Side 843 av 843 FørsteFørste ... 343743793833841842843
Resultater 16,841 til 16,845 av 16845

Tråd: Naim

Abonnér på denne tråden
 1. #16841
  Hifi-entusiast kmolds's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2010
  Sted
  Berlin
  Innlegg
  127
  Tagget i
  2 Innlegg
  For 9 år siden ble jeg introdusert for Naim ved å høre på musikk spilt med den integrerte forsterkeren Nait5 og CD-spilleren CD5s. Begge uten strømforsyning. Jeg hadde aldri før hørt noe som jeg likte så godt. Etter som jeg ble mer interessert gikk jeg oppover i Naimhierarkiet og da blir strømforsyningene viktigere. Men det betyr ikke at man nødvendigvis må ha de for å ha enorm glede av det et Naimanlegg har å tilby. Selv ble jeg fascinert over hva en strømforsyning kan tilføre og har med tiden endt opp med ganske mange. Jeg har forøvrig lånt bort en Unitiqute2 og Naim SBL-høyttalere til en kompis og det låter utrolig bra, i all sin enkelhet. Helt uten eksterne strømforsyninger.

  Når man blir kjent med produktene til Naim så er der en tydelig logikk i oppgraderingene, men det kan ta litt tid og gjerne litt eksperimentering før man helt forstår det. Slik var det i alle fall for meg. Noen kan kanskje gå seg bort i alle valgmulighetene men jeg har alltid syns at det har vært spennende og morsomt å prøve ut forskjellige ting. Jeg har erfart at når man blir vant til hva en strømforsyning tilfører er det vanskelig å ta den bort.

  Når det gjelder Watt så trodde jeg også at det var viktig. Helt til jeg sammenlignet 2 stk Denon POA6600 på 250 Watt og Naim NAP200 på 70 Watt (med Denon forforsterker til monoblokkene og Naim NAC202 til NAP200). Høyttalerne som ble brukt var B&W CM9. Naim-oppsettet låt veldig mye bedre enn Denon-oppsettet og jeg lærte at Watt ikke nødvendigvis er noen målestokk for god lyd.

  Hvis man er helt ny med Naim vil jeg anbefale at en tester ut en av de integrerte forsterkerne hjemme hos seg selv. Hvis man har lyst å ta noen steg opp på stigen så er det ofte slik at en strømforsyning er nødvendig. F.eks vil forforsterkeren Naim NAC252 ikke fungere uten en SuperCap. Mens NAC282 vil kunne fungere sammen med en NAP200 uten annen ekstern strømforsyning en den lille som følger med 282 (som heter NAPSC).

  Så er det slik at mange liker å oppgradere gradvis. Da kan man godt kjøpe en SuperCap og bruke den sammen med NAC282 mens man sparer opp til å kjøpe NAC252.
  Nå er navnene kanskje litt forvirrende men jeg mener å huske at navnene representerer når de ble utviklet, dvs forgjengeren til 282 som het 82 ble utviklet og lansert etter 52. 500 serien ble da gitt navn med 5 foran for å vise at det var toppmodellene, derav navnet NAC552. NAC552 har sin egen strømforsyning som hetter 552PS og følger med på kjøpet. Effektforsterkerne NAP300 og NAP500 kommer også med egen separat strømforsyning, hhv 300PS og 500PS.

  Naim kom ut med sitt design i 2002. Altså er det lenge siden nå. Personlig håper jeg at de ikke endrer på designet siden jeg syns det er veldig fint slik som det er. Veldig enkelt og etter min smak elegant. Der er også et veldig bra bruktmarked spesielt i Storbritannia og i Tyskland noe som gjør det enklere å teste ut forskjellige ting uten å måtte kjøpe nytt og dermed ta store tap for hver gang man bytter/oppgraderer/nedgraderer osv. Nyttig og bra for meg siden jeg bor i Berlin. Mindre relevant når man bor i Norge selv om der også i Norge er et bruktmarked.

  Nå er det ikke sikkert at noen ble klok av det jeg har skrevet her, men det er godt mulig at jeg prøver å si at med litt innsats finner man ut av Naim. Som alltid er det aller beste en kan gjøre å teste ting ut hjemme hos seg selv.
  Linn LP12/SuperLine. Naim ND555. Naim 552/300. HeadLine/Focal Utopia. Mange strømforsyninger og en powerigel. Harbeth 40.2. Fraim.

 2. #16842
  Overivrig entusiast Sevald's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2005
  Sted
  Aksdal, Rogaland
  Innlegg
  747
  Tagget i
  4 Innlegg
  Album
  1
  Godt beskrevet her fra @kmolds Jeg Gikk fra Parasound JC1 monoblokker(400W i 8 ohm) til naim 300dr (90w) Aldri tvil som hvilken som spilte heftigst.

  Skjønner alle boksene er til både frustrasjon og glede. Det gir valg muligheter. Jeg tenker at f eks NDX2 og NDX2/ XPS DR er 2 forskjellige produkter. Hos en annen produsent hadde de hatt forskjellige benevnelser og kanskje vært i en boks. Den ene hadde vært dobbel så dyr som den andre. Men at det er kun strømforsyning delen som skiller de. Det får du som kjøper aldri vite. Eneste du hører er at den ene låter bedre enn den andre.

  For min erfaring som er 272 så er 272 VS 272/ XPS DR så er den siste bedre valuta for pengene. Det er kun min erfaring i mitt oppsett. Men det får meg til å tenke på hvordan er 555dr vs XPS DR vil låte. Og her kommer frustrasjonen over de mange valgmuligheten. Da er det viktig å se for seg veien videre. Hva hvis jeg oppgradere 272? Hva med 555dr da. Jo den kan brukes i en av streamerne til naim. Så det er god og gjennomtenkt fleksibilitet.
  Vienna Acoustics The Music. naim NAC-N 272, naim XPS, naim Nap 300 dr, REL S5 SHO

  Dr Feicker Woodpecker,ZYX 4D Ultimate, naim Superline, naim HiCap DR

  JVC DLA-X5900 D-ILA, Marantz SR7010

 3. #16843
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2013
  Innlegg
  4,157
  Tagget i
  7 Innlegg
  Sitat Sitat fra Sevald Se Innlegg
  Jeg Gikk fra Parasound JC1 monoblokker(400W i 8 ohm) til naim 300dr (90w) Aldri tvil som hvilken som spilte heftigst.
  Well, dette forteller meg en del :-) Hva med selve lyden - sounden - på Naim fremfor annet kjent? Noen påstår de er litt kjedelige, uten at man kan bruke det som særlig forklaring til eller fra.

 4. #16844
  Hifi Freak Lgrons58's Avatar
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Nord for Sinsenkrysset
  Innlegg
  9,205
  Tagget i
  0 Innlegg
  Kjedelig er i hvert fall stikk motsatt av hva Naim lyder.

 5. #16845
  Hifi-entusiast kmolds's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2010
  Sted
  Berlin
  Innlegg
  127
  Tagget i
  2 Innlegg
  Vi mennesker er jo veldig forskjellige så at mange ikke liker Naim er jo naturlig. Selv syns jeg Naim gjengir musikk på en måte som engasjerer meg mye sterkere enn noe annet jeg har hørt. For 9 år siden var det en direkte sammenligning med en Marantz-forsterker og CD-spiller i samme prisklasse som Naim Nait5 og CD5s som fikk meg på "kjøret." På den tiden hadde jeg hatt Denon i 15 år. I forhold til Naim ble Marantz og Denon tamt, og vel, kanskje litt kjedelig. Det finnes veldig masse bra utstyr der ute for enhver smak og Naim sine produkter er ikke svaret for alle. For meg ble det en slags åpenbaring og jeg har ikke sett meg tilbake siden.
  Jeg er ikke så veldig glad i å beskrive "Naim-lyden" men for meg så virker Naim å gi mer energi til musikken, nesten som om musikken våkner til liv (da i forhold til Marantz og Denon, f.eks) og på en måte groover det mer med Naim, i mine ører. Kanskje er det det som menes med PRaT.
  Linn LP12/SuperLine. Naim ND555. Naim 552/300. HeadLine/Focal Utopia. Mange strømforsyninger og en powerigel. Harbeth 40.2. Fraim.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed