Yarlung Records

  • Trådstarter Jim.I.Hendriksen
  • Startdato
J

Jim.I.Hendriksen

Guest
Yarlung Records har i noen år gitt ut klassisk musikk med en meget bra kvalitet, så bra at de har vunnet priser for noen av utgivelsene. De er vel kjent for noen her inne men her en påminnelse...

De har stort sett gitt ut titlene sine på CD men de har nå begynt å gi ut noen titler på kvalitets vinyl. Jeg har noen av titlene derfra og det er veldig bra utførelse på disse platene, lyden er så bra at det er vanskelig å få den bedre. De gir også ut noen av titlene på tape hvis man holder på med slikt og det låter aldeles utrolig!

Er man villig til å sjekke ut nye ting med fantastisk kvalitet så anbefales disse!

Det er Naxos Global som er distributør så de er vel tilgjengelig i Europa også men her en link til AS som har vinylen inne. Sjekk ut Janaki Trio og Lysy, utrolig bra!

Yarlung|Acoustic Sounds

Yarlung Records - new artists, classic music
 

LMC

Æresmedlem
Ble medlem
03.08.2006
Innlegg
23.260
Antall liker
9.402
Sted
Drøbak
Torget vurderinger
35
fortsatt ingen som har kjøpt de jazz utgivelsene?
 
J

Jim I Hendriksen 2nd Edt.

Guest
Sitter og spiller denne nå og dette er kanonbra! Frey spiller utrolig fint, her er mye luft og dynamikk. Herlig bevegelse i spillingen.
Her på en fantastisk tape fra Yarlung, dette må være noe av det absolutt beste jeg har i hus.

Finnes også på alt annet, bl.a. en 45 RPM vinyl gjort av Grundman. Den har jeg ikke hørt men basert på alt annet fra Yarlung så tar man ikke store sjansen når man tipper at den er der oppe med det aller beste.

Leste i en anmeldelse en plass at vedkommende mente at Jan Erik Kongshaug og Bob Attiyeh i Yarlung er de to beste lydfolkene i dag. Slikt kan sikkert diskuteres men langt borte er det nok ikke.

https://www.yarlungrecords.com/product/dialoghi-elinor-frey-david-fung-vinyl/


IMG_2869.jpg
 
Sist redigert:

crosswind

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.11.2012
Innlegg
4.392
Antall liker
8.847
Sted
Svartskog
Torget vurderinger
10
Prisen är ju inte av den avskräckande sorten heller. Fint med tips i denna tapedjungel Jim!
 
J

Jim I Hendriksen 2nd Edt.

Guest
De er vel de eneste som ikke har satt opp prisen til ubehagelig høyt nivå i det siste. I tillegg så er kvaliteten helt der oppe med det beste, om ikke den beste.

Hvis jeg kan komme med en anbefaling på utgivelser som man lett kan ha i samlingen så vil jeg si at begge fra Lysy, Janaki Trio og Frey kan trygt kjøpes. Musikken og utførelsen er fantastisk bra, og lyden er kanskje den beste som er der ute...

Andre ting er like bra lydmessig men kanskje litt smalt, men om en liker slikt så er det bare å få det i hus.

I tillegg så får man en utrolig flott og personlig service.
 

Jim I Hendriksen

Overivrig entusiast
Ble medlem
06.04.2019
Innlegg
613
Antall liker
801
Yarlung fortsetter å gi ut kvalitets musikk med fantastisk lyd. Det siste jeg har fått i hus er en tape utgivelse (finnes også på andre medier...) med kor musikk. All analog innspilling der ingenting er overlatt til tilfeldighetene, enten det er mikrofoner, plasseringen av disse og annet utstyr, se link for info.

Her er et kor som man hører er inspirert og at de koser seg. Og det gjør lytteren også. Kor på tape er balsam for sjel og sinn. Fantastisk dynamikk!

CD`en....https://www.yarlungrecords.com/product/robert-istad-conducts-csuf-university-singers/

DSD...https://yarlungrecords.nativedsd.com/albums/YAR80173DSD-nostos

HD--https://www.hdtracks.com/music/label/view/id/222/

Det meste av info her....https://storage.googleapis.com/yarlung_public/pdf_booklets/Nostos YAR80173.pdf

IMG_3778.jpgIMG_3775.jpg
 
  • Liker
Reaksjoner: LMC

Jim I Hendriksen

Overivrig entusiast
Ble medlem
06.04.2019
Innlegg
613
Antall liker
801
Yarlung er ikke bare klassisk musikk, også noe jazz kommer derfra. En av de som har fått stor oppmerksomhet og flotte omtaler siste årene er Yuko Mabuchi, hun kommer nå med en utgivelse der hun spiller Miles Davis musikk. Denne kommer også på tape.


"Reviewing her prior album, Michael Fremer writes in Stereophile’s April issue: “I played the spectacularly natural sounding Yuko Mabuchi Trio.... The sound quality of this set by a jazz piano trio, recorded live to tape with an AKG C24 stereo tube microphone, reveals all. The sounds of Mabuchi’s piano, Del Atkins‘s double bass, and Bobby Breton‘s drums is stellar in every way, but especially the piano, an instrument whose sound is very hard to capture convincingly. The overall transparency and sense of three-dimensional space is intense and sensational. And Mabuchi is tremendously talented–this is one audiophile recording in which the talent is commensurate with the sound quality.”
 
  • Liker
Reaksjoner: LMC
Topp Bunn