Tr-200 bare lyd i venstre kanal

Kristoffer S.H

Fersking
Ble medlem
10.06.2010
Innlegg
2
Antall liker
0
Hei. Jeg har akkurat bytte alle fire bøtteelektrolyttene men har forsatt bare lyd i venstre kanal. Dette når jeg bruker eksta-inngangen.
Det er veldig svak lyd i høyre men neste uhørbar. Når jeg bruker FM er det mer lyd i høyre høytaler men ikke like mye som venstre.
Hvor skal jeg begynne? Jeg har et par eksemplarer som jeg kan låne deler fra.

Kristoffer
 
Sist redigert:

indianeren

Hi-Fi interessert
Ble medlem
08.05.2012
Innlegg
71
Antall liker
12
Sted
Melbu
Rens trykkbryterne og potmetrene først. Kontaktfeil er det vanligste med disse gamle perlene. Skjevt volumpotmeter er også en gjenganger - ikke mye å gjøre med med mindre du finner et deleapparat som kan donere et bedre potmeter. Flere av apparatene fra Tandberg brukte samme potmeter, du vil i alle fall finne samme pot i TA300.
 

jan_eriks

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
06.02.2006
Innlegg
342
Antall liker
78
....Men hva fikk deg til å bytte "bøtteelektrolyttene"? Hvis de er det jeg tror nemlig glattekondensatorer i nettdelen har de neppe noe med mangel på lyd i en kanal å gjøre.
Har du lyd i det hele tatt i høyre kanal på noen andre innganger enn radio? Er du sikker på at den kilden du bruker har lyd på begge utganger? Virker balansepotmeteret? Mulig inngangsvelger i tillegg til volumpotmeter ev. balanse
 

Kristoffer S.H

Fersking
Ble medlem
10.06.2010
Innlegg
2
Antall liker
0
Da jeg ble litt rådvill flyttet jeg de fire store kondensatorene til et annet eksemplar, dette fungerte veldig bra og begge høytalerne hadde likt volum. Etter en time dukker problemet med ulikt volum opp. Er igjen usikkert på neste steg. Potmeter for bakanse fungerer tilsynelatende og det samme med volum. Det som er rart er at det virker som høytalere har "byttet plass" da jeg spiller en stereotest. Hva bør jeg bytte/gjøre videre her mon tro?
 

rveum

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.06.2005
Innlegg
298
Antall liker
21
Torget vurderinger
3
TR200 bruker å ha følgende feil:
1. Bøtte lytter er tørket ut bytt disse til nye ikke ta fra et annet gammelt apperat, 2 lytter brukes til glatting av Likespenning og 2 er utgagns lytter som står i serie med høttaler.
2.Dårlige loddinger, legg på ny lodding på høtaler kontakter og på singnal innganger.
3.Deffekt driver transistorer disse er små heter MPSU 05 og 56 en for negativ og en for positiv del av signalet, disse kan du hente fra donor apparat.
4.Deffekt balanse pottmeter, ofte merker du at dette er deffekt da har det løse deler i seg.
 
Topp Bunn