R
Roysen
Gjest
Noen med kunnskap om hobby høydepunkter i Brasils store forretningsby?
Mvh
Roysen
Mvh
Roysen
Takk Lyngen!Lyngen skrev:Så ikke etter det sist jeg var i Sampa, men er medlem på et avforum i Brasil så jeg kan alltid sjekke/spørre. Men det er så lenge siden jeg postet der at jeg har i farta glemt brukernavnt/passord. Sjekker opp...
Noe annet du lurer på angående byen og landet? Er det forretningsreise? Ikke akkurat noen turistby.
Kort innpå:Roysen skrev:....og for foodies som meg som liker japansk eller italiensk mat er Sampa som å komme til himmelen. Ingen by utenfor Japan kan tilby lignende sushi.
Mvh
Roysen
Hei, Morten!Morty skrev:Kort innpå:Roysen skrev:....og for foodies som meg som liker japansk eller italiensk mat er Sampa som å komme til himmelen. Ingen by utenfor Japan kan tilby lignende sushi.
Mvh
Roysen
Har spist god Sushi i Rio, men må innrømme at Japse-mat ikke helt er min greie og kan på ingen måte matche det Brasilianske kjøkken, etter min, høist subjektive, smak og mening.
): Jeg simpelthen elsker feijao, arroz, churrasco og litt Pinga til slutt.
Ingen har smakt Brasiliansk mat før de har gasset seg på en skikkelig Rodizio. På Porcão f.eks.
Ute på bondelande hadde de dessuten en spesialitet som heter Cupim. Det er den lille "pukkelen" som disse Brassekuene har på ryggen overskuldrene. Visstnok et vannreservoir, og seigt som pokker, helt uspiselig, uten den rette behandling:
Kjøttet kokes under lokk i øl, et sted mellom 10 og 20 timer, - gjerne trykkoker. Deretter går det på (kull)grillen så overflaten blir crispy. Sammen med brune bønner, ris, faroffa (ser ut som sagflis) og kanskje litt Qinduim til dessert er dette skikkelig Hi-End mat. ;D ;D
Hmmm, skjønner jeg lengter tilbake.
Morten
Ahh, Roysen.Roysen skrev:Hei, Morten!Morty skrev:Kort innpå:Roysen skrev:....og for foodies som meg som liker japansk eller italiensk mat er Sampa som å komme til himmelen. Ingen by utenfor Japan kan tilby lignende sushi.
Mvh
Roysen
Har spist god Sushi i Rio, men må innrømme at Japse-mat ikke helt er min greie og kan på ingen måte matche det Brasilianske kjøkken, etter min, høist subjektive, smak og mening.
): Jeg simpelthen elsker feijao, arroz, churrasco og litt Pinga til slutt.
Ingen har smakt Brasiliansk mat før de har gasset seg på en skikkelig Rodizio. På Porcão f.eks.
Ute på bondelande hadde de dessuten en spesialitet som heter Cupim. Det er den lille "pukkelen" som disse Brassekuene har på ryggen overskuldrene. Visstnok et vannreservoir, og seigt som pokker, helt uspiselig, uten den rette behandling:
Kjøttet kokes under lokk i øl, et sted mellom 10 og 20 timer, - gjerne trykkoker. Deretter går det på (kull)grillen så overflaten blir crispy. Sammen med brune bønner, ris, faroffa (ser ut som sagflis) og kanskje litt Qinduim til dessert er dette skikkelig Hi-End mat. ;D ;D
Hmmm, skjønner jeg lengter tilbake.
Morten
Churrasco med pinga er helt obligatorisk hver gang jeg er i Sao Paulo og jeg har av og til også forsøkt Feijoada og Moqueca, men Cupim har jeg aldri hørt om eller forsøkt. Skal forhøre meg om de har det på Feijoada spesialisten Bolinha i Sao Paulo. Kan være at de også har det på en av deres konkurrenter som heter Cupim Santo (noe i navnet her som kanskje kan hentyde dithen). Har ikke spist rodizio på Porcao i Rio (men på Marius), men har forsøkt mange av deres artsfrender i SP som Fogo de Chao, Barbacoa og Jardineira Grill (selv om det er fett er jeg helt hekta på Picanha som også er en herlig unnskyldning for fordøyelsen og forbrenningens skyld selvfølgelig til å nyte en eller helst flere caipirinha). Ellers har jeg fått en forkjærlighet for brasilianernes måte å tilberede Bacalhau på - spesiellt på Antiquarius som finnes både i SP og i Rio. Får vann i munnen jeg også........
Mvh
Roysen
Trafikken i SP ja. Den er jo ikke akkurat noe å se frem til. Faktisk er det kjørerestriksjoner i SP. Det er så enkelt at etter kl.16:00 er det begrensninger på hvilke biler som har lov å kjøre. Det er annen hver dag de som har skiltnummer som slutter på partall og annen hver dag de som har skiltnummer som slutter på oddetall. Det vanker bot om man blir tatt kjørende på feil dag. Skjønner egentlig at flere og flere faktisk reiser på jobb med helikopter. Den forrige borgermesteren i SP lovet å se på hva det ville koste å bygge noe lignende Bangkoks "skytrain" for å lette på trafikkaoset som ikke blir noe bedre så lenge byen vokser unkontrollerbart. Folk flytter til Sao Paulo fra hele landet i søken etter den økonomiske lykken og det bygges i hytt og gevær uten tanke på infrastruktur som veier etc.breuer skrev:Sitter på verandaen med en røyk og kruttsterk kaffe. En deilig vintermorgen oppe i fjellene. Dårlig skiføre, og det passer en nordmøring perfekt . Landet på Guarulhos i går ettermiddag. . Som vanlig ble bussturen sterkt forsinket grunnet rushtrafikk (eller rett og slett trafikk ) og et mord på veien som førte til en times stenging. Men tid har eg heldigvis nok av. ;D.
HiFi og vinylsjapper er vel forbeholdt de større byene i Brasil, jeg har funnet lite "ute på bygda", selv om der eg no er tross alt er en by med 160.000 innbyggere. Kun den vanlige forbrukereletronikken, og den er dyyyyr. Egentlig rart at eg ikke har funnet vinylsjapper her, verken brukt eller nytt.
Vel, tilbake til bryllupsforberedelser og en tur på byen . Kos deg Roysen, selv om det er jobb.
Om det er av interesse kan jeg lage et lite reisebrev på OT når jeg kommer tilbake mot slutten av september. Jeg tenkte at jeg i tillegg til å se meg om etter musikk og hi-fi butikker også skulle forsøke å besøke noen klubber for live musikk og evt. kanskje et samba show (noe jeg ikke har sett tidligere).Morty skrev:Ahh, Roysen.Roysen skrev:Hei, Morten!Morty skrev:Kort innpå:Roysen skrev:....og for foodies som meg som liker japansk eller italiensk mat er Sampa som å komme til himmelen. Ingen by utenfor Japan kan tilby lignende sushi.
Mvh
Roysen
Har spist god Sushi i Rio, men må innrømme at Japse-mat ikke helt er min greie og kan på ingen måte matche det Brasilianske kjøkken, etter min, høist subjektive, smak og mening.
): Jeg simpelthen elsker feijao, arroz, churrasco og litt Pinga til slutt.
Ingen har smakt Brasiliansk mat før de har gasset seg på en skikkelig Rodizio. På Porcão f.eks.
Ute på bondelande hadde de dessuten en spesialitet som heter Cupim. Det er den lille "pukkelen" som disse Brassekuene har på ryggen overskuldrene. Visstnok et vannreservoir, og seigt som pokker, helt uspiselig, uten den rette behandling:
Kjøttet kokes under lokk i øl, et sted mellom 10 og 20 timer, - gjerne trykkoker. Deretter går det på (kull)grillen så overflaten blir crispy. Sammen med brune bønner, ris, faroffa (ser ut som sagflis) og kanskje litt Qinduim til dessert er dette skikkelig Hi-End mat. ;D ;D
Hmmm, skjønner jeg lengter tilbake.
Morten
Churrasco med pinga er helt obligatorisk hver gang jeg er i Sao Paulo og jeg har av og til også forsøkt Feijoada og Moqueca, men Cupim har jeg aldri hørt om eller forsøkt. Skal forhøre meg om de har det på Feijoada spesialisten Bolinha i Sao Paulo. Kan være at de også har det på en av deres konkurrenter som heter Cupim Santo (noe i navnet her som kanskje kan hentyde dithen). Har ikke spist rodizio på Porcao i Rio (men på Marius), men har forsøkt mange av deres artsfrender i SP som Fogo de Chao, Barbacoa og Jardineira Grill (selv om det er fett er jeg helt hekta på Picanha som også er en herlig unnskyldning for fordøyelsen og forbrenningens skyld selvfølgelig til å nyte en eller helst flere caipirinha). Ellers har jeg fått en forkjærlighet for brasilianernes måte å tilberede Bacalhau på - spesiellt på Antiquarius som finnes både i SP og i Rio. Får vann i munnen jeg også........
Mvh
Roysen
Du bringer masse gode minner tilbake; picanha, Bacalhau og så Antiquarius da,- en av mine favourittrestauranter faktisk.
Som du antyder, er det gode kjanser for at Cupim Santo har noe ekstra å by. Sikkert verd et forsøk.
Ate logo!
Morty
Grattis Morty! Den tror jeg du blir fornøyd med. Ellers er artistnavnene notert og vil bli kommentert i reisebrevet!Morty skrev:Vi vil ha reisebrev, Roysen!
Og kanskje litt om hva som svirrer av musikk på radioen der nede for tida. Elsker Brassemusikk!
Kanskje noe nytt fra Maria Bethania, Simone, Alceu Valenca. Eller Zizi Posse?
Morty
PS.
Går og venter på preampen fra Blekansigt. Bestilte en Aesthetix Calypso.