Terje Rypdal 70 år-Tribute plater fra Rune Grammofon

  • Trådstarter Jim I Hendriksen 2nd Edt.
  • Startdato
J

Jim I Hendriksen 2nd Edt.

Guest
En av våre aller største ble nettopp 70 år. Det ble i den forbindelse spilt inn musikk komponert av Rypdal med forskjellige musikere som nettopp er kommet ut på Rune Grammofon. Det kom en dbl. LP med utbrett og en singel LP, vol.2, begge inneholder også CD`en av samme.

Alt dette kom også ut i en boks med hvit vinyl, denne utgitt kun i 150 ex. I denne er det også en 61cm x 61cm plakat designet av Kim Hiorthøy.

Rune Grammofon RCD2194 - Sky Music: A Tribute To Terje Rypdal (CD/2LP)

Rune Grammofon RLP2195 - Sky Music: A Tribute To Terje Rypdal Vol. 2 (LP)

Jeg synes dette er veldig bra, det er ikke blitt gjort noen forsøk på å etterligne Rypdal men det hele er spilt etter egne tolkninger, dette er veldig tøft og tenker at prog folket også vil sette pris på disse versjonene. Det er flere norske gitarister med men også storheter som Bill Frisell og David Torn. Kuttene med de to nevnte er utrolig fine, spesielt Frisell alene på gitar sin tolkning av Ørnen er fantastisk bra, direkte vakkert!

Husbandet er Gard Nilssen, Ingebrigt Håker Flaten og Ståle Storløkken. M.a.o. A laget....

Vet ikke om boksen er tilgjengelig lenger, ser den er utsolgt fra RG men kanskje det er en butikk som enda har en i hylla? I så tilfelle så slår man til, den er utrolig flott!


IMG_3127.jpgIMG_3128.jpgLitt lettere å se navnene på de som bidrar her kanskje...?


IMG_3129.jpg
 
Sist redigert:
J

Jim I Hendriksen 2nd Edt.

Guest
Kuttene på Vol. 2 (Icing og Fillmore 76) var visstnok leftovers fra innspillingene men de var så bra at de ville ha de ut, og det skal vi være glad for.

Der Ørnen er det vakreste kuttet i boksen er Fillmore 76 det tøffeste. Her er det fri utfoldelse og no dill som gjelder. Man får litt asso til Miles tidlig 70 men det Rypdalske ligger der i bunn, det er det ikke mye tvil om.

Jeg har veldig mange plater med de involverte her og det er nok på Fillmore 76 de setter størst preg med sin egen sound, jeg hører både Scorch Trio og Supersilent i bakgrunnen, jeg har alltid vært en stor fan av Raoul Bjørkenheim (sjekk ut nevnte Scorch Trio...) og her er han virkelig i fri utfoldelse, tror ikke han vet hvordan man holder tilbake noe som helst når han spiller gitar, ikke mange kompromisser her.

Dette kuttet er steintøft og bassingen til IH Flaten er med på å gjøre det til akkurat det. Kanon!
 

Singh

Overivrig entusiast
Ble medlem
10.08.2006
Innlegg
588
Antall liker
296
Torget vurderinger
1
Har fått hørt på Sky Music og Vol 2, må si jeg synes musikerne gjør en veldig bra jobb med Rypdals komposisjoner. Og det att de ikke har brukt måneder i studio men knapt en uke gjør dette veldig bra. Favoritter må bli Over Birkerot/Silver Bird Heads For The Sun, Chaser, What Comes After og selvsagt Ising og Filmore 76. Men bevares alle sporene er bra. Det hadde ikke skadet med en hyllest konsert til en eminent musiker/komponist, og håper att han fortsetter og gi ut flott musikk. Håper att boksen kommer ut i flere enn de 150 eksemplarene, da kjøpes den også. Kjøper cd'n i morra så musikken kan legges i den portable avpsilleren som brukes til og fra jobb.
 
J

Jim I Hendriksen 2nd Edt.

Guest
Ikke kjøp CD`en før du har sjekket inni coveret på begge, jeg tror CD`en er med....
 
Topp Bunn