Hvilken surroundreceiver til 20000 - 30000?

christianlie

Medlem
Ble medlem
09.12.2006
Innlegg
20
Antall liker
0
Hva topper denne klassen om dagen? Jeg har skjønt det slik at man kan like gjerne kjøpe en komplett receiver såvel som en forforsterker / prosessor, da det er mye mer for pengene i receiverne om dagen? Er det store sprang i kvalitet og funskjon på en enkel surround forforsterker i dette prisleiet sammenlignet med en komplett receivers prosessor del?
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
10.822
Antall liker
2.522
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Angående "hva som er best" kommer det helt ann på hvilke type lyd du er ute etter. Om du ønsker en forsterker som farger lyden i en spesifik retning eller mest mulig nøytral og transparent lyd. De typiske kjente surround merkene som Onkyo, Yamaha, H/K og Denon har alle sin egenlyd. Har inntrykk av at Pioneer heller mer mot det nøytrale, men er ikke helt sikker.

Arcam er kjent for å lage surround receivere som holder meget bra nivå til musikk. Selv hadde jeg valgt en slik i din prisklasse. Jeg tror de kan bestilles gjennom Hifi Klubben.
http://www.arcam.co.uk/products,fmj,AV-Amplifiers.htm

Hvis du prioriterer musikk og ikke har så store ambisjoner på filmsiden, kan en annen løsning være å kjøpe en litt rimelig surround receiver og en dedikert stereo forforsterker med prosessorinngang som du kobler og bruker når du spiller musikk. Finner en liste over slike her:
http://www.audiophile.no/handleguide/item/208-oversikt-over-forsterkere-med-prosessorinngang
 
Topp Bunn