Det finnes mange sorter ris, og det er sikkert bare en liten del som er tilgjengelig i Norge.
Personlig liker jeg godt jasminris pga den litt støvete smaken den har. Og at den litt klebrig, gjør det vel litt enklere å spise med pinner. Men samtidig har jeg inntrykk av at basmatiris anses som litt "finere".
Dette ga meg lyst til å spørre her om man har noen forslag til ris som kan "gjøre en forskjell" og som kan gi et ekstra "løft" i matlagingen.
Gjerne noe helt annet enn nevnte ristyper, men den bør være tilgjengelig i handelen, det være seg innvandrerbutikker eller andre.
Forøvrig er en av kinesernes mange måter å si god morgen på "Har du fått ris i dag?". Og jeg som trodde det var noe som hørte SM-folket til.
Personlig liker jeg godt jasminris pga den litt støvete smaken den har. Og at den litt klebrig, gjør det vel litt enklere å spise med pinner. Men samtidig har jeg inntrykk av at basmatiris anses som litt "finere".
Dette ga meg lyst til å spørre her om man har noen forslag til ris som kan "gjøre en forskjell" og som kan gi et ekstra "løft" i matlagingen.
Gjerne noe helt annet enn nevnte ristyper, men den bør være tilgjengelig i handelen, det være seg innvandrerbutikker eller andre.
Forøvrig er en av kinesernes mange måter å si god morgen på "Har du fått ris i dag?". Og jeg som trodde det var noe som hørte SM-folket til.