Side 14 av 14 FørsteFørste ... 4121314
Resultater 261 til 273 av 273
Abonnér på denne tråden
 1. #261
  Hifi-entusiast Assy74's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Sted
  Kristiansand
  Innlegg
  428
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Noen drar det det litt lenger.....
  Herregud det der blir nok helt rått

 2. #262
  Hifi Freak The Shy's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2017
  Innlegg
  3,913
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Assy74 Se Innlegg
  Noen drar det det litt lenger.....
  Herregud det der blir nok helt rått
  Du mener vel "noen drar det litt lengre ut i tid"

 3. #263
  Hifi-entusiast Sorzy's Avatar
  Ble medlem
  May 2009
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  232
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra The Shy Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Assy74 Se Innlegg
  Noen drar det det litt lenger.....
  Herregud det der blir nok helt rått
  Du mener vel "noen drar det litt lengre ut i tid"
  Ha ha

  Kom heller med gode innspill til følgende: Jeg skal lage en bakvegg med demping. F.eks. 100mm plater, ca. 5kpa.s/m2, tipper jeg må opp i 4-5-6 lag for å få den effektiv et stykke ned i frekvens. Hvordan får jeg dempematerialet til å bli liggende, hønsenetting, lekter eller noe annet lurt? Og hvordan holder jeg "støvet" på plass, er høyttalerstoff godt nok? Har lekt med tanken om å "kle" fronten av denne bakveggen med vertikale lekter i heltre beiset i passende farge. Litt diffuserende effekt og forhåpentligvis nok mellomrom til at lave frekvenser sendes gjennom og dempes. Fant et par bilder og også formel for å beregne bredder og mellomrom. Hva tror ekspertene der ute?

  Navn:   Slats.jpg
Visninger: 279
Størrelse: 73.4 Kb

  Navn:   imgext2.jpg
Visninger: 287
Størrelse: 187.6 Kb

  Navn:   Demping 600mm.jpg
Visninger: 281
Størrelse: 46.9 Kb

 4. #264
  Hifi Freak The Shy's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2017
  Innlegg
  3,913
  Tagget i
  0 Innlegg
  Blander meg ikke inn i andres prosjekter. Får heller prøve å hjelpe de som er utsatt for det skrotet jeg har levert.

  Tar gjerne en visitt når alt er på stell.

 5. #265
  Hifi-entusiast Assy74's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Sted
  Kristiansand
  Innlegg
  428
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Jeg kjøpte bare sort, passelig fleksibelt og tykt stoff på stoff og stil heter det vel.... holder ute alt støv
  Jeg tok 30 cm dypt på bakveggen, og det gjorde underverker. Har ikke spiler utenpå. Kun høytalerstoff.
  For øvrig skrå bassfeller i front og 10 cm i første refleksjon.
  Det ble et nytt anlegg

 6. #266
  Hifi Freak SRM's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2009
  Innlegg
  2,360
  Tagget i
  0 Innlegg
  Tar litt tid dette, men følges med stor interesse!

 7. #267
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2008
  Sted
  Hordaland
  Innlegg
  2,113
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg er ingen ekspert Sorzy, men siden det var laber respons på spørsmålet ditt så våknet morsinstinktet i meg
  Det er mange veier til en god løsning her, akkurat som alle andre steder. Så la dette være tanker å spinne rundt.
  Jeg antar du ønsker å diffusere bakveggen, samtidig som du vil dempe det meste i de laveste oktavene. Kjenner deg også som en perfeksjonist så mine innspill er også litt preget av det.

  Til bass ønsker du så porøs isolasjon som mulig. 600mm tykkelse er det absolutte minimum av hva jeg hadde valgt selv. Men ok, 1200x600x100mm slabs er selvbærende sålenge du setter de stu i stu på høykant. Lekter for avlasting bør du etter min mening ha for å hindre at topplaget trykker på bunnlaget og forårsaker sig med tiden. Kommer tilbake til lekter.

  Hvor mye støv som produseres fra isolasjonen avhenger seff av hvilket isolasjonsmateriale du velger. Velger du et et produkt som avgir støv, er jeg redd et akustisk transparent tøy med tiden ikke holder støvet tilbake. Du vil få lekkasje inn i rommet.

  Jeg har tenkt litt rundt det med diffusjon hos deg. Å kle veggen med 1D bredbåndede diffusorer kan vel by på utfordring, både mht til å ikke påvirke bassresponsen og mht hva som er tilgjengelig av egnede diffusorer i markedet. Har du funnet noe så er det veldig interessant om du deler det med oss. Et alternativ kan være binary amplitude diffusorer. Etter det jeg vet, så har du tilgang på CNC, og i så måte er det jo plankekjøring å produsere en vegg full i hull. BAD vil slippe bassfrekvensene gjennom til det absorberende laget, men midlere og høyere frekvenser diffuseres.. Litt av hemmeligheten, slik jeg har skjønt det med BAD panel, er å finne rett stoff å wrappe rundt panelene. Ligger en del diy tråder rundt forbi om dette. RPG beskriver at de bruker stoff med frekvensavhengig impedans. Alle tøyfiller har frekvensavhengig impedans, så det handler bare om å finne et egnet stoff.

  Dersom du bruker BAD panelløsning, så har du også en enkel plass å feste en støv-barriere. I elektrostatiske hodetelefoner og høyttalere bruker en veldig tynne mylarmembran til dette. støv/fuktbeskyttelsen spennes løst (ofte krølles membranene før montering) på hver side av statorene og har veldig liten påvirkning på frekvensresponsen til systemet. Et produkt som kunne vært benyttet til dette og som er brukt til diy elektrostater er superultrafilm; http://www.indoorspecialties.com/contents/en-us/d2.html

  Med en BAD løsning vil du uansett ha behov for å lekte ut veggen. Da er en tilbake til isolasjonen, som med lekter kan gis god støtte for å hindre siging med tiden. Skulle BAD mot formodning ikke fungere optimalt for deg , er det jo mulig å kline opp noen 1D diffusorer på bakveggen som et supplement.

  Som sagt, bare tanker...
  https://www.customaudiodesigns.co.uk...l-diffuser.htm
  Siste redigert av Tytte71; 09.02.2019 kl. 14:20.

 8. #268
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Mar 2010
  Sted
  Nordby
  Innlegg
  1,256
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hallo Sorzy,

  Prosjektet begynner å dra seg til nå - må få komme og lytte en gang når ting faller på plass

  Litt usikker på hvor du vil med systemet, men du kan starte med å dempe store deler av veggen med flere lag f.eks.Rockwool akustikkplater. De heter vel nå Rockfon Industrial. Disse platene er forholdsvis stive og formstabile og knekker ikke sammen over tid. De kommer i opp til 100mm tykkelse mener jeg.
  Lager du rammer av 2"x2" i 300mm tykkelse kan du putte inn 3 stk. og de vil da være mulig å flytte på. Kler du rammene med molton i forskjellige farger kan du lage litt fancy mønster også. Eventuelt skjære til 3-kanter eller 6-kanter og få litt kreasjoner ut av det på de ytterste rammene.

  Du har jo rommet under bakken, så du må tenke litt på å få litt luft rundt isolasjonen, så det ikke blir fuktutslag på veggen bak.

  Når du får testet litt med fulldemping, kan du legge på staver på disse rammene, hvis du synes du trenger det.

  Samme rammer kan du bruke på sideveggene i 1. og 2.refleksjon også.

  Huff, kjenner at jeg må få i stand et lytterom snart jeg også. 3 år uten ordentlig rom begynner å tære på

  BTW: Du kan også bestille stoff med trykk på til disse rammene hvis du vil dekorere litt mer. Fant et firma i USA som trykket opp på store ruller med valgfritt motiv, men finner det ikke igjen akkurat nå.
  Mvh
  Eier av Enhanced Home Entertainment Design (EHED)
  Morten Jordbrånen

 9. #269
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,736
  Tagget i
  9 Innlegg
  Torget
  1
  Hei!

  Jeg er litt skeptisk til BAD på bakveggen. Jeg har to store (1,2m x 1,5m RPD BAD 10 cm ) som var tiltenkt bruk på førsterefleksjon på sidevegg. Men jeg synes de reflekterer alt for mye lyd, og gikk tilbake til absorbenter.

  På min bakvegg har jeg 1D QRD som jeg synes fungerer bra. Men jeg sitter jo nesten 2 meter foran bakvegg.

  Du ønsker jo ingen refleksjoner fra bakveggen, men litt "difussert" lyd gir litt mer klang/avslappet lyd. Et forslag kan være å sette opp en rad med 60 cm liggende 1D QRD langs taket, og 1 rad stående langs hver sidevegg, også lar du hele midten av veggen være en stor absorbent. Da vil trolig diffusorene ikke ødeledde så mye av bassdempingen, samtidig som du får noe diffusert lyd bakfra og ingen direkte refleksjoner. Mener også jeg har sett noen som antydet at det er optimalt at denne diffuserte lyden kommer fra ca 45 grader bakfra.


  Mvh
  OMF
  Siste redigert av OMF; 09.02.2019 kl. 18:34.

 10. #270
  Hifi-entusiast Sorzy's Avatar
  Ble medlem
  May 2009
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  232
  Tagget i
  0 Innlegg
  Mange takk for gode tips!!! Setter stor pris på slike innspill!

  Ang demping har jeg lekt en del med denne kalkulatoren Porous Absorber Calculator og det er tydelig at man må ha et ganske så porøst materiale kombinert med stor tykkelse hvis man skal dempe langt ned i frekvens. Hvis materialet ikke er porøst nok hjelper det ikke å øke tykkelsen, naturlig nok. Typisk mineralull eller glassull som fås kjøpt i byggevarehandelen har alt for høy tetthet til å fungere (i flg denne kalkulatoren og i følge strømningsmotstand (flow resistivity) jeg har funnet fra ulike kilder f.eks. her https://www.gearslutz.com/board/bass...ts-norway.html). Med 5kpa.s/m2 er det lite å hente over ca. 600mm tykkelse.

  Basert på input over tenker jeg å legge 100mm. lag om gangen, kanskje snu retningen for hvert lag for å unngå luftlommer og sette opp tynne lekter som holder det hele på plass. Kjøre målinger etter hvert lag og finne ut når effekten avtar.

  Diffusjon i større eller mindre grad på bakveggen vil være en bonus som jeg tenker kan være gunstig å få med seg. Type diffusjon og i hvilken grad må undersøkes nærmere, uansett takk for tipsene over, de skal sjekkes grundig.

  Når det gjelder resten av rommet så vil det bli mulighet for varierende grad av både demping og diffusjon på sidevegger og i en stor ramme i taket. Skal lage en skisse så det er mulig å se en helhet i tiltakene.

 11. #271
  Overivrig entusiast BEF.'s Avatar
  Ble medlem
  Apr 2008
  Sted
  Asker
  Innlegg
  596
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har sett etter tråden din og etter en lang kveld med litt leting her inne fant jeg den endelig Må si jeg er ekstremt imponert over hva jeg ser tør ikke tenke på hvor uanstrengt og skremmende sub du vil få i rommet ditt, nesten så jeg blir redd!!

  Ser det er en stund siden ditt siste innlegg og samtale rundt akustiske tiltak på bakveggen. Jeg ville valgt å bygge en kombinasjons løsning med diffusjon som dekker ca 1/3 av veggen og 2/3 som er trukket med stoff, bak dette 2-3 lag med 30cm lett bygg isolasjon med 10cm mellom hvert lag. Så på selve bakveggen ville jeg brukt en litt fastere isolasjon, type rockwool. Dette vil gi deg mye av det beste fra begge verdener og rommet vil ikke oppleves veldig dempet, men ha en naturlig akustikk, samtidig som du klarer å absorberer mye av kraften som subbene vil produsere av utfordringer.

  Når det er sagt, har du jo mye muligheter å justere mye av problemene bort. Men gode akustiske tiltak gjør livet litt enklere.

  Veldig glad jeg endelig fant din tråd og nå har du fått en ny fast følger

 12. #272
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  14,840
  Tagget i
  7 Innlegg
  Utrolig spennende prosjekt

  Jeg har kjøpt stoff fra RPG på digre ruller i hhv, sort, hvitt og lysegrått. Er veldig fint. Kom gjerne til Vestby for en kikk.

  Det enkleste er vel å fylle hele bakveggen med lett glava, så dypt som mulig? Og heller henge «noe» foran der det måtte passe/fungere?

 13. #273
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Nov 2017
  Innlegg
  70
  Tagget i
  0 Innlegg
  Interessant med demping, tenker på noe lignende. BEF, har du noe forslag til lett byggisolasjon som vil passe til mellomlagene? Ønsker meg helst noe inneklimavennlig. Hunton trefiber oppgis i linken som Sorzy oppga til å ha høy gjennomstrømming, og det er vel også helsevennlig. Kan det være et alternativ?


  Sent from my iPhone using Tapatalk
  ------------------------------------------------------------------------
  Børresen Acoustics 05 speakers, 2x Hegel H30, Anthem STR pre
  DIY sub, DIY cinema speakers, Powersoft amps, Yamaha prosessor, Sony PJ

Side 14 av 14 FørsteFørste ... 4121314

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed