Oslo Hi-Fi Center har gleden av å presentere Mark Levinson Nº585

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Endelig er den her!

    Mark Levinsons etterlengtede integrerte forsterker Nº585 kan nå oppleves på Oslo Hi-Fi Center

    Nøkkelfunksjoner:

    - 34kg diskret dual mono symmetrisk oppbygging
    - 900VA Klasse A/B
    - 200W i 8 ohm & 350W i 4 ohm
    - Forforsterker med høybåndbredde med en meget presis volumkontroll
    - 32bits dac med 6 digitale innganger
    - Asynkron USB med DSD støtte
    - Justerbar linjeutgang for subwoofere

    Pris: 119 990,- NOK

    For mer informasjon se: http://www.marklevinson.com/tl_file...n No585_Final_Hi Res_without Cropmark_low.pdf
     

    Vedlegg

    Sist redigert:

    Kommentarer

    bambi

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.01.2011
    Innlegg
    16.384
    Antall liker
    12.325
    Sted
    Smurfeland
    Jolly good, bluesbreaker.
    Kan hende jeg skulle ta meg en bolle selv også, blodsukkeret er noen ganger litt lavt før lunsj. :)

    Jeg har faktisk "alltid" beundret ML selv om jeg bare har hørt det en gang på 90-tallet, de har jo tradisjon for byggekvalitet en klasse eller to over gjennomsnittet. Kan ikke si noe annet enn at denne boksen også ser ut til å være høvelig bra skrudd sammen. Det eneste jeg stusset på var altså at de ikke doblet effekten, som jo er vanlig på de aller fleste high-end produkter i høyere prisklasse. Det må vel være lov å lure på konstruksjonsmessige faktorer som dette, mener jeg.
     

    janghell

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    29.12.2002
    Innlegg
    653
    Antall liker
    310
    Torget vurderinger
    11
    Hmmm, egentlig litt interessant diskusjon dette. Det virker som om mange hifi-entusiaster leter mer etter «betalbar nytteverdi» enn andre?? Jeg er egentlig blant dem selv, men det er nyanse(r) i disse diskusjonene som jeg synes ikke alltid kommer særlig frem.

    En analogi: de fleste har en bil. Man kjører x antall km pr år, til/fra jobb, butikk, ferie og fritid. Ny bil skal i hus, noen velger en VW til 400000, andre en Audi til 600000 (mye samme bil – samme konsern og teknologi..), og andre igjen en BMW til 800000. Eller en bruktbil til 200000.. Bilene gjør akkurat det samme – transport fra A til B osv. Forskjell i valg av kjøretøy handler om litt forskjell i komfort, design, motorytelse, status (kremt..), merkelojalitet og så videre. Og så ikke minst eierglede!! Disse individuelle valgene og hvilke kostnader den enkelte pådrar seg ved sine valg blir sjelden debattert i det offentlige rom.

    Mye er overpriset! Hva med boligprisene – en overprising som vi – boligkjøperne - greier helt på egen hånd!! Man legger en Mark Levinson inn i siste budrunden..:cool:
    Og markedsføring av produkters unike egenskaper møter oss hele tiden. Det er ikke mange Jomfruer her ute i forbrukersamfunnet for å si det slik..

    Jeg tror jeg dermed har antydet nok….. :rolleyes:

    (Litt OT dette, men kunne ikke dy meg etter å ha lest gjennom tråden.)
    +1
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Det betyr vel ikke at loddinger hos andre ikke er like bra? ML er noe av de flotteste innen hifi sammen med Krell. Krell S-550i er vel og en vanvittig kvalitetsforsterker med topp komponenter og design. Krell koster 49.000kr. Jeg lurer bare på hvordam ML forsvarer prisen. Selv om jeg også synes ML er et flott produkt...
    Les hva jeg skriver. Av alle forsterkere jeg så oppi (altså de som hadde lokket av) var det kun ML som hadde loddinger av akseptabel kvalitet over hele fjøla. I samtlige andre var det som var håndloddet av uakseptabel kvalitet. Med uakseptabel mener jeg at det hadde stått til stryk på fagprøve til elektronikkproduksjon. Mye av dette var produkter som får ML'en til å virke som ett First-Price produkt prismessig.

    Du skriver at Krell S-550i har topp komponenter. Hvilke topp komponenter har den? Jeg sier ikke at Krellen er dårlig på noen som helst måte, men tanken om å ha absolutte toppkomponenter i forsterker til 50kkr er ikke veldig realistisk.
    Min påstand er at det så absolutt går an å bygge en forsterker med topp komponenter til 50.000 kr. Dette er så klart merkeavhengig og vi lettlurte hifi-fantaster biter på hver gang. Hadde Burmester forsterkere kostet 20-50.000 hadde de knapt vært interessante i high end verdenen. Det samme dersom Transparent Audio Reference kabelen hadde kostet 30.000 i motsetning til 280.000 kr for 2x2 meter med kobber. For selv 30.000kr er svært god fortjeneste på kobberet uansett hvordan de er tvunnet, flettet, med flotte syntetiske strømper og eksotiske navn på pluggene:) :) Nordost RCA 1m til 112.000 kr:)hahaha!!! Dette er avslørt for lenge siden fra OEM-produsentene i Taiwan og Kina som i dag lager de fleste kabler, og som setter sammen kjente merker av komponenter på bestilling fra de store merkene. Og mange av de samme produktene selges i Asia under annet merke for en brøkdel av prisen i Europa og USA...

    Er det dyrt så MÅ det være bra, ikke sant:) Om noen tror at prisgalskapen er annerledes for forsterkere enn for kabler så…...:rolleyes:

    Husker avsløringer rundt Red Rose, Korsun, Mark Levinson for noen år siden, og Zensati-kabler og en stor Taiwansk OEM-produsent. Konkluderer ikke med annet at vi lar oss stadig lure av sjuke priser innen hifi. Vi tror liksom at det er noe spesielt med komponentene ettersom de er så sinnsykt dyre ut til kunden. Det er ikke sjelden kunst eller edle metaller eller diamanter vi snakker om. Når man får en ganske så flott og avansert motorsykkel til 150.000 kr med den mest avanserte teknologien, så skal vi tro at kabel til 150.000 kr er dyr fordi den er så bra. Eller en forsterker på 36 kg skal koste oppunder det samme som en avansert motorsykkel:) Jeg registrerer at flere virkelig kvalitetsmerker som nå kommer fra Kina, Taiwan og sør Korea tjener penger selv om deres highend produkter selges ut til kunden for godt under 50.000 kr. Line Magnetic LM219iA er ett eksempel på dette og DACer fra Gd Audio med Sabre 9018 reference chip…Finn en DAC med et amerikansk/ europeisk merke med Sabre 9018 chip med kvalitetskomponenter og stor strømforsyning og sjekk prisen f.eks med Ayre sin Dac med en dårligere spesifisert Sabre Dac.

    Se bare på OLED-skjermer som kommer nå i 4K oppløsning i 65" og bøybare skjermer. Her ligger det milliardinvesteringer bak og årevis med forskning, utvikling og ikke minst utvikling av nytt produksjonsutstyr og massiv markedsføring til svimlende beløp. En slik skjerm får man nå til ca. 40.000 kr. Bare for å sette det litt i perspektiv og sammenligning med høyteknologisk elektronikk. En integrert forsterker er ikke høyteknologi og er satt sammen av komponenter som har funnets på på markedet i årevis.

    Moro å se og høre dyrt utstyr dersom det er en grunn til at det dyrt. Jeg kan f.eks skjønne at den dyreste platespilleren til JR Transrotor koster som den gjør. Der er det lagt inn utallige timer med håndarbeid med flere ansatte og med dyre spesialkonstruerte materialer kun for denne spilleren. Forsterkere med strømforsyning, print og andre påloddede elektroniske komponenter til astronomiske priser…nei den biter jeg ikke på:)
     
    Sist redigert:

    yasman

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.10.2006
    Innlegg
    1.703
    Antall liker
    296
    Sted
    Grenland
    Torget vurderinger
    13
    Dyrt er jo relativt.
    Denne har jo også Dac,
    Fin å se på, blir artig å høre test erfaringer og sammenligninger; er ML fortsatt det det en gang var?
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Så en 300w Bryston 4bsst 2 har mindre strømforsyning enn denne ML? Men uansett overpriset etter min mening...
    Bryston 4B SST2 har 2! custom made transformere :)
    300W i 8ohm og 500w i 4ohm, dette er den største fra Bryston som ikke er brokoblet(men den kan brokobles om ønskelig)
    Ikke sant:)
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    TOMZ skrev:
    Veldig enig. Selvsagt finnes det overprisede varer, men man er jo ikke tvunget til å kjøpe noe som helst. Og hvis man tror man kan lese av specs og av et par bilder av innmaten hva et slikt produkt er verdt...vel, vel, da er de jo forståelig at man ender opp med noe ganske annet en en ML-forsterker.
    Og hvordan vurderer du at denne ML er verdt 120.000kr. For inne på sidene til Mark Levinson så er det nettopp det de viser; noen bilder og opplyser om litt specs:)
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Provoserer sikkert enkelte her nå, men skal ytterligere forsøke å sette priser litt i perspektiv.

    Audio Gd Master 10:
    Uses all audiophile grade components, including DALE resistors, WIMA & SOLEN caps, custom order NOVER (UK brand) caps, all audiophile grade input (Neutrik) & output sockets (CMC) and gold IEC socket. The output transistors are 24 pieces of “the King of transistors” MJL4281/4302. Master-10 has all parts of four channels exact-matched before installation.

    6moons audio review skrev:
    See those large twin transformers? They fuel a fully balanced design with a twist: each of the two balanced inputs and two single-ended inputs have their signal converted to current mode before being amplified by a single Class A gain stage. Volume attenuation also takes place in the current domain. A quad FET zero feedback output buffer returns current to voltage drive.

    Bruker for øvrig samme CAST-teknologi som Krell og er fullbalansert.

    http://www.audio-gd.com/Master/Master10/Master-10EN_Tech.htm

    M10.8.jpg
    Web_Mark-Levinson_585_02.jpg


    Altså noe av det beste komponentvalget som kan oppdrives (om man leser litt grundig). Pris 22.000 kr, og fortsatt tjener alle ledd penger:)

    ref:
    Audio GD Master 10 - Mala Audio
     
    Sist redigert:

    Bebophifi12

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    01.05.2012
    Innlegg
    377
    Antall liker
    70
    Sted
    Asker
    Torget vurderinger
    1
    Det er jaggu godt vi har slike som Chrisandre som setter ting i perspektiv!

    JP
     

    TomVen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    21.01.2008
    Innlegg
    484
    Antall liker
    458
    Sted
    Jar
    Mye taler for at dette "beistet" spiller musikk, og dersom det er tilfellet: Prisen er slett ikke gal. Med kvalitetskomponenter, solid dimensjonering, masse utviklingsarbeid og en high-end DAC, blir det nødvendigvis noen kroner. I tillegg kommer et av bransjens mest velrennomerte navn, noe man også må betale litt for. Sammenlikn for eksempel med Solution og Nagra.
     

    Hi-Fi akustikk

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.06.2011
    Innlegg
    1.642
    Antall liker
    464
    Sted
    Trondheim
    Min påstand er at det så absolutt går an å bygge en forsterker med topp komponenter til 50.000 kr.
    Her er jeg helt uenig. Selv om vi tar bort sånne hunddyre komponenter som Duelund og Gull i olje saker, skal det godt gjøres å få til toppkomponenter til en utsalgspris på 50k. Mulig du legger noe helt annet i toppkomponenter enn meg?

    Jeg ser du henviser til en del merker i #47 men det sier veldig lite. alle de merkene produserer komponenter i mange ulike prisklasser. At det blir hevdet "Audiophile grade" får BS lampene mine til å lyse opp.

    Når det gjelder Audio GD så ser det for meg ut som en "factory Direct" bedrift. Så klart kan disse selge mye billigere en produsenter som skal ha distributørnettverk. Mye det samme som Emotiva. Legg på ett par ekstra ledd slik som f.eks ML og Krell så begynner det fort å balle på seg.
     

    Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    24.313
    Antall liker
    63.008
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    TOMZ skrev:
    Veldig enig. Selvsagt finnes det overprisede varer, men man er jo ikke tvunget til å kjøpe noe som helst. Og hvis man tror man kan lese av specs og av et par bilder av innmaten hva et slikt produkt er verdt...vel, vel, da er de jo forståelig at man ender opp med noe ganske annet en en ML-forsterker.
    Og hvordan vurderer du at denne ML er verdt 120.000kr. For inne på sidene til Mark Levinson så er det nettopp det de viser; noen bilder og opplyser om litt specs:)
    Kunne sikkert skrevet noe lignende, men dette er ikke mitt innlegg. Fint om du dobbeltsjekker når du siterer :)
     

    Bebophifi12

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    01.05.2012
    Innlegg
    377
    Antall liker
    70
    Sted
    Asker
    Torget vurderinger
    1
    Chris andre;
    Regner da med at du har benken full av "riktige prisede" produkter som er minst like gode som de overprisede vi lite opplyste individer har latt oss lure til å kjøpe?

    JP
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Og du har sikkert lest at noen av Krell forsterkerne lages i Kina:)? Blemma man begår er å tro at det som lages i Kina, Taiwan og Sør Korea er av lavere kvalitet. Hvorfor lager ikke Apple produktene i USA? Det står kun at produktet er Designed in California og Assembled in China. Hvorfor? Selvfølgelig er det for å få høyere fortjeneste. Forsterkere, samme greia. De som produseres fra bunn av i USA/ Europa blir dyre pga prod kostnader, og fortjenesten blir mindre. Det handler om å prise produktet slik at det får en eksklusiv preg. Kineserne og de andre asiatiske OEM-produsentene har da tilgang på alt av komponenter alle andre har.

    Men lev i trua, jeg kjøper primær for øra. Disse merkene er stort sett for kunder som er mangemillionærer og som er mer oppratt av logo enn av pris.
     

    Haavard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.11.2002
    Innlegg
    7.018
    Antall liker
    2.108
    Sted
    Lena
    Torget vurderinger
    1
    Kjempeinteressante betraktninger om Ayre. Min Ayre cd spiller, første versjon, spiller like bra om bedre enn min Eastern Electric dac med Sabre chip. Kom på markedet mange år før Ess Sabre chipene ble et must for mange. Fortsett å se på innmat og specs du, og fortsett og fortell oss verdien av produktet.

    Apropos Bryston, har ikke hørt forsterkerne deres, men den dacen de har låter som å se maling tørke. Det samme gjelder den Audio gd jeg hadde innom. Men de måler sikkert bra.

    Mine høyst subjektive erfaringer i mitt system. Og jeg finner det ikke underlig om noen er uenig

    Håvard

    Det betyr vel ikke at loddinger hos andre ikke er like bra? ML er noe av de flotteste innen hifi sammen med Krell. Krell S-550i er vel og en vanvittig kvalitetsforsterker med topp komponenter og design. Krell koster 49.000kr. Jeg lurer bare på hvordam ML forsvarer prisen. Selv om jeg også synes ML er et flott produkt...
    Les hva jeg skriver. Av alle forsterkere jeg så oppi (altså de som hadde lokket av) var det kun ML som hadde loddinger av akseptabel kvalitet over hele fjøla. I samtlige andre var det som var håndloddet av uakseptabel kvalitet. Med uakseptabel mener jeg at det hadde stått til stryk på fagprøve til elektronikkproduksjon. Mye av dette var produkter som får ML'en til å virke som ett First-Price produkt prismessig.

    Du skriver at Krell S-550i har topp komponenter. Hvilke topp komponenter har den? Jeg sier ikke at Krellen er dårlig på noen som helst måte, men tanken om å ha absolutte toppkomponenter i forsterker til 50kkr er ikke veldig realistisk.
    Min påstand er at det så absolutt går an å bygge en forsterker med topp komponenter til 50.000 kr. Dette er så klart merkeavhengig og vi lettlurte hifi-fantaster biter på hver gang. Hadde Burmester forsterkere kostet 20-50.000 hadde de knapt vært interessante i high end verdenen. Det samme dersom Transparent Audio Reference kabelen hadde kostet 30.000 i motsetning til 280.000 kr for 2x2 meter med kobber. For selv 30.000kr er svært god fortjeneste på kobberet uansett hvordan de er tvunnet, flettet, med flotte syntetiske strømper og eksotiske navn på pluggene:) :) Nordost RCA 1m til 112.000 kr:)hahaha!!! Dette er avslørt for lenge siden fra OEM-produsentene i Taiwan og Kina som i dag lager de fleste kabler, og som setter sammen kjente merker av komponenter på bestilling fra de store merkene. Og mange av de samme produktene selges i Asia under annet merke for en brøkdel av prisen i Europa og USA...

    Er det dyrt så MÅ det være bra, ikke sant:) Om noen tror at prisgalskapen er annerledes for forsterkere enn for kabler så…...:rolleyes:

    Husker avsløringer rundt Red Rose, Korsun, Mark Levinson for noen år siden, og Zensati-kabler og en stor Taiwansk OEM-produsent. Konkluderer ikke med annet at vi lar oss stadig lure av sjuke priser innen hifi. Vi tror liksom at det er noe spesielt med komponentene ettersom de er så sinnsykt dyre ut til kunden. Det er ikke sjelden kunst eller edle metaller eller diamanter vi snakker om. Når man får en ganske så flott og avansert motorsykkel til 150.000 kr med den mest avanserte teknologien, så skal vi tro at kabel til 150.000 kr er dyr fordi den er så bra. Eller en forsterker på 36 kg skal koste oppunder det samme som en avansert motorsykkel:) Jeg registrerer at flere virkelig kvalitetsmerker som nå kommer fra Kina, Taiwan og sør Korea tjener penger selv om deres highend produkter selges ut til kunden for godt under 50.000 kr. Line Magnetic LM219iA er ett eksempel på dette og DACer fra Gd Audio med Sabre 9018 reference chip…Finn en DAC med et amerikansk/ europeisk merke med Sabre 9018 chip med kvalitetskomponenter og stor strømforsyning og sjekk prisen f.eks med Ayre sin Dac med en dårligere spesifisert Sabre Dac.

    Se bare på OLED-skjermer som kommer nå i 4K oppløsning i 65" og bøybare skjermer. Her ligger det milliardinvesteringer bak og årevis med forskning, utvikling og ikke minst utvikling av nytt produksjonsutstyr og massiv markedsføring til svimlende beløp. En slik skjerm får man nå til ca. 40.000 kr. Bare for å sette det litt i perspektiv og sammenligning med høyteknologisk elektronikk. En integrert forsterker er ikke høyteknologi og er satt sammen av komponenter som har funnets på på markedet i årevis.

    Moro å se og høre dyrt utstyr dersom det er en grunn til at det dyrt. Jeg kan f.eks skjønne at den dyreste platespilleren til JR Transrotor koster som den gjør. Der er det lagt inn utallige timer med håndarbeid med flere ansatte og med dyre spesialkonstruerte materialer kun for denne spilleren. Forsterkere med strømforsyning, print og andre påloddede elektroniske komponenter til astronomiske priser…nei den biter jeg ikke på:)
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Chris andre;
    Regner da med at du har benken full av "riktige prisede" produkter som er minst like gode som de overprisede vi lite opplyste individer har latt oss lure til å kjøpe?

    JP
    Ja, når du stiller spørsmålet på den måten fremstår du faktisk som lite opplyst:rolleyes:
     

    DagT

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.05.2013
    Innlegg
    2.560
    Antall liker
    3.098
    Sted
    Oslo
    Moro å se og høre dyrt utstyr dersom det er en grunn til at det dyrt. Jeg kan f.eks skjønne at den dyreste platespilleren til JR Transrotor koster som den gjør. Der er det lagt inn utallige timer med håndarbeid med flere ansatte og med dyre spesialkonstruerte materialer kun for denne spilleren. Forsterkere med strømforsyning, print og andre påloddede elektroniske komponenter til astronomiske priser…nei den biter jeg ikke på:)
    Som sagt før: Har det aldri slått deg at det ikke bare er komponentene og hånderbeidet som koster?

    Å utvikle nye produkter koster temmelig mye, lenge før første prototyp er laget. For en som lager dette på hobbyrommet spiller det liten rolle, men for en bedrift i et marked der det kreves fornyelse, for eksempel i overgangen fra analoge til digitale innganger, kan man ikke følge en ferdig bruksanvisning. De må først lage bruksanvisningen, deretter prototypen, produksjonslinjen og til slutt produktet. Til slutt må de faktisk sørge for at kundene får tilgang til det og hjører om nyheten.

    Synes du 80-tallets løsninger var bra, så lag en kopi, det trenger ikke å være dyrt, selv med gode komponenter. Vil du ha en forbedring må du sette av ressursen for å finne ut hvordan du skal gjøre det.

    Jeg skal gi deg litt rett i forhold til kabelprodusentene. Jeg tviler sterkt på om utviklingskostnadene er så store der, men for aktive komponenter som dette må kundene være med på å betale for utviklingen.
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Selvsagt må kundene betale, og det er heller ikke det mine innlegg handler om. Det handler heller ikke om noen liker Bryston DAC eller ikke, selv om den går for å være noe av de aller beste på markedet. Det går heller ikke ut på om du liker Audio Gd eller ikke. Jeg snakker selvsagt ikke om lydsignatur og personlig preferanser. Det ville det hele gjort umulig å diskutere. Men forsøk da i det minste å ikke bli sure og å ta alt som personlige angrep. Hifi kan sammenlignes litt som med f.eks hundemiljø. Min hund er bedre enn din og min måte å trene hunden i lydighet på er det eneste riktige.

    Nei, poenget mitt handler så visst ikke om du liker Krell, ML, Ayre eller LM Audio eller ikke. Det handler om at enkelte merker tar seg sabla godt betalt. Jeg hørte en artig historie for en liten stund siden, og jeg vet ikke om den er sann. Men i en hifi kjede her i landet hadde en person kommet inn for å spørre om butikken ville selge en rensevæske til vinyl. Væsken skulle bare stå på disken, og butikken skulle ikke gjøre så mye ut av dette. Han satte prisen til 80 kroner for en liten flaske med rensevæske. Men etter en god stund med sviktende salg satte han opp prisen til 350 kr. Nå solgte han som bare det:) Og da kommer det inn slike hifi-folk som tenker "å 350 kr for en liten flaske med 90% vann og 10% alkohol, den MÅ jo bare være bra siden den koster såpass:):)

    Kabler, forsterkere og alt annet som settes bort til OEM-fabrikker tjener langt mer enn de gjorde før i tiden hvor de faktisk ble laget i USA og Europa. Men få produkter lages helt og holdent i USA/ Europa mere, men produsentene har beholdt prisene. Nettopp for å tjene mer penger på billigere produksjonskostnader. Så skal en heller ikke glemme at disse komponentene var langt dyrere for 20-30 år siden enn de er i dag. Slik det er med all teknologi. (Og for de som ikke vet hva OEM står for så er det Original Equipment Manufacturer) hvilket betyr at de lager de originale produktene, men for et annet merke. Noen av disse OEM-produsentene av kabler og annet hifi har skjønt at de kan lage tilsvarende produkter under andre navn, til en brøkdel av prisen.

    Jeg snakker heller ikke om eierglede, for det går heller ikke an å måles i penger. Jeg snakker stadig om hvordan ML eller Harman Group kan forsvare en integrert forsterker til 120.000 kr. Om du er villig til å betale, helt ok. Men ikke si at det er det dette produktet koster:)
     

    H.R

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2008
    Innlegg
    8.084
    Antall liker
    6.539
    Sted
    Jessheim | Ullensaker
    Torget vurderinger
    5
    Det er fint med prinsipielle debatter, men ta det i en egnet tråd. Ligger sikkert en del av dem her i brakk hvor dette er diskutert på tidligere.
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.268
    Sted
    Oslo
    Det er fint med prinsipielle debatter, men ta det i en egnet tråd. Ligger sikkert en del av dem her i brakk hvor dette er diskutert på tidligere.
    Kan ikke være mer enig.


    mvh
     

    DagT

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.05.2013
    Innlegg
    2.560
    Antall liker
    3.098
    Sted
    Oslo
    Selvsagt må kundene betale, og det er heller ikke det mine innlegg handler om. Det handler heller ikke om noen liker Bryston DAC eller ikke, selv om den går for å være noe av de aller beste på markedet. Det går heller ikke ut på om du liker Audio Gd eller ikke. Jeg snakker selvsagt ikke om lydsignatur og personlig preferanser. Det ville det hele gjort umulig å diskutere. Men forsøk da i det minste å ikke bli sure og å ta alt som personlige angrep. Hifi kan sammenlignes litt som med f.eks hundemiljø. Min hund er bedre enn din og min måte å trene hunden i lydighet på er det eneste riktige.

    Nei, poenget mitt handler så visst ikke om du liker Krell, ML, Ayre eller LM Audio eller ikke. Det handler om at enkelte merker tar seg sabla godt betalt. Jeg hørte en artig historie for en liten stund siden, og jeg vet ikke om den er sann. Men i en hifi kjede her i landet hadde en person kommet inn for å spørre om butikken ville selge en rensevæske til vinyl. Væsken skulle bare stå på disken, og butikken skulle ikke gjøre så mye ut av dette. Han satte prisen til 80 kroner for en liten flaske med rensevæske. Men etter en god stund med sviktende salg satte han opp prisen til 350 kr. Nå solgte han som bare det:) Og da kommer det inn slike hifi-folk som tenker "å 350 kr for en liten flaske med 90% vann og 10% alkohol, den MÅ jo bare være bra siden den koster såpass:):)

    Kabler, forsterkere og alt annet som settes bort til OEM-fabrikker tjener langt mer enn de gjorde før i tiden hvor de faktisk ble laget i USA og Europa. Men få produkter lages helt og holdent i USA/ Europa mere, men produsentene har beholdt prisene. Nettopp for å tjene mer penger på billigere produksjonskostnader. Så skal en heller ikke glemme at disse komponentene var langt dyrere for 20-30 år siden enn de er i dag. Slik det er med all teknologi. (Og for de som ikke vet hva OEM står for så er det Original Equipment Manufacturer) hvilket betyr at de lager de originale produktene, men for et annet merke. Noen av disse OEM-produsentene av kabler og annet hifi har skjønt at de kan lage tilsvarende produkter under andre navn, til en brøkdel av prisen.

    Jeg snakker heller ikke om eierglede, for det går heller ikke an å måles i penger. Jeg snakker stadig om hvordan ML eller Harman Group kan forsvare en integrert forsterker til 120.000 kr. Om du er villig til å betale, helt ok. Men ikke si at det er det dette produktet koster:)
    Vil du ikke betale så ikke gjør det. Det er greit. Men vil du ikke betale for utvikling av nye produkter så får du 20 år gammel teknologi. Det er ikke nødvendigvis dårlig, men ikke klag over at noen betaler for at verden går videre :cool:
     

    Kondis

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    03.02.2013
    Innlegg
    908
    Antall liker
    703
    Sted
    Okkaby
    Torget vurderinger
    13
    Fin integrert forsterker dette,,,ingen ting og lage oppstyr over,det var vell ment som en opplysning om et nytt produkt i butikken til OHS.
    Rart det ikke komenteres over andre integrerte ting til 4-500000 med middelmådig teknologi,,høypolert aluminium og kobber,med varmeflaske
    design `look a like`....
     

    oct

    Æresmedlem
    Ble medlem
    09.04.2009
    Innlegg
    12.260
    Antall liker
    8.268
    Sted
    Oslo
    Merkelig hvordan "førstesideoppslag" engasjerer. Stereofils annonse ang. hodetelefonforsterker fra McIntosh til 65 k. har bare 8 kommentarer. Og selv som "mc.oholiker", synes jeg den er mye drøyere priset enn M.L., som innehar en rekke flere funksjoner & er en viktig komponent.


    mvh
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Dette var en snodig tråd.

    Om man skal til å kritisere ublu priser i hifibransjen, så må det da finnes et utall av mer naturlige steder å starte enn forsterkerne til ML?
     

    leifarild

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    02.11.2012
    Innlegg
    229
    Antall liker
    205
    Sikkert en bra forsterker. To av disse tilsvarer en ny Ford Mustang med 5,0 V8 og 435 hk. (USA pris). Hva gjør hifi så dyrt?
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    For all del. Om jeg ikke husker feil, så tilsvarer prisen et par 2-meters signalkabler i den litt mer 'eleverte prisklassen' også. Hvorfor gå amok over akkurat denne forsterkeren?
     

    2112

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    30.04.2011
    Innlegg
    150
    Antall liker
    44
    Torget vurderinger
    7
    Hørte denne forsterkeren på Munchen messen i fjor, sammen med JBL (mener å huske det var K2). Var en kort vissitt, men imponerte absolutt. Sammenlignet med mye annet dyrt utstyr, var det absolutt på høyden. Har heller aldri hørt JBL spille så bra som med ML. Hørt JBL utallige ganger med McIntosh uten å bli imponert. Ett stort pluss til musikkvalget og, ACDC- Back in black blant annet.
     

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    34.914
    Antall liker
    19.768
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    Noen som vet hvordan denne forsterkeren lyder i forhold til andre?

    For meg er det det absolutt viktigste. Men så er jo jeg en av de rundlurte, med en CD-spiller til 170k....
     

    Ulf-B

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.05.2008
    Innlegg
    7.905
    Antall liker
    2.086
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    20
    Noen som vet hvordan denne forsterkeren lyder i forhold til andre?

    For meg er det det absolutt viktigste. Men så er jo jeg en av de rundlurte, med en CD-spiller til 170k....
    Hehe - du er inne på noe der, ja. Hvordan låter den egentlig, denne nye ML-forsterkeren? 120.000 er jo et kupp hvis det låter bra nok. Helt uproblematisk, egentlig. Kan ikke dømme et produkt nord og ned basert på bilder og synsing. Nei - her er det bare å møte opp og vifte med ørene.
     

    E.I.A.

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.07.2004
    Innlegg
    5.272
    Antall liker
    3.301
    Torget vurderinger
    49
    Vi er prisblinde for lenge siden :D

    10k for et komplett anlegg er mer enn nok til og spille musikk, men det er ikke det Highest end handler om... ...
     

    Voff

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.11.2006
    Innlegg
    11.015
    Antall liker
    8.202
    Torget vurderinger
    1
    En anekdote.

    I 1993 ringte jeg Olso Hi-Fi senter og lurte på om de hadde noe Mark Levinson, Krell eller Audio Research. Til svar fikk jeg et spørsmål om jeg dreit penger. "High dollar shit" var det visstnok og å¨kjøpe slikt var ensbetydende med å sette fyr på penger....
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Jeg tenkte kanskje moderator flyttet over diskusjonen i egen tråd, slik at den kunne fortsette som en mer generell diskusjon. Skjer jo liksom ikke noe fra moderator-siden synes jeg. Husker da Avforum hadde sine glansdager, og Lygren og co sto på for å flytte diskusjoner slik at det ikke ble i feil tråd. Vel vel ikke min sak...

    Men bare så det er sagt så var det selvfølgelig ikke noe angrep på OHC. All honnør til dem for de viser kanon-service og jeg har alltid opplevd de som hyggelige.

    Og det er så klart andre enda dyrere forsterkere man kunne ha diskutert, men nå ble det denne. Men diskusjonen dreier fort over til å forsvare egne valg man har gjor av innkjøp. Og for meg er det en litt meningsløs diskusjon. Man kan gjerne diskutere egne valg, men jeg var egentlig mer opptatt av prisen på hiend utstyr. Det kan være liten tvil om at highend defineres like mye som high price som høy lydkvalitet. Det er ofte en grunn til at det er få blindtester innen hifi.

    Ikke se på spec og komponenter sier flere. Hva skal jeg se på da? Jeg lytter med øra, men dersom jeg får like god lydkvalitet til 1/3 av prisen, så gjør jeg det. Selvfølgelig er det flott med Krell og Balanced Audio Technology, og jeg har hatt begge deler. Men er en Krell CD spiller til 30.000kr bedre enn en spiller fra Oppo til halve prisen? Min Krell CD-spiller hadde vel et topp driv erk fra Teac etter hva jeg husker. Og Teac-spilleren var billigere. Men det at det sto Krell på den gjorde den dyr i seg sjøl. Ikke fordi den nødvendigvis var bedre enn en Sony ES-spiller den avløste. Men at det sto Krell ga mye eierglede og en god porsjon plasebo.

    Dyrt er som oftest bedre, men hvor går skillelinja på når det bare blir dyrere uten at lydkvaliteten endres nevneverdig? Ja denne ML er billig ift en annen forsterker som koster 300.000kr. Men om denne ML er så bra, hvor mye bedre blir det i lyd til 300.000kr?

    Vi er litt som kvinner, og etter vår historie som huleboere så samler menn og kvinner på forskjellige gjenstander. Kvinner kan kjøpe Michael Kors og Prada-vesker de til 25.000kr. De vil si at den er bedre enn de andre veskene til 5000kr. Og det selv om de blir laget på samme fabrikk med omtrent den samme oppskrift. Jeg tror vi hifi-menn er like så. Det er moro å eie en ML fordi den er dyr, ikke mange har den og den låter bra. Men om den er noe særlig bedre enn en til halve prisen? Etter min erfaring nei.
     

    JENO

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.07.2003
    Innlegg
    2.599
    Antall liker
    1.377
    Sted
    Saksvik - Trøndelag
    Sikkert en bra forsterker. To av disse tilsvarer en ny Ford Mustang med 5,0 V8 og 435 hk. (USA pris). Hva gjør hifi så dyrt?
    Hva gjør en Mustang så billig?
    Middelalderteknologi som stiv bakaksel og bladfjæring og generelt kjipe, billige løsninger, selv om motoren er stor og designet kult. Men spørsmålet ditt var sikkert retorisk ment. ;)
     

    rolf

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    16.04.2003
    Innlegg
    281
    Antall liker
    139
    Sted
    Sogn & Fjordane
    En anekdote.

    I 1993 ringte jeg Olso Hi-Fi senter og lurte på om de hadde noe Mark Levinson, Krell eller Audio Research. Til svar fikk jeg et spørsmål om jeg dreit penger. "High dollar shit" var det visstnok og å¨kjøpe slikt var ensbetydende med å sette fyr på penger....
    hehe , slik er det ennå , jeg selv har en franskmann i hus til "hele 137" :rolleyes:, var innom nevnte butikk og min forsterker ble omtalt som ett rent svindelprodukt! Punktum. Men heldigvis har vi med litt fartstid lært oss å takle utalelser både positive og negative.
    mvh
    rolf
     

    Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    1.525
    Antall liker
    94
    Provoserer sikkert enkelte her nå, men skal ytterligere forsøke å sette priser litt i perspektiv.

    Audio Gd Master 10:
    Uses all audiophile grade components, including DALE resistors, WIMA & SOLEN caps, custom order NOVER (UK brand) caps, all audiophile grade input (Neutrik) & output sockets (CMC) and gold IEC socket. The output transistors are 24 pieces of “the King of transistors” MJL4281/4302. Master-10 has all parts of four channels exact-matched before installation.

    6moons audio review skrev:
    See those large twin transformers? They fuel a fully balanced design with a twist: each of the two balanced inputs and two single-ended inputs have their signal converted to current mode before being amplified by a single Class A gain stage. Volume attenuation also takes place in the current domain. A quad FET zero feedback output buffer returns current to voltage drive.

    Bruker for øvrig samme CAST-teknologi som Krell og er fullbalansert.

    http://www.audio-gd.com/Master/Master10/Master-10EN_Tech.htm

    Vis vedlegget 302683 Vis vedlegget 302682

    Altså noe av det beste komponentvalget som kan oppdrives (om man leser litt grundig). Pris 22.000 kr, og fortsatt tjener alle ledd penger:)

    ref:
    Audio GD Master 10 - Mala Audio

    Ser ut som små billige trafoer og transistorer i den øverste, mange som sparer mye penger der, men mye å hente lydmessig.
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    En anekdote.

    I 1993 ringte jeg Olso Hi-Fi senter og lurte på om de hadde noe Mark Levinson, Krell eller Audio Research. Til svar fikk jeg et spørsmål om jeg dreit penger. "High dollar shit" var det visstnok og å¨kjøpe slikt var ensbetydende med å sette fyr på penger....
    hehe , slik er det ennå , jeg selv har en franskmann i hus til "hele 137" :rolleyes:, var innom nevnte butikk og min forsterker ble omtalt som ett rent svindelprodukt! Punktum. Men heldigvis har vi med litt fartstid lært oss å takle utalelser både positive og negative.
    mvh
    rolf
    Helt utrolig trist at bransjen er sånn. OHC er på ingen måte alene om det. Hele bransjen renner over, og jeg har forlatt flere forhandlere uten å legge igjen penger på grunn av tåpelig nedrakking av andres varer.

    Hva har de egentlig å vinne på å ture fram som om kundene var idioter? Med mindre de faktisk er det, altså.

    Mulig de har rett.... ;)
     
    Sist redigert av en moderator:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…

Informasjon om bruker

Oslo Hi-Fi Center
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
261
Link til alle artikler
436
Oslo Hi-Fi Center sine annonser
Bransjenyheter
Opplev Focal Scala Utopia EVO under Vårpuls 15. til 17. mars på @oslohificenter !!! 🎶🇫🇷🔥
Bransjenyheter
Nå er det ikke lenge igjen til VårPuls 2024

Nå er det ikke lenge igjen til VårPuls 2024

  • 22
Nå er det ikke lenge igjen til VårPuls 2024 Vårt eget Hi-Fi Show her på Vika! Showet er åpent og gratis for alle! Nyheter, Norgespremierer, Internasjonale utstillere, og ikke minst fantastisk lyd...
Fortsett
Bransjenyheter
Endelig er messen her!

Endelig er messen her!

  • 3
Vi gleder oss til å se dere alle! Det blir en rekke gode tilbud på nytt og brukt som er verdt å få med seg, ta turen innom eller sjekk ut vår nettbutikk ila helgen for å gjøre en rekke gode kjøp...
Fortsett
Bransjenyheter
Endelig Høstpuls måneden!

Endelig Høstpuls måneden!

  • 0
Endelig Høstpuls måneden! Velkommen til Oslo Hi-Fi Center den 13-15. Oktober! I tradisjon tro kommer det en rekke representanter fra både norske og utenlandske leverandører som viser frem og...
Fortsett
Bransjenyheter
Vi ønsker alle hifi-interesserte hjertelig velkommen innom, nå på lørdag! Kl 12- 16.

Vi ønsker alle hifi-interesserte hjertelig velkommen innom, nå på lørdag! Kl 12- 16.

  • 0
Dyktige Isak Strand fra Multirom, kommer innom hos oss og viser frem den nye Naim New Classic 300 Serien. Bestående av: NAIM NAC 332 Preamp NAIM NS 333 Steamer / dac NAIM NAP 350 Monoblokker NAIM...
Fortsett
Bransjenyheter
Endelig HøstPuls Igjen! VI ønsker alle velkommen!

Endelig HøstPuls Igjen! VI ønsker alle velkommen!

  • 0
Vi har gleden av å invitere til hi-fi messe hos oss i Dronning Mauds Gate! Årets Høstpuls går av stabelen 13-15. Oktober Les mer om eventet her: (https://oslohificenter.no/hostpuls-2023)...
Fortsett
Topp Bunn