Tester ut denne tanken

Kjendis

Overivrig entusiast
Ble medlem
22.02.2010
Innlegg
1.040
Antall liker
180
Torget vurderinger
1
Her om dagen lyttet jeg til Al Green på Youtube. Duverden for en stemme!!! Den er analog liksom. Som skapt for vinyl. Hvis jeg sa det samme om Lady Gaga, hadde jeg fått så hatten passer her på dette forumet.

Men jeg mener jeg allikevell har et poeng. Lady Gaga har etter min mening en mer digital stemme som passer i de nye komprimerte formatene og cd. Musikken i dag er mer steril og "digital" sammenliknet med det glade 60 og 70 tall. Og

Platebransjen plukker ut artister som passer dette formatet. Black eyed peace er et kroneksempel på dette.

Vi må liksom til Jazzen, akkustisk musikk for å høre mer "analoge" artister.
 
N

nb

Guest
Synest du ikke det er litt absurd at du har konkludert med at en stemme låter analogt over en digital kanal, endatil en tungt komprimert av sorten (YouTube).
 

Dephnot

Rubinmedlem
Ble medlem
07.09.2004
Innlegg
43.748
Antall liker
9.308
Sted
MQ-9
Torget vurderinger
1
På mange utgivelser er jo vokalen kjørt gjennom Auto-Tune, og det resulterer jo veldig ofte i en forvrengt vokal med et metallisk preg. Det er kanskje dette betegner som "digital"?. Det er blitt voldsomt populært med overdreven bruk av dette programmet (all bruk at AT er overdrevent, men det er nå en annen sak). I tillegg er det jo mer vanlig at jazzvokalister faktisk kan synge.
 

Asbjørn

Æresmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
22.174
Antall liker
11.974
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Dette handler nok delvis om produksjon, delvis om sangteknikk og hvor hardt man presser stemmen. Jeg tror jeg forstår hva trådstarter mener, men "analog" og "digital" er dårlige beskrivelser, IMHO.
 
N

nb

Guest
Av gjennomproduserte syngedamer så er vel Lady GaGa en av de få(?) som har stemme som duger til å faktisk synge selv på konsertene sine. Men at f.eks en jazzvokalist har en bedre stemme burde jo som nenvt ikke overraske noen. Jeg ser dog ikke at det har noe med digital vs analog å gjøre.

Mye av musikken er jo uansett spillt inn digitalt uavhengig av hvilket format den faktisk gis ut på.
 
Topp Bunn