Resultater 1 til 12 av 12
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  485
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bergen Lydlaug klubbkveld 6

  Etter to måneder samlet vi oss nylig hos Tønnes Realfsen, som bor et stykke utenfor Bergen. Med nypussede ører og medbrakt musikk og annet møtte vi opp rundt kl. 19, og det ville vise seg å bli en kveld med lytting til et anlegg som ikke bare passet mine preferanser meget godt, men egentlig også resten av de oppmøtte.

  Tønnes har vært i "gamet" siden tidlig 70-tallet, og har vært innom mange av de kjente elektrostatvariantene fra Quad, Martin Logan, m.m. Han har fulgt en strategi ved å oppgradere rundt noen få sentralene ting, som høyttalere og platespiller. Hvorfor bytte noe når man ikke har hentet ut alt enda?

  Pr i dag består anlegget av høyttalere fra Sound Lab, pre, effekt, og RIAA fra Conrad Johnson, Musetex (Meitners tidligere verker) DAC, moddet Forsell drivverk, Kuzma platespiller med SME V arm, og Transparent kabler på alt utenom mellom DAC og drivverk.

  Anlegget er bygd med en fokus på mellomtone. Noen av de største problemene med elektrostater er jo gjerne dynamikk og bass. Komponenter kjøpt inn etter høyttalerne ble valgt blandt annet for å minimere disse problemene.

  Utover kvelden spillte vi på et ganske variert utvalg av musikk, fra jazz, viser, blues, klassisk, og diverse litt mer rocka. Eva Cassidy og Harry Belafonte kan nevnes i farta, men jeg antar andre av deltagere kan supplere min noe sub-optimale hukommelse.

  Anleggets signatur er litt vanskelig å formulere. På mange av platene har det en noe laidback stil, mens på andre er det friskere både i topp og bunn. Mellomtonen er så og si uten unntak ekstremt lyttevennlig og naturtro. Dette er med på å gi helheten den "magien" og nerven som man så gjerne vil oppnå. Bassen er forsåvidt helt grei, og enda bedre i sofaen som står nært bakveggen og rett bak sweetspotstolen. Tønnes nevnte at platespilleren ikke hadde blitt tweaket nok etter at ny pickup hadde blitt innkjøpt, og derfor en noe varm klangbalanse, og kanskje litt udefinert bass til tider. Dette var ikke noe betydelig problem, men på annen (f.eks mer rocka) musikk enn den vi hørte på vil nok dynamiske høyttalere ha mer for seg. Lydbildet var for øvrig veldig bra både i bredde og dybde, men man kan alltids fundere på hvordan resultatet ville blitt i et større rom med skikkelig demping. Bakgrunnen var beksvart, og man har lett for å glemme anlegget og bare fokusere på musikken. Som med de fleste elektrostater er sweetspot veldig lite, men ørene blødde ikke akkurat om man satt litt på siden heller.

  Det vi konkluderte som største problem var faktisk strømmen. Det har seg nemlig slik at det relativt gamle huset ikke får mer enn 12 ampere. Hvis vi skrudde lyden opp til circa 52 på CJ pre-en ble det problemer, og plutselig stille. Gode strømkabler til tross frykter vi for at dette er begrensende for bl.a. dynamikk. Tiltak er dog underveis, og det skal bli morsomt å høre resultatet.


  Conrad Johnson Premier 8


  Conrad Johnson Art Preamplifier


  Conrad Johnson Premier 15
  Kuzma Stabi


  Med SME V arm.


  Noen av de oppmøtte.

  Større bilder blir naturligvis å finne på http://www.bergenlydlaug.com


  Mange takk til Tønnes for en kjempefin kveld.

 2. #2
  Æresmedlem rama's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2003
  Sted
  oslo
  Innlegg
  12,757
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 6

  flotte bilder!

  og en hilsen til ivar, per helge og de andre lydfantastene i bergen.
  Medlem av Hornalliansen
  og kåt-trist på speednedtur

 3. #3
  Hifi Freak kjoenik's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  3,859
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 6

  Hadde ikke sagt nei takk til riia fra CJ!
  Som vanlig bra referat og flotte bilder
  Lector CDP7 TL, Lenco PTP4/Kuzma 4Point/EMT TSD15, Garrard 401/Audio Origami PU7/Lyra Titan i, Fidelity Research FR24mkII/Denon 103, The Messenger mkIII, Monk Audio Phono Preamplifier, Audion Golden Dream, Avantgarde Duo Mezzo, Chord Company, Blue Jeans Cable, Fat LMC.
  Bergen Lydlaug og Hornalliansen

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  6,774
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 6

  Første gang jeg møtte Tønnes, virket han som en bestemt kar, som virket som om han visste hva han ville. Nå fikk jeg altså gleden av å høre hans prioriterte anskaffelser, og hva skal en si? Hva annet KAN en si enn: Gratulerer med et vanvittig vellydende oppsett!
  Her har han fått til et oppsett som spiller slik hans preferenser tilsier, og som dessuten også passer mine preferenser veeeldig godt.
  Uanstrengt, lettflytende, dynamisk så det holder, naturlig, 3-dimensjonalitet, kropp, passe mengde varme, ja, jeg kunne sikkert fortsatt og fortsatt.......
  Et morsomt aspekt var spillingen av dublettene, dvs låter på hhv cd og vinyl. Her var det tydelig at ikke alle var helt enige om hvilken versjon som låt "best", men at begge deler låt knakande godt, that`s for sure! Spesielt versjonene av Hallelujah og You can call me Al demonstrerte dette.
  I løpet av kvelden ble det spilt mye og svært variert musikk. Eller hva sies om en relativt gammel innspilling med 22 mexicanske gitarister/sangere......... Eller gamle cabaret-liknende innspillinger.... Og hva kunne passet bedre å avslutte med, når vi tross alt beveger oss mot den lilla tiden, enn Sondre Bratlands julecd, innspilt i Israel?

  Takk til Tønnes for en kanonkveld, på alle måter. Her fikk en både diskutert hifi, musikk, preferenser og mye annet.
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 5. #5
  Hifi Freak sclalars's Avatar
  Ble medlem
  May 2006
  Sted
  Skedsmokorset
  Innlegg
  2,274
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 6

  Hærlig bildetråd
  Dette trenger vi mer av!
  Skulle gjerne hatt noen av de komponentene der gitt.

  Lars
  Hovedanlegg: Brukbart

 6. #6
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,323
  Tagget i
  2 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 6

  Takker for mange pene ord. Hva angår platespilling, hadde jeg akkurat hatt en annen pu inpå, og hadde rett og slett ikke rukket hverken å fininnstille armen eller tweake på RIAAen for å få tilbake det jeg hadde hørt før. Beklagelig, men sånn ble det bare...

  Strømproblemet er en pest og en plage. Virkningsgraden på rørforsterkere er ikke på høyde med ICE- moduler , for å si det forsiktig, og strømforsyningen her på huset er så dårlig at jeg måtte kjøpe gasskomfyr for å kunne koke ordentlig mat.Jeg trøster meg med husleien er behagelig lav.

  Har gått til innkjøp av et komplett Tice Power anlegg inkl. Tice Titan, og håper på at det skal kunne hjelpe. Må bare få det i hus først...
  mvh
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

 7. #7
  Hifi-entusiast elta's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  146
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 6

  Kjekt å sjå mine gamle monoblokker igjen.Ser ut som dei har fått ein god heim på sine gamle dager

 8. #8
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,476
  Tagget i
  8 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 6

  Hei!

  Flott reportasje igjen!

  Irriterer meg grenseløst over at jeg ikke hadde mulighet til å lytte på den riggen (Men har planer om å mase litt på tkr for en liten lytt senere).

  Ellers oppfordrer jeg andre deltagere til å kommentere lyden...har jo en misstanke om at vokalmmusikk kunne gitt realtivt høyt ståpelsfaktor i sweetspoten her!

  MVh
  OMF

 9. #9
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  6,774
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 6

  Hehehe, OMF, da har du noe å se frem til!
  Når det gjelder vokalmusikk, fikk vi jo en del inntrykk, og skal jeg driste meg til å karakterisere gjengivelsen, vil stikkordene bli: gjennomsiktig, nakent, totalt stille bakgrunn, fri for slitsomme s`er o.l. Dynamikken ga stemmer og instrumenter en befriende punch når det var påkrevd, så en savnet egentlig ikke dynamikk, selv om vi ikke spilte like høyt som på disco............. Og som nevnt, ikke alle var enige om hva som spilte riktigst/best; cd eller vinyl........ Personlig synes jeg vinyl ga en gjengivelse som var med, om mulig , enda sortere bakgrunn!
  Håper også at flere av deltakerne gir sine bidrag her, kan jo hende de hadde annerledes opplevelser enn meg selv..........
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 10. #10
  Hifi-entusiast ivarlo's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  496
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 6

  Må bare samstemme i de beskrivelsene som er gitt fra lyttekvelden ute hos Tønnes, både når det gjelder det sosiale og lytteinntrykkene. Spesielt mellomtonen var ekstremt bra og anlegget spilte musikk, ikke hifi...

  Sammenlikningen mellom samme låt spilt på lp og cd var interessant. Vinylavspillingen hadde en deilig driv og flyt, mens cd-gjengivelsen opplevde jeg som direkte mekanisk i forhold...

  Ivar
  Analogt: Platespillere, armer, pick-uper, step-uper og riaa-er
  Digital: Filer og streaming, avspillere og dac-er
  Resten: Spec RSA-F33EX, Harbeth M40.1, PPP, Kabler
  Head-fi: Cavalli Liquid Carbon - Ultrasone Unlim Ed. 5 -- Shure KSE1500
  Ferieanlegget: Tidal Hifi - Hugo - Leben CX300 - JR149mk2

 11. #11
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Bæææærgen
  Innlegg
  6,774
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 6

  Bra formulert, Ivar! Kunne kanskje forklart forskjellen med at det virket som om det lå et ørlite slør (digitalis?) over cd-avspillingen, mens lp-avspillingen ikke var særlig plaget av dette...................
  På den annen side hadde kanskje cd-avspillingen mer "trøkk", uten at en av den grunn savnet dynamikken lp-avspillingen bød på.........
  1: Magnepan 1.7, Rythmik Audio F12SE, Coda CS, Musical Innovation MI11, No name Philips cdm12-basert cd-transport, Audio gd NFB 1.38, Denon dvd3910, Sense høyttalerkabler + DNM & Blue Jeans signalkabler, Sonos zp90, RN Duo
  2: Canton dm75, Sonos zp90, Essence hdacc, Philips bdp9500, Philips tv, div kabler
  3: Sony UBPX800, Canton dm75, Sony tv, div kabler

 12. #12
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jun 2003
  Innlegg
  3,940
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Bergen Lydlaug klubbkveld 6

  Veldig bra tiltak gutter, og rapportene er også særdeles lesverdige!
  If you take Placebo from an average audiophile, you take away his happiness as well.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed