Nyhet! Vi er stolte av å kunne introdusere Kerr Acoustic i Norge!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • 25312e33-4815-96c7-be80-0bb2ce5c6b61.jpg


    - Nyhet! -

    Kerr Acoustic
    Spennende britisk utfordrer, nå tilgjengelig i Norge!

    Det skjer mange ting i britisk hifi for tiden, og noe som virkelig fikk oss til å sperre øynene opp var da den til nå ukjente høyttalerprodusenten Kerr Acoustic, med gründer Jes Kerr i spissen plutselig begynte å vinne gruppetester i engelsk fagpresse. En ny engelsk utfordrer, lokalisert i Cambridge måtte vi rett og slett bare sjekke ut!

    Med hele utvalget av Kerr Acoustic sine høyttalere pakket opp på kontoret, tok det oss ikke lang tid før vi kunne konkludere med at dette er noe flere må få høre om. Vi er derfor stolte av å presentere Kerr Acoustic sine nye, rålekre og fabelaktige høyttalere i Norge!

    "...Du kommer knapt nærmere kjernen i stemmen til Sivert Høyem enn det du kommer med et sett Kerr Acoustic K300 vellykket plassert og med et hifi-system som er detaljert og energisk nok til å gi musikken liv.
    En hypnotisk opplevelse!..»

    Håvard Holmedal, Stereopluss


    df07ede4-a5a3-7ec9-23ed-a2d3460dae22.jpg

    Øyne og ører for detaljer: Kerr Acoustics høyttalere er håndbygget i England.

    Historie
    Bakgrunn fra pro-audio gir resultater.

    Jes Kerr har bakgrunn som sessionmusiker og studiotekniker og er utdannet i musikkteknologi på Anglia Ruskin University. Som trommis med et livslangt forhold til musikk dro også interessen seg tidlig mot de tekniske aspektene ved avspilling av musikk. Jes jobbet ikke bare i studio, men han restaurerte også et utall forskjellige høyttaleredesign på vegne av seg selv og andre som jobbet med pro-audio i England. Etterhvert begynte Jes å eksperimentere med egne konstruksjoner og endte raskt opp med å et dypdykk i transmisjonslinjeprinsippet. Han visste godt hva som krevdes av presisjon, oppløsning og kontroll for å kunne blidgjøre kravstore teknikere og produsenter. Med dette som utgangspunkt og god hjelp av sin far Steve på trearbeidet i kabinettene, kunne de stolt presentere den første utgaven av den prisbelønnede stativmodellen K300 tilbake i 2017. Og for en reise det har vært på disse få årene!

    Når vi nå skriver 2022 har Kerr Acoustic rukket å bli lagt merke til i England som en ny, kvalitetsbevisst og svært ambisiøs høyttalerprodusent, som med sine tre ulike modeller dekker behovene man skulle ha for audiofil godlyd i et bredt spekter og prisklasse. Alt fra spesielle fargeønsker eller ekstra drivere i noen av modellene kan spesialbestilles, alt for å skreddersy disse vakre høyttalerne perfekt til hedersplassen de skal ha i stuen, lytterommet eller lydstudioet.

    Dette er rå teknikk, ekte lidenskap for lyd og musikk, håndbygget i UK!


    b836016c-c50c-7507-cdfb-dcda5c7a4591.jpg

    Nydelig trearbeid: Kerr har lagt ekstremt mye tid til utvikling på de siste versjonene med
    kabinetter i K300 MK3, K320 MK3 og K100 MK2.


    Kabinettmesterne
    Nøye utvalgte materialer gir bedre lyd.

    Det første man legger merke til når man løfter Kerr Acoustics høyttalere ut av transporteskene er det lekre detaljnivået på kabinettene. Dette er britisk håndarbeid på sitt beste og Kerr bruker baltisk bjørkefinér, kjent for sin svært gode tetthet som utgangspunkt for å oppnå mest mulig rigiditet og støtte for de gode driverne som brukes. Slik kryssfinér gir også langt bedre dempe-egenskaper enn kabinetter laget av MDF. Treverket er også fremskaffet fra bærekraftig skogdrift. Med kabinetter som er tung på labben og med solid masse, står disse høyttalerne fjellstøtt enten med medfølgende spikes eller IsoAcoustics Gaia høyttalerføtter som Kerr Acoustic også anbefaler.

    “…Such transient speed was a joy to behold with the leading edges of heavily struck snares or strummed electric guitars and worked hand-in-glove with the speaker's excellent dynamics. The thwack of percussion was a wonderfully physical sensation…”

    David Price, Kerr Acoustic K320 review, Stereonet


    b11448a8-5cf1-ad1a-cb85-cddaf9b77eba.jpg

    Høy ytelse men likevel pene høyttalere: Kerr Acoustics K320 er lett å plassere i en vanlig stue.


    Transmisjonslinjedesign
    Et gjennombrudd i bassforlenging og tidspresisjon.

    I stedet for konvensjonelle bassporter bruker Kerr nøye oppmålte transmisjonslinjer for å gi helt fasepresis respons ut av kabinettporten. Det høres! Ikke bare går Kerr sine høyttaler dypt med den bassforlengelsen man oppnår, men de har også en uforvrengt og usedvanlig lekker bassrespons. Her er det ingen pukkel og toner som står ut, bassen presenteres eksakt og presist slik det ble spilt inn i studio med herlig tekstur og rå timing! Den utsøkte mellomtonen byr dessuten på en fabelaktig transparens og innsikt!

    Kerr Acoustic har forsket lenge på å forbedre transmisjonslinjeprinsippet i høyttalerne sine for å få mest mulig ut av fordelene, samtidig som de motvirker utfordringene med designet. Kerr Acoustic K300 går helt ned til 33 hertz, en virkelig imponerende dyp bass for en stativmodell. Samtidig er høyttaleren effektiv, 89db følsomhet er mer enn godkjent for enhver stativhøyttaler og spesielt om den har transmisjonslinje.
    Les mer om teknologien



    c2936100-2145-e5c7-e222-fa1217391783.jpg

    Imponerende drivere: Kerr Acoustics flaggskipmodell K100
    kommer med et imponerende utvalg av kvalitetsdrivere
    fra blant annet britiske Volt.


    Ekte bånddiskanter
    For hurtig gjengivelse, rå oppløsning og presisjon.

    Med et vellykket kabinettdesign økes også kravet til presisjonen fra diskantene. Jes Kerr fant raskt ut at for å oppnå best mulig båndbredde oppover krevde det en diskant med usedvanlig lav masse og hurtighet. Bånddiskanter var derfor eneste mulige løsning ifølge Kerr.

    Membranen i diskanten som er benyttet i K300 og K320 veier bare 0,027 gram! Samtidig har diskanten mer overflate enn en konvensjonell domediskant og hele 18 ganger lavere masse. (!) Resultatet er en utrolig kjapp transientrespons og luftighet, helt uten å gi påtagende lyttetretthet.


    e1c7a838-1d4e-10a4-a5be-775d15daeebb.jpg


    Sofistikerte delefiltere
    Nøye selekterte komponenter for best mulig transparens.

    For å få opp effektiviteten på høyttalerne har Jes Kerr brukt ekstra mye tid på delefilterne. Disse er laget for å være sonisk transparente og skal ikke bringe krevende ekstra last for forsterkere. Her brukes nøye selekterte polypropylen kondensatorer, håndtvinnede luftkjernespoler og karbonfilmmotstander i høyeste kvalitet. Alle komponenter er stresstestet for å tåle mye strøm og gjør disse delefilterne eksepsjonelle når det kommer til transienter, linearitet og lav forvrengning, også når man presser systemet. Kerrs hovedmål er at delefilterne ikke skal farge lyden av driverne! Sortering på toleranse med rigide krav gjøres in-house på fabrikken hos Kerr, og delefilterne settes også sammen her, alt for å sikre best mulig ytelse. Delefilterne matches også per par slik de gjør med driverne, slik at Kerr Acoustic oppnår ekstrem matching av hvert høyttalerpar.


    694d730b-8940-b652-ccd8-3e04a00297f0.jpg

    K300 MK3 stativhøyttaler
    Innsteget som føles som en toppmodell!

    Med K300 leverer Kerr Acoustic en utrolig fleksibel stativhøyttaler, som er lett å plassere og som produserer et utrolig dypt og dynamisk lydbilde! Nøye matchede og utvalgte kvalitetsdrivere gjør denne høyttaleren til en anbefaling like fremt i stuen som i studio. Ikke tro at gode studioverktøy betyr kjedelig lyd, dette er på ingen måte tilfellet med Kerr Acoustic. Her er det nerve, tempo og detaljer som vil gi deg kveld etter kveld med non-stop musikalsk moro! K300 MK3 ble nettopp spesielt anbefalt av Stereopluss.

    Veil.pris fra 64.995,- per par.

    «…Jeg må innrømme jeg falt pladask for denne høyttalerens åpne, luftige presisjon, den imponerende bassen og dens store holografiske lydbilde… Den er nær perfekt balansert, åpen og detaljert, spiller helt glimrende på nesten alle typer musikk, og er lett å plassere. Da er det ikke mye mer vi kan forlange!..»

    Håvard Holmedal, Stereopluss

    Lese hele testen her

    Spesifikasjoner


    540f0927-06a9-a4ea-3013-f4f9a819842c.jpg

    K320 MK3 gulvstående høyttaler
    En Hi-Fi Choice gruppetestvinner som står på egne ben!

    K320 har et vennlig design, passende enhver stue. Den beskjedne fronten og dype kabinettsidene, gir et elegant uttrykk, men melder også om at dette er høyttalere som mener alvor når det kommer til dynamikk, presis bass og tempo. K320 bruker de samme kvalitetsdriverne som i K300, men det større kabinettet gir muligheter for enda mer følsomhet og presisjon. Flere britiske journalister har lagt sin elsk på disse der den briljerer med sin spretne, oppløste og rause lyd. K320 MK3 har også nylig blitt kåret til gruppetestvinner av Hi-Fi Choice, en høyttaler de også lovpriset i MK1-versjonen! Dette er virkelig en høyttaler for lyd- og musikkentusiasten, men uten å skremme vekk interiøreksperten i hjemmet!

    Veil. pris fra 94.995,- per par.

    “…The K320 responds with enthusiasm if you wind up the volume, Leifur James’ Red Sea is a slow builder but by the time things got going the level had reached a point I don’t often go to, yet the sound remained clean and calm as the sound filled the room and produced a huge vista that you could almost bathe in…”

    Jason Kennedy, The Ear Net

    Spesifikasjoner


    1752dd5d-147a-25b4-40e6-6b608ddf3cc8.jpg


    K100 MK2 gulvstående høyttaler
    Musikk og magi, flaggskipet med stor X-faktor!

    K100 er en high-end høyttaler med solid fotavtrykk. Ethvert oppsett med denne høyttaleren vil få anerkjennende nikk allerede før man begynner å spille. Dette er nemlig hifi som virkelig vekker gode følelser! Når man endelig begynner lytteseansen, er det som om man har fått bandet hjem i stuen på en helt egen privat lyttesession! Den utrolige, dynamiske og teksturerte bassen tar en regelrett med på en musikalsk festkveld fra første slag fra basstrommen. Dette er rå high-end og plukk på bass-strenger, mikrodetaljer på trommeskinn, og rominformasjon brettes ut på utsøkt vis.

    Vi kan love at dette er en høyttaler som bare må høres!

    I K100 MK2, bruker Kerr Acoustics heftige kvalitetsdrivere i bass og mellomtone fra britiske Volt. Kombinasjonen av disse med Kerrs nøye utviklede transmisjonslinjer, rigide kabinetter, og transparente delefilter sammen med lynkjappe bånddiskanter, gir en allround musikalsk ytelse som er vanskelig å matche. Par disse opp med litt seriøs elektronikk, og la moroa begynne!

    PS. Skulle man trenge enda mer trøkk, så kan K100 spesialbestilles i versjonen K102, da med doble 12-tommers bassdrivere fra Volt! Denne spesialmodellen ble først bygget for et anerkjent lydstudio i England og har eksakt samme dimensjoner på kabinettene som K100.

    Veil. pris fra 299.995,- per par.

    Spesifikasjoner


     

    Vedlegg

    Sist redigert:

    Kommentarer

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    Monitor med bånddiskant og transmisjonslinje..Det kan beskrives med ett enkelt ord herfra: BEINTØFT!! Skal testes..
     

    Sober

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    12.07.2008
    Innlegg
    784
    Antall liker
    333
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    27
    Litt PMC inspirert kanskje?
    Noen butikker i Oslo som kommer å ha disse i demo?
     

    Multirom

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    11.03.2014
    Innlegg
    176
    Antall liker
    148
    Torget vurderinger
    1
    Kerr Acoustics sine høyttalere vil være klar for demo om korttid. Mere info kommer ila neste uke.
     

    A11PRO

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    11.08.2020
    Innlegg
    96
    Antall liker
    68
    Sted
    Haugesund
    Torget vurderinger
    1
    Litt PMC inspirert kanskje?
    Noen butikker i Oslo som kommer å ha disse i demo?
    Eller Neat, Pro-Ac, Kudos, Spendor, ATC osv fra UK?
    Britene har sin måte å lage høyttalere på.

    Spennende med flere nye transmisjons linje høyttalere. Har gode minner om mine TDL på tidlig 90 tallet. Grattis med artig agentur Multirom. Dette må jeg høre. Blir det Duet i Bergen?
     
    Sist redigert:

    RM

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    26.03.2005
    Innlegg
    526
    Antall liker
    1.440
    Torget vurderinger
    2
    Noen sammenheng med Kerr-McCosh?

    R
     

    Multirom

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    11.03.2014
    Innlegg
    176
    Antall liker
    148
    Torget vurderinger
    1
    Noen sammenheng med Kerr-McCosh?

    R
    Ingen familiebånd her Roald, selv om Jess Kerr har røtter tilbake til Skottland (way way back) :)
     
    Sist redigert:

    Jan-Helge

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    15.06.2007
    Innlegg
    1.166
    Antall liker
    508
    I større eller mindre grad er man nysgjerrig på diverse, hva gjelder disse høyttalerne så skal det sies at jeg er nysgjerrig i større grad... Skal ta meg en tur for å stifte bekjentskap med disse høyttalerne. Synes forøvrig det er helt topp at flere merker utforsker transmissionline-prinsippet, jeg er selv glad i høyttalere som baserer seg på dette prinsippet.
     

    Multirom

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    11.03.2014
    Innlegg
    176
    Antall liker
    148
    Torget vurderinger
    1
    K300 mk3 og K100 spiller flott på VårPuls messen hos Oslo Hi-Fi Center i dag kl 12-17. Velkommen!
     
    Sist redigert:
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…

Informasjon om bruker

Multirom
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
148
Link til alle artikler
104
Multirom sine annonser
Bransjenyheter
Norgespremiere på Naim Uniti Nova PE og ARIA EVO X under Vårpuls 15. til 17.mars hos Oslo HiFi Center!

Norgespremiere på Naim Uniti Nova PE og ARIA EVO X under Vårpuls 15. til 17.mars hos Oslo HiFi Center!

  • 0
Med sitt gigantiske lineære power supply, markedets mest anerkjente utgangsmoduler har Naim med sin Uniti Nova PE overrasket mange. Nå er den på plass i Norge og vi gleder oss til å presentere den...
Fortsett
Bransjenyheter
Nyheter, norgespremierer og presentasjoner under Vårpuls 2024 fra Kerr Acoustic, Naim, Focal og IsoTek + merkeoversikt Oslo HiFi Show!

Nyheter, norgespremierer og presentasjoner under Vårpuls 2024 fra Kerr Acoustic, Naim, Focal og IsoTek + merkeoversikt Oslo HiFi Show!

  • 1
Paul Bennett fra Naim & Focal presenterer high-end modellen Scala Utopia EVO! Endelig og for første gang i Oslo vil Focals Ultra High-End Utopia EVO-serie presenteres for et bredt publikum. Scala...
Fortsett
Bransjenyheter
Norgespremiere på Focal Aria EVO X og Naim Uniti Nova PE under Vårpuls 2024!

Norgespremiere på Focal Aria EVO X og Naim Uniti Nova PE under Vårpuls 2024!

  • 0
Vi presenterer den nye og utrolig spennende Focal Aria EVO X sammen med Naims nye Naim Uniti Nova PE under Vårpuls 15. til 17. mars på Oslo Hi-Fi Center! Med forbedret driverteknologi hentet fra...
Fortsett
Bransjenyheter
Opplev Naim 300 New Classic og Focal Scala Utopia EVO under Vårpuls 15. til 17. mars på Oslo Hi-Fi Center

Opplev Naim 300 New Classic og Focal Scala Utopia EVO under Vårpuls 15. til 17. mars på Oslo Hi-Fi Center

  • 0
Paul Bennett fra Naim/ Focal besøker Vårpuls hos Oslo Hi-Fi Center og vil spille på Focal sine flotte Scala Utopia Evo. Høyttalerne vil spille på en full rigg med Naim New Classic 300 Series...
Fortsett
Bransjenyheter
Premiere på Uniti Nova PE + New Classic demolørdag 9. mars hos Duet Bergen!

Premiere på Uniti Nova PE + New Classic demolørdag 9. mars hos Duet Bergen!

  • 0
Velkommen til Naimdemo hos Duet Audio Bergen lørdag 9. mars med drop-in demo fra kl. 11-15! Her vil teamet hos Duet vise frem verdensnyheten Uniti Nova PE og videre demonstrere hva man får når...
Fortsett
Bransjenyheter
Entusiastkveld tirsdag 5. mars med IsoTek og Naim New Classic hos Soundgarden Forus

Entusiastkveld tirsdag 5. mars med IsoTek og Naim New Classic hos Soundgarden Forus

  • 0
Det er summen av alle komponentene som utgjør den virkelig gode lyden. Bli med på en kveld hvor IsoTek med Bjørn Hegelstad og Isak Strand fra Multirom AS demonstrerer hvor stor effekt ulike...
Fortsett
Topp Bunn