Tandberg SS11 lydproblematikk

mada1906

Fersking
Ble medlem
03.02.2017
Innlegg
2
Antall liker
0
Heihei. Har en Tandberg Sølvsuper 11 fra 1974 jeg kjøpte brukt for omlag et år siden. Har nylig merket meg at det blir en merkbar endring på lyden fra venstre høytaler hvis jeg trykker volumknotten inn. Når den spiller av på vanlig måte er det som om venstre høytaler har mistet frekvensområde ca 3khz-6khz (estimert amatøranslag :p ) . Trykker jeg volumknotten inn får man samme lydbilde som i høyre høytaler. Regner med det er noe kontaktproblematikk som foreligger? Kjørte elektronikkspray på knotter og potmeterne for å fjerne sprakingen som var når jeg kjøpte herligheten, tilsynelatende uten at dette løste problemet. Er det noen som har noen tips og/eller triks til å få fikset dette eller må jeg ordne nytt potmeter?

Med vennlig hilsen Martin
 

ErJe

Medlem
Ble medlem
01.04.2015
Innlegg
25
Antall liker
7
Sted
Oslo
Hei!
Hvilken spray brukte du? Jeg har også kvittet meg med spraking (på en Huldra 10) med rensing først og så en spray som smører potmeterene.
Dette har fungert fint hos meg.
Hvis SS11 (jeg har også en slik) har originale kondensatorer på utgangsforsterkerene anbefaler jeg å skifte disse. Jeg hadde problemer med venstre kanal og skifte av kondensatorene fikset det hele. (Dette er beskrevet i en annen tråd)

mvh
ErJe
 

Svein_B

Overivrig entusiast
Ble medlem
07.04.2005
Innlegg
715
Antall liker
11
Det kan være loudness funksksjonen til volumkontrollen som feiler. Det er en avtapping i potmeteret for dette som ofte får dårlig kontakt.
Nytt potmeter som passer finnes ikke. Eneste mulighet er et potmeter fra en annen gammel sølvsuper el.lign.

Svein_B
 

mada1906

Fersking
Ble medlem
03.02.2017
Innlegg
2
Antall liker
0
Jeg brukte en helt ordinær CRC elektronikkspray fra clas ohlson og den fjernet sprakingen ved justering av volum og tone. Virker nok som det er potmeteret som er problemet, så kan se om det er mulig med en rep, eventuelt bytte. Tusen takk for svar
 

ErJe

Medlem
Ble medlem
01.04.2015
Innlegg
25
Antall liker
7
Sted
Oslo
Hei

Jeg har benyttet produkter fra Caig Laboratories:

Rensing med DeoxIT D5 - Spray
Smøring med DeoxIT Fader Lube F5 - Spray(Begge produkter kjøpt fra Svalander Audio i Sverige)

Dette har fungert utmerket på potmeterene.
 

Vedlegg

Topp Bunn