Den store hodetelefontråden

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Kommentarer og observasjoner

    Noen kommentarer til og observasjoner i forbindelse med diskusjonen siden i går kveld:
    • Det er flere måter å være engasjert på. Den ene er ikke nødvendigvis bedre eller verre enn den andre.
    • Mennesker er forskjellige. Vi kan både ha flere sider og forandre oss, men det er ingen grunn til at noen skal måtte agere på tvers av sin natur
    • Hvis vi agerer sammen på hver vår måte, kan vi utfylle hverandre med forskjellige bidrag og berike hverandre og andre.
    • Jeg håper fremdeles på wiki, men det tar lenger tid enn jeg håpte på.
    • Forum og wiki er laget for forskjellige funksjoner, og forsøk på å bruke forum som wiki blir sjelden spesielt bra, men man må til enhver tid utnytte det man har tilgang til. Det beste må ikke bli det godes fiende. Noen tråder er rene diskusjonstråder (forum), andre forsøker å være mer fakta- og saksorienterte (et stykke på vei mot formålet med wiki). Det er plass til begge.
    • Kryssposting og det JohnnyH kaller klipp og lim er vel det samme(?)
    • Jeg mener kryssposting er nyttig for å gi en samlet fremstilling av temaer. Det øker trådenes arkiv- og oppslagsverdi. Da finner en ny leser f.eks. det meste som er relevant om Sennheiser HD 650 i én tråd og slipper å lete rundt på hele HFS. Ulempen er at det blir litt flere innlegg for de som leser alt og følger med fortløpende. Dét plager ikke meg.
    • Man skal ikke undervurdere HFS' arkiv- og oppslagsverdi. Jeg observerer stadig at HFS brukes på denne måten og at brukere leser gamle innlegg (og tråder)
    • Det har den siste tiden vært ganske mye teknikk. Noen liker det, andre synes det blir litt vel mye. Dette går som det meste annet i bølger avhengig av de aktives interesser her og nå, samt gruppedynamikk.
    • Det dukker stadig opp klager den ene eller andre veien på HFS. Da pleier Asbjørn og andre kloke hoder å skrive at HFS er og blir det brukerne gjør det til og "Skriv innlegg etter egen smak istedenfor å klage på andres smak". Da utfyller og supplerer man hverandre.
    • Noen kommer og noen går. HFS er til enhver tid (resultatet av) de som deltar. Vi kan savne noen, men det er bedre å delta og skrive enn å sture.
    Apropos aktivitet
    • 11.06.-19.09.2013: 100 dager: 24324 -> 26223 innlegg: 1899 innlegg, ca. 19 innlegg per dag, ca. 133 innlegg per uke, ca. 570 innlegg per mnd., 6931 innlegg per år
    • 11.06.-29.08.2013: 79 dager: 24324 -> 25470 innlegg: 1146 innlegg, ca. 14,5 innlegg per dag, ca. 102 innlegg per uke, ca. 435 innlegg per mnd., ca. 5295 innlegg per år.
    • 29.08.-19.09.2013: 21 dager: 25470 -> 26223 innlegg: 753 innlegg, ca. 36 innlegg per dag, ca. 251 innlegg per uke, ca. 1076 innlegg per mnd., ca. 13088 innlegg per år.
    Det har altså vært sommerstille, men aktiviteten har atter vært ganske høy siden slutten av august.

    CDWMcInSpots vs. et teknisk perspektiv
    Dagens overraskelse?

    Vi er forskjellige. Når jeg tenker på musikk(gjengivelse), tenker jeg ikke på herz, ei heller mellomtone, midbass, osv., osv. Slike tekniske begreper er ganske fremmede for meg i musikksammenheng. Jeg glemmer de fleste av dem like etter at jeg sist leste om dem, og noen har jeg aldri fått taket på, antagelig fordi de ikke oppleves som så veldig relevante for måten jeg forholder meg til musikk på. Jeg spiller ikke et fonogram for å "nyte midbassen". Jeg vil heller være med Rufus Thomas "Walking the dog" og Lyle Lovett på båttur.

    Det er mulig at dette skyldes at jeg tidligere selv har spilt. Da tenker man toner, oktaver, klanger, akkorder, passasjer, musikalske temaer, instrumenter, arrangementer, osv., osv. Som lytter er jeg i tillegg opptatt av virkningen. Jeg er f.eks. opptatt av virkningen musikken har på meg, og skriver derfor ofte om forskjellige typer engasjement (inkl. tåvifte- og gåsehudfaktor). Troverdighet er også et relevant aspekt. Høres dette (virkelig) ut som en symbal?
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Det potensielle problemet med krysspostingen er ikke at det ikke er nyttig, men at det kan fremstå som støy som gjør at folk avslutter abonnementer på tråder. Det kan gi mindre spontan aktivitet i tråder. Du kan gå tilbake og se på krysspostinger, og se hvor sjelden de induserer spontane svar ift. andre innlegg som ikke er xposter.

    Antall innlegg og tråder er greit det, men man må se fordelingen på tvers av antall brukere. Om det sitter 3 stk og diskuterer samme tema opp og ned i mente hver dag, så er aktiviteten ensrettet og for spesielt interesserte. Dette er en spissformulering, men jeg tror du skjønner hvor jeg vil. Jeg synes det er flott med mange forskjellige folk, men det vil alltid være noen som dominerer, og de har jo også et ekstra ansvar for at communityet skal vokse (vil jeg påstå).

    Jeg skulle likt å se en spørring på hvor mange brukere som har sin første post i hodetelefonkategorien. Det er en god proxy som beskriver hvor dyktige vi er på å rekruttere. Men rekrutteringen er bare halve jobben, man må holde på folk også. Datagrunnlaget er nok for lite, men man kan se på antall poster de samme brukerne har etter 3 mnd, 6 mnd, ...

    Sammenfattet du fjorårets sommeraktivitet med årets?
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Nybegynnermottagelse og -hjelp: Dilemmaer

    Har selv reagert på at folk som spør om ting blir kryssforhørt. Vi angriper alle slike situasjoner forskjellig, jeg prøver å liste meg frem og fiske smått når nye kommer og spør, fordi faren er å gi folk information overload (og det er ikke så lett å kritisere de som svarer for, når man er den som ber om hjelp). Nyregistrerte brukere med 1-10 poster kommer inn for å få hjelp til å navigere et gigantisk utvalg som de muligens finner frustrerende. Det blir sikkert ikke mindre frustrerende av å få for mange spørsmål og for mye informasjon på en gang. Vi må huske på at det ofte er slik at jo mer man kan, desto lettere er det å glemme at andre ikke kan.

    Se for deg at du ringer til Telenor og spør om det beste abonnementet, så må du snakke med 10 kundebehandlere med forskjellige meninger, og alle spør deg om et hav av spørsmål du kanskje ikke har mulighet til å forstå eller gi svar på, haha.

    Synes det beste er å ha en salig blanding av teoretikere og subjektive lyttere, og at begge leire kan ha en god tone og samtidig få lurt nyregistrerte til å bli hengende her.
    Takk for fint og viktig innlegg.

    Du tar opp noen dilemmaer når man skal motta og hjelpe spesielt nybegynnere, men gjerne også andre med liten erfaring innen et område.
    • Jeg synes det er relevant og på sin plass å spørre om musikksmak. De fleste kan sannsynligvis svare nogenlunde greit på dette.
    • Lydsignatur kan være vanskeligere. Jeg er langtfra sikker på om jeg selv har noe godt svar på dét, men noen har meget klare preferanser på dette området.
    • Det er også relevant å spørre om bruk og pris. Noen har klare idéer om dette, mens andre trenger hjelp også til å sortere dette.
    • Beskrivelse av lyd er ofte vanskelig, og ulike ordvalg og forståelse av dem kan lett føre til forvirring og at man "snakker" forbi og misforstår hverandre.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    2013 første normalår?

    [...]
    Sammenfattet du fjorårets sommeraktivitet med årets?
    Vi er neppe særlig uenige.

    Hodetelefonkategorien startet 11.06.2012. Jeg anser i hvert fall resten av 2012 som en innkjøringsperiode som ikke nødvendigvis vil være representativ for normaltilstanden. Jeg har en mistanke om at 2013 kan være en bedre pekepinn.

    Jeg har derfor ikke sammenlignet (særlig grundig) med 2012. Du finner tall for 2012 i statistikktråden.
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    [...]
    Sammenfattet du fjorårets sommeraktivitet med årets?
    Vi er neppe særlig uenige.

    Hodetelefonkategorien startet 11.06.2012. Jeg anser i hvert fall resten av 2012 som en innkjøringsperiode som ikke nødvendigvis vil være representativ for normaltilstanden. Jeg har en mistanke om at 2013 kan være en bedre pekepinn.

    Jeg har derfor ikke sammenlignet (særlig grundig) med 2012. Du finner tall for 2012 i statistikktråden.
    Jepp, jeg tror også at vi er enige.

    Det er klart det har innvirkning. I tillegg bør vi kanskje analysere opp mot solværsdager, gjennomsnittstemperatur og kjøre geografisk lokalisering på IP, slik at vi ser aktiviteten i relasjon til været på den enkelte brukers lokalisering? :D Nei, det er ikke lett å bruke stats uten en flora av forbehold bestandig, men vi blir smartere av å se på tendensene. :D
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.494
    Antall liker
    1.010
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    Seriøst forslag

    Jeg har delte meninger om kryssposting. Det kan være nyttig, men samtiditg "spammer det" tråder med gammel info for faste brukere (som nevnt av bla tittentitt).

    I påvente av en WIKI kan man kanskje opprette spesifikke OPPSUMMERINGSTRÅDER der de ivrigste kryssposterne kryssposter for ettertiden, og forøvrig til eget bruk antar jeg.
    For eksempel har man da tråden:Sennheiser HD580/HD600/HD650
    Og så kan man lage en EGEN tråd som heter feks. "Oppsamlede betraktninger av HD580/HD600/650
    Første post i "Oppsamlingstråden" kan ha følgende instruksjon:
    "I denne tråden samler vi opp spesielt nyttige betrakninger og informasjon om HD580/HD600/650 som brukere har postet andre steder."

    Da får vi en todeling:
    1) En diskusjonstråd for folk som vil drive med diskusjon og prat som et vanlig forum
    2) En fakta/samletråd til mer "arkivarisk" bruk - nyttig for de som vil lese seg raskt opp

    Et eksempel fra virkeligheten
    Her er en Mjolnir-diskusjonstråd på headfi.
    Schiit Mjolnir headphone amplifier
    Og her er det en stakkars tulling som har pløyd gjennom hele tråden og samlet det vesentlige (og litt til) i følgende WIKI
    Schiit Mjolnir - Reviews and Impressions Collected - Head-Fi.org Community
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Strålende måte å få introdusert litt selvskryt på igjen, ardilla! Fy flate du er ikke sann, hahahaha.

    Men skrythals eller ikke, forslaget ditt er veldig smart.
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Og en ting til skrythals og tippekongen!

    Jeg la merke til i går at du i HD 650 tråden diskret kom inn og postet bilde av hvordan man bøyde ut hodebøylen for bedre passform, selv etter at jeg hadde tipset han duden om det og han hadde gjort som jeg sa. I psykoanalysens navn, antok jeg at du subtilt ville minne meg på at dette var et tips du hadde gitt meg først, og at jeg nå flagget om meg med tipset som om det var mitt eget, HAHAHAHA.

    Du fisket etter kred!
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    ^^^
    Det er mulig at ardillas idé kan være noe. Vi kan modne det litt.

    Jeg tror HFS har begrensninger for trådtittellengde (definitivt for innleggstittellengde). Da kan kanskje prefikset "Oppsamlede betraktninger av " bli vel langt(?) Kanskje vi kan finne et kort standardisert prefiks?
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Audio Norges nye butikklokaler

    I vår arbeidet Audio Norge med nye, større butikklokaler rett over gangen fra lokalet de hadde. Jeg har siden ikke sett noe informasjon om at nye lokeler er ferdigstilt og flytting gjennomført.

    Har Audio Norge flyttet? Når skjedde det, eller når skal det skje?
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.494
    Antall liker
    1.010
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    I vår arbeidet Audio Norge med nye, større butikklokaler rett over gangen fra lokalet de hadde. Jeg har siden ikke sett noe informasjon om at nye lokeler er ferdigstilt og flytting gjennomført.

    Har Audio Norge flyttet? Når skjedde det, eller når skal det skje?
    De har flyttet rett over gangen til større lokaler (gamle Big Dipper).

    Jeg var i de nye lokalene før sommeren. De holdt på å komme i orden da.

    Det fantastiske var at de hadde et dedikert rom for headfi - med en rekke amper og hodetelefoner. Til og med med en dør slik at man kunn lukke ute støy fra omgivelsene. Byens desidert beste sted å sjekk ut hodetelefoner.
     
    N

    Nyttbrukernavn555

    Gjest
    Jeg har ikke sett noen forum som har så markant bruk av kryssposting som her, og her er aktiviteten lavere enn jeg tror den har vært noen sinne. Det er muligens et symptom på at praksis bør legges om, hvis man vil snu utviklingen.
    Vet ikke om krysspostingen er så ille, jeg setter i vert fall pris på mye av det vår krysspostende ubermensch gjør - MEN registrerer vel at forumet snart bare er teoretikere som tror de kan lese seg til god lyd via specs og grafer, og krever at folk som spør om enkle ting må begrunne seg og definere og forklare seg som de var under avhør bare av ett enkelt spørsmål. Og gullkornet over alle gullkorn må vel være å be folk heller kjøpe en hodetelefon som spiller musikken man liker DÅRLIG sånn at man kan oppdage ny musikk :rolleyes: Du vil kjøpe en bil i million klassen og har sett på audi RS4, BMW M3 og litt sånn sier du? Har du ikke vurdert en gammel lada samara som har gått 500.000km og er gjennomrusta på 70% av bilen sånn at du kan oppdage gleden ved å sykle?

    Hodetelefon delen av forumet her trenger flere folk som faktisk hører på musikk og tester utstyr, ikke bare leser om det og tror de vet fakta.
    Mulig jeg tar feil, men jeg antar denne er myntet på blant annet meg. Eller. Det det vet jeg vel egentlig med stor sikkerhet at den er. Å diskutere handler om å finne argumenter og legge disse fram på en god måte, og en realitet ved diskusjon er at man ikke alltid er enige, men det er ikke poenget heller. At det ikke skal være lov til å stille spørsmål til ting man synes høres litt merkelig ut, i frykt for at noen kan komme til å føle ubehag, da har jeg misforstått hva et diskusjonsforum er.

    Er man uenig i følgende: Buying Stax, Audeze or Sennheiser to listen to pop, rock or techno is the equivilant of buying a sportscar when you live in the Woods. Yes the sportscar is better than most cars, but when you only have gravel around you a $5000,- all terrain wehicle might be a better option.

    Så kan man fortelle hvorfor man er uenig. Fremfor å drive med stråmannsargumentasjon og vage latterliggjøringer.

    Hodetelefon delen av forumet her trenger flere folk som faktisk hører på musikk og tester utstyr, ikke bare leser om det og tror de vet fakta.
    Jeg trodde det var poenget med å ha sånne som Tyll Hertsens, Sean Olive og Ethan Whiner. Slik at vi slipper å kjøpe alt utstyr, høre på musikk til det og framstille målinger.
     
    Sist redigert:

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Audio Norges nye butikklokaler

    Kanskje en av hovedstadområdets HFS-hodetelefonister kan besøke Audio Norge i rollen som vår korrespondent/fotojournalist? Vår utsendte kan hente inspirasjon fra (bilde)bidragene i tråden "På besøk hos Renaissance Audio" (NB: bilder fra to ulike butikklokaler).

    Hvem har anledning og er villig til å ta oppgaven? Det er godt mulig at vi bør lage en egen tråd á la "På besøk hos Renaissance Audio" slik at flere kan bidra over tid.
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.494
    Antall liker
    1.010
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    Jeg kan i det minste sveipe innom og ta et par mobilbilder i det minste neste gang jeg er i nærheten. Vet ikke om jeg tar med pressekortet, akkurat, da :)
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    [...]
    MEN registrerer vel at forumet snart bare er teoretikere som tror de kan lese seg til god lyd via specs og grafer, og krever at folk som spør om enkle ting må begrunne seg og definere og forklare seg som de var under avhør bare av ett enkelt spørsmål. Og gullkornet over alle gullkorn må vel være å be folk heller kjøpe en hodetelefon som spiller musikken man liker DÅRLIG sånn at man kan oppdage ny musikk :rolleyes: Du vil kjøpe en bil i million klassen og har sett på audi RS4, BMW M3 og litt sånn sier du? Har du ikke vurdert en gammel lada samara som har gått 500.000km og er gjennomrusta på 70% av bilen sånn at du kan oppdage gleden ved å sykle?

    Hodetelefon delen av forumet her trenger flere folk som faktisk hører på musikk og tester utstyr, ikke bare leser om det og tror de vet fakta.
    Mulig jeg tar feil, men jeg antar denne er myntet på blant annet meg. Eller. Det det vet jeg vel egentlig med stor sikkerhet at den er. Å diskutere handler om å finne argumenter og legge disse fram på en god måte, og en realitet ved diskusjon er at man ikke alltid er enige, men det er ikke poenget heller. At det ikke skal være lov til å stille spørsmål til ting man synes høres litt merkelig ut, i frykt for at noen kan komme til å føle ubehag, da har jeg misforstått hva et diskusjonsforum er.

    Er man uenig i følgende: Buying Stax, Audeze or Sennheiser to listen to pop, rock or techno is the equivilant of buying a sportscar when you live in the Woods. Yes the sportscar is better than most cars, but when you only have gravel around you a $5000,- all terrain wehicle might be a better option.

    Så kan man fortelle hvorfor man er uenig. Fremfor å drive med stråmannsargumentasjon og vage latterliggjøringer.
    Dere har gode poenger begge to. Som så ofte ellers er det snakk om å balansere flere gode hensyn/momenter.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.433
    Antall liker
    17.149
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Jeg kan i det minste sveipe innom og ta et par mobilbilder i det minste neste gang jeg er i nærheten. Vet ikke om jeg tar med pressekortet, akkurat, da :)
    Jeg har også den muligheten - med hakket over mobilkamera, selvom jeg langt fra er noen habil fotograf. Og - jeg har begrenset tid, ihvertfall første uka.
    Var innom de for 2 uker siden og kan bekrefte at både lytterommet/fasilitetene og utvalget er godt over snittet her til lands når det gjelder Head-fi
     
    T

    Tittentei

    Gjest
    Hvorfor kan ikke blekansikt lage en bildereportasje fra headfiavdelingen i sin egen butikk og poste en tråd i forumet her? Må da være bedre, siden han kan kommentere alle riggene han eventuelt avbilder og svare på spm fra folk her inne.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Produktomtaler inkl. lytteinntrykk

    [...]
    Hodetelefon delen av forumet her trenger flere folk som faktisk hører på musikk og tester utstyr, ikke bare leser om det og tror de vet fakta.
    Jeg siterer mariusaa, men flere har mer eller mindre tydelig vært inne på det samme både nå og tidligere.

    Hvis jeg ikke har mistet oversikten og/eller glemt noe (ikke nødvendigvis helt det samme), tror jeg at jeg antagelig er den siste som faktisk har bidratt med en litt mer omfattende produktomtale inkl. lytteinntrykk i form av "Sennheiser RS 220: Initielle observasjoner m.m." 12.09.2013 og til en viss grad innlegget/ne foran.

    Hvor er resten av gänget?
     

    mariusaa

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.01.2012
    Innlegg
    1.363
    Antall liker
    509
    Torget vurderinger
    9
    Hvor er resten av gänget?
    Jeg sitter enten med heed canalot eller heed canamp (avhengig av hvor i leiligheten jeg er) og bruker audio technica ws99 eller jvc sz2000 og koser meg med god musikk. Eneste jeg ser etter om dagen er en tv da jeg etter 16år med sony ikke blir helt venn med philips 6000 serien jeg har kjøpt. Jeg tror en KDL-55W905A vil kurere den kløen.

    Innen head-fi så er det ingenting som frister akkurat nå. Ingen spennende hodetelefoner jeg har lyst til å prøve, og hele oppsettet fra heed spiller så bra at forsterkere og dac'er er bare uinteressant.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Ha, ha. SÅ bra. Innen head-fi - så er det nå slik i min verden at det finnes ufattelig mye bra som allerede formidler ulike musikkgenre og -nerven i musikken vanvittig flott. Det MÅ ikke være slik at det MÅ være noen nye komponenter innen segmentet.

    Hodetelefondelen av forumet trenger IKKE flere folk som tester utstyr. Forumet trenger heller individer som tenker, har lyttet til og reflekterer over ulike kombinasjoner de har hørt. Det vil nemlig aldri bli slik at det finnes én fasit - uansett hvor vitenskaplig man tror / tolker ett medlems inntrykk til å være tuftet på.

    Hele greia med forumet er en sosial plattform - ikke en empirisk database i ordets nøkterne fortstand. :)

    Så - mottoet for forumet må være "... delta med de erfaringene du har..." fremfor "...hva synes du så objektivt sett du kan presentere...". Det får bli opp til leserne å balansere de input man får fremfor å la ansvaret ligge mest mulig på presentatørene.

    Høres kanskje rart ut - men de facto kan drepe morroa på et forum.
     

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    Trenger man kryss posting? jeg brukte klip å lim fra ardilas post angående det Newton islaget om instrumenter, den nye tråden kan derfor opprettes etter klipp å lim prinsippet, bare slik vi fikk samlet den grunnleggende informasjonen.

    Hadde jeg vært flink til å bruke søk funksjonen skulle jeg startet selv, CDW har vell allerede en del i Ymseri posten?

    PS mulig jeg la en link til originalt innlegg til ardilla.:confused:
    Jeg har ikke sett noen forum som har så markant bruk av kryssposting som her, og her er aktiviteten lavere enn jeg tror den har vært noen sinne. Det er muligens et symptom på at praksis bør legges om, hvis man vil snu utviklingen.

    Det er klart det er kjekt for en vilkårlig løk som funderer på Sennheiser HD 600 at han finner all relevant informasjon i én tråd, men når det går utover brukervennligheten, så er det nok dum praksis.

    Jeg har jo ingen håndfaste beviser på at krysspostingen er grunnen til laber aktivitet, men tror Loevhagen var inne på noe viktig da han protesterte på praksisen. Et forum er jo tross alt et medium for gruppekomminkasjon, og da egner det seg ikke spesielt godt til Wiki imo.


    Og jo, helt enig, hente ut essensen fra andre i ens egne innlegg om en vil kommentere det eller tilføye noe, men ikke blåkopier som krysspostes på tvers av tråder.
    Det er nå ofte slik at det er normalt å henvise til kilden når informasjon kopieres, postens forfatter synes kanskje det er greit å få kredd for innholdet.
    Men ikke vet jeg.:confused:
     

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    Noen kommentarer til og observasjoner i forbindelse med diskusjonen siden i går kveld:
    • Det er flere måter å være engasjert på. Den ene er ikke nødvendigvis bedre eller verre enn den andre.
    • Mennesker er forskjellige. Vi kan både ha flere sider og forandre oss, men det er ingen grunn til at noen skal måtte agere på tvers av sin natur
    • Hvis vi agerer sammen på hver vår måte, kan vi utfylle hverandre med forskjellige bidrag og berike hverandre og andre.
    • Jeg håper fremdeles på wiki, men det tar lenger tid enn jeg håpte på.
    • Forum og wiki er laget for forskjellige funksjoner, og forsøk på å bruke forum som wiki blir sjelden spesielt bra, men man må til enhver tid utnytte det man har tilgang til. Det beste må ikke bli det godes fiende. Noen tråder er rene diskusjonstråder (forum), andre forsøker å være mer fakta- og saksorienterte (et stykke på vei mot formålet med wiki). Det er plass til begge.
    • Kryssposting og det JohnnyH kaller klipp og lim er vel det samme(?)
    • Jeg mener kryssposting er nyttig for å gi en samlet fremstilling av temaer. Det øker trådenes arkiv- og oppslagsverdi. Da finner en ny leser f.eks. det meste som er relevant om Sennheiser HD 650 i én tråd og slipper å lete rundt på hele HFS. Ulempen er at det blir litt flere innlegg for de som leser alt og følger med fortløpende. Dét plager ikke meg.
    • Man skal ikke undervurdere HFS' arkiv- og oppslagsverdi. Jeg observerer stadig at HFS brukes på denne måten og at brukere leser gamle innlegg (og tråder)
    • Det har den siste tiden vært ganske mye teknikk. Noen liker det, andre synes det blir litt vel mye. Dette går som det meste annet i bølger avhengig av de aktives interesser her og nå, samt gruppedynamikk.
    • Det dukker stadig opp klager den ene eller andre veien på HFS. Da pleier Asbjørn og andre kloke hoder å skrive at HFS er og blir det brukerne gjør det til og "Skriv innlegg etter egen smak istedenfor å klage på andres smak". Da utfyller og supplerer man hverandre.
    • Noen kommer og noen går. HFS er til enhver tid (resultatet av) de som deltar. Vi kan savne noen, men det er bedre å delta og skrive enn å sture.
    Apropos aktivitet
    • 11.06.-19.09.2013: 100 dager: 24324 -> 26223 innlegg: 1899 innlegg, ca. 19 innlegg per dag, ca. 133 innlegg per uke, ca. 570 innlegg per mnd., 6931 innlegg per år
    • 11.06.-29.08.2013: 79 dager: 24324 -> 25470 innlegg: 1146 innlegg, ca. 14,5 innlegg per dag, ca. 102 innlegg per uke, ca. 435 innlegg per mnd., ca. 5295 innlegg per år.
    • 29.08.-19.09.2013: 21 dager: 25470 -> 26223 innlegg: 753 innlegg, ca. 36 innlegg per dag, ca. 251 innlegg per uke, ca. 1076 innlegg per mnd., ca. 13088 innlegg per år.
    Det har altså vært sommerstille, men aktiviteten har atter vært ganske høy siden slutten av august.

    CDWMcInSpots vs. et teknisk perspektiv
    Dagens overraskelse?

    Vi er forskjellige. Når jeg tenker på musikk(gjengivelse), tenker jeg ikke på herz, ei heller mellomtone, midbass, osv., osv. Slike tekniske begreper er ganske fremmede for meg i musikksammenheng. Jeg glemmer de fleste av dem like etter at jeg sist leste om dem, og noen har jeg aldri fått taket på, antagelig fordi de ikke oppleves som så veldig relevante for måten jeg forholder meg til musikk på. Jeg spiller ikke et fonogram for å "nyte midbassen". Jeg vil heller være med Rufus Thomas "Walking the dog" og Lyle Lovett på båttur.

    Det er mulig at dette skyldes at jeg tidligere selv har spilt. Da tenker man toner, oktaver, klanger, akkorder, passasjer, musikalske temaer, instrumenter, arrangementer, osv., osv. Som lytter er jeg i tillegg opptatt av virkningen. Jeg er f.eks. opptatt av virkningen musikken har på meg, og skriver derfor ofte om forskjellige typer engasjement (inkl. tåvifte- og gåsehudfaktor). Troverdighet er også et relevant aspekt. Høres dette (virkelig) ut som en symbal?
    Tanken bak klip og lim er å slippe lenkene i selve informasjons tråden, du vil da kunne lese det som er å finne om emnet i samme tråd uten å linkes rundt.

    Det kan da kanskje oppfattes som en wiki innspe.:)

    Men som jeg nevnte i et svar til Tittentei så kan det være at forfatter vill synes det er ok med kredd for innlegget.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Jeg må være såpass ærlig å si at primærårsaken til at jeg ikke er så aktiv her på forumet lenger - og poster inntrykk av de utstyrskombinasjoner jeg har - er rett og slett det der med kryssposter. Værre spam enn DET skal man lete lenge etter. Øh - det vil si; man skal desverre ikke lete SÅ lenge etter det...

    Cred til den som credes bør.
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.494
    Antall liker
    1.010
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    Jeg må være såpass ærlig å si at primærårsaken til at jeg ikke er så aktiv her på forumet lenger - og poster inntrykk av de utstyrskombinasjoner jeg har - er rett og slett det der med kryssposter. Værre spam enn DET skal man lete lenge etter. Øh - det vil si; man skal desverre ikke lete SÅ lenge etter det...

    Cred til den som credes bør.
    Kryssposting tar bort dynamikken i tråden. Altså som sosialt fora. Informasjonsmessig er kryssposting greit.

    Jeg foreslår igjen at vi holder oss til to paralelløp.

    EN tråd for sosiale aktiviteter og diskusjoner

    EN tråd for oppsumeringer, kyrssposter osv.

    Og så har vi Jallatråden for dem som tar fredagskvelden helt ut.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Rogalandstreff?

    Tror man JohnnyH, Sting og andre kan arrangere et Rogalandstreff? Stem JA - og la de få anledning til å arrange et treff en gang før jul 2013.
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.494
    Antall liker
    1.010
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    Vel, kan man ha én parallell linje, eller sier man "to parallelle linjer"?
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Morsomt filosofisk spørsmål. :)

    I en verden der ingeniører lever så bør det være 2 linjer. I en annen (doh; parallell) verden, så kan det være to linjer som aldri treffes. QED.
     

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    Rogalandstreff?

    Tror man JohnnyH, Sting og andre kan arrangere et Rogalandstreff? Stem JA - og la de få anledning til å arrange et treff en gang før jul 2013.
    Har det ikke det vert oppe før?

    Personlig har jeg ikke mye erfaring i organisering av annet en eget liv og fritid, men et treff kunne kanskje være artig.
     

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    Det er / var verdt et forsøk. :)
    Hva er normal å foreta seg på slike treff, løs prat om alt mulig og litt dekksparking som de sier i BMW klubben.

    Eller blir det litt prat om musikk lytting på utstyr osv.

    Kanskje en brainstorming på en pub over noe gyllent kildevann kunne ha vært en start for å lodde stemning og legge en videre plan, det kunne vært artig og uformelt. :cool:
     
    S

    sorgenfri

    Gjest
    Alle tar med sin rigg, og en frenetisk lobbyvirksomhet starter - jeg kunne tenkt meg å lyttet til den Ampen ,med den Dacen! Også sitter man der, og får mer lytteerfaring enn noen andre - samtidig som en finner veldig raskt ut hvilken lydsignatur/merke som er det riktige for en selv..

    Etterpå drikker man seg full:)
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Uformelt er nøkkelordet her. :)

    Hvis dere vil invitere mange så er det helt topp - men hvis dere vil ha et nerde / øl / musikk treff i de øvre luftlag i Rogaland i typisk november - så kan det fikses i ei nice hytte (Ådneram på 750 moh) med en del soveplasser.
     

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    Alle tar med sin rigg, og en frenetisk lobbyvirksomhet starter - jeg kunne tenkt meg å lyttet til den Ampen ,med den Dacen! Også sitter man der, og får mer lytteerfaring enn noen andre - samtidig som en finner veldig raskt ut hvilken lydsignatur/merke som er det riktige for en selv..

    Etterpå drikker man seg full:)
    Nå som Loevhagen selger ut så har vi en del av det samme oppsette, det spørs vell hva han sitter gjen med innen dette blir en realitet.

    Men jeg er klar for et treff jeg.

    Hvis vi blir flere så blir det en annen sak.;)

    Hvis alt skulle skjære seg kan vi alltids diskuterer bil eks ny vs gammel BMW.:D
     

    JohnnyH

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.02.2013
    Innlegg
    3.004
    Antall liker
    1.305
    Sted
    Rogaland / Sandnes
    Uformelt er nøkkelordet her. :)

    Hvis dere vil invitere mange så er det helt topp - men hvis dere vil ha et nerde / øl / musikk treff i de øvre luftlag i Rogaland i typisk november - så kan det fikses i ei nice hytte (Ådneram på 750 moh) med en del soveplasser.
    Hvor mange er vi i head fi miljøet rundt Rogaland, tenkte ikke nødvendig vis et sjøslag men et treff en kveld bare for å møtes og ta en prat samt legge planer for eventuelt hvor hvis det blir mye utstyr.

    Tror det blir lettere å få til noe da, men det er mulig jeg tar feil.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Vet ikke om det MÅ være et sjøslag fordi man lytter på musikk over 750 moh. Men, noen kan muligens få akutt høydesyke. Ikke bra. :)

    Foreløpig sitter den dustete Loevhagen igjen med følgende:

    - Audeze LCD-2 (r1)
    - Audeze LCD-2 (r2)
    - Beyerdynamic T1
    - HifiMan HE-500
    - TH-900 fra Fostex
    - (Creative, BOSE, etc)

    - Mjolnir / Gungnir fra Schiit Audio
    - V200 / V800 fra Violectric
    - Burson Soloist
    - Lake People G100
    - Hegel 100
    - Project Sunrise

    - LCD-3 er solgt

    Og annet rask. :)

    Men - jeg er enig i at dette ikke må være så veldig alvorlig. Min tanke var å holde det helt løst - men ser at andre bør avholde et eventuelt treff slik de selv vil. Mao. så er mitt lille tilbud om treff oppe på Ådneram lagt døøødt. :)

    Jeg tror imidlerid ikke at det blir noe treff hvis man ikke tenker STORT...
     
    Sist redigert:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn