I den italienske bjørns rike / eller... Chario sine venner

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • HCS

  En vanlig fyr fra bygda..
  Ble medlem
  22.02.2007
  Innlegg
  26.237
  Antall liker
  31.352
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Torget vurderinger
  28
  For en stund tilbake gikk det et tv program på NRK som het den russiske bjørns rike. Den handlet bla om bjørner som vandret over store avstander for mat og ly. Hva har dette med HI-fi å gjøre spørr du ? :)... For å ta det ned til dette fora sitt begrepsnivaå vil jeg anta at vi alle har reist litt i hi-fi riket. Lett, brukt masse penger, ledd og grått. Noen ganger var det innertier, andre ganger helt skivebom...Noe vi innrømmet langt senere... For det vi har nå er jo som oftest det beste vi har hørt... Uansett.. ;D


  Anyway, jeg har gått en lang og kronglete gang for å finne høytalere som var gjennomført det jeg ville ha. Alle de høytalerene jeg har prøvd selv de siste årene har hatt kvaliteter på noe, men ikke jevnt over det jeg kunne tenke meg. For å oppsummere kort kan jeg jo nevne litt om de jeg har hatt i min egen stue de siste 4 årene. I tillegg kommer jo alle de jeg har hørt hos andre i deres oppsett. Og det er jo noen jeg eide før dette tidspuktet, men velger å utelate de her..

  Den første jeg kjøpte for 4 år siden var B&W 604 versjon1. Den forbigår vi i taushet. Jeg har hørt endel bra av de store til B&W, men budsjett modellene deres er fæle i mine ører. Så ble det Pro Ac Studio 200. Den hadde en nydelig mellomtone, men jeg synes den ikke ga noen skikkelig livefølelse. At en annen kompis sine Pro Ac Respons 3.5 gjorde meg frelst på dette merket en periode skal vel ikke stikkes under en stol, liker Pro AC :)

  Så kom JM lab Alcore inn i mitt liv. Digre beist på 86 kg hver. Meget god finish borsett ifra at bass elementene løsnet... Ble limt med vinduslim, noe som er vanlig ble det sagt av repratøren..Han jobber for en av de større spesialist butikkene i oslo... Lyden, vel, selv om jeg bi ampet med store transe trinn ble det ikke noen godlyd. Den eneste som tilsutt åpna disse beista var et PA effekttrinn fra Crown. Men vifte lyd og et utseende som kunne vært svigermor ifra helvete verdig på forsterkeren, så bestemte jeg meg for å skaffe andre høytalere :)

  De neste var Monitor Audio GS 60. Dette var saker. Velbygde og vakre rett og slett. Og med en tørr engelsk lyd jeg likte godt. Dette spilte musikk! Syntes jeg da... Etter en stund ble jeg litt lei av prektigheten...Ville ha noen som fikk tak og vegger til å flytte seg... Inn flytter Snell A3i. Store, og stygge... Men 12 tommer elementet gjorde at jeg fikk brukbar bass. En klassiker av sin tid, uten at jeg helt lot meg rive med av den grunn...

  Så var turen kommet til Vienna Acoustic Strauss. Hvilken varme, hvilken sødme...Og for en finish... Dette var møbelsnekkeri på høyt plan. Lyden var varm og tilgivende uansett "maltrakteringer" av kabler, kilder og andre uhumskheter vi audiofile støter borti.. Alikvel ble det litt for snilt, litt for prektig..Og dynamikken var ikke helt der... Jeg hadde også en kort periode en Avalon Isis klone på besøk også. Spennede å se på og splite med masse luft. Var Theil elementer i denne. Men masse luft ble litt slitsomt. Jeg ville høre musikk, ikke hver en detalj ned til mikronivå i alle frekvenser...  Så klonene fikk reisepass og over til Consonace M12. Horn! Juhu, dette var kule saker...Inn your face liksom. På noen opptakk var live-følelsen helt ypperlig! Men bassen syntes jeg ikke var så veldig god på disse.Enda jeg satte de helt inntil bakveggen. Så da dukka Snell B minor opp. Og det er bass-messig en artig sak. Men metalldiskant er og blir METALL-diskant.. Så ut med snell, selvom jeg har beholdt et sett E3 for nostalgi ::). En periode hadde jeg så PE Leon. Franske høytalere med innbygget bass på 10 tommer. De hadde en særs god øvre mellombass, men mellontonen ble rett og slett litt usammenhengende ifht resten syntes jeg da.  Da dukket det opp en annen sjelden fugel hos meg. Tannoy Kingdom! Hver høytaler så ut som et barskap ifra et middels engelsk gods, men spille kunne de. Tørr monitoraktig lyd som ga deg nøyaktig det som var på plate. Tannoy vil alltid ha en plass i mitt hjerte!

  Neste sett ut var Hyperion 938. Dette var svært pene høytalere som hadde noen helt unike egenskaper. God dynamikk, bra skyv i bassen og med godt perspektiv. Disse hadde jeg nok hatt den dag idag hadde "sjefen" hjemme kommet å klagd på sin indirekte "kvinnemåte" at hun ville at jeg skulle bytte. :D

  Og der er jeg idag, Charion Ursa Major. Jeg hadde ingen forventinger til denne høytaleren da jeg hentet den i Oslo. Bare litt ang utseende. Men vakker er den synes jeg. Kanskje litt høy, 142 cm med spikes ute... Men dette spiller musikk. Her har jeg luft, perspektiv, skyv i nedre oktaver og glød. Jeg var forøvrig litt skeptisk til om mine monoblokker, Kora 100SB, greide å drive disse høytalerne, men den frykten skulle være ubegrunnet. Noe jeg egentlig burde visst...Testet nemmlig AR sin gamle model 250d MK2. Et svært beist som får små set-forsterkere til å se ut som en hobby forsøkt fortært av en Nazgul... ;D.. Uansett, Kora hadde mer kontroll der nede enn AR og mer harpiks og detaljer på topp...

  Konklusjonen på denne lange smørja er at jeg er happy...Hifi has left the building and MUSIC is in the house ;D. Takket være mine små søter , vakre bjørner.... :)
   

  OhYeah

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  11.07.2004
  Innlegg
  485
  Antall liker
  393
  Sted
  Vennesla
  Torget vurderinger
  17
  Gratulerer med et fantastisk høyttalerpar og velkommen i Klubben :)

  Mitt par har nå stått 1 1/2 mnd i oppsettet mitt og jeg blir bare mer og mer imponert over lyden. Dette er lydformidlere av høy klasse. Endelig har jeg et høyttalersett hvor jeg ikke savner noe som helst :)

  At det også er en vakker høyttaler er hevet over enhver tvil. Jeg var også skeptisk til størrelsen og av den grunn lånte jeg med meg hjem et annet kjent italiensk høytalerpar (meget kjent og til samme pris) samtidig med Ursa Major demoparet. (Det andre høyttalerparet er i mine øyne noe av det vakreste innen høyttalerverdenen).

  Jeg ble meget overrasket over at min kone og opptil flere av hennes medsøstre falt pladask for den store Ursa Majoren! Når da også Ursa Majoren spilte - i mine ører - vesentlig bedre enn dette andre paret - ja da var det ikke vanskelig å velge :)

  Regner med at Øyvind også snart kommer på banen med sine lytteerfaringer etter å ha spilt inn sine Ursa Majorer! http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,25570.0.html

  OhYeah
   

  Vedlegg

  Zappern

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  14.10.2002
  Innlegg
  163
  Antall liker
  21
  Torget vurderinger
  4
  Jeg som trodde jeg var litt åleine med Chario
  Det har vert en lang reise med byggesett fra Seas, HF275 Helios, Responce Artist Gallo Ref3.1 og Ref 3.5
  Men nå har jeg på en måte kommet hjem og nå kommer jeg nok til å bli der.
  DSC00110.jpg
   

  ottone

  Æresmedlem
  Ble medlem
  08.04.2008
  Innlegg
  13.723
  Antall liker
  9.462
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  3
  Såvidt jeg vet er jeg den eneste aktive på HFS som spiller på Chario høyttalere i hovedanlegget.
  Mine Chario Constellation Ursa Major fortsetter å glede og imponere, de har en ytelse og kapasitet som langt overgår det prisen de ble kjøpt for, selv om det var brukt.
  De spiller med DP forsterkere og diverse kilder, i en 30m3 kjellerstue, og er rikelig store til rommet. Mye bass, og stor fylde og varme i mellombassen. Spesielt gode på store og komplekse lydbilder som stort symfoniorkester.
  Det finnes bilder, men de er eldre og har vært vist før, så jeg skal legge ut noen nye her snart.
  Ursa Major er imponerende og vakre i mine øyne, og egentlig litt av en klassiker.
  Synd at de er så lite kjent her til lands.

  -og ja, det er lov å skrive i gamle tråder, spesielt når det er en klassisk vennetråd.
   

  TT.

  The smooth jazz guy!
  Ble medlem
  15.11.2007
  Innlegg
  33.877
  Antall liker
  55.601
  Sted
  Hurrahølet
  Torget vurderinger
  90
  Enda en gammel tråd vekkes til live. På tide at moderatorkorpset tar noen grep? Jmf likelydende tidligere i dag...
   

  HCS

  En vanlig fyr fra bygda..
  Ble medlem
  22.02.2007
  Innlegg
  26.237
  Antall liker
  31.352
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Torget vurderinger
  28
  Vennetråder må få ha evig liv. De er på en måte historien om produktet over tid.

  Vet om et par i Bergen. Eier var svært aktiv, så kjøpte han denne høyttaleren, og ble borte... Tyder på at han liker de :)
   

  amason

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  21.11.2017
  Innlegg
  1.985
  Antall liker
  1.321
  Torget vurderinger
  7
  Flotte produkter. Selv hatt Storebjørn
   

  HCS

  En vanlig fyr fra bygda..
  Ble medlem
  22.02.2007
  Innlegg
  26.237
  Antall liker
  31.352
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Torget vurderinger
  28
  Slå de sammen. Blir bare rotete med flere.

  Ellers, Chario er vakre kreasjoner.
   

  Screamingeagle

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.01.2012
  Innlegg
  119
  Antall liker
  49
  Sted
  Nesodden
  Det er en her også:)
  Ursa Major på Meridian 808i pre,DAC,CD med 2 stk Meridian 557 bi-ampet. Har i tillegg en Ken Kreisel Sub som nesten ikke står på, men som likevel tilføyer det siste. Jeg er storfornøyd med høyttalerene, selv etter 3 år. Det er rett og slett veldig vanskelig å finne noe man savner i disse høyttalerene. Jeg lurer litt på å bytte ut 557´ene, men innser at jeg må såpass opp i pris for å få noe markant bedre at det sannsynligvis blir liggende.
  IMG_2567.jpg
  IMG_2565.jpg
  IMG_2564.jpg
  IMG_2568.jpg
   

  ottone

  Æresmedlem
  Ble medlem
  08.04.2008
  Innlegg
  13.723
  Antall liker
  9.462
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  3
  Dette var flott å se.
  Nydelige høyttalere, også lydmessig, det kan jeg skrive under på.
  Jeg har samme problemet, jeg vet faktisk ikke om selv store investeringer vil gi forbedring.
  Og da stopper oppgraderingene, når tilsvarende nye høyttalere koster sekssifret og man generelt ikke kan høre dem hverken i butikk eller hjemme.
   

  ottone

  Æresmedlem
  Ble medlem
  08.04.2008
  Innlegg
  13.723
  Antall liker
  9.462
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  3
  Ursa Major (storebjørn) er kanskje den mest kjente Chario, med sin karakteristiske form og lydmessig vellykket konstruksjon.
  Den produseres ikke lengre, til manges forundring.
  Men produsenten lever i beste velgående. Italias største høyttalerprodusent, men like fullt med fokus på håndlaget kvalitet.
  https://chariohifi.com/?lang=en
   

  ottone

  Æresmedlem
  Ble medlem
  08.04.2008
  Innlegg
  13.723
  Antall liker
  9.462
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  3
  Det finnes en ny norsk importør/forhandler
  Academy – LazyBoy Audio
  Aktiviteten der er ikke stor, men de er ihvertfall representert.
  Billig er det ikke, har aldri vært det heller, men prisene ligger på et annet nivå enn da jeg kjøpte.
  Første gang jeg så mine i butikk var prislappen 99000, siden ned mot 70k nye før de forsvant fra det norske markedet.
  Fornøyd med å ha fått tak i et par brukt til forbausende lav pris.
   

  Screamingeagle

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.01.2012
  Innlegg
  119
  Antall liker
  49
  Sted
  Nesodden
  Jeg som trodde jeg var litt åleine med Chario
  Det har vert en lang reise med byggesett fra Seas, HF275 Helios, Responce Artist Gallo Ref3.1 og Ref 3.5
  Men nå har jeg på en måte kommet hjem og nå kommer jeg nok til å bli der.
  Vis vedlegget 157961
  Aiai, si ifra hvis du noen gang, mot formodning, skal selge disse. Jeg skal begynne å bearbeide fruen...;)
   

  ottone

  Æresmedlem
  Ble medlem
  08.04.2008
  Innlegg
  13.723
  Antall liker
  9.462
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  3
  Det ligger et par Constellation Ursa Major på bruktbørsen.
  Til en helt OK pris.
  Det er lett for meg å si, som har sånne fra før, men jeg ville forlangt minst like mye hvis jeg skulle skifte ut mine.
  Flere av oss har vært heldige og fått kjøpe disse billigere, det var flaks for oss kjøpere. Men de lave prisene skyldtes delvis et problematisk omdømme som fulgte etter alt oppstyret rundt tidligere importør Maxwell Hifi.
  Constellation Ursa Major produseres ikke lengre, men den modellen som likner mest, den litt mindre Aviator Aria, koster idag 129000kr hos ny norsk importør.
  Sist jeg så nye Ursa Major til salgs på nett kostet de $13000 i USA og 8500 Euro på kontinentet.

  Audiophile.no testet modellen, ansvarlig var den særdeles erfarne og kompetente Rudi.
  http://www.audiophile.no/nb-no/omta...-den-store-høyttalerduellen-chario-ursa-major
  Karakteristikken her stemmer veldig godt med min egen opplevelse av høyttaleren.
  Noen andre har beskrevet karakteren som noe mellom Response Grand og B&W 802D, men livligere.
  Kvaliteten generelt er på tilsvarende nivå.
   
  M

  MusicBear

  Gjest
  Enda en gammel tråd vekkes til live. På tide at moderatorkorpset tar noen grep? Jmf likelydende tidligere i dag...
  Hallo i luken! Kan du ikke bare la være å lese den da? Eller har du opplevd å ha vært innesperret på et museum ;D

  Jeg sier motsatt til den som tok opp tråden igjen; takk skal du ha!

  For jeg har klart å IKKE lese omtalen på Audiophile.no og dermed fått glipp av italiensk hi-fi-nytelse opplevd på norsk av kompetente folk - hyggelig lesning sånt som det der :)
   

  ottone

  Æresmedlem
  Ble medlem
  08.04.2008
  Innlegg
  13.723
  Antall liker
  9.462
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  3
  Det ble startet en ny tråd, og de to trådene ble på oppfordring slått sammen.
  Sånn var det, skulle være over nå :)

  Forresten, for de nysgjerrige kan nevnes at:
  Mine Chario Constellation Ursa Major spiller med Dynamic Precision C1B og A1B, og trives svært godt med det i en 30m3 kjellerstue.
  Kilder er Technics SP10 med Ortofon A210 arm, Ortofon Windfeld, og en Whest Audio PS30R riaa.
  Reserve er Linn LP12 med DV17R3 og Graham Slee Reflex C riaa.
  Digitalt er det Oppo 105D som leverer.
   

  HCS

  En vanlig fyr fra bygda..
  Ble medlem
  22.02.2007
  Innlegg
  26.237
  Antall liker
  31.352
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Torget vurderinger
  28
  Chario Ursa Major er gode høyttalere, enkelt og greit. Samt at det er godt håndverk.

  Imponerende kjede du har der ottone :)
   

  ottone

  Æresmedlem
  Ble medlem
  08.04.2008
  Innlegg
  13.723
  Antall liker
  9.462
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  3
  Jeg har rotet nysgjerrig rundt på nettet litt idag, og fant info og priser for dagens Chario-modeller hos Chario sin hoved-distributør i Tyskland.
  https://cmi-distribution.eu/chario-academy-cmi-distributionn-europe
  Greie priser på toppserien Academy. Lillebor Sovran til 17000 Euro er mindre enn Ursa Major. Vet ikke om det hadde blitt oppgradering.
  Store Serendipity er jeg redd blir litt store for mine 30 kvadratmeter.
  Noen med Serendiptiy som har tanker om romstørrelse?
   

  t.h

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  15.11.2018
  Innlegg
  187
  Antall liker
  226
  Torget vurderinger
  1
  Jeg har fått noe tynnt begrunnet tyn, for prisen jeg satt på mine Chario Constellation Ursa Major.
  Selv synstest jeg den er god. Sett i forhold til at høyttalerne ser meget bra ut, nypris på 65k og lyd PR kr.
  For det er, etter mine begreper en meget velspillende 4 veis høyttaler.
  I prisen på 32k har lagt inn 10-15 % i forhandlings øyemed også. Så da er vi rundt regnet på 28k.

  Noen formeninger om fornuftig pris på chario ?
  Blir for dumt at de skal stå her i boden ubrukt.
   

  HCS

  En vanlig fyr fra bygda..
  Ble medlem
  22.02.2007
  Innlegg
  26.237
  Antall liker
  31.352
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Torget vurderinger
  28
  Jeg har fått noe tynnt begrunnet tyn, for prisen jeg satt på mine Chario Constellation Ursa Major.
  Selv synstest jeg den er god. Sett i forhold til at høyttalerne ser meget bra ut, nypris på 65k og lyd PR kr.
  For det er, etter mine begreper en meget velspillende 4 veis høyttaler.
  I prisen på 32k har lagt inn 10-15 % i forhandlings øyemed også. Så da er vi rundt regnet på 28k.

  Noen formeninger om fornuftig pris på chario ?
  Blir for dumt at de skal stå her i boden ubrukt.
  Du sier jo selv at du skal gi de bort? :). Så hva er det å lure på...

  Seriøst, noe rundt 25k burde være mulig. De hadde ikke bare en pris på 65000,en periode lå prisen endel høyere.. Lykke til med salget.
   

  Hi-rex

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  06.05.2012
  Innlegg
  2.541
  Antall liker
  777
  Sted
  Etne
  Torget vurderinger
  4
  Ja det siger vel det meste når LP 12 er sat på benken;)
   

  t.h

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  15.11.2018
  Innlegg
  187
  Antall liker
  226
  Torget vurderinger
  1
  Ja, det skulle vært meg en glede egentlig, men det koster å bør-fø en fam.på 5 :)
  Ok, takk for innspill. Jeg har tenkt 26k som absolutt smertegrensen. Da er vi på 40% av laveste nypris, 26% av det enkelte har betalt. :eek:

  Jeg har fått noe tynnt begrunnet tyn, for prisen jeg satt på mine Chario Constellation Ursa Major.
  Selv synstest jeg den er god. Sett i forhold til at høyttalerne ser meget bra ut, nypris på 65k og lyd PR kr.
  For det er, etter mine begreper en meget velspillende 4 veis høyttaler.
  I prisen på 32k har lagt inn 10-15 % i forhandlings øyemed også. Så da er vi rundt regnet på 28k.

  Noen formeninger om fornuftig pris på chario ?
  Blir for dumt at de skal stå her i boden ubrukt.
  Du sier jo selv at du skal gi de bort? :). Så hva er det å lure på...

  Seriøst, noe rundt 25k burde være mulig. De hadde ikke bare en pris på 65000,en periode lå prisen endel høyere.. Lykke til med salget.
   

  ottone

  Æresmedlem
  Ble medlem
  08.04.2008
  Innlegg
  13.723
  Antall liker
  9.462
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  3
  Markedet bestemmer, t.h. , og kunnskapen/kjennskapen til Chario her til lands er desverre begrenset.
  Da blir det litt tilfeldigheter som styrer, og er du uheldig må du velge mellom underpris og langvarig lagring.
  Lykke til!
   

  Screamingeagle

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.01.2012
  Innlegg
  119
  Antall liker
  49
  Sted
  Nesodden
  Jeg har fått noe tynnt begrunnet tyn, for prisen jeg satt på mine Chario Constellation Ursa Major.
  Selv synstest jeg den er god. Sett i forhold til at høyttalerne ser meget bra ut, nypris på 65k og lyd PR kr.
  For det er, etter mine begreper en meget velspillende 4 veis høyttaler.
  I prisen på 32k har lagt inn 10-15 % i forhandlings øyemed også. Så da er vi rundt regnet på 28k.

  Noen formeninger om fornuftig pris på chario ?
  Blir for dumt at de skal stå her i boden ubrukt.
  Jeg tenker umiddelbart at du har lagt deg på en fornuftig pris. De er uten tvil verd penga og jeg kommer ikke på noe tilsvarende til denne prisen jeg heller ville anbefalt andre. Som jeg pleier å si til folk som synes at noe er for dyrt; Kjøp heller de andre på Finn som er mye billigere....������

  Jeg tenker også at antallet potensielle kjøpere til disse er begrenset i Norge, uansett hvor gode de er. Men, hvis du tenker at du har god tid og gjerne kan svare noen skambud før den nye eieren til slutt dukker opp, da er det bare å la isen i magen kose seg.
   
  Sist redigert:
  • Liker
  Reaksjoner: t.h

  Screamingeagle

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.01.2012
  Innlegg
  119
  Antall liker
  49
  Sted
  Nesodden
  Noe helt annet: Jeg er også veldig fornøyd med mine Ursa. Likevel er jeg fryktelig nysgjerrig på Serendipity. Vet noen her inne om noen eksemplarer her til lands?

  Jeg var forøvrig i kontakt med den norske importøren som kunne skaffe meg noen demobrukte fra Italia. Tilbudet var godt under veiledende og sikkert «fornuftig», men likevel fullstendig uaktelt og uoppnåelig for denne fyren.
   

  ottone

  Æresmedlem
  Ble medlem
  08.04.2008
  Innlegg
  13.723
  Antall liker
  9.462
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  3
  Da jeg kjøpte mine Ursa Major ble det sagt at det fantes et par Serendipity på Sørlandet.
  Vet ikke om det er samme som Zappern viste her i 2012.
  Jeg syns å huske at det fantes et par til, men vet ikke hvor.
   
  Sist redigert:

  t.h

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  15.11.2018
  Innlegg
  187
  Antall liker
  226
  Torget vurderinger
  1
  Da var det omsider en kar fra Østlandet som viste sin besøkelsestid.
  Ursa Major har mer å gå på prismessig enn det flere her antyder. Og vesentlig mer enn antydet av flere bedrevitere i «gode kjøp» tråden.

  Så, ikke selg deres Majorer billig er min oppfordring!
  Det er dem rett og slett, for gode til.
   

  HCS

  En vanlig fyr fra bygda..
  Ble medlem
  22.02.2007
  Innlegg
  26.237
  Antall liker
  31.352
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Torget vurderinger
  28
  Da var det omsider en kar fra Østlandet som viste sin besøkelsestid.
  Ursa Major har mer å gå på prismessig enn det flere her antyder. Og vesentlig mer enn antydet av flere bedrevitere i «gode kjøp» tråden.

  Så, ikke selg deres Majorer billig er min oppfordring!
  Det er dem rett og slett, for gode til.
  Bra for deg at du fikk solgt de til en hyggelig pris...Det med "bedrevitere" kunne du fint spart deg.
   

  t.h

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  15.11.2018
  Innlegg
  187
  Antall liker
  226
  Torget vurderinger
  1
  Ja, det kunne jeg selvsagt, vurderte både tullinger, løker, pappskaller, tosker osv, men tenkte det fikk holde med bedrevitere.
  Om det er noe trøst var ikke dette myntet direkte på hansemann, mer i rettning av de som preiket piss og mente Ursa Major, med litt flaks var verd 1/6 av prisen osv.

  Poenget her er uansett at man bør ha en fornuftig tilnærming til annenhåndsverdi. Å dumpe pris for noen randoms hevder ditt og datt, ikke nødvendig vis er smart. Verken for egen del eller bruktmarkedet i sin helhet.
   

  HCS

  En vanlig fyr fra bygda..
  Ble medlem
  22.02.2007
  Innlegg
  26.237
  Antall liker
  31.352
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Torget vurderinger
  28
  Poenget her er uansett at man bør ha en fornuftig tilnærming til annenhåndsverdi. Å dumpe pris for noen randoms hevder ditt og datt, ikke nødvendig vis er smart. Verken for egen del eller bruktmarkedet i sin helhet.
  Og det har du såklart rett i tommygutt :)
   

  ottone

  Æresmedlem
  Ble medlem
  08.04.2008
  Innlegg
  13.723
  Antall liker
  9.462
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  3
  Noen av de kommentarene som falt i nevnte tråd var hinsides tullete, og fortjente ikke seriøst tilsvar.
  Jeg mistenker at det var slengt ut som spøk, i rus, eller i ren ond vilje.
  (gjelder ikke HCS sine innlegg, bare så det er klart)

  Gratulerer med salg, og til den nye eier med nydelige høyttalere.
  Jeg mener vedkommende har gjort veldig godt kjøp.
   

  Mort1S

  Medlem
  Ble medlem
  09.09.2015
  Innlegg
  13
  Antall liker
  53
  Sted
  Ringsaker
  Og da er høyttalerne på plass på hedmarken, og jeg har spilt alt mulig av musikk de siste dagene.
  Er fornøyd med de.
  Når det gjelder pris, har jeg hørt mye høyttalere som koster myye mer som ikke låter så bra :)

  Må prøve meg litt fram på plassering av de og møbler, selv om jeg ikke har mye å gå på.
  fullsizeoutput_e61.jpg
   

  ottone

  Æresmedlem
  Ble medlem
  08.04.2008
  Innlegg
  13.723
  Antall liker
  9.462
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  3
  Gratulerer med fine høyttalere, MortenSæther!

  Tidligere var den noen som spurte om bi-amping av Ursa Major.
  Det har jeg også lurt på, men er ikke sikker om det er mulig.

  Skjermbilde 2019-03-04 kl. 18.59.37.png


  Kan vi anta at signalet som går fra bass til toppdel er "urørt", uten deling?
  Og er det en risiko med å teste dette?
   
  Sist redigert:

  ottone

  Æresmedlem
  Ble medlem
  08.04.2008
  Innlegg
  13.723
  Antall liker
  9.462
  Sted
  Stavanger
  Torget vurderinger
  3
  Chario Constellation Ursa Major har ikke vondt av litt flere bilder.
  Greit at flere får se hva det egentlig er.

  Skjermbilde 2019-03-04 kl. 19.24.31.png

  Alt har en bakside.
  Høttaler i to separate deler, jumpere mellom bass og toppdel.
  Hver høttaler veier godt 60 kg

  Skjermbilde 2019-03-04 kl. 19.25.06.png

  Toppdel front med den fine T38 softdome diskanten nederst, som jeg liker så godt

  Skjermbilde 2019-03-04 kl. 19.23.05.jpg

  Bunndel med de to nedovervendte basselementene såvidt synlig.
  Altså fem elementer i fireveis konfigurasjon.
   
  Sist redigert:

  Screamingeagle

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  08.01.2012
  Innlegg
  119
  Antall liker
  49
  Sted
  Nesodden
  Gratulerer med fine høyttalere, MortenSæther!

  Tidligere var den noen som spurte om bi-amping av Ursa Major.
  Det har jeg også lurt på, men er ikke sikker om det er mulig.

  Vis vedlegget 532347

  Jeg har kjørt biamping på mine i et par år med to stk Meridian 557. Det fungerte bra i mine ører ingenting tydet på at det ble bypasset delefiltere. Kjørte én kanal i topp-terminalen av bunnkassen og en annen i toppkassen. Dvs at nedre terminal på bunnkassen stod urørt. Jeg prøvde aldri å kjøre normal oppkobling med kun én 557, så jeg kan ikke si at jeg fikk A/B-testet hva som var best. Da jeg gikk over til normal konfigurasjon byttet jeg også amp til ASR Emitter II og fikk mer av alt, men det er nok mest selve forsterkeren sin skyld....
   

  Hifi-Olsen

  Medlem
  Ble medlem
  26.03.2007
  Innlegg
  25
  Antall liker
  15
  Sted
  Stathelle
  Torget vurderinger
  1
  For å gi litt liv i tråden igjen ! Dette er mine Ursa major. Er meget fornøyd med disse. Har prøvd mye, men dette er de beste jeg har hatt. Spiller all slags musikk bra, og det er det ikke alle høytalere som gjør. Stikkord er homogenitet, dynamikk, luft og spenstighet, for å nevne noe.
  35F9F0CE-2B2A-4D52-AABF-7FC6DF90513A.jpeg
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn