Icarus, Linux-basert Openhome Upnpd Renderer for Apple TV1

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.709
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    Hei! Dette høres ut som en veldig interessant greie! Jeg har vært på utkikk etter en streamer-løsning lenge, og hatt tre-fire forskjellige 'hacks' frem til nå, med varierende resultat. Det jeg mangler i mitt oppsett nå er en streamer/kontrollpunkt som klarer gapless. Jeg kjører per nå en Synology NAS (som jeg er 100% fornøyd med) over til en OPPO-103D. Oppoen har alt jeg trenger med det ene viktige unntaket; den støtter ikke gapless! Jeg synes dette er lit merkelig, da det virker som det ikke er allverdens tekniske grunner til at de ikke skal få dette til å virke, men de har det rett og slett ikke som noen prioritet. Til å begynne med brukte jeg en PS3 som kontrollpunkt, og den også funka greit, med gapless, men den er som kjent ikke vifteløs. Jeg har også koblet til en mac mini (husker ikke helt hvordan den var, men ikke optimal som kontrollpunkt, kun direkte avspilling så vidt jeg husker). Jeg er litt desperat etter å få en spiller som støtter gapless, og er medgjørlig å ha med å gjøre (les: 'bare virker'). Spørsmålet da blir jo selvfølgelig hvor mye 'snakeoil' er det brukt på disse spillerne som koster alt fra 12-13 k og opp til det vanvittige, og hva får man for en brøkdel av prisen? Jeg vil gjerne teste ut dette jeg også, og skal se om jeg ikke kan skaffe meg en Apple TV asap. Jeg har aldri hatt ATV av noe slag; funker den ene like godt som den andre?
    I hvilken grad av snakeoil ferdigspillerne er, varierer fra helt klart snakeoil, til tja.., men det får hver enkelt avgjøre. Det er mye rebranding av open source-software pakket inn i et fint kabinett der ute ihvertfall. Lydmessig tror jeg ikke min løsning er helt uti gokk, nei. Man kan også hente det lille ekstra ved å bruke en USB power supply til USB DACen.
    Ellers er jo, med all respekt, helt tullete å bruke PS3 som kontrollpunkt. Det er kun Apple TV første generasjon som gjelder (den i sølv).
     

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.590
    Sted
    Stavanger
    Oppoen har alt jeg trenger med det ene viktige unntaket; den støtter ikke gapless! Jeg synes dette er lit merkelig, da det virker som det ikke er allverdens tekniske grunner til at de ikke skal få dette til å virke, men de har det rett og slett ikke som noen prioritet.
    Gapless er faktisk en stor utfordring ifm. strømming og langt vanskeligere å få til enn det man kunne tro. uPnP standarden i sin basisutgave støtter ikke gapless.
    Skjønner. En oppdatert med uPnP-standard med gapless som standard er kanskje å håpe på for mye? :)
    Nei, den finnes.
    Man har Linn Extensions til uPnP.
    Du kan også google ohMedia som en del bruker (Linn, Lumin, Auralic, eksempelvis) hvor renderer styrer køen, evt. SetNextTransportURI hvor renderer får beskjed om neste spor.




     
    Sist redigert:

    Maxtor

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.12.2006
    Innlegg
    1.857
    Antall liker
    1.252
    Sted
    Langhus
    Torget vurderinger
    12
    Det er helt likt installasjonsmetode, ekstra filen trengs bare om du i ettertid vil bytte mellom kablet/trådløst. Men hvis du venter litt, så kommer det en ny versjon med ganske betydelig bedre lyd i løpet av dagen. Fant ut av noe som holdt den lydmessig tilbake. Det blir en interim-løsning til jeg har implementert konfigurasjons-endringene som må til for å støtte ny funksjonalitet. (optisk/hdmi etc).
    Har holdt alle oppdaterte med ny software frem til nå, men så lenge v1.3 er stabil, så er det ikke meningen å plinge alle i innboksen hver gang det kommer en ubetydelig/tydelig oppdatering:)

    Hallo, Man og takk for svar :)

    Da venter jeg med stor iver til ny Icarus-versjon kommer. Igjen må jeg bare ta av meg hatten for 3 ting:

    - At du har tatt deg tid til å lage et lydmessig fullverdig og oppdatert alternativ på en plattform mange forlengst har avskrevet
    - At du tar deg tid til å videreutvikle Icarus
    - At du tar deg tid til å svare oss alle på våre spørsmål vedr. Icarus

    Hjertelig takk for alt så langt, Man ;)

    Mvh.
    Maxtor
     
    • Liker
    Reaksjoner: nma

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.709
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    Linn kom med sin utvidelse av upnp i 2011, samtidig som de lanserte Davaar-oppdateringen til sine DS-spillere. Før den tid tror jeg Linn spillerne hadde mulighet for gapless ved at kontrollpunktet la til "neste sang" i queue så spilleren begynte å spille av en sang. Dette er standard funksjonalitet i upnp, så det har ikke vært noen hindring å støtte gapless, det er bare at produsentene som oftest kjøper ferdigvare/moduler/software som ikke støtter dette. Standard upnp støtter kun 2 sanger i queue, den sangen som spille og "neste sang", så hvis kontrollpunktet blir slått av vil spilleren slutte å spille etter "neste sang". Openhome (som er den nevnte Linn-utvidelsen) spesifiserer blant annet en playlistmode, det vil si at man f.eks kan legge til 1000 sanger i queue, og slå av kontrollpunktet uten at det har noen innvirkning. Spilleren vil fortsette å spille av de 1000 sangene helt til siste sang.

    I tillegg til Openhome, finnes et noen proprietære løsninger som blant annet Naim bruker. Det er jo synd, men kanskje forståelig pga. rivaliseringen mellom de to produsentene.
     

    jappen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    07.07.2003
    Innlegg
    100
    Antall liker
    25
    Torget vurderinger
    14
    Hei

    Har enda ikke fått testet trådløst, noen som har noen formening om det er store forskjeller på kablet og trådløst ?
    Ellers synes jeg det fungerer utmerket hos meg, og kommer til og forsette med denne løsningen !
     

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.709
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    Jeg hører forskjell på mye rart, men på kablet vs trådløst kan jeg ikke med beste velvilje høre særlig forskjell. Tar man ut det trådløse kortet, kobler fra vifta og bytter ut en spinnende harddisk med en liten SSD, kan det jo hende det låter ørrlite bedre kablet.

    I tillegg vil det låte litt bedre med et usbpower. Har for morro koblet opp en ipad-strømforsyning (et av de bedre 5v switchmode-psuene på markedet under 200kr, hehe ) som driver en usb-hub som står mellom ATV og DAC. Det er en tydelig forbedring, og med den nye softwaren som kommer om kort tid, vil jeg påstå dette er så bra at jeg ikke ville vært redd for en direkte sammenligning mot f.eks en Auralic Aries. (Jeg har også en linær psu, har bare ikke orket å teste med den enda)

    De fleste DACene bruker usb power til enten å drive usb-receiver-chip, eller hele DACen, men det er en del som er 100% selvforsynt og disse vil nok ikke ha samme utbytte. Dvs de har allerede en fordel fra før av når dem er selvforsynt.
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.023
    Antall liker
    14.417
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    ganske betydelig bedre lyd
    tydelig forbedring


    Hvilket utstyr må til for å høre dette?
    Jeg må innrømme at her skjer ikke disse store endringene.
    Det største jeg kan huske på en god stund er foobar vs jriver avspiller på PC. Der var det merkbar forskjell.
    Squeezebox Touch kontra Ic@rus er ikke i samme forskjellsliga.
    Men jeg holder døra oppe for at det er utstyret i anlegget (DAC, forsterker, høyttalere, rom) som maskerer dette.
    Kan jo kanskje være at Squeezebox Touch ikke er så elendig som noen vil ha det til?

    Er det du har gjort med ATV noe ala dette?
    soundcheck's - audio@vise: Touch Toolbox 3.0

    mvh
     

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.709
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    Har ikke gjort så mye av det der, han fyren tarn rimelig langt ut kan du si. Men man kommer ikke utenom å prioritere enkelte/fåtall ting av nødvendighet når det gjelder musikkavspilling, alt annet blir innbildning. Det er små men kritiske forbedringer i neste versjon og eneste forskjell er par-tre settings som går på selve tuningen av selve avspilleren. Jeg har alltid hovedmusikkserver og en Mac å sammenligne med så det blir minst synsing. Utfordringen såklart er om det er reelle forskjeller eller noe man innbiller seg. Prøvde å gjøre dette litt siden men det ble ustabilt og hardt i lyden, og jeg måtte revertere, men jeg fant heldigvis ut grunnen. Så jeg prøver igjen, men det må være reelle forbedringer ellers er det ikke vits :)

    Min erfaring er at en god dac kan bli holdt igjen hvis ikke alt er pastell, men hvor god dac man skal ha vet jeg ikke da jeg har jo kun mitt eget anlegg å gå utifra.
    Siden du spør, så skal jeg også svare: Jeg kjenner komponentene dine godt, utenom forsterkeren. Jeg digger høyttalerne, ikke like glad i dacen for å si det mildt, og tror at dette foreløpig er det svake punktet i anlegget ditt. Alt låter bra ut fra Vienna, som er både en styrke og svakhet, men de pynter litt på resultatet og sammen med DAC'en tror jeg kanskje dette kan maskere litt av forskjellene.

    Ellers: Hvordan har dere testet? USB vs USB? Squeezebox er sikkert ikke så verst den, lenge siden jeg lekte med den :)
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.023
    Antall liker
    14.417
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Ic@rus kom ferdig installert (første versjon tror jeg) og den fikk sin egen nettverkskabel. (switch stående ved anlegget)
    Bare å plugge inn og så funket det. Slet litt med at den skulle komme opp som airplay-enhet, så det ble lite testet. Bare sjekket ut og det funket bra.

    1)
    S/PDIF fra SBT (Squeezebox Touch) til Wadia 121 og USB fra Ic@rusATV til Wadia 121.
    Minimserver til Ic@rusATV styrt med Linn Kinsky eller Lumin.
    Logitech Media Senter til SBT med Linn Kinsky eller iPeng8.

    2)
    S/PDIF fra SBT (Squeezebox Touch) til Rega DAC og USB fra Ic@rusATV til Rega DAC.
    Minimserver til Ic@rusATV styrt med Linn Kinsky eller Lumin.
    Logitech Media Senter til SBT med Linn Kinsky eller iPeng8.

    3)
    Jeg også digger høyttalerne, og har heller ikke så stor tro på Rega DAC som "hi-end" sak.... Har hørt andre DACer som låter mer detaljert og raffinert.
    Det ble også en rask sjekk av Rega DAC vs Wadia 121 foret med S/PDIF og nivåjustert (litt ned på Wadia's utgang).
    Kablet fra SBT til Rega DAC og derfra digital out til Wadia. Begge digitalkabler fra Blue Jeans og begge signalkabler fra Blue Jeans.
    Vet ikke om Rega gjør noe med digitalsignalet fra inngang til digital utgang.

    Hverken 1), 2) eller 3) var enkelt....
    Dette skal jo gi lett forskjell, hvis man leser på nettet.
    Nå har mange av forskjellene testet av squeezeboxens venner blitt borte, når vi ikke vet hva vi lyttet på.
    Denne gangen ble det kanskje litt for lettvint lyttet da forskjellene var trodd større enn hva vi erfarte?
    Tidligere er oppgradert PSU til SBT og Touch Toolbox 3.0 til SBT testet med entydig resultat blindt. (Ikke noe vitenskapelig test, dog)
    ATV3 vs Airport Express på airplay var heller vanskelig.
    Det var egentlig også ATV3 vs SBT. (airplay vs LMS og WiMP HiFi)

    Ristet på hodet alle mann over at vi ikke hørte forskjeller i dag. Ribbefett i ørene?
    Fjerdedag jul er nok ikke en god dag for testing.

    mvh
     

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.709
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    Ic@rus kom ferdig installert (første versjon tror jeg) og den fikk sin egen nettverkskabel. (switch stående ved anlegget)
    Bare å plugge inn og så funket det. Slet litt med at den skulle komme opp som airplay-enhet, så det ble lite testet. Bare sjekket ut og det funket bra.

    1)
    S/PDIF fra SBT (Squeezebox Touch) til Wadia 121 og USB fra Ic@rusATV til Wadia 121.
    Minimserver til Ic@rusATV styrt med Linn Kinsky eller Lumin.
    Logitech Media Senter til SBT med Linn Kinsky eller iPeng8.

    2)
    S/PDIF fra SBT (Squeezebox Touch) til Rega DAC og USB fra Ic@rusATV til Rega DAC.
    Minimserver til Ic@rusATV styrt med Linn Kinsky eller Lumin.
    Logitech Media Senter til SBT med Linn Kinsky eller iPeng8.

    3)
    Jeg også digger høyttalerne, og har heller ikke så stor tro på Rega DAC som "hi-end" sak.... Har hørt andre DACer som låter mer detaljert og raffinert.
    Det ble også en rask sjekk av Rega DAC vs Wadia 121 foret med S/PDIF og nivåjustert (litt ned på Wadia's utgang).
    Kablet fra SBT til Rega DAC og derfra digital out til Wadia. Begge digitalkabler fra Blue Jeans og begge signalkabler fra Blue Jeans.
    Vet ikke om Rega gjør noe med digitalsignalet fra inngang til digital utgang.

    Hverken 1), 2) eller 3) var enkelt....
    Dette skal jo gi lett forskjell, hvis man leser på nettet.
    Nå har mange av forskjellene testet av squeezeboxens venner blitt borte, når vi ikke vet hva vi lyttet på.
    Denne gangen ble det kanskje litt for lettvint lyttet da forskjellene var trodd større enn hva vi erfarte?
    Tidligere er oppgradert PSU til SBT og Touch Toolbox 3.0 til SBT testet med entydig resultat blindt. (Ikke noe vitenskapelig test, dog)
    ATV3 vs Airport Express på airplay var heller vanskelig.
    Det var egentlig også ATV3 vs SBT. (airplay vs LMS og WiMP HiFi)

    Ristet på hodet alle mann over at vi ikke hørte forskjeller i dag. Ribbefett i ørene?
    Fjerdedag jul er nok ikke en god dag for testing.

    mvh
    Takk for grundig redegjørelse. Rare greier, men sånn er det vel iblant;)

    Uansett: Versjon 1.4 laster jeg opp nå, så de som er interessert i å prøve, får sende en PM. Den låter ganske mye bedre enn forrige og spesielt første versjon. @Minutten: Tror også jeg løste problemet med oversampling.
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.023
    Antall liker
    14.417
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Er nå ikke så sikker på det, orso. Spørs om "No difference Man" ville fått så mye utstyr til omtale....? 8)



    Maxtor, Minutten, jappen, StianG, ... evt flere
    Har dere fått sjekket noe angående lydkvalitet fra ic@rus kontra andre kilder?
    Hva er forskjellen i forhold til CDspillere, PC, MAC, osv.
    Var det store forskjeller fra første versjon til den nyeste versjonen?


    Må også huske å takke man for dette produktet. Herlig at du lager slikt og deler det med forumet!


    mvh
     

    jappen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    07.07.2003
    Innlegg
    100
    Antall liker
    25
    Torget vurderinger
    14
    Har kun testet mot min tidligere MPD løsning basert på en Intel NUC hvor jeg hadde installert shairport for airplay.
    Synes Man sin løsning fungerer bedre enn denne.
    Har ikke direkte sammenlignet v1 mot v1.3, så kan ikke si så mye om forskjellene der.
    Hadde en plan om å koble opp min gamle squeezebox v3 og en annen dac for å sjekke forskjellen..
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.023
    Antall liker
    14.417
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Innbiller meg at Touch var merkbart bedre enn V3, så det kan bety at du skal merke forskjeller. Men i det siste har jeg hørt så lite forskjeller at det ikke er moro en gang. :)
    Gleder meg til inntrykk.
     

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.709
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    Ble litt forsinka, var ikke fornøyd med 1.4. Kvalitetssikrer versjon 1.5 en stund nå, før den blir lagt ut. Hadde litt problemer med sjeldne dropouts, må sjekke om det er p.g.a wifi eller om det skjer ved kablet nett også. ATV'en er tydeligvis litt følsom for enkelte ting.
    Har nå lagt til mulighet for å endre navn, skru av/på DoP (DSD over PCM), og aktivere volumstyring, i tillegg til trådløst. Har man ikke bruk for noe av dette, er det stort sett plug n play. Sender link til de som har sendt PM når det er klart :)
     

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.709
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    Da er 1.5 ute. Som sagt har den nå litt mer funksjonalitet, samt at lyden har fått seg en kraftig overhaling. Hvis du ikke nå hører forskjell, Roda, så vet ikke jeg.


    nb! Hvis man bruker samme minnepinnen til å lage en konfigurasjonsstick etterpå, så bør den formateres med OSX. (FAT filformat). Hvis den formateres med Windows, ihvertfall vanlig quickformat, så blir det formatert men av en eller annen grunn så lager ikke Windows en ny MBR Master boot record - Wikipedia . Dette fører til at usb sticken muligens ikke blir gjenkjent. Dvs det lyser ikke gult ved innstick av usb-minnepenn. Løsningen er som sagt å formatere med enten OSX, eller å bruke en annen usb-penn. Man kan også formatere via tredjeparts partisjonsverktøy el. i Windows, og kanskje det også fungerer å kjøre en fullformat.

    nb2! Hvis den settes i DOP = "no", så blir DSD64 perfekt gjengitt via resampling til PCM. Jeg har dog ikke prøvd DSD128, DSD256 eller DSD512 (via DSF, DSD128 er max for DFF tror jeg) for den saks skyld :) Dette gjøres på eget ansvar :) Og har du strengt tatt ikke behov for å spille dsd konvertert til pcm, så er det litt bedre lyd med DOP = yes (som er standard)
     
    Sist redigert:

    Maxtor

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.12.2006
    Innlegg
    1.857
    Antall liker
    1.252
    Sted
    Langhus
    Torget vurderinger
    12
    Er nå ikke så sikker på det, orso. Spørs om "No difference Man" ville fått så mye utstyr til omtale....? 8)



    Maxtor, Minutten, jappen, StianG, ... evt flere
    Har dere fått sjekket noe angående lydkvalitet fra ic@rus kontra andre kilder?
    Hva er forskjellen i forhold til CDspillere, PC, MAC, osv.
    Var det store forskjeller fra første versjon til den nyeste versjonen?


    Må også huske å takke man for dette produktet. Herlig at du lager slikt og deler det med forumet!


    mvh

    Hallo RoDa og beklager sent svar.

    Det er spesielt 2 ting jeg er meget begeistret for hva gjelder Icarus kontra løsningen jeg tidligere hadde:

    - Betjeningsvennligheten
    - Lydkvaliteten


    Frem til jeg fant frem min gamle AppleTV Gen. 1 og fikk installert Icarus benyttet jeg en stillegående Dell med SSD-disk med J River som renderer. Programvaren var satt opp med alle tenkelige parametre intakt. Fra PC'en gikk signalet via USB til samme DAC som jeg benytter med AppleTV Icarus Edition i dag. Dette fungerte meget godt lydmessig, men var meget tungvint å betjene. Med AppleTV Icarus Edition ble betjeningsmuligheten en helt annen! Fantastisk enkelt - Icarus bare starter og virker. Linn Kazoo som CP har ingen problemer med å videreføre musikken fra min lokale musikkserver.

    Men det beste av alt var vel forbedringen jeg opplevde lydmessig med AppleTV Icarus Edition kontra PC-løsningen. Foreløpig er det to ord som gjør seg gjeldende for mitt vedkommende: Ro og musikkglede. Med Icarus opplevde jeg en annen ro i lydbildet som medførte en helt annen oversikt i musikken. Og dermed større musikkglede. Musikken virker å bli presentert mer sammenhengende - ingen ytterpunkter eller frekvenser i musikken fikk større fokus enn andre - det hele låter rett og slett "helt".

    Dette er foreløpige betraktninger. Om litt kommer min nye harddisk og når denne er installert på AppleTV'en skal nyeste versjon av Icarus installeres. Etter dette tenkte jeg å bevilge meg noen gode stunder med lytting hvor Icarus skal settes opp mot min PC-løsning. Resultatet av dette møtet kan jeg skrive litt om når en formening er gjort opp :)

    Mvh.
    Maxtor
     
    Sist redigert:

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.709
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    Du kommer til å få sjokk med den nye softwaren, Maxtor:) etterpå kan du prøve et usb-power, da når lydkvaliteten uante høyder:)
     

    stianG

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    631
    Antall liker
    668
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    27
    Jeg har rett og slett ikke hatt tid til å spille noe særlig, men skal teste litt mer i helgen mot en bluesound node og en godt trimmet Mac mini.
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.023
    Antall liker
    14.417
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Da er 1.5 ute. Som sagt har den nå litt mer funksjonalitet, samt at lyden har fått seg en kraftig overhaling. Hvis du ikke nå hører forskjell, Roda, så vet ikke jeg.
    Nu jävlar! Eller, sikkert ikke. Får se neste gang squeezeboxens venner samles.
    Møtet med Ic@rus var hyggelig, men enn så lenge så beholdes nok Squeezebox Touch, LMS og det fortsatt soleklart beste IMO brukergrensesnittet iPeng her hjemme. Har rigget opp et nytt anlegg for å se om forskjeller bedre kan avsløres. ;D

    1-1-FullSizeRender (1).jpg
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.023
    Antall liker
    14.417
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Men det beste av alt var vel forbedringen jeg opplevde lydmessig med AppleTV Icarus Edition kontra PC-løsningen. Foreløpig er det to ord som gjør seg gjeldende for mitt vedkommende: Ro og musikkglede. Med Icarus opplevde jeg en annen ro i lydbildet som medførte en helt annen oversikt i musikken. Og dermed større musikkglede. Musikken virker å bli presentert mer sammenhengende - ingen ytterpunkter eller frekvenser i musikken fikk større fokus enn andre - det hele låter rett og slett "helt".

    Dette er foreløpige betraktninger. Om litt kommer min nye harddisk og når denne er installert på AppleTV'en skal nyeste versjon av Icarus installeres. Etter dette tenkte jeg å bevilge meg noen gode stunder med lytting hvor Icarus skal settes opp mot min PC-løsning. Resultatet av dette møtet kan jeg skrive litt om når en formening er gjort opp :)

    Mvh.
    Maxtor
    Takk for inntrykk, Maxtor.
    Testet du oppsettene side om side?
    Her var førsteinntrykket at Ic@rus var litt mer urolig/støyete og rufsete i fremføringen.
    Men dette var ikke noe som holdt seg gjennom flere vekslinger og dermed bare i hodet mitt.
    Kan hende er din DAC mer avslørende enn Wadia 121 og Rega DAC.

    Ser frem mot inntrykk av sisteversjon av Ic@rus vs PCløsning med JRiver.

    mvh
     

    Baard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.04.2002
    Innlegg
    2.187
    Antall liker
    764
    Torget vurderinger
    1
    Her kommer mine subjektive vurderinger etter å ha hørt på Icarus 1.1, 1.3 og 1.5 vurdert opp mot SBT m/EDO (USB grensesnitt)

    Icarus 1.1:
    Klarte ikke spore noen vesentlige forskjeller.

    Icarus 1.3
    Tok med ATV ned til RoDa i romjula. Koplet opp slik som beskrevet i innlegg ovenfor. Her var vi i modus for blindtesting men klarte ikke registrere noen vesentlige forskjeller seende så vi lot den blind-greia være. PS ser at RoDa beskriver Icarus som rufsete i stilen, det skjønner jeg ikke noe av. Sorry mister :)

    Icarus 1.5
    Man står på og gjør ytterlige ytelsesforbedringer og svarer villig på alle spørsmål og distribuerer raskt en oppdatert versjon. Så hjemme alene i egen stue kopler jeg opp på nytt. Min Wadia DAC, har ikke mulighet for 2 USB innganger så det blir litt knotete å lytte konsentrert når man må opp og gjøre USB-kabelbytte mellom ATV og SBT.

    ATV er kablet – mens SBT er på WLAN.
    Spiller: Cat Stevens , Tea for the Tillerman , Wild World - MFSL utgaven.

    Vil gjerne høre at 1.5 er bedre en SBT – og hver gang jeg synes at gitarstrengene er mer tydelige og framstår prominente i lydbilde så blir jeg usikker når jeg kabler om til SBT. Er ikke dette helt likt??

    Så begynner jeg å fundere – hvorfor skulle det være forskjeller. For begge enhetene er det en SW snutt som omskriver USB porten. EDO for SBT og Icarus for ATV. De fysiske grensesnitt rundt USB implementeringen i begge enheter er vel stort sett like – så det handler om å balansere parametere i SW. Så hvis dette er gjort «riktig» - så hvorfor skulle ikke USB fra SBT være like god som USB fra ATV?

    Vi går videre:
    Kopler SBT med SPDIF mot Wadia og switcher mellom ATV USB via fjernkontrollen på Wadia. Tester ikke helt det samme grensesnittet men slipper uromomentet med kabelbytte.

    Endelig – her er det forskjell å spore til fordel for Icarus. Det er en fyldigere og mer mørkere lyd fra Icarus enn hva jeg opplever fra SPDIF /SBT.

    Gjenstår å ta seg en tur ned til RoDa igjen for å få verifisert lytting over USB – inntil videre blir ATV stående. Synes i det minste den tar seg godt ut på den mest ubrukelige Hifi greia jeg noen gang har anskaffet meg, Qx4, – vel vel det blir en annen historie.

    Takk til Man for Icarus – dette har vært kjempe gøy (et prosjekt som har skapt engasjement både her hjemme og hos andre :)) – men er som sagt litt usikker på om det ikke er dødt løp mellom USB på SBT og USB på ATV.


    006.jpg
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.023
    Antall liker
    14.417
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Icarus 1.3
    Tok med ATV ned til RoDa i romjula. Koplet opp slik som beskrevet i innlegg ovenfor. Her var vi i modus for blindtesting men klarte ikke registrere noen vesentlige forskjeller seende så vi lot den blind-greia være. PS ser at RoDa beskriver Icarus som rufsete i stilen, det skjønner jeg ikke noe av. Sorry mister :)
    Det jeg prøvde å forklare var at jeg fikk noen tanker i hodet om at Icarus var "styggere" i lyden enn SBT, mer rufsete S-er. Men at dette nok bare var tull i mitt eget hode.

    Modus for blindtesting, ja. Men ikke samme innstilling hos meg som f.eks veggvorte vs teddy psu til SBT.
    Neste runde blir nok mer for å lytte etter små forskjeller. Her forventet jeg mer å bli blåst overende av en high-end opplevelse på digitaldrivverksiden.
    Tror ikke mer på at noe sånt finnes etter denne opplevelsen. ;)

    Lurer på om det du erfarer nå er forskjell på Icarus og SBT eller bare forskjell på USB og S/PDIF inngangene på Wadia?
    Vi må ha en runde på om vi skal slutte med testing... ;D ;D ;D

    mvh
     

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.590
    Sted
    Stavanger
    Prosjektets intensjon er intet å si på, men vi er vel tilbake til uttrykket 'intet tre vokser inn i himmelen'
    Første versjon av Icarus skulle jo presumtivt matche Aries (og vel så det) og da skulle vel siste versjon blåse denne av banen?
    Er det noen som har en Aries de kunne tatt med for å se hvor lang vei Icarus har å gå?
     

    Liotheles

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.02.2002
    Innlegg
    2.834
    Antall liker
    748
    Torget vurderinger
    4
    Absolutt et supert initiativ fra Man, ingen tvil om den saken :)
    Men sammenligningen vi hadde med Icarus 1.3 mot Squeezebox Touch (med psu fra Teddy Pardo), på et godt sammensatt anlegg i mellomprisklassen, viser at forskjeller som noen beskriver som "sjokk", "kraftig oppdatering", "tydelig forbedring" nok gjelder først når man har et ganske så avslørende oppsett og kanskje bedre DAC'er enn Wadia 121 og Rega DAC.
    Vi hørte iallefall minimale forskjeller denne gangen, om det skyldes ribbefett i øra eller for lite avslørende komponenter skal være usagt, men det viser bare at det er viktig å teste selv på eget anlegg for å eventuelt finne retningen til nirvana......eller var det narnia ?? ;)

    Godt Nyttår folkens, og keep up the good work Man.
     
    • Liker
    Reaksjoner: nma

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.709
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    Prosjektets intensjon er intet å si på, men vi er vel tilbake til uttrykket 'intet tre vokser inn i himmelen'
    Første versjon av Icarus skulle jo presumtivt matche Aries (og vel så det) og da skulle vel siste versjon blåse denne av banen?
    Er det noen som har en Aries de kunne tatt med for å se hvor lang vei Icarus har å gå?
    Det letteste er om du anskaffer deg en Apple TV, så kan du svare oss på det:) Jeg tror det låter bedre enn en Aries, men kanskje trenger den et USB-power/eksternt drevet USB-hub for å gjøre det. (Som vil ta den ut kan koble fra den innvendige PSU'en og drive selve ATVen med en 5V psu, dog trengs minst 6Ampere) Det er faktisk lite som tilsier at en Aries skal låte, bortsett fra den LPSen da kanskje. Ok, pluss at den har fleres cores i prosessoren. Men til gjengjeld er det likeledes fordeler andre veien uten at man trenger å gå så mye innpå det. Det hadde uansett vært fett med en sammenligning. Du har jo et rimelig oppegående anlegg. Bortsett fra Dacen din da..kødda ;)
     

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.709
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    Skal ha en del gjester i dag, og airplay blir nok flittig brukt. Til forskjell fra Airport Express er Airplay i Icarus i Party Mode, enhver kan avbryte en annen som streamer. Så nå er det fritt fram for enhver å leke DJ. Hehe.
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.023
    Antall liker
    14.417
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Sånn teknisk, spiller Icarus på samme måte som SBT?
    Da vi koblet opp greiene i romjula så nappet jeg ut nettverkskabelen på SBT og den spiller da videre halvminuttet på internt buffer.
    Dette var et av motargumentene på moderforumet da noen påsto det var viktig med rett router, en switch som hadde rett type strømforsyning og slikt grunnet støy gjennom jording av nettkablene.
    Dersom dette har betydning og du napper ut nettverkskabelen så skal lyden få et hopp. :)
    Vet ikke om det er lettest å skylde på gubbene eller anlegget for de manglende forskjellene....? ;D
    Tror det handler om størrelsen på den eventuelle forskjellen, og hvordan det beskrives.
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.023
    Antall liker
    14.417
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Skal ha en del gjester i dag, og airplay blir nok flittig brukt. Til forskjell fra Airport Express er Airplay i Icarus i Party Mode, enhver kan avbryte en annen som streamer. Så nå er det fritt fram for enhver å leke DJ. Hehe.
    Her var den mest i Stealth Mode og gikk under radaren til både phone og pad mesteparten av tiden. Men funka fint når den dukket opp. ;)
    Men angående lydkvalitet, hvordan er det med airplay og resampling til 48kHz i Icarus?
     

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.709
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    Det er ikke resampling ved Airplay. Usikker på hva du mener med om den rent teknisk spiller på samme måte. Det er jo 2 forskjellige systemer.

    SB-systemet er basert på "hjernedøde" klienter, det er serveren som styrer alt, inkl queue. I upnp er det motsatt, man styrer klienten direkte og queue er lokalt hos spilleren. Det er et buffer på 16MB, så det holder til ca 15sek med ukomprimert 24/192. Mulig er det avhengig av at det *er* nettilkobling, men jeg har ikke testet å nappe ut kabelen. Apple TV'en er på soverommet og er i trådløs modus, og jeg syns det fungerer fint. Husk at Icarus har en intern upnp server. Det er bare å koble til en USB hub og stappe en usb penn /harddisk i så dukker den opp i Kinsky/Kazoo/Lumin.

    Beste ruterne på markedet med tanke på hardware og ikke minst software rett ut fra esken er definitivt Asus. D.v.s toppmodellene. N66 AC66 AC68. Aldri hatt problemer med at Airplay ikke dukker opp.

    Med tanke på forskjeller, så er det klare, entydende forskjeller hos meg, men jeg har et ganske avslørende anlegg, men det kan jo trolig de fleste her på forumet si :)
    Kanskje det er en terskel for hvordan utarter seg basert på den potensielle lydkvaliteten i anlegget. Man skal huske på at det i bunn og grunn handler om en USB-port tilkoblet en USB DAC. Man kan utifra dette ikke forvente trylleri, for å si det sånn. Dere kan jo prøve å sette den på trådløst. Dette tar 30 sekunder og trenger ikke en reboot engang.
     

    Baard

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.04.2002
    Innlegg
    2.187
    Antall liker
    764
    Torget vurderinger
    1
    Prosjektets intensjon er intet å si på, men vi er vel tilbake til uttrykket 'intet tre vokser inn i himmelen'
    Første versjon av Icarus skulle jo presumtivt matche Aries (og vel så det) og da skulle vel siste versjon blåse denne av banen?
    Er det noen som har en Aries de kunne tatt med for å se hvor lang vei Icarus har å gå?
    Det letteste er om du anskaffer deg en Apple TV, så kan du svare oss på det:) Jeg tror det låter bedre enn en Aries.....
    Enig. Nå har jeg lagt hode på blokka og synset om mine inntrykk så langt. Både ATV med Icarus og SBT med EDO har programvare som er skrevet til formålet. Jeg synes det er høres likt ut – man kan gjerne teste Aries mot SBT med oppgradert PSU.

    Tidligere har gjengen testet SBT m/EDO mot en ordinær laptop med siste SW fra JRiver og Foobar2000. Og alt til fordel for SBT der Foobar falt helt igjennom.

    Hva er det jeg prøver å fortelle – jo vi hører forskjeller med transportenheter. Men der SW er spesial designet for oppgaven som Icarus og EDO så tviler jeg egentlig om det skiller så mye på USB grensesnittet fra kilde-enhet. DAC er mer kritisk

    Men kanskje du kan fortelle oss hvordan du oppfatter AURALiC’s patenterte Active USB teknologi mot nevnte «budsjett varianter» Er det ikke en ATV i nærheten så finner du vel noen med SBT?
     
    Sist redigert:

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.709
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    I følge CA, låter visst DAC'en din best med en SOTM-streamer (linken som du postet), den er *garantert* ikke tweaket i tilsvarende grad som Icarus, men har en dyr LPS. Så hvorfor i all verden trenger jeg en realitysjekk? Jeg er klar over at jeg har stukket hodet opp av sanden, men det er jo litt "løje" å ta en sjangs i blant.. ;)

    Har forøvrig sans for Aries, i motsetning til mye annet. Kikket i samme slengen på forumet, og enkelte der syns jo at Aries ikke lever opp mot ryktet sitt. Dette virker dog som folk har lagt energi på å få best mulig lyd ut av PC/Mac. For hvermansen, som bruker f.eks Foobar i vanlig Windows er jo Aries midt i blinken. Aberet er at selv om den er billig i forhold til f.eks Aurender, så er fortsatt 10-14k mye penger.
     

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.709
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    Ny versjon av Lumin i dag. Har ganske nylig rapportert til de folka om en bug (som har vært der siden første versjon av Lumin) hvor sanger som blir lagt til av Kazoo ikke gjenkjennes av Lumin. Kazoo forkorter metadata av en eller annen grunn, og dette skjønner ikke Lumin.
    Dette er nå rettet, og i samme slengen er nok Lumin blitt mer stabil iogmed den hadde en tendens til å krasje iblant, spesielt når den ikke gjenkjente metadata i sangene i queue.
     

    Distinctive

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.12.2006
    Innlegg
    11.063
    Antall liker
    3.590
    Sted
    Stavanger
    Både Kazoo server og kontrollpunkt fungerer med Lumin ja, samt at Kazoo server fungerer med siste Lumin appen.
    Men Kazoo funker ikke med Aries og Aries LDS (ohMedia). Dette er sikkert bare midlertidig, da det fungerte for 2 releaser siden.
     

    Mangenot

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    27.11.2012
    Innlegg
    72
    Antall liker
    37
    Sted
    Stockholm
    Mitt første inntrykk av Icarus ATV er:
    Dudævenhansteikemæsåbra!
    For å ta det fra begynnelsen, så syntes jeg att hele prosjektet virket utrolig spennende. Jeg har vært veldig nær å skaffe meg en Auralic aries og hadde vel nesten bestemt meg for å kjøpe en når jeg leste denne tråden. Så jeg la ut en annonse på hifimagasinet.com om Appple tv gen.1 og fikk svar fra Gøteborg. Aldrig brukt, i kartong med plasten på!
    Etter at ha blitt moden på posten i et par uker kom den endelig fram og så fort jeg fikk adgang til familiens tv, var det å begynne med nedlasting. ( ikke sån helt smidig, men med litt hjelp fra yngre talenter så fikk jeg lyd)
    For å si det slik: Jeg kommer nok ikke til å kjøpe Auralic. Det behøvs ikke. Denne spiller så inni...... Bra, så det behøves ikke??????
     

    nma

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.12.2003
    Innlegg
    4.709
    Antall liker
    522
    Torget vurderinger
    1
    Hyggelig at det faller i smak:)
     

    Mangenot

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    27.11.2012
    Innlegg
    72
    Antall liker
    37
    Sted
    Stockholm
    Nå har jeg brukt ic@rus som AirPlay fra wimp i litt over en uke og jeg vil bare dele med meg av noen inntrykk etter de første spontane gledeutrop i forrige innlegg, samt helt uhemmet skryt av en ny streamerne og en stor hyllest till Man for hans fantastiske arbeid med ic@rus!
    Helt siden jeg begynte å spille fra wimp, har jeg brukt Apple tv3 som AirPlay. Men Ofte har jeg reagert på alt for mye digital støy i lydbildet. Spesielt i komplekse orkesterstykker med mye dynamikk eller med solist i forgrunnen og orkester i bakgrunnen.
    Like før jul var jeg hos den lokale hifipusher inne i byen og lyttet til Auralic Aries og jeg var inne på å kjøpe, men lagret var tømt og demoeksemplaret var Aries LE. Derfor ville jeg vente til nye eksemplar kom til butikken for å sammenligne disse streamerne.

    Mine digitale apparater består av en Mcintosh MS750 og en Exogal dac. Ic@rus er derfor koplet via USB til Exogal dac.

    Jeg kan i dag ikke høre noen som helst forskjell på om jeg streamer musikk fra wimp eller spiller fra Mcintosh.
    All den digitale støy som jeg reagerte på tidligere er som fullstendig bortblåst og musikken kommer fram så tydelig og detaljert som jeg vil ha den. Med veldig bra dynamikk og dimensjonalitet i lydbildet.
    Alt dette for den nette sum av SEK 570 som jeg fikk betale for Apple tv1 på bruktmarkedet.

    Her kommer skrytbildet:
    image.jpg
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    13.023
    Antall liker
    14.417
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Takk for inntrykk. Hvordan koblet du ATV3 til Exogal?
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn