Når jeg en sjelden gang orker å lage byens beste hamburger fra scratch (et par ganger i året bare)
ser det omtrent slik ut:
SlukBurger (c)
I kg. flatbiff/ytrefilet
200 g. røkt bacon
1 stor eller 2 mindre gule løk
1 paprika
1 beger kremfløte

(3 dl.)
2 egg
2 ts. "Kjøkkensjef Natvigs krydderblanding"
1 ts. hel pepper, KNUST
1 sps. potetmel
Finhakk løk og fres denne langsomt blamk og god
Paprikaen deles og frø/innmat fjernes, resten finrives
Finhakk kjøtt og bacon (kvern er feigt, gidder du ikke å hakke kan du gå på McD)
Bland kjøtt, bacon og løk/paprika
Spe med fløten og ha i eggene, juster med potetmel. Ikke vær engstelig for fløten!!
La det gjerne stå fremme et par timer, tildekket, ev. i kjøleskapet natta over. Da går smakene mer sammen.
Ønskes en mer "fyrrig" burger hender det at jeg hakker opp litt spansk chorizo pølse og blander inn..
Umiddelbart før steking, bland i krydder og nyknust pepper (gjerne også grønn pepper som er mildere men veldig aromatisk.
Nok til ca 8 burgere, pass på at kjøttet har romtemp. før steking.
Stek i 50/50 meierismør/peanøttolje, svak varme, trykk burgerne godt flate med gaffel, de eser opp på slutten uansett.
Brød og tilbehør etter eget ønske..