSB per January 1. 2020. All confirmed Norwegian imported cases with information about residence municipality and test dates are used to seed the model, until 18th March. For each case, we add an additional random number of infectious individuals, in the same area and on the same day, to account for asymptomatic imported cases who were not tested or others missed. This is called amplification factor
     
    Sist redigert:

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    Til og med gode, gamle Dr. Alban er på banen igjen. For å få Sverige til å "lyssna på Tegnell" har han kombinert sine gamle hits "Hello Africa" og "10 små Moppepojkar", skrevet ny tekst relativ til C19 og lagt ut på YT:) Kult, spør dere meg...
     

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    KjellR: Personlig tror jeg Stefan har rett i det...Svenskene sliter med dette her..Våre egne dødstall ligger fortsatt under 250. Gud veit hvor høye de er i Sverige...
    Edit pr. dato: Norge: 234, Sverige: 3831...og i Danmark? 554...femhundreogfireoghalvtreds styks! Om etpar uker har nok det totale antall tilfeller i verden passert tilsvarende Norges befolkning. Ligger på rett over fem mill idag,
     
    Sist redigert:

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.541
    Antall liker
    781
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    Nummer et på listen, blir vel at Nav for utbetalt penge til de 400000 som trenger det, så de slipper at sulte. ;-)

    Om noget trenger en re-organition, er det denne inkompetente KOLOS.

    For at illustrere hvor galt det står til, kan vi sammenligne m Danmark, her vil der Max gå 3 uker til du mottager de første penge, uanset om det er dagpenge, eller sosialhjelp, der er tale om.

    Mav har i de sidste 10-20 år treng 8-12 uker for at få ting igennem systemet.

    Kansje det er tid til at ta benene ned av bordet!
     

    Håkon_Rognlien

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    6.632
    Antall liker
    11.017
    Torget vurderinger
    2
    Nummer et på listen, blir vel at Nav for utbetalt penge til de 400000 som trenger det, så de slipper at sulte. ;-)

    Om noget trenger en re-organition, er det denne inkompetente KOLOS.

    For at illustrere hvor galt det står til, kan vi sammenligne m Danmark, her vil der Max gå 3 uker til du mottager de første penge, uanset om det er dagpenge, eller sosialhjelp, der er tale om.

    Mav har i de sidste 10-20 år treng 8-12 uker for at få ting igennem systemet.

    Kansje det er tid til at ta benene ned av bordet!
    Til Info: Jeg er permittert, har fått to utbetalinger fra NAV. Første gang tok 3 dager fra jeg ba om forskudd (som NAV hadde beregningen klar på) til det sto på konto, andre gang kun 1 dag. De har (selvsagt) ikke gått gjennom saken min, og om jeg mot formodning får avslag, må pengene tilbakebetales, men systemet fungerer uansett meget hurtig og velsmurt.
     

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    Håkon: Det er egentlig ganske så utrolig at NAV takler dette så bra som de gjør, med det ekstreme presset de for tida har på seg.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.561
    Antall liker
    13.025
    Det er ganske mye problemer i NAV om dagen pga den massive saksmengden og i praksis innføring av en ny ordning . Det er forsåvidt forståelig at det er krevende situasjon men samtidig er det selvsagt fortvilende for de det gjelder og som ikke har oppsparte midler å tære på mens man venter at det ordner seg. Det virker for øvrig være veldig mange i sitnevnte kategori. Kjører ganske stramt opplegg om man ikke klarer seg et par måneder uten inntekt, spesielt når "motparten" er staten og man kan være rimelig trygg på at man får utbetalt etter hvert så pengene ikke bare blir borte.
     

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.541
    Antall liker
    781
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    Til Info: Jeg er permittert, har fått to utbetalinger fra NAV. Første gang tok 3 dager fra jeg ba om forskudd (som NAV hadde beregningen klar på) til det sto på konto, andre gang kun 1 dag. De har (selvsagt) ikke gått gjennom saken min, og om jeg mot formodning får avslag, må pengene tilbakebetales, men systemet fungerer uansett meget hurtig og velsmurt.
    Tror du har været en av de heldige Håkon, vanligvis går det 8 lange og 12 brede , får noget sker , ihvertilfælde når det dreier sig om utbetaling av arbeidsløs understøttelse, personlig har jeg oplevevet 2 eksempler, en for 20 når siden , og kona en for 10 åssiden, og kan aplyse at det var en kamp, papirene blev væk, ect, en av lederne fant dem i papirkurven, ansvarlig leder av den avdeling ønskede ikke at ta en prat med mig om den sag kunne jeg se, han svarte ihverttilfælde ikke på de Mail jeg sendte ham, og han kunne belejliget nok heller ikke treffes på telefonen.

    Sidste er nu en syke melding , - arbejde skade knuget finger , håndledd, og Gud fader så meget frem og ilbage om den som også, de skulle ha jounal rapporte fra syke hus, lege, Så de og sykke melding incl brevet fra Nav om rekvition av dette, blev sent til Nav Skanning, OSLO.

    På forunderlig vis fik de kunne skannet rekvitionen de selv havde sent mig, og så er man så forbandet kolhøne at sende et nyt digital brev med at sagen kansje blir AVIST da de ikke har modtaget de journaler de efter spør.

    I telefonen igen fly forbandet, og for TAG ii en person som , virker uforstående, men blir bedt om at sende papirene på nyt i brev til skanning,

    dette blir gjort Expres m posten så jeg har et bevis på at dette er sendt, og sidste er nu at der er kommet en bekreftigelse på at de har modtaget syke melding udgave C, men ingenting om Jounalerne og a kan ikke gå in i og se om de har versifiserte modtagningsen av lege jounalerne, og her står vi så idag,

    men for fanden hvor vanskelig kan ting gjøres, i de person nummer tider. Herre Gud.

    I danmark består systemet av flere etater som også virker som innbyrdes kontroll organitioner etatene i mellom.

    Arbejds løs penge udbetalinger: Fagforeningene og arbejdsformidlingen
    Sosial hjelp, Arbejdsformidling, og social kontoret i kommune,

    Hertil er der amt komunerne, som har jurister som virker som klage avdeling, vis den enkelte borger føler feil sig behandlet, og disse ivaretakelsen da borger interrese vis vedkommende har krav på hjelp.

    Nav er en Kolos , hvor hele lortet er samlet i et etat, med det værste er der ingen kontrol instanser er mod feil behandling, her har man reven til at passe på Hønse huset.

    NAV Skal fungere som en servise function for borgerne som måtte trenge hjelp i en krise sitation, de måtte opleve, og ikke som et embedsmann konge dømme i staten.

    Her til sidst vil jeg gøre opmerksomhet på at det er den enkelte borger i dette land som finansierer denne etat og skatte innbetalingene, så den samme borger i et nødstilfelle, trenger at bli behandlet med respekt, og ikke over køres av et biokratisk embedsmann velde.

    nav trenge at opdeles i mindre etater , og der bør impliseret kontroll organer som ivaretakker den enkelte borges, ret og rettigheter.

    Det er på høyeste tid at ansvarlige Politikere ser på denne sag!.

    Lurer på om Stat råden, og Embedsmanden fra Nav, tar deres gode skin og går, vis der bliver tilfælde av selvmord, på grund av at folk er blevet sat på gaden, og ikke har mat.

    MAKA!
     
    Sist redigert:

    kasol

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    16.03.2005
    Innlegg
    4.287
    Antall liker
    3.439
    Torget vurderinger
    4
    Går raskere nå enn for 20 og 10 år siden med data og greier :)
     

    Håkon_Rognlien

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    6.632
    Antall liker
    11.017
    Torget vurderinger
    2
    Har kun hatt behov for NAV ved et par - tre anledninger, men det har fungert fullstendig lytefritt. Siste år har jeg hatt en 50% sykmelding i 3 uker (ryggen), + nåværende permittering. Alt ordnet på nettet, helt rå systemer, der alt er på plass. Det som skjedde for 10 og 20 år siden, finner jeg irrelevant akkurat nå, gitt. Den gangen fantes ikke en gang NAV, da var det Risktrygdeverket + Stantens Pensjonskasse, Trygdekontor, og gud vet hva med tilliggende herligheter, og et mye mer komplisert system.
    Normalen for sykmeldinger, er at legen sender inn elektronisk og arbeidsgiver dekker full lønn i 14 dager, før NAV overtar. Så jeg skjønner ikke helt hvorfor det har blitt så vanskelig i Hi-rex sin sak. Jeg tror nok ikke det er jeg som har vært heldig, mer Hi-rex som har vært uheldig.
     

    Hi-rex

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    06.05.2012
    Innlegg
    2.541
    Antall liker
    781
    Sted
    Etne
    Torget vurderinger
    4
    Har kun hatt behov for NAV ved et par - tre anledninger, men det har fungert fullstendig lytefritt. Siste år har jeg hatt en 50% sykmelding i 3 uker (ryggen), + nåværende permittering. Alt ordnet på nettet, helt rå systemer, der alt er på plass. Det som skjedde for 10 og 20 år siden, finner jeg irrelevant akkurat nå, gitt. Den gangen fantes ikke en gang NAV, da var det Risktrygdeverket + Stantens Pensjonskasse, Trygdekontor, og gud vet hva med tilliggende herligheter, og et mye mer komplisert system.
    Normalen for sykmeldinger, er at legen sender inn elektronisk og arbeidsgiver dekker full lønn i 14 dager, før NAV overtar. Så jeg skjønner ikke helt hvorfor det har blitt så vanskelig i Hi-rex sin sak. Jeg tror nok ikke det er jeg som har vært heldig, mer Hi-rex som har vært uheldig.
    Ja det er forunderlig atb denne komunation ikke foregår automatisk mellom arbejds giver, Sykehus , lege, og Nav etatene, kansje det skyldes at folk i hjemmekontorene, sliter med selv justis og ikke helt for jobben gjort som de skulle ivareta,

    Ved ikke, alternativ tanke er der er forskel på behandling alt efter om man er innfødt Ola, eller man er importert.

    mvh
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    G

    Gjestemedlem

    Gjest
    Why infectious diseases like COVID-19 are on the rise

    The current coronavirus pandemic is in some ways unprecedented, but it also exposes an alarming pattern. Scientists say the number of new infectious diseases has dramatically risen in the last decades. DW looks at why.

     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.286
    Antall liker
    34.823
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    ^ Linken videre til Sverige viser de tallene Tegnell varslet for en ukes tid siden: https://www.folkhalsomyndigheten.se...dersokning-av-antikroppar-for-covid-19-virus/
    Analyserna för vecka 18 (totalt 1 104 analyserade prover) visar som väntat störst andel positiva antikroppstester i Stockholm. Totalt 7,3 procent av de insamlade blodproverna från personer i Stockholm var positiva i antikroppsundersökningen, vilket kan jämföras med totalt 4,2 procent i Skåne och 3,7 procent i Västra Götaland.
    Flokkimmunitet, ja. Behøver bare å smitte ca 10 ganger så mange som til nå, og så er man der i Stockholm. Forutsatt at antistoffer gir immunitet som varer lenge nok.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn