Side 1 av 5 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 82
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,921
  Tagget i
  15 Innlegg
  Torget
  6

  ptb´s USC vinylvask prosjekt

  Lett inspirert av de ulike vaskerne både i USC-tråden og i @Scrooge´s tråd, så har også jeg bestemt meg for å lage en løsning. Ikke minst fordi jeg etter å visuelt ha sett vaskede plater og lest om såpass mange positive erfaringer her på HFS, er overbevist om at dette nok er den beste måten å få rene og støyfrie plater på.

  Prosjektet har foreløpig ikke kommet lengre enn at jeg har bestilt en motor tilsvarende den @Scrooge har brukt. I påvente av at min er på vei fra østen, så har @Scrooge vært så vennelig å låne meg en av de han har til de neste vaskerne han skal bygge.

  Jeg har også rotet lit rundt i noen skuffer og funnet frem noen kulelager, potensielt brukbare drev for nedgearing av motor og et par strømpadder (én 9v og én 12v) der en av de antakeligvis blir å drive motoren. Et potensielt akselemne ser det også ut til at jeg har.

  Navn:   1.jpg
Visninger: 1051
Størrelse: 47.0 Kb

  Jeg har videre sett- og tenkt litt på ulike løsninger, og etter noe frem og tilbake går jeg trolig for en løsning der en avtakbar enhet m/motor, gear og driving blir “hengende” på den ene siden av vaskeren, og en avtakbar akselsupport blir “hengende” på motsatt side. Alternativt en form for avtakbar toppramme der alt blir festet til denne.

  Det blir da av en helt annen løsning enn den @Scrooge har bygd, der det i tillegg til funksjon også, meget vellykket, er lagt vekt på det rent estetiske. En av årsakene mitt valg av løsning er at vaskeren også kommer til å bli brukt til vask av litt annet enn plater, og da kan det være greit at anordningen for platevask enkelt kan fjernes.

  Jeg har ikke tenkt å finne opp alt kruttet selv, men noen “egne” løsninger blir det nok.

  Jeg vil nok trolig også ha langt dårligere fremdrift i mitt prosjekt enn @Scrooge, som på forholdsvis kort tid, ikke bare har totalt ombygd én vasker med utrolig finish, men har også preprodusert en god del for å bygge flere.
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

 2. #2
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,921
  Tagget i
  15 Innlegg
  Torget
  6

  Litt om valg av vasker

  For “uinnvidde” så deler jeg litt av det jeg har samlet av info – så langt under min research i ultralydvaskernes verden.

  Det finnes mange ulike fabrikat og merker på markedet. Alt fra billige “no-brand” vaskere produsert i østen, til dyrere anerkjente merkevarer produsert i den vestlige del av kloden. Jeg har funnet vaskere (størrelsesmessig egnet til vinylvaskformål) med priser ferdig fraktet, momset og tollet inn i Norge fra ca. 1500,- til over 25K, så det er litt å velge mellom.

  Jeg har lest nettsider oppogned, og vært i kontakt med 5 forskjellige leverandører i inn og utland. Ikke minst for å sette meg litt mer inn i ultralydvaskere generelt, og hva som er best egnet til primærformålet spesielt. Jeg har kun vært i befatning med ultralydvasker et par ganger tidligere, og da uten å sette meg spesielt hva/hvorfor/hvordan osv, så mye av dette har vært ny lærdom.

  Det første man må ta stilling til er størrelsen, og her er det hovedsaklig lengden på karet som er avgjørende. En innvendig lengde på ca. 31cm hadde vært optimalt, men det finnes ikke. “Standarden” til produsentene for lengde er av en eller annen årsak mellom 29,2 cm og 30,0cm, der neste “step” er pipettevaskere (lange og smale) som er +/- ca. 50cm. Vi som skal vaske vinyl ser mao ikke ut til å være helt i nærheten av produsentenes primære målgruppe. Man får trøste seg med at drøyt 29 cm akkurat går, selvom dette fordrer at man må være forholdsvis nøyaktig med å sentrere akselen som platene skal henge på.

  Bredden spiller mindre rolle, da den kun avgjør hvor mange plater man kan vaske om gangen, men de fleste vaskerne er 14 – 15cm brede (innvendig målt). De fleste er også ca. 15 cm dype. Noen produsenter leverer vaskere med en dybde på ca. 10cm. Strengt tatt så går det an å bruke disse, men man må da fylle karet litt høyere enn det som ser ut til å være anbefalt.

  Det neste man må ta stilling til er hvilken frekvens man vil ha vaskeren til å operere på. Flere av de som har laget løsninger for å vaske vinyl har benyttet vaskere som opererer med 40khz, og det ser ut til at de fungerer helt tilfredsstillende, og det er ikke noen indikasjoner på at platene tar skade.

  Allikevel har samtlige av de leverandører (i inn- og utland) jeg har vært i kontakt med ment at 70-80 khz er bedre egnet til formålet. Høyere frekvens gir mer skånsom prosess for skjøre materialer, og da dette gir mindre bobler vil de også trenge bedre inn på trange steder, men igjen - det er intet som tilsier at vinyl har tatt skade etter gjentatte vask v/40 khz. Det kan også nevnes at AudioDesk´s vasker opererer på 40khz.

  Når det gjelder utvalg, så er det klart flest alternativer (av de rimeligere modeler) som opererer på 40khz. Vaskere med høyere frekvens er det vesentlig færre av, og de er generelt en del dyrere.

  Så må man bestemme seg for om behovet er tilstede for en vasker med varme, digitalbetjening, sweeperfunksjon, diverse andre tilleggsfunksjoner osv, eller ikke.

  Strictly - For de som kún skal vaske vinyl, så greier det seg lenge med en mekanisk betjent vasker uten varme. Disse er langt rimeligere. Om man har et “stramt” budsjett å forholde seg til – og må prioritere, så ville kanskje mitt valg vært å kjøpe en mekanisk vasker uten varmefunksjon av anerkjent god/høy kvalitet, enn en tilsvarende priset “no-brand” digital m/varme.

  Her er forøvrig link til et par sider med litt nyttig info:
  www.tmasc.com
  The Ultrasonic Cleaners - Best Cleaning At Home and Industries
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

 3. #3
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,921
  Tagget i
  15 Innlegg
  Torget
  6
  Når det gjelder vasker, så har jeg foreløpig ikke klart å bestemme meg for type (fabrikat/modell) ennå. Kun de omtrentlige mål er bestemt, hvilket vil si at innvendig mål på karet skal være 29,5 – 30,0 cm i lengde, ca 15,0 cm dybde og ca 15cm i bredde.

  Utfra den tidligere nevnte research ser det ut til at de alternative vaskerene på min shortlist er:
  * Eumax 2010 / UD150SH-6L (som flere har brukt), TierraTech LT-150PRO, Elmasonic P60H og Crest Powersonic CP500D.

  Når det gjelder Eumax 2010 så ser man fort (bl.a. på Ebay) at denne (og tilsynelatende tilsvarende) også selges av ulike aktører som et "no-brand" produkt i litt forskjellige varianter. Aktører som markedsfører og selger Eumax (bl.a. Trade4u i Belgia) advarer mot at det finnes piratprodukter som ikke har samme kvalitet. Nå skal man ikke nødvendigvis la seg "skremme" av dette, men om det blir Eumax´n jeg velger - så blir det fra en aktør der jeg føler meg trygg på at det er en Eumax merkevare jeg får (det skiller ikke mye i pris). Eumax har forøvrig også i senere tid oppgradert sine vaskere, med bl.a. noen endringer i betjeningspanel/display. På Ebay ser jeg at det tilbys både gamle og nye versjoner. Jeg har ikke funnet ut at det er noe vaskekvalitetsendringer på de.

  Det som holder meg igjen fra å gå for denne Eumax´n er at den første vaskeren @Scrooge har brukt bråker/støyer påtakelig mye, men så vidt jeg forstår så er det ikke en "original" Eumax. Det er en liten mulighet for at det er forskjeller på disse, men det har jeg ikke fått bekreftet. Således kunne det vært interessant å hørt på en Eumax i drift.

  Eumax leverer også vaskeren med 3 transducere = høyere effekt, men neppe noe vits til mitt formål. Både Eumax og Jeken har vaskere med noe lavere volum (hhv 4 og 4,5 ltr) som har samme lengde og bredde som 6ltr. vaskerne, men lavere dybde i karet (10cm). De kan strengt tatt også benyttes, men da må karet fylles opp høyere mot kanten. Det skal visst nok redusere effekten, og dybden blir for lav til enkelte av mine andre vaskebehov, så de er ute av shortlist.

  TierraTech LT-150PRO er fra en Italiensk produsent. Har samme mål, effekt og funksjoner som Eumax´n . Det hevdes at de har høyere kvalitet og lavere støynivå enn de kinesiske vaskerne. Koster omtrent det dbl. av Eumax.

  Crest CP500D er også en vasker av høyere kvalitet, og er anerkjent innenfor ulike “proffe” brukergrupper. Denne er litt smalere enn Eumax og har 5,4ltr volum. I motsetning til de øvrige så har denne 45 khz frekvens og har sweeper-funksjon. Dette betyr at den varierer frekvensen med noen khz, som visstnok skal gi bedre vaskeeffekt, da det motvirker "stående" bølger. Noe høyere frekvens (45 khz vs 40khz) er heller ingen ulempe mht vinylvask, men her er det såpass lite forskjell at det neppe spiller noen utslagsgivende rolle. Crest selges også under merkenavnet MAWA Powersonic. Crest/MAWA ligger prismessig litt høyere enn TierraTech.

  Elmasonic P60H skiller seg fra de 3 øvrige ved at vaskeren kan kjøres på enten 37khz eller 80khz. Den har også en trinnvis justering av effekten, slik at den ytterligere kan tilpasses vask av skjøre materialer. Den har også sweeperfunksjon. Størrelsesmessig er den omtrent lik de andre. Prismessig litt høyere enn Crest.

  Samtlige av de overnevnte vaskerne har digital betjening og varme. Et par av de også noen spesielle tilleggsfunksjoner.

  Jeg venter på et par tilbud fra leverandører før jeg tar den endelige avgjørelsen.

  Her er noen linker til de jeg har under vurdering:
  Ultrasonic cleaner – Digital Original -EUMAX
  Ultrasonic Cleaning Machines - Ultrasonic Cleaner - Tierra Tech
  Ultrasonic Cleaning–Ultrasonic Cleaners–Industrial Ultrasonic Cleaning-Crest Ultrasonics
  Home: Elma Hans Schmidbauer GmbH & Co. KG
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

 4. #4
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,921
  Tagget i
  15 Innlegg
  Torget
  6
  De drevene jeg har funnet frem vil gi et 13:1 forhold. Da motoren har 3,5 rpm (v/12v) vil dette gi en hastighet på ca. 3 min 45 sek pr. runde, hvilket jeg karakteriserer som akseptabelt.

  Utgående aksel på motoren er 8mm, og etter en runde i dreiebenken passet det tiltenkte drevet perfekt.
  Navn:   1.jpg
Visninger: 1088
Størrelse: 56.2 Kb

  Navn:   1.jpg
Visninger: 1054
Størrelse: 46.4 Kb
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

 5. #5
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,921
  Tagget i
  15 Innlegg
  Torget
  6

  Tanker rundt konstruksjon

  Som tidligere skrevet så heller jeg mot en løsning der drivverket blir hengende løst over kanten av vaskeren, med en tilhørende akselsupport hengende på motsatt langside.
  Kiss (keep it simple stupid) vil være førende, med fokus på funksjonell drift og enkel betjening/håndtering.

  Konstruksjonen skal være enkel å lage (og gjerne for meg enkel å kopiere også, for de som evt skulle ønske det) med bruk av materialer som relativt enkelt kan skaffes til veie, eller at andre materialer enkelt kan erstatte de jeg velger å bruke.

  Tanken er også at alt skal kunne oppbevares oppi vaskeren når det ikke er i bruk, slik at det ikke er unødig plasskrevende å ha den stående.

  Men, jeg må se å få bestemt meg for vasker snart, da det er begrenset hvor mye man kan pre-produsere og prototypifisere før selve vaskeren står på bordet
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

 6. #6
  Hifi Freak Scrooge's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Innlegg
  2,960
  Tagget i
  1 Innlegg
  Så bra!

  Morsomt at det dukker opp nok et USC-prosjekt, som definitivt har sin misjon! Oppriktig talt; jeg har selv etter kort tids bruk, vondt for å tro at det finnes bedre måter å vaske vinyl på.
  "Ulempen" er nok støynivået. Men holdt opp imot resultatet, så tror jeg nok at de fleste kan akseptere denne ulempen? Svært bra at du uansett har gjort noe research omkrig dette.
  Etter at du var her og "hørte på" vaskeren i drift, har jeg gjennomført noen tiltak som nok har forbedret dette, i alle fall til en viss grad? Jeg vil mene det.

  Ellers vil jeg i all beskjedenhet få lov til å påpeke at også "min" vasker fortsatt kan brukes til vask av det aller meste av andre oppgaver hva ultralydvask angår.
  Og de er jo mange!
  Det er fortsatt fullt mulig å dytte forgasserdeler, verktøy, smykker, klokker / klokkelenker, og annet som måtte være aktuelt å vaske vha ultralydmetoden. Bare nevnt som noen få eksempler.
  Trådkurven som følger med vaskeren, er det jo fortsatt plass til, og deri kan det jo puttes mye rart!
  For faktum er; i det øyeblikk man får en slik vasker i hus, så tenker man jo i vårt tilfelle, primært på vask av vinyl.
  Det man imidlertid absolutt bør være klar over, er at vaskemetoden er nær sagt uovertruffen i mange andre sammenheng.

  Det er jo ikke for ingenting at en slik vasker ofte kan finnes i laboratorier, tannlegekontorer og andre steder hvor man har behov for en "absolutt" rengjøring av eksempelvis verktøy / deler etc?
  Metoden er faktisk mer utbredt enn hva mange(?) er klar over.....

  Ser frem til flere oppdateringer for prosjektet ditt!
  Hva jeg er belemret med: |ASR Emitter 1|ASR Mini Basis MK III|Hegel HD20|Martin Logan Vista|Musical Innovation Mosfet|DIY DUAL 701|OPPO BDP 83|Onkyo 875|JVC HD1|2xSVS 20-39|Squeezebox Touch| http://www.klikk.no/teknologi/lydogb...icle563967.ece

 7. #7
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,921
  Tagget i
  15 Innlegg
  Torget
  6
  Litt oppdateinger kan jeg jo komme med

  Har tatt avgjørelse på type vasker, og sitter nå å skal overføre 1 stk pengebeløp til en leverandør i England.

  Mitt valg landet av ulike årsaker på Crest Powersonic CP-500D. Om det var et "riktig" valg vil tiden vise. Elmasonic P60H var med på shortlist, men Elma har valgt å legge ned produksjonen av P-serien (den med dual-frekvens 37 og 80khz). Jeg var jo litt fristet av at den kunne kjøres på 80khz, men at Elma har valgt å avvikle produksjonen etter kun 2 år må jo ha sin årsak. Enten kan det skyldes lavt salg, eller så kan det jo være at løsningen med dual-frekvens i én og samme maskin ikke var/er helt heldig. Jeg valgte derfor å ikke være noen "prøveklut" på å evt. finne ut at det var sistnevnte årsak som skyldtes avvikling av produksjonen.

  Ellers så har jeg laget en splittegning i mitt eminente tegneprogram og begynt å lage noen prototypedeler i enkelt bearbeidbare materialer. Akselemnet jeg hadde er forkastet. Akselstål er tungt å bearbeide, så det blir å kjøpe en messingstav i stedet.

  Ja @Scrooge, jeg ser ingen sider ved din konstruksjon som begrenser bruksområdet - og det er som du sier ganske så bredt.
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

 8. #8
  Hifi Freak Scrooge's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Innlegg
  2,960
  Tagget i
  1 Innlegg
  Tjah, den ser jo umiddelbart flott ut! Men prisen var jo litt "lei", i den forstand som at den nok kommer til å havne rundt 6k, med "søkke og snøre"?
  Blir uansett spennende å se / høre støynivået i ft Eumax og andre, for det er vel det du er ute etter?

  Bearbeide akselstål?
  Bortimot "umulig", i den forstand som at det stort sett er sliping som gjelder. Mulig at det kan dreies vha kjeramiske skjær? Det har jeg ikke forsøkt, så det kan jeg ikke si noe om...

  "Keep us posted"!
  Hva jeg er belemret med: |ASR Emitter 1|ASR Mini Basis MK III|Hegel HD20|Martin Logan Vista|Musical Innovation Mosfet|DIY DUAL 701|OPPO BDP 83|Onkyo 875|JVC HD1|2xSVS 20-39|Squeezebox Touch| http://www.klikk.no/teknologi/lydogb...icle563967.ece

 9. #9
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,921
  Tagget i
  15 Innlegg
  Torget
  6
  Sitat Sitat fra Scrooge Se Innlegg
  Bearbeide akselstål?
  Bortimot "umulig",
  Ja, nettopp. Vinkel- og/eller benkesliper fungerer greit, men ikke til dette formålet og emnet er derfor forkastet. De øvrige emnene jeg har liggende er kún 6 og 7mm, så det blir 8mm messing (som ditt valg) i stedenfor, da det er ganske så tilforlatelig å arbeide med. Håper jeg rekker bortom Stålfjæra i morgen.
  Siste redigert av ptb; 25.09.2013 kl. 14:38.
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

 10. #10
  Hifi Freak Scrooge's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Innlegg
  2,960
  Tagget i
  1 Innlegg
  Oi!
  Jeg får forte meg bort til Castor da, for å knabbe det de har igjen av 8mm messingaksel!
  Jeg trenger jo flere meter.....
  Hva jeg er belemret med: |ASR Emitter 1|ASR Mini Basis MK III|Hegel HD20|Martin Logan Vista|Musical Innovation Mosfet|DIY DUAL 701|OPPO BDP 83|Onkyo 875|JVC HD1|2xSVS 20-39|Squeezebox Touch| http://www.klikk.no/teknologi/lydogb...icle563967.ece

 11. #11
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,921
  Tagget i
  15 Innlegg
  Torget
  6
  Sitat Sitat fra Scrooge Se Innlegg
  Oi!
  Jeg får forte meg bort til Castor da, for å knabbe det de har igjen av 8mm messingaksel!
  Jeg trenger jo flere meter.....
  Strengt tatt så har vel ikke jeg behov for mer enn +/- 30cm, men det er vel kún 1m lengder?
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

 12. #12
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,921
  Tagget i
  15 Innlegg
  Torget
  6
  Sitat Sitat fra Scrooge Se Innlegg
  Tjah, den ser jo umiddelbart flott ut! Men prisen var jo litt "lei".....Blir uansett spennende å se / høre støynivået i ft Eumax og andre, for det er vel det du er ute etter?
  Ja, jo - den har jo en pris av en middels grei PU

  Navn:   TT500D-2T.jpg
Visninger: 828
Størrelse: 30.0 Kb
  Nå var/er det ikke kún et potensielt lavere støynivå (for det aner jeg ikke hvordan arter seg - den er jo kjøpt "uhørt" ) som lå bak valget. En Eumax hadde garantert vært mer enn tilstrekkelig for meg også, men det er ikke alltid (faktisk sjelden) jeg handler med hodet og etter rent rasjonelle kriterier
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

 13. #13
  Hifi Freak Scrooge's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Innlegg
  2,960
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra ptb Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Scrooge Se Innlegg
  Oi!
  Jeg får forte meg bort til Castor da, for å knabbe det de har igjen av 8mm messingaksel!
  Jeg trenger jo flere meter.....
  Strengt tatt så har vel ikke jeg behov for mer enn +/- 30cm, men det er vel kún 1m lengder?
  De kapper i den lengden du ønsker, så det bør ikke være noe problem.
  1m koster 250,- så da kan du jo regne ut hva du må betale for moroa!
  Hva jeg er belemret med: |ASR Emitter 1|ASR Mini Basis MK III|Hegel HD20|Martin Logan Vista|Musical Innovation Mosfet|DIY DUAL 701|OPPO BDP 83|Onkyo 875|JVC HD1|2xSVS 20-39|Squeezebox Touch| http://www.klikk.no/teknologi/lydogb...icle563967.ece

 14. #14
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,921
  Tagget i
  15 Innlegg
  Torget
  6
  Hmmm..... en tanke som slo meg - og som kanskje er et tips til andre som allerede har vasker i drift.

  Hvordan rense tanken/væsken uten å måtte helle ut væsken - og evt. filtrere gjennom noe før man heller det tilbake?
  Det kan jo kanskje være ønskelig i noen tilfeller i steden for å helle det ut og erstatte med ny blanding.

  Hva med et "hang-on" filter for Nano-akvarier?
  Jeg har et slikt liggende, og det må om ikke annet testes når tiden er inne

  Navn:   1.jpg
Visninger: 850
Størrelse: 49.0 Kb
  Siste redigert av ptb; 26.09.2013 kl. 17:25. Årsak: Oppdatert m/bilde
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

 15. #15
  Hifi Freak Scrooge's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Innlegg
  2,960
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jada, og ideen er ikke ny!
  Så på et utenlandsk forum at noen hadde brukt en akvariepumpe og et finfilter for nettopp det formålet.
  Det kan sikkert fungere, og en akvariepumpe er jo ikke så dyr.....
  Hva jeg er belemret med: |ASR Emitter 1|ASR Mini Basis MK III|Hegel HD20|Martin Logan Vista|Musical Innovation Mosfet|DIY DUAL 701|OPPO BDP 83|Onkyo 875|JVC HD1|2xSVS 20-39|Squeezebox Touch| http://www.klikk.no/teknologi/lydogb...icle563967.ece

 16. #16
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,921
  Tagget i
  15 Innlegg
  Torget
  6
  Sitat Sitat fra Scrooge Se Innlegg
  Jada, og ideen er ikke ny!
  Pokker - og jeg som trodde jeg hadde vært særdeles kreativ i hodet nå

  Ellers så er prototype gearkasse/motorholder +/- ferdig. Dvs, jeg kommer ikke så mye videre før jeg får vaskeren i hus, da jeg er avhengig av målene på denne.

  Her vises også en print-out fra det eminente tegneprogrammet mitt over slik jeg tenker løsningen - om noen i dbl. betydning skjønner tegninga

  Navn:   1.jpg
Visninger: 765
Størrelse: 40.8 Kb

  Og - ja, messingbolten er på plass. De hadde faktisk en akkurat passe lang bit (kapp) liggende, så prisen ble helt grei
  Siste redigert av ptb; 27.09.2013 kl. 18:21.
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

 17. #17
  Hifi Freak Scrooge's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Innlegg
  2,960
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hehehe. Da er vi jo flere i samme båt, hva kreativiteten angår! Ikke sjelden har jeg hatt tro på at mine ideer har vært splitternye, men så viser det seg altså at det finnes flere smartinger der ute....

  Btw; vedlegget ditt lar seg ikke åpne, i alle fall ikke her??

  Flaks med messingbolten da. Tipper du betalte et sted mellom 50 og 100 flis? Uten at det har noen vesentlig betydning - jeg bedriver bare litt gjettelek i en sen natterstime..
  Hva jeg er belemret med: |ASR Emitter 1|ASR Mini Basis MK III|Hegel HD20|Martin Logan Vista|Musical Innovation Mosfet|DIY DUAL 701|OPPO BDP 83|Onkyo 875|JVC HD1|2xSVS 20-39|Squeezebox Touch| http://www.klikk.no/teknologi/lydogb...icle563967.ece

 18. #18
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,921
  Tagget i
  15 Innlegg
  Torget
  6
  Sitat Sitat fra Scrooge Se Innlegg
  Btw; vedlegget ditt lar seg ikke åpne, i alle fall ikke her??
  Ja, her har det skjedd något könstigt. Må sjekke når jeg kommer hjem.

  Da skal det vel fungere
  Siste redigert av ptb; 27.09.2013 kl. 18:21.
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

 19. #19
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,921
  Tagget i
  15 Innlegg
  Torget
  6
  Da dukket motoren opp fra Kina i dag, så @Scrooge kan nå få igjen lånemotoren whenever needed. Avsender hadde skrevet verdi USD 10,- på pakken, som ikke har vært åpnet av Tollvesenet, så da blir det vel neppe noe ekstra mas om tollgebyrer og mva heller

  Trackingen på vaskeren viser at den er på vei ut av England i kveld/natt, så da begynner det å nærme seg.
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

 20. #20
  Hifi Freak ptb's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Innlegg
  8,921
  Tagget i
  15 Innlegg
  Torget
  6
  Sitat Sitat fra ptb Se Innlegg
  Trackingen på vaskeren viser at den er på vei ut av England i kveld/natt, så da begynner det å nærme seg.
  Å neida
  Den er "stuck" i England fortsatt - og alt er Anne Enger Lahnstein sin skyld. Fordi vi ikke er i EU, så manglet forsendelsen visstnok noen papirer for å utstede eksportdokumenter. Så i dag har det vært tlf. fremogtilbake mellom meg, leverandør og Fedex UK.
  Nå ser det ut til at det har ordnet seg, men forsendelsen går ikke fra England før mandag
  Is there anybody out there?
  Hi-Fi oppsett loftsstue: Leben CS-600/Sugden A21ai, Meridian 508.24, Sonus Faber Liuto, Linn Sondek LP12, Thorens TEP 302/Thorens DIY TD 150. Hi-Fi oppsett stue: NAIM Uniti Star, VA Mozart Grand, Beogram 4500
  Hobbyrom- og Head-Fi komboer: Pro-Ject MaiA, Klipsch Icon, Meridian 508.20, Beogram CD X, Ultrasone Edition 8, Oppo PM-1, B&W P5 S2, Violectric V200, Thorens TD 2001, Beogram 9000, Whest Two, Muffsy

Side 1 av 5 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed