Rickie Lee Jones-It`s Like This på Analogue Production Vinyl, SACD og Tape

  • Trådstarter Jim I Hendriksen 2nd Edt.
  • Startdato
J

Jim I Hendriksen 2nd Edt.

Guest
Alle som er over gjennomsnittet opptatt av musikk utgitt med den absolutt beste kvalitet har et forhold til Analogue Production. Chad Kassem sitt selskap har alltid hatt en utrolig bra kvalitet på utgivelsene sine. Og det er aldri kompromisser. Jeg begynte å kjøpe plater derfra da de begynte å gi ut plater og har vel noen hundre titler.

I fjor høst så lanserte de at de også skulle begynne å gi ut titler på tape og som tape entusiast så var det en spennende nyhet, basert på alt annet de gjør så regnet jeg med at disse vil bli top of the line utgivelser.

Rickie Lee Jones sin It`s Like This kom ut i 2000 tror jeg men AP ga den ut på nytt ca.2008, jeg kjøpte den dengang så vinylen kjenner jeg godt. Dette er en 2 x 45RPM utgivelse.

SACD har jeg ikke spilt så ofte men den er her. Så da tapen kom så var det en fin anledning til å sjekke ut forskjellene på de diverse utgivelsene. SACD og vinylen er mastert fra den originale masteren, tapen er 1:1 kopi direkte fra denne.


IMG_2969.jpgSammenlignet med annet digitalt så er AP også flinke på det digitale, SACD`ene deres har en veldig fin og åpen lyd, så naturlig som man klarer på digitalt. Men mot vinylen så er det faktisk ganske stor forskjell, det blir åpnere, tyngre og større, det er mer plass på vinylen, stemmen kommer mer naturlig frem og instrumentene låter mer naturlig. Bassen er faktisk ganske mye bedre og den bærer musikken med en helt annen autoritet.

Jeg vil alltid mene til jeg hører noe annet at fra et digitalt medium så låter det statisk i forhold til analogt, det er som om noe holder musikken i sjakk, "hit men ikke lengre", det mangler bevegegelse i musikken. Det er oppløst og detaljert, klart og fint men jeg får ikke foten. Men som sagt, ser man på digitalt isolert så er disse SACD`ene veldig bra.

Jeg fikk tapen her i uka men har ikke fått hørt den før nå. Den ble satt på i dag og for å si det med en gang; jeg ble rett og slett satt helt ut og har litt problemer med hva jeg skal skrive, det blir floskler og ganske sikkert uforståelig for de som ikke kan dele opplevelsen.

Jeg har kjøpt tape i noen år nå og har vel sånn ca. 130-140 tape og har hatt flere opplevelser som har tatt pusten fra meg men dette er nok noe av det absolutt beste jeg har hørt. Jeg vil likevel bruke noen få ord for å beskrive hva jeg hører; Troverdighet, luft, bevegelse, realisme som er så langt fra de andre to at det er nesten er litt skremmende. Den opplevelsen da " Low Spark of High Heeled Boys" begynte kan ikke kjøpes for penger, jeg gikk i frys....Forøvrig en nydelig tolkning av denne Traffic låten.

Jeg spilte alle utgivelsene for min samboer og da jeg satt på tapen så spurte hun om det er en annen trommeslager på tapen.....

Uansett dette er en nydelig plate som sikkert mange har men den kan trygt anbefales til musikk elskere som setter pris på kvalitets musikk med kanonlyd.

Det kan være at jeg legger til noe etterhvert, må bare summe meg litt.

Når det gjelder opplevelser med tape og musikk gjengitt derfra så vil jeg anbefale å lese litt her i en tråd som Hardingfela startet etter å ha lyttet på kvalitets tape. Her er det veldig bra forklart hvordan og hvorfor opplevelsene er som de er.

http://www.hifisentralen.no/forumet/analog-ba-ndavspilling/88928-noen-herlige-lyttetimer.html#top


IMG_2965.jpg
 
Topp Bunn