komplett bass

tomdc10

Helt fersk
Ble medlem
27.08.2013
Innlegg
4
Antall liker
0
hei, er det noen som kan gi meg en oppskrift på et bra bass system, komplett med kasse volum (lukket trur jeg) og element, og eventuelt utstyr for styring. tengte meg fra 2-4 15" eller 18" for ekstra bass til tannoy dc10t, har 2 stk A21 og jc2 pre, hva trenger jeg av mer av utsyr?, tengte og avlaste dem fra ca 50-60hz... har dykksag og fres!, rom er 3,65 x 9,50, 2 søyler på vær side, eller 1 på mitten...
 

tomdc10

Helt fersk
Ble medlem
27.08.2013
Innlegg
4
Antall liker
0
hei , er fullstendig klar over dette, men ønsker mer bass helt ned, om delingen blir på 40 eller 60 spiller ingen rolle, så lenge det blr bra. ht spiller bra og dypt, så glem det, er ute etter en sub bass, det lille eksta. konkret oppskrift/ beskrivelse av hva jeg trenger til det.
 

FredrikC

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.08.2009
Innlegg
866
Antall liker
306
Torget vurderinger
5
Vi kan komme tilbake til elementer og kasse etterhvert, men et par tips:

For å avlaste Tanoyene dine trenger du et delefilter. Dette må/bør skje aktivt, enten i det digitale domene eller det analoge på linjenivå. Et forslag kan være å bytte ut din JC2 forforsterker med en Parasound P5, da denne har denne funksjonaliteten innebygget og du beholder nok da veldig mye av den eksisterende lydsignaturen. Du slipper også å forholde deg til flere bokser.

Deretter vil jeg anbefale deg å velge sub-forsterkere med integrert DSP. Dette gjør at du kan skreddersy frekvensgang til din smak og ditt rom, samt sørge for at du får til en sømløs overgang med frontene. Dette er en enorm fordel.
Eksempler er miniDSP sine plateforsterkere, Hypex sine plateforsterkere og PA forsterkere som Behringer og Crown.

Ønsker du ikke å sette deg inn i DSP så velg i det minste en forsterker med trinnløs variabel fase og volumkontroll. Gjerne et noen bånd med parametrisk EQ også. God bass handler mye om å tilpasse seg rommet man har til rådighet.

Med riktig valg av elementer vil du kunne dele betydelig høyere enn 50-60hz og trolig få til jevnere frekvensgang og mer slam/dynamikk i mellombassen.

Bassreflex gir mer output for penga. Men de blir betydelig større og vanskeligere å bygge om de skal gå helt ned. Det kreves godt med kassevolum (som vil si at du må avstive kassen godt) og store bassreflexporter for å unngå blåselyder. Lukket kasse er mye mer idiotsikkert som første prosjekt.

Hva er budsjettet ditt?

Det finnes også mange kommersielle konstruksjoner som er verdt å ta en kikk på. Når vi snakker moderate priseklasser og ganske standard løsninger som lukket kasse er det faktisk vanskelig å spare penger på DIY. Men at DIY er morsommere er det ikke tvil om.
 

tomdc10

Helt fersk
Ble medlem
27.08.2013
Innlegg
4
Antall liker
0
hei og takker for svar!
hadde egentilg tengt me g to ken kreisel 12, eller tannoy def12, eller to jbl 15", men dette blir fort dyrt. ca 40-80k,så tenkt noen her hadde noen tips til kasser ,elementer, dsp, forsterker(kan bruke den ene a21) skal ikke bytte jc2
 
Topp Bunn