Resultater 1 til 18 av 18
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast Arne_Langaas's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2002
  Innlegg
  179
  Tagget i
  0 Innlegg

  EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  Joda, blant naboens annet EE-avfall som skulle bli hentet av borettslagets traktor, sto en strøken NAD 3020 og to ikke fullt så strøkne utseendemessig KLH Model 32!!
  Jeg hentet dette inn og kjøpte 2 x 3 m. Tara Labs Prism Omni høyttalerkabel på Hifi-Klubben.
  NAD'en var 100 % strøken ved besiktigelse, ingen tegn til at den har vært åpnet, lakkplomberingen på festeskruene til driver og utgangsstransistorene er original og ikke brutt, festeklipsene til høyttalerterminalene var intakt, osv. Dessuten solgte jeg mange slike før i tiden, og jeg husker ingen av den opprinnelige 3020 (uten A, B, osv. - utgavene) som trengte service..

  Lyttevurdering med litt oppskrudd diskant, for å kompensere for kondiskantens fallende respons, tonekontrollene på NAD'en er nemlig brukbar til slik korrigering, konstruert til kun å påvirke frekvensområdets ytterfløyer:

  Anlegget spilte deilig varmt og "klokkeklart" koblet til en Kina-bygd DVD-spiller fra Luxor som jeg hadde kjøpt tidligere til 300 kr. på Elkjøp. Total kostnad: 660 kr.-
  Bassen er svært udefinert og lik fra ett instrument til et annet instrument, men tilstede i stort monn, øvre mellomtone er overraskene klar og ren, men blir rotete og gjallende ved høyt volum selvfølgelig, øvre diskant er overraskende ren og glatt, kun det aller øverste diskantområdet forsvinner, noe som sikkert bidrar til at perspektiv, oppløsning, og luftighet ikke kan sammenlignes med typiske nye budsjettanlegg i prisklasse ca. 10 000,-
  Tredimensjonaliteten mangler en del, og de negative effektene fra romresonanser merkes godt i min lite møblerte stue. (Typisk områder som Carlsson er spesielt god på, i tillegg til en langt renere og dypere bass uten uhumskheter.)
  Likevel er det besnærende at det generelle inntrykket av musikkopplevelsen er meget god, spesielt bidrar NAD'en med sin velkjente store glatte, homogene, varme "kroppsnære" klang, oppover i registeret på en måte som jeg kun har hørt fra NAD 3020. Jeg regner derfor denne "peiskos" type "smooth" klangkarakter som så spesiell, at dette ikke kan gjenskapes av noen annen forsterker. Dette er en egenskap som ikke er "high-end" på noen måte, men som tilfører mange høyttalere som ellers oppfattes som sterile, en musikalsk varme som i mange tilfeller er utrolig deilig!
  Eneste måte er å skaffe seg en NAD 3020 på bruktmarkedet, eller hente en i EE-avfallet (!!).
  At forsterkeren i tillegg er en klassiker, og omtrent umulig å ødelegge belastningsmessig, driver det meste av høyttalere på normalt lyttenivå, og inneholder en førsteklasses platespillerinngang, gjør den til et must i samlingen.

  KLH Model Thirty-two er vel en av de tidligste kompakte bokhylle trykkammer (acoustic suspension) høyttalerne, ukjent for meg, men ligner f. eks. sine slektninger Advent (som jeg har hatt en gang), AR 18 osv. klart i lyden. Samtidig spiller dette veldig stort og "out of box", langt bedre enn forventet, for første gang på 7 år fikk jeg klage fra en nabo for at jeg spilte for høyt, et tydelig tegn på at ordinære høyttalere setter vegger og gulv i bevegelse mer enn hva Carlsson gjør, selv om de lyttemessig spiller like høyt.
  Jeg vil påstå at dette "EE-avfalls-anlegget" spiller bedre enn det meste som står rundt av moderne stueanlegg i prisklasse omkring 10 000,-. Overraskende god, glatt og homogen diskantgjengivelse og spredning til å være en merkelig, muligens tekstildempet kon-diskant.. (Med hevet diskant på forsterkeren, vel å merke). Ser at knekkfrekvensen i det sikkert veldig enkle delefilteret ligger på 1,75 khz, noe som gjør at mye informasjon fra musikken kommer fra kun et element, som kan ha sine fordeler. Her er en omtale jeg fant på nettet om denne høyttaleren, (hvis noen kan gi meg flere linker med info, er jeg takknemlig): http://members.aol.com/KDresch/klh-32.html

  [glb]Men altså:
  Man kaster ikke en NAD 3020 !!!!!!!!!!!!

  Nå gjenstår det bare å håpe at noen skal kaste et par små Rogers-LS3/5a ?![/glb]
  Mvh. Arne

 2. #2
  jekri
  Guest

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  Jovisst kan folk kaste slikt, bare jeg får vite hvor slik at jeg kan konfiskere det!
  Det har vel antageligvis ikke passet inn sammen med fargen på den nye sofaen.

 3. #3
  Overivrig entusiast karl's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  1,192
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  3020 passer godt sammen med Carlssonhøyttalere også, eller hva mener du?

  Det med at du ikke kan skille instrumenter fra hverandre i bassen kjenner jeg ikke igjen, heller ikke det med dårlig perspektiv. Dette kan vel ha med høyttalere eller signalkilde å gjøre. Som du ser bruker jeg Sonab OD 11 - en liten perle av en klassiker! NAD 3020 er dessuten kjent for å ha et godt lydbilde. Ellers er jeg jo enig i det andre du skriver - 3020 er noe spesielt - musikalsk! *

 4. #4
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,062
  Tagget i
  5 Innlegg

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  3020 høyrde eg saman med OA 51, og det var kramslyd. Dette med bassen og perspektiveigenskapane er eit relativt fenomen, alt etter kva ein er vant til. KLH32 har eg ikkje fått med meg.
  Kunne godt tenkt meg å prøvd 3020 saman med Epos ELS 3 (eller den litt større modellen eg høyrer også skal vere svært mykje for pengane) Sjekk med Lyric. Hugs at det er mykje fint utstyr å kjøpe også i butikkane og på bruktmarknaden...
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 5. #5
  Hifi-entusiast Arne_Langaas's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2002
  Innlegg
  179
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  Det var det med å skrive så folk forstår hva jeg mener, det er ikke enkelt; lyttetesten er MED KLH høyttalerne som jeg fant i avfallshaugen sammen med forsterkeren..

  Å koble NAD 3020 inn istedenfor NAD L40 på mine Carlsson OA-50.2 vil jeg ikke gjøre fordi da må jeg ehh.. -selge min NAD L40, og da mister vi den praktiske løsningen med innebygd CD og radio, et fjernstyrt anlegg som brukes til TV, DVD, osv..........(!!)

  Jeg brukte selv, eller hørte andre i gamle dager som brukte NAD 3020 på det meste av høyttalere: Rogers LS3/5a, B&W DM-12, DM-17, Magnepan SMG, Cerwin-Vega m. 10 tommer bass, Cerwin-Vega m. 15 tommer bass (spilte sånn at kinosalen på Hysnes Fort ristet i bukse under lang -ene!!) og selvfølgelig Carlsson OA-50, OA-52, osv.

  Det står jo tross alt 2N3055/2955 i metallkapselhus (Er det TO3-kapsling det heter?) i utgangen. Har du sett inni en sånn transistor?? Det var den gangen transistorene ble bygd og koblet med sveiseapparat på samlebåndet til Massey Ferguson! Ha!

  De mest tungdrevne høyttalerne spilte bare lavere i lydstyrke, og i alle tilfeller var den aller dypeste bassen noe "løs i fisken". (De større NAD hadde bedre kontroll i bassen, og mere krefter, men samtidig ble det mulig å svi av utgangstrinnet, og klangen ble ikke så "kos", det er godt med litt teddyfór i hverdagen..)

  Det hindrer ikke meg i å like lyden så godt at når jeg bestemte meg for å finne et budsjettanlegg som var nytt, valgte Carlsson OA-50.2, og i mangel av en NAD 3020, kjøpte en NAD L40 som var minste NAD på det tidspunktet, med innebygde fordeler som CD, tuner, og fjernkontroll.

  Nå er jeg på jakt etter et sett med små LS3/5a, slik at jeg etter 25 år endelig kan skaffe meg det anlegget jeg har lyst på............

  Når det er sagt, så har jeg eid et par nye LS3/5a, men koblet opp mot en Sugden forsterker og matet av Philips 960 CD-spiller ble det ikke kos. Jeg solgte hele greia, men på en Mission-forsterker spilte de bedre! At jeg kunne være så dum............

  Lyden er uansett mer tredimensjonal og realistisk i størrelse på Carlsson, men LS3/5a har noen magiske egenskaper i mellomtone og diskant på stille musikklytting på kveldstid f. eks. på en eldre Hitachi Mos-fet forsterker eller en NAD 3020..

  Arne Domnerus i et kirkeopptak på nevnte Hitachi og LS3/5a i en kjeller på en stereobutikk på Værdarn ehh.. Verdal, sitter fortsatt i ryggmargen, 25 år etter. Ståpels i lillehjernen!

  Problemet er vel at de fleste LS3/5a er halvsvidd og med sundklaskede talespoler i basselementet.

  Hvis noen har alternativ forslag til et sett nye minimonitorer som er like ufarget og magisk i mellomtone og topp som LS3/5a så gi meg beskjed.

  Tilslutt lurer jeg på hvilken erfaring NAD'erne der ute har med å bruke den ufiltrerte LAB-inngangen kontra NORMAL-inngangen på sluttrinnet (phonobøylene på baksiden). Jeg synes å huske at testpanelene foretrakk NORMAL-inngangen, men med SOFT-CLIPPING av, for å unngå komprimering. Jeg har bestandig den på, det finnes jo både unger og fulle folk i menneskeheten, noe som slår ut i lite empati for anleggseier.....

  Å eie et High-End anlegg som f. eks. DP kombinert med Geir Fredriksen sine høyttalerkonstruksjoner innbyr til høyt volum med kjempeoppløst massivt lydbilde, svært realistisk! Da blir det også svært realistisk at borettslaget tvinger meg til å gå og pakke sekken og Helsportteltet for en utvandring til de øde marker muligens sammen med Monsen og hundene, istedenfor kjerring og unger (det var forresten ikke en så dårlig ide..... Ha!)

  Nei, da kan man faktisk kose seg med en NAD og tenke på at man kan bo i en leilighet med bad..
  Mvh. Arne

 6. #6
  Hifi Freak niels's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Moraira, Spania.
  Innlegg
  2,753
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  Du skulle få dig et sett IMF TLS 80 sammen med den Nad 3020, jeg kan love dig dette er boogie-woogie !!
  Audiophile-Arve tror jeg kan formidle et sett....
  Jeg spilte med dette før jeg koblet opp til min Thule IA350B for hjemmekino/stereo løsning, og dette var jamen til å blive avhengig av....., da må du sette på Arne Domnerus og Antiphone Blues, jeg siger dig det var digg så det holdt......
  Ikke så mye stram og sandtør dybbass men du verden så moro, når peakmetrene på Nad´en rammer 50 watt står skrivebordet og danser ovenpå.
  Den egentlige manden bak KLH heter Henry Kloss og er ansvarlig for Tivoli nå.
  Micro Seiki BL77 l MA707 l ST10 l AT33 PTG II l Rothwell MCL l Musical Fidelity V-LPS II
  Bryston B100 SST DA l Cambridge 751BD l Squeezebox 3 l Tandberg TCD-440A l Nakamichi LX5
  Martin Logan Aeon I l REL i stereo l Furutech TP-60E

 7. #7
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,062
  Tagget i
  5 Innlegg

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  Du skulle få dig et sett IMF TLS 80 sammen med den Nad 3020, jeg kan love dig dette er boogie-woogie !!
  Audiophile-Arve tror jeg kan formidle et sett....
  Jeg spilte med dette før jeg koblet opp til min Thule IA350B for hjemmekino/stereo løsning, og dette var jamen til å blive avhengig av....., da må du sette på Arne Domnerus og Antiphone Blues, jeg siger dig det var digg så det holdt......
  Ikke så mye stram og sandtør dybbass men du verden så moro, når peakmetrene på Nad´en rammer 50 watt står skrivebordet og danser ovenpå.
  Den egentlige manden bak KLH heter Henry Kloss og er ansvarlig for Tivoli nå.
  ...kan nok ikkje formidle TLS 80 til fornuftig pris. Broderen har etter kvart forstått at det var den elendige NADen (3140) som var dårleg, ikkje høgtalaren....
  Han køyrer i dag med Cambrigde. Heilt ok, mykje betre enn 3140, men ikkje så godt som t.d. småforsterkarane frå Creek eller Monrio.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 8. #8
  Hifi-entusiast are_e's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  200
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  Jeg hadde en NAD 3020 når jeg var liten (dvs. godt under 18år).
  Jeg hadde den bare på lån fra min onkel, lånet varte noen år og det var min kjære mor som brukte den på slutten.

  Uansett en veldig god og morsom forsterker.
  Den sparket bra liv i mine fostex SK-75, eller hva de nå heter

  Det skulle vært straffbart å kaste en 3020 som ikke er defekt, og selv en defekt en burde gis til noen som setter pris på den...

  På et senere tidspunkt hadde jeg en 3020i, men den brant effektdelen opp på og etter det ble den brukt som pre-amp en god stund...
  3020 er forresten noe av det vakreste NAD har laget, hadde man fått S serien i svart så hadde de kanskje vært inne på noe...
  Er det ikke rasistisk å kun lage en serie i sølv egentlig? hehe

 9. #9
  Hifi-entusiast Arne_Langaas's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2002
  Innlegg
  179
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  Beklagelig at ingen har noen Rogers eller annen BBC minimonitor av typen LS3/5a å selge meg. Noen som kan foreslå noen andre nye eller pent brukte minimonitorer med tilsvarende samme eller bedre lydkvalitet som jeg kan satse på sammen med NAD'en?
  KLH-høyttalerne kan jeg selge billig..
  Mvh. Arne

 10. #10
  Overivrig entusiast karl's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Innlegg
  1,192
  Tagget i
  1 Innlegg

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  Du har jo peil nok til å vite hva Sonab er! Hva vil du med minimonitorer?!?

 11. #11
  Mulelid
  Guest

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  NAD var nok bra på den tiden, ja. Ikke mye HIFI igjen på det de pøser ut nå for tiden. Har forresten servicemanual til NAD 2150-3150-4150-7150 i en og samme her.. :-)

 12. #12
  Hifi Freak hifiguru's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2002
  Sted
  Porsgrunn
  Innlegg
  5,713
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  Jeg brukte selv, eller hørte andre i gamle dager som brukte NAD 3020 på det meste av høyttalere: Rogers LS3/5a, B&W DM-12, DM-17, Magnepan SMG, Cerwin-Vega m. 10 tommer bass, Cerwin-Vega m. 15 tommer bass (spilte sånn at kinosalen på Hysnes Fort ristet i bukse under lang -ene!!) og selvfølgelig Carlsson OA-50, OA-52, osv...

  Husker 3020, 6050C (kassett altså) og Boston A40 var drømmekonfirmantanlegget på midten av 80-tallet. Ikke lite farget i lyden de A40'ene men låt jo koselig da...Busk i Porsgrunn solgte mange av den komboen tror jeg, good ol' Terje Welle Busk tok seg 5 minutter fra
  kasettkopieringen og solgte NAD til den store gullmedalje, han hadde forresten en hel vegg med 6050C spillere han kopierte kasetter "realtime" fra en Teac båndspiller. Dette var noen år før Sputnik, gikk vel mer i Gudny Dalen da kanskje....

 13. #13
  Hifi Freak hifiguru's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2002
  Sted
  Porsgrunn
  Innlegg
  5,713
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  Beklagelig at ingen har noen Rogers eller annen BBC minimonitor av typen LS3/5a å selge meg. Noen som kan foreslå noen andre nye eller pent brukte minimonitorer med tilsvarende samme eller bedre lydkvalitet som jeg kan satse på sammen med NAD'en?
  KLH-høyttalerne kan jeg selge billig..


  Solgte et sett LS3/5A for noen mnd siden, 15ohm utgaver til og med, skjønner ikke hvorfor egentlig, hadde den store ryddesjauen eller no'

  Ikke mye som kan erstatte Rogers egentlig men har hørt rykter om at Krix Equinox skal ha endel av de samme egenskaper. Er visst ikke så svindyr heller....

 14. #14
  Hifi-entusiast Nitram's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Innlegg
  157
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  Det var loppemarked i helga, og jeg fikk tak i et par høyttalere som jeg syntes så interessante ut. Advent /3 het de, og etter litt etterforskning på nettet så viser det seg å være en av (mange) Henry Kloss' (rip) kreasjoner. Nå står de koblet mot min trofaste gamle 3020. Det låter som bare det det.
  Accuphase E-470 med AD20 og AD30 , FUNK vector III m/Audiomods og Lyra Delos samt Thorens td 521 med SME 3012 og ortofon SPU, Sony XA5 ES, Stello 220 mkII dac,Sonus Faber Guarneri Memento.

 15. #15
  Hifi-entusiast zerum's Avatar
  Ble medlem
  May 2005
  Innlegg
  375
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  var å gjekk en tur sånn "tilfeldig" forbi fyllinga, å hva skuer mitt øye , masse kjekt å ha, bla.huldra10? tror det i allefall,vanskelig å lese da den var overkjørt av traktor. men etter litt søking fant jeg en Tandberg tcd 310.ser ok ut, er det noe å ta vare på??vart med meg heim sånn plutselig i alle tilfelle.
  Denon 2106,,MarantzTT221,Denon1720,denon drm595,Dali ikon6.dali ikon vokal2,.SVSpb-10,XTZ 99 W12,www.dykkerklubben.com[/url]

 16. #16
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  May 2006
  Innlegg
  308
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  Min onkel fant for litt siden noen "rare" høyttalere, viste seg og være Sonab OA-4 eller en modifisert utgave av denne. Fire diskanter rundt bassen.
  Reparerte høyttaler element og annet vintage utstyr.. Men tar en jobb hvis det er noe interessant

 17. #17
  Hifi Freak montesi's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  1,485
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  Ei kulturskrulleveninne av meg gav meg noen KLH 36 høyttalere. nå blir de brukt i en fritidsklubb med eci2, cambridge dac og en playstation
  Killing myself ?? Killing myself's the last thing I'll do ! - Homer
  Vpi scout / Benz ace sl / Asr Mini Basis mk5 / Ayon CD2s / Mi23,5 med PSU / Mi21 x 2 / Von Schweikert vr4jr

  Skriblerier i "mitt anlegg" - http://bit.ly/1yrQzfQ

 18. #18
  stikken
  Guest

  Re: EE-avfall: NAD 3020 og KLH Model 32 (!!)

  Er det disse KLH`ene med den lille boksen, tror det var noe med Analogue Bass Computer?
  Vh
  S

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed