Side 1 av 3 123 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 53
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Overivrig entusiast toillball's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2012
    Innlegg
    778
    Tagget i
    0 Innlegg

    Kondensator TA300

    Skal bytte en kondensator i forsterkerdelen på en Tandberg TA300. Det er 2200uf, men det står to voltverdier på den, 63 og 76. Er det min-max? og kan jeg isåfall bruke 63v 2200uf?
    Huset fullt av trekledd skrot.

  2. #2
    Moderator Kjell_Kranzberg's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2005
    Innlegg
    2,612
    Tagget i
    0 Innlegg
    63 Volt bör räcka. Vad jag vet är 76 V inget standardvärde.Kan siffran betyda något annat?
    Matningsspänningen till slutstegsdelen är 59 V, enligt kopplingsschemat.

    Navn:      TA 300.jpg
Visninger: 1388
Størrelse: 61.4 Kb
    Jag är för demokrati, en generös
    flyktingpolitik och allas lika värde.

  3. #3
    Hifi-entusiast Rolf_Zetterberg's Avatar
    Ble medlem
    May 2005
    Innlegg
    164
    Tagget i
    0 Innlegg
    Det är inte ofta man kommer på Tandberg med att göra fel,men här finns ett litet fel i schemat.C408 ska inte vara så stor som 2000uF utan samma som C406-0,01uF.Det är ju en avstörningskondensator.
    I 'parts list' står det rätta värdet,men alla schema jag sett har varit fel.Har någon rätt värde i sitt schema?

  4. #4
    Hifi Freak jane's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Sted
    NO-6600
    Innlegg
    2,467
    Tagget i
    1 Innlegg
    63V høres ut som design i grenseland når nominell spenning er 59V.
    Ikke mye å gå på der -- litt høy nettspenning og det er utenfor spec.
    And I love to live so pleasantly - Live this life of luxury
    Lazing on a sunny afternoon

  5. #5
    Hifi Freak jane's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Sted
    NO-6600
    Innlegg
    2,467
    Tagget i
    1 Innlegg
    Sitat Sitat fra Rolf_Zetterberg Se Innlegg
    Det är inte ofta man kommer på Tandberg med att göra fel,men här finns ett litet fel i schemat.
    Hele strømforsyningen ser jo merkelig ut. Se f eks på D404, er denne tegnet riktig vei?
    Svaret er selvfølgelig nei.
    And I love to live so pleasantly - Live this life of luxury
    Lazing on a sunny afternoon

  6. #6
    Overivrig entusiast toillball's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2012
    Innlegg
    778
    Tagget i
    0 Innlegg


    Det er iallfall snakk om de to store gullfargede til venstre i bildet jeg har stjelt her. De er røde i mitt tilfelle.
    Huset fullt av trekledd skrot.

  7. #7
    Hifi-entusiast mwt's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2007
    Sted
    vestfold
    Innlegg
    291
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra toillball Se Innlegg


    Det er iallfall snakk om de to store gullfargede til venstre i bildet jeg har stjelt her. De er røde i mitt tilfelle.

    aaa -den ja fikk meg en likedans for ikke lenge siden med ontlig feil -men du må endre primær siden til 240 -da får du litt lavere spenning -jeg burderte dette og når jeg målte over kondisene, men de er egentlig på 75 volt mener jeg å huske -tok ikke bilde av det dessverre

    men her noen bilder



    husker ikke om dette bilde er før eller etter å ha endret til 240VAC... men det er her du skal endre uansett


    sånt så den ut når den ankom "asylet" lykke til!!

  8. #8
    Overivrig entusiast toillball's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2012
    Innlegg
    778
    Tagget i
    0 Innlegg
    Tenkte ikke på å omgjøre til 240, men skal få gjort det også.

    Har byttet de store glattekondisene og de til høyre og ovenfor de aktuelle kondisene.

    Har koblet bort skyvepotmeteret og tenkte å gjøre om mic-inngangen til phono2 inngang fra front og den ene hodetelefoninngangen til tape ut, ala tape3 på TR1000.
    Huset fullt av trekledd skrot.

  9. #9
    Hifi-entusiast Rolf_Zetterberg's Avatar
    Ble medlem
    May 2005
    Innlegg
    164
    Tagget i
    0 Innlegg
    "Hele strømforsyningen ser jo merkelig ut. Se f eks på D404"
    Du har helt rätt.Hela bryggan ska vridas ett kvarts varv medurs.Fler fel?

  10. #10
    Moderator Kjell_Kranzberg's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2005
    Innlegg
    2,612
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra jane Se Innlegg
    63V høres ut som design i grenseland når nominell spenning er 59V.
    Ikke mye å gå på der -- litt høy nettspenning og det er utenfor spec.
    Det har du säkert helt rätt i. Klokast är nog att mäta upp spänningen.
    Jag är för demokrati, en generös
    flyktingpolitik och allas lika värde.

  11. #11
    Hifi-entusiast mwt's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2007
    Sted
    vestfold
    Innlegg
    291
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra toillball Se Innlegg
    Tenkte ikke på å omgjøre til 240, men skal få gjort det også.

    Har byttet de store glattekondisene og de til høyre og ovenfor de aktuelle kondisene.

    Har koblet bort skyvepotmeteret og tenkte å gjøre om mic-inngangen til phono2 inngang fra front og den ene hodetelefoninngangen til tape ut, ala tape3 på TR1000.
    ja, jeg tror det er mange som glemmer å skifte til 240vac i en del vintage utstyr, og derfor det meste av uregulerte spenninger er mer mot grense land slik jane beskriver

    ja, det er vist mange som eliminerer den potmeteren, men det høres som en fornuftig sak det du skal gjøre toillball men huska at da kan du jo ikke drive med DJ miksing i stua di... hahaha.... God Påske!

  12. #12
    Hifi-entusiast rveum's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2005
    Innlegg
    298
    Tagget i
    0 Innlegg
    2200 uF 63V er riktig verdi i følge komponent liste på Service manual.
    Nummer etter 63V er temperatur 76 grader, mål gjerne spenning over disse før du bytter, gå så opp 10 % på dette så har du verdi du bør bruke for at kondensator skal leve lenge.
    Du kan fordel sette inn 2200 uF 100 V , men da må du kjøpe stående versjon da elfa ikke har den i liggende.
    Stue anlegg Tandberg 4038 pre&nbsp; Doxa 140 Singnature<br />Vintage anlegg Rotel RX 1603 Sony X339ES<br /><br />Har også Tandberg Huldra 2,4,6,8,9,10,11&nbsp; TR200 TR1000, TR 1010, TR 1040, Sølvsuper 2,5,10,11,12C og en del annet morro.

  13. #13
    Overivrig entusiast toillball's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2012
    Innlegg
    778
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har faktisk satt i 100v stående. Bestilte feil. Loddet på "føtter" og satte de i, men det ser ikke helt bra ut. "Vant" noen aksielle på ebay til en billig penge, men de er 63v og derfor ble jeg usikker om de kunne brukes istedet. Setter de på når de kommer.

    Byttet 3 forskjellige kondensatorer, glatte, effekt og noen andre jeg rett og slett ikke vet hva er til.... Men hadde et forferdelig bakgrunnsbrum (type defekt glattekondensator) etterpå og enda ikke sikker hva som er grunnen. Jeg skulle ha byttet en og en og lyttet imellom... Kan også være bryterne, for jeg hadde problemer med støy før siste "rens" også. Lærer litt til neste gang iallefall.

    Skal sette på rca kontakter bakpå til phonoinngangene også, samt på tape inn.

    Var innom tanken å bytte ut potmeteret (har et fra alps liggende) og koble til phono2 der hvor mic'en skulle vært, da kunne man "crossfadet" mellom kilde (phono1 f.eks) og phono2. Men slo det ifra meg pga evnt støy dette ville medført på vanlig lytting...
    Huset fullt av trekledd skrot.

  14. #14
    Overivrig entusiast toillball's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2012
    Innlegg
    778
    Tagget i
    0 Innlegg
    Er det forresten noen som har tips om hvor bråket kan komme fra? Holder en knapp på nevnte kondensator men...

    Symptom: Lavt brum uavhengig av volum på begge kanaler, på alle innganger, både på hodetlf og høyttaler, øker ikke med volum men ligger latent i "bunn".
    Huset fullt av trekledd skrot.

  15. #15
    Hifi-entusiast rveum's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2005
    Innlegg
    298
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har du prøvd å bytte C 401, C402, C403 disse er glatting i strømforsyning til forforsteker og hvis disse er dårlige får du Brum fra forsterker.
    Stue anlegg Tandberg 4038 pre&nbsp; Doxa 140 Singnature<br />Vintage anlegg Rotel RX 1603 Sony X339ES<br /><br />Har også Tandberg Huldra 2,4,6,8,9,10,11&nbsp; TR200 TR1000, TR 1010, TR 1040, Sølvsuper 2,5,10,11,12C og en del annet morro.

  16. #16
    Overivrig entusiast toillball's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2012
    Innlegg
    778
    Tagget i
    0 Innlegg
    Takk for tipset! 403 har jeg byttet, men ikke 401 og 402! Får prøve å bytte dem da.
    Huset fullt av trekledd skrot.

  17. #17
    Overivrig entusiast toillball's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2012
    Innlegg
    778
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra mwt Se Innlegg



    husker ikke om dette bilde er før eller etter å ha endret til 240VAC... men det er her du skal endre uansett


    Slik ser det ut til meg også, så dette er vel 220v. Noen som vet hvordan 240v skal se ut? Fant ingen merkinger.
    Huset fullt av trekledd skrot.

  18. #18
    Hifi-entusiast mwt's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2007
    Sted
    vestfold
    Innlegg
    291
    Tagget i
    0 Innlegg
    bruk ohmeter den ene pinnen på den ene fase og den andre på der den går og skal måle feks "X" = 220v -men neste som måler mer enn X eller > X er 240v da det er enda en vikling son er i serie med 220 viklingen (husker ikke hva jeg målte) men kan du teorien så trenger man ikke å huske "verdier"

    har du tilgang til oscilloskop? da finner man lettere den defekte kondensator. Hadde du ikke den feilen før du byttet kondensatorer? -eller har jeg misforstått? men brummer fremdeles om du kobler av pre delen forresten? (dra ut signal kablen som kommer fra mikser delen) husker at jeg tittet på det da jeg forstå hvordan den mikseren var koblet opp -da får du bekreftet om brummet kommer fra pre delen eller er noe i forsterker delen

    lykke til uansett, alltid moro å se vintage utstyr komme til livs igjen, og ikke bli slaktet fordi man ikke kan få den i orden igjen

  19. #19
    Overivrig entusiast toillball's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2012
    Innlegg
    778
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hadde brum før bytte av kondensatorer. Har byttet de største (glattekondensatorer?), de nest største (effektdelen?) og tredje nest største (c403 og c404(?))

    Moro og lærerrik pusling.
    Har ikke oscilloskop, var under oppfatning at det er såpass krevende utstyr som kreves for å avdekke defekte kondensatorer at det er best bare å bytte på mistanke. Ville også ha forsterkeren best mulig stand og tenkte dermed å bytte mest mulig.

    Merket at det er mere egenstøy fra RIAA delen enn tape og tuner inngangen når ingen kilde er tilkoblet og volumet på max. Er det noen hensikt å bytte kondensatorer på Riaa også? Slike små kondensatorer er jo skambillige på ebay uansett. 1 dollar for 10stk og gratis frakt, høres brannfarlig billig ut (holder meg til "kjente merker", rubycon og andre som elfa selger)
    Huset fullt av trekledd skrot.

  20. #20
    Hifi-entusiast rveum's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2005
    Innlegg
    298
    Tagget i
    0 Innlegg
    Tantal kondensatorer , de er det små gule elle blå som står i Riia og andre steder har lang levetid så disse er de ingen hensikt å bytte hvis de virker som det skal.
    De lønner seg i det fleste tilfeller å bytte elektrolytter da disse tørker ut etter 20 til 30 år og verdi på de endrer seg.
    Stue anlegg Tandberg 4038 pre&nbsp; Doxa 140 Singnature<br />Vintage anlegg Rotel RX 1603 Sony X339ES<br /><br />Har også Tandberg Huldra 2,4,6,8,9,10,11&nbsp; TR200 TR1000, TR 1010, TR 1040, Sølvsuper 2,5,10,11,12C og en del annet morro.

Side 1 av 3 123 SisteSiste

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed