Mat, drikke og røyk Oksestek uten steketermometer - hjelp!

Polka

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.07.2003
Innlegg
6.801
Antall liker
4.752
Torget vurderinger
96
Holder på med en oksestek til 5 personer. Har ikke termometer. Den langtidsstekes, følger noenlunde en oppskrift som sier bruning i panne og deretter 4 timer ved 100 grader. En av gjestene sliter litt med for mye rosa kjøtt... så det er bedre om den er akkurat gjennomstekt enn for lite stekt. Noen som har noen tips her? Ovnen er gjennomsnittlig på steketid. Steken står midt i ovnen og er ca 12-13 cm på det tykkeste. Er 100 grader for lite på 4 timer tro?
Ellers kan vel gjesten ta de ytterste skivene... de er gjerne litt brunere ;)
 

MML

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.02.2010
Innlegg
2.669
Antall liker
2.477
Torget vurderinger
1
100 grader i 4 timer høres fint ut det. Kan vel ta den ut og la den hvile litt før servering og eventuellt legge inn igjen et lite stykke på høyere temp noen minutter?
 
Sist redigert:

Spiralis

Æresmedlem
Ble medlem
13.03.2005
Innlegg
20.277
Antall liker
8.800
Torget vurderinger
0
Tror jeg ville gått for MMLs løsning, ta den ut, la den hvile og så evt ettersteke en bit på høyere temperatur hvis den er for rosa for denne gjesten.
 

Odd J

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.07.2007
Innlegg
4.248
Antall liker
3.451
Torget vurderinger
1
Skalkene på hver ende er jo gjennomstekt selv om resten er rosastekt. Ingen fare, dette blir bra:)
 

AndersR

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.05.2011
Innlegg
5.442
Antall liker
4.474
Sted
Oslo
Torget vurderinger
1
Allergikere også. Og venstrehendte.
 

Stein 99

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.11.2009
Innlegg
2.096
Antall liker
1.295
Vel, de kan jo få en tallerken med Toro ertesuppe, eller en pølsesnabb
 
C

cruiser

Gjest
Evt så kan man steke alt riktig for så å vende et par skiver i panna til tullebukkene. Slik blir ikke alle skadelidende.
 

Odd J

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.07.2007
Innlegg
4.248
Antall liker
3.451
Torget vurderinger
1
Avvise venstrehendte? For noe tull. Vi bare snur tallerkenen 180 grader før vi begynner å spise.
 
Sist redigert:

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.909
Antall liker
2.103
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Holder på med en oksestek til 5 personer. Har ikke termometer. Den langtidsstekes, følger noenlunde en oppskrift som sier bruning i panne og deretter 4 timer ved 100 grader. En av gjestene sliter litt med for mye rosa kjøtt... så det er bedre om den er akkurat gjennomstekt enn for lite stekt. Noen som har noen tips her? Ovnen er gjennomsnittlig på steketid. Steken står midt i ovnen og er ca 12-13 cm på det tykkeste. Er 100 grader for lite på 4 timer tro?
Ellers kan vel gjesten ta de ytterste skivene... de er gjerne litt brunere ;)
Stek den rosa, slik flertallet vil ha den - og så lar du din kresne gjest ta sin porsjon en runde i mikroen, hvis det er behov for det. Eventuelt i en rykende varm stekepoanne hvis mikro ikke er tilgjengelig. Ingen grunn til å ødelegge en hel stek p.g.a. én enkelt persons sære smak. Lett å få en rå stek mindre rå - men umulig å få en overstekt stek rosa igjen.
 

weld77

Æresmedlem
Ble medlem
19.09.2014
Innlegg
23.222
Antall liker
16.085
Hvordan gikk det med taktisk rotasjon i omgangskretsen?
 

Polka

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.07.2003
Innlegg
6.801
Antall liker
4.752
Torget vurderinger
96
Det gikk bra, ingen sure miner og maten ble god. Tror også gjestens "problemer" var hauset opp. Takk for alle vittige bidrag :)
 
Topp Bunn