Risotto med kyllinglår. Hadde som vanlig blitt bra hadde det ikke vært for at de franske, tørkede kantarellene jeg brukte var seige som skosåler og inneholdt en ikke ubetydelig mengde sandkorn. Det er ikke gull alltid selv om det er fra Frankrike, kjøpt på en fin butikk og har en fin embalasje. Resten av pakken endte sine dager i søppelbøtta.
Bruker ellers sjarlottløk, stangselleri og hvitløk som surres i olivenolje. Deretter inn med risottorisen lar det frese på sterk varme et minutts tid før et glass hvitvin entrer gryta og koker inn under røring. Øser så inn en og en øse varm kyllingkraft mens det røres nesten kontinuerlig. Når risen er nesten helt ferdig tilsettes et par gode klumper smør, revet parmesan, salt og godt med pepper og sitronsaft. Og eventuelt andre ting som stekt sopp, kyllingkjøtt, bønner eller hva du nå måtte ønske.
Konsistensen skal være slik at den sprer seg selv utover tallerekenen om det ristes passe godt i den.
Det er visstnok en skole som mener all væsken kan tilsettes i en omgang, men det har jeg aldri prøvd. Synest ting er mer under kontroll når den tilsettes gradvis.