Mat, drikke og røyk Vedfyrt pizzaovn - Perlite Express

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Halair

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2014
    Innlegg
    1.610
    Antall liker
    1.719
    Sted
    Sandefjord
    @Aurora - tja, det går nok en uke med gradvis sterkere og sterkere fyring før det kan kjøres med pizzatemperaturer...så ikke med det aller første!
    Kuppel er litt over 2uker gammelog anbefalingen der ute er å la støpet herde i 6-8uker. Det spørs om jeg klarer å holde meg så lengde...

    @Pink_Panther - Ja ser den! :ROFLMAO:
     

    Halair

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2014
    Innlegg
    1.610
    Antall liker
    1.719
    Sted
    Sandefjord
    Da er faktisk alle hovedkomponentene ferdige :ROFLMAO:
    Planen nå er å legge et lite støpelag med betong oppå bordet som ovnsbasen skal flyte på, muligens det skjer allerede i kveld etter de små har lagt seg.
    Så kan basen "fylles" med sand og chamottesteinene legges på plass for siste gang... Så løftes kuppel på plass:eek: Kommer enten til å bruke varmebestandig akryl for dette, eller en form for betongmasse, usikker...
    Pipen limes også fast med samme akrylmasse, så kan jeg omsider vente litt til før ovnen får første varme.......
     

    Vedlegg

    Halair

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2014
    Innlegg
    1.610
    Antall liker
    1.719
    Sted
    Sandefjord
    Fikk jammen gjort litt i dag også :sleep:

    120293308_10158187295817217_7980286276739064349_o.jpg

    1 - Ryddet plass til stativet
    2 - La et tynt lag med betong oppå stativet som selve basen nå flyter på. Dette for å ta opp evt ujevnheter.
    3 - Et lag med alufolie, todelt funksjon - reflektere varme opp igjen samt gi sanden noe å flyte på/hindre det å falle ned i porene i perlite/sementmiksen.
    4 - Sanden planert ut for så legge chamottesteinen på plass. Lett hamring for å få disse i samme plan.
    5 - Murt en liten kant under steinene ved inngangen slik at sanden ikke kan renne ut.

    Nå er det i all hovedsak to trinn som gjenstår og det er å løfte kuppene på plass og lime inn pipen :cool::love:

    Jukset litt til ifbm lørdagspizzaen, stekt i vanlig ovn med keramisk stein :)
    300grader, grill + varmluft og 4minutter, undersiden var også pent brunflekket 🍕🍕
    Laget med 00-mel og poolish som har godgjort seg i 3 dager.

    120238011_10158187295607217_5375092340721500899_o.jpg
     

    Vedlegg

    Sist redigert:

    Halair

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2014
    Innlegg
    1.610
    Antall liker
    1.719
    Sted
    Sandefjord
    Lot ovnen stå under presenning / fuktig i ca 3uker slik at sementen skulle få herde en del, etter denne perioden så lot jeg den stå i 4 døgn med et par kubbelys inni, for å gi svak varme og tørrere luft. Deretter startet jeg med å fyre opp et lite bål inni på dag 1, litt større dag 2, dag 3 etc...for så kjøre maksimalt.

    Bank i bordet, ingen sprekkdannelser enda så det ser "bestått" ut - mangler bare å få stekt den første pizzaen. Men den er ikke langt unna!
     

    Vedlegg

    Halair

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2014
    Innlegg
    1.610
    Antall liker
    1.719
    Sted
    Sandefjord
    Da er ovnen behørlig innviet :)

    Varmet opp ovnen, hadde etter ca 1t fyring ca 500grader på steinene og gjorde et forsøk med en bunn uten noe fyll bare for å se hvordan det gikk.
    Sidene ble perfekt stekt etter min smak, overflaten i overkant men testen tydet på det var plenty med overvarme :ROFLMAO:
    Undervarme er det heller ikke manko på..
    (Bringebærspannet ble brukt som beholder for deigen under heving :ROFLMAO:)


    121194428_4538030242933675_3183992331690663912_n.jpg 121321204_627333521286042_2918399422972814260_n.jpg

    Må også bli bedre kjent med melet som ble brukt / hevemetode da jeg synes formingen var litt tung, lot seg ikke strekke så lett.
    (Caputo Tipo00 Pizzaria) Stekespaden pizzaen hviler på er Ø330mm så man kan lett se at pizzaen er for liten.
    Men smaken var nydelig!

    121207080_10158219333867217_8564879646794478002_o.jpg
    121224775_10158219334062217_2618858645820452963_o.jpg

    Fruen er på lavkarbo så ingen karbohydrater der i gården, så hun fikk Gambas al Ajilio :eek:
    121187929_10158219334027217_2299295483619438929_o.jpg
     

    Vedlegg

    Sist redigert:

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.735
    Antall liker
    13.222
    Gratulerer! Et lite tips - om du ender opp med deig til overs etter pizzaøkten (eller rettere sagt: sørg for at du gjør det) så er det veldig fint å steke bunnene veldig raskt og så putte de i fryseren. Da kan du kjapt få vedovn-vibbene ved å steke pizza i stekeovnen på vanlig måte. Har blitt en schlager i mitt 50% hjemmekontortilvære - å fyre opp ovnen i lunchen er vel i overkant, men å slenge en bunn med saus og litt godsaker på i stekeovnen er veldig fort gjort.
     

    Halair

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2014
    Innlegg
    1.610
    Antall liker
    1.719
    Sted
    Sandefjord
    Jeg har også hatt godt resultat ved å steke pizzaen ferdig for så dele den opp i passende form til ostesmørbrødjernet, blir absolutt ikke ille :)
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn