Sommerfest OVK 20. juni 2015

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Tror det siste bildet er veldig godt egnet til jobbsøknader som porteføljeforvalter hos Bandidos invest.

    Ellers er oppskriften på min foccaccia omtrent som følger:

    1 kg hvetemel
    1 pakke tørrgjær
    ca. 1 1/2 teskje Maldonsalt knust i håndflaten
    en klype rosmarin

    Røres lett sammen.

    mye olivenolje
    mer vann enn du tror

    Eltes for hånd. Mulig noe av hemmeligheten ligger i at jeg ikke nielter til jeg pådrar meg senebetennelse? Heves til dobbel størrelse.

    Konsistensen skal være så den legger seg litt utover i langpanna for egen maskin. Ikke røre, men ikke i nærheten av en vanlig fast brøddeig heller.

    Så heller man en god klunk olje i langpanna og smører utover før man har i deigen, så 'heller' man over deigen. Prikker hull i den og drar den ut med fingrene. Helt gjennom deigen, ikke være forsiktig.

    Strø over et par gode klyper Maldonsalt og rosmarin, helst fersk og revet for hånd. Hell en klunk olivenolje over også.
    Så inn i varm ovn, ca. 250 grader, ca 20-25 min til den får farge. Kjøles ned og rives opp i passende biter.
     
    Sist redigert av en moderator:

    Grumpy

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    07.06.2007
    Innlegg
    5.642
    Antall liker
    15.510
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Grazie molte, Zomby. Den skal bakes!
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn