Snertne espressokopper - where to turn to?

Proffen

Æresmedlem
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
10.091
Antall liker
3.418
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
6
Er på utkikk etter noen litt "snertne" espressokopper, men det er ikke lett å finne de som skriker "må ha" etter en...
Ser gjerne for meg noen i "frostet" glass, fremfor de mer tradisjonelle som "alle" har...

Tips til butikker og nettbutikker tas imot med takk.

mvh
Proffen
 

wotg

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2005
Innlegg
2.376
Antall liker
5
Form follows function vet du proffen. tjukt porselen er det beste.
La Marzocco lager espresso og cappuchinokopper i skikkelig tjukt gods. Bla espressospesialisten selger disse.
Illy koppene er fine.
Hvis du virkelig vil ta den helt ut, så bestiller du kopper fra Artazza, disse koppene er superduper, men koster litt
 
V

vredensgnag

Gjest
Glass brukes i kaféer o.l. så man skal kunne se at de er rene, men som nevnt over er det best å bruke gods, som holder bedre på varmen.
På enkelte espressomaskiner kan man sette koppene over den varmeste delen av maskinen, slik at disse varmes og er klare til bruk.

Jeg bruker Aika fra iittala. Små kopper i gods som holder varmen meget godt.

Finnes i ulike farger.

 

Proffen

Æresmedlem
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
10.091
Antall liker
3.418
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
6
Ser poenget med at tykkere gods holder bedre på varmen.
MEN; nå er jo dette snakk om kopper med et par svelg kaffe, og det er vel begrenset hvor lenge de MÅ holde på varmen.
Vel, får leite videre...

mvh
Proffen
 
V

vredensgnag

Gjest
Proffen skrev:
Ser poenget med at tykkere gods holder bedre på varmen.
MEN; nå er jo dette snakk om kopper med et par svelg kaffe, og det er vel begrenset hvor lenge de MÅ holde på varmen.
Vel, får leite videre...

mvh
Proffen
Nja. Som du vet er varmebehandlingen i fremstillingen av en kopp espresso viktig, for å få frem mest mulig aroma og smak. Og koppen må være varm, så kaffen ikke blir nedkjølt når den kommer over i denne. Dette er også grunnen til at man gjerne setter bajonetten i maskinen mellom kaffekopper, så hodet på denne også er varmt.

Når koppene står oppå maskinen og varmes, så unngår du nedkjøling, og mest mulig aroma slippes fri når kaffen kommer nedi. Selv om det bare er snakk om en slurk eller to, så er det aromaen som er viktig.

Og derfor har man, etter lang tids prøving og feiling, kommet frem til at tykt gods i en varm kopp er best ...
 
Topp Bunn