Skruk - Sangen fra katakombene

Stian Moen

Bransjeaktør
Ble medlem
18.09.2012
Innlegg
43
Antall liker
7
NYHETER MUSIKK KONSERTER


Kjøp, last ned og strøm albumet her: Klicktrack | Itunes | Beat

Skruk - Sangen fra katakombene


Verdens eldste kirkemusikk er på vei tilbake til katakombene. Kristne i Midt-Østen er under press. En ny CD med SKRUK sammen med munker fra to av verdens eldste klostre formidler historier fra kirkens tilbaketog i sine tidligste kjerneområder og bringer kunnskap om en unik musikalsk verdensarv.

Jakobsliturgien, verdens eldste liturgi i kontinuerlig tradisjon er i ferd med å forsvinne som aktiv praksis. Den synges på Jesu eget språk; arameisk, og den lever fortsatt i noen få miljøer i Syria, Tyrkia og Libanon.
Det kjente norske koret SKRUK har i samarbeid med Erik Hillestad og Kirkelig Kulturverksted skapt en kollasj av autentiske innslag fra liturgien og narrative sanger på norsk. Sangene gjengir dels metaforikk og trosuttrykk fra urkirken, dels forteller de om marginaliseringen og ekskluderingen den syriskortodokse kirken i vår tid er utsatt for.

På platen medvirker Fader Yokin Unval og andre munker fra de mer enn 1600 år gamle klostrene Mor Gabriel og Mor Augin i Sørst-Tyrkia. De tilhører den syrisk-ortodokse kirke som i dag er på full retrett på grunn av hardt press fra omgivelsene og massiv migrasjon til Europa og Amerika.

SKRUK under dirigenten Per Oddvar Hildres ledelse fremfører sanger fra den syrisk-ortodokse tradisjonen, arrangert av Siyavush Karimi og Henning Sommerro. Blant annet synger de Fadervår slik bønnen lød i Jesu munn. De norske tekstene er skrevet av Erik Hillestad. Dette er en plate som primært formidler vokalmusikk, men en duduk spilt av Shirzad Fataliyev skaper noen meditative ordløse episoder mellom sangene.

Programmet urframføres under ”Lyden av det hellige”/Oslo World Music Festival, 3.november kl 17.00 i Kulturkirken Jakob. Prosjektet er støttet av NORAD, Digni og Stefanusalliansen.Lytt til et spor: Oshanno1xCD, Digipack, Katalognr. FXCD393. EAN: 7041889639328, Release 25/10[HR][/HR]
Kommende album:
Sølvguttene, Kudsi Erguner - Pervane - Fløyet fra Guds hånd
Release 8/11
Gateartister i Oslo - Jul på gata
Release 22/11
Knut Reiersrud, Iver Kleive og Povl Dissing - Mot den gyldne sol
Release 29/11
Les mer på våre hjemmesider kkv.no

Albumnyheter:
Odd Børretzen - Odd Børretzens seilas med St. Peter
Her finner du albumet: Klicktrack | Itunes | Beat

Karoline Krüger, Erik Hillestad "To messer for kjærlighet"
Her finner du albumet: Klicktrack | Itunes | Beat

Anita Skorgan "La høsten være som den er"
"...årest mest velkomne overraskelse" - Aftenposten
"...musikalsk lykkestund" - Nettavisen
Her finner du albumet: Klicktrack | Itunes | Beat
Kristin Skaare "Er"
"Urovekkende vakkert. Musikk som berører, ikke bedøver" - Vårt Land
Her finner du albumet: Klicktrack | Itunes | Beat
[HR][/HR]
Kari Bremnes og Rikard Wolff - Desemberbarn


Konserten Desemberbarn har utviklet seg til å bli et langvarig forhold for Bremnes og Wolff. Den bygger på albumet fra 2001 med samme navn. Kari og Rikard gjør julesanger fra hvert sitt land, blandet med egne sanger som ikke nødvendigvis forbindes med jul, men som kler desembertiden. Rikard er for tiden aktuell i hjemlandet med albumet " Första lågan", der han har samarbeidet med låtskrivere som Anna Ternheim og Lisa Ekdahl. Kari ble nylig portrettert i dokumentarfilmen "Mitt hjerte", vist i oktober i år på TV2. Hennes nyeste album, "Og så kom resten av livet", var ett av fjorårets mest solgte i Norge.

Mer info og billetter finner du på Kulturkirken Jakobs hjemmesider: jakob.no

[HR][/HR]
Kommende konserter i Kulturkirken Jakob


28. oktober: Solveig Slettahjell. 29. oktober: Anita Skorgan. 1. - 3. november: Oslo World Music Festival. 3. november: Skruk og syriskortodokse munker. 5. november: Kristin Skaare. 23. november: Prøysen tel by'n 8. desember: Garness 13. desember: Iver Kleive 14., 15. desember: Desemberbarn 17. desember: Pust 18. desember: Nordic Tenors 19. desember: Stephen Brandt-Hansen
[HR][/HR]
Neste utgivelse: Sølvguttene, Kudsi Erguner - Pervane Fløyet fra Guds hånd. Release 8/11
Les mer om albumet her


[HR][/HR]
 
Topp Bunn